2012 Haziran Anneleri Doğurdu

günaydın kızlar:)) benim kız uyanık ve avizeye bakarak aguluyor....neyse bişey sorcam.. normal doğum yaptım kanamam 30.gün civarı bitmişti...şimdi 55 günlük olduk ve bende ufak kanama var adet mi görüyorum acaba???sizde aynı durum oldu mu??...gerçi dr a gitmem lazım ama eşim çalıştığı için bebişle cesaret edemedim:S

evet adet görüyorsun benim kontrolde doktorum 40ından sonraki ilk kanama adet kanamasıdır demişti.

çok tatlısın kuzucuk,benim kıza da artık başparmak yetmiyor bütün elini sokuyor ağzına :)

bizim kız da 2 ay 2 haftalık, biz hala eldiven takıyoruz ve daha pek bişeye uzanmıyo, tutmuyo acaba ondan mı bizim de..

ben 15 günlükken çıkarmştım,sıcaktı zaten. benim kızımda 2.5 aylık sen de takma artık bence ellerini tanısın.

ben de sezaryenliyim, bugün 32. gün ve yaklaşık on gündür aynı sorunu yaşıyorum.
kabızlıktan ziyade büyük abdesti yaparken çok zorlanıyorum.. canımdan can gidiyor. önceden toplu iğne başı kadar bi memecik vardı.
geçen tekrar baktım kocaman bi meme daha oluşmuş.. tuvaletten sonra bir gün ağrı çekiyorum. resmen zorkluyor.. yürüyüşüm değişiyor.
çekindim, eşime bile söyleyemedim. zeytinyağlı pamuk tutundum gece. hafifledi ağrısı.. hemoroide doğru gidiyorum korkarım:26:

ilk başta doğumdan olacağına ihtimal vermedim, normal doğum olsa ıkınmaktan oldu diyecektim ama
nette araştırdım biraz.. çok örnek var benim gibi.. sezaryenden sonra hemoroid olma ihtimali %10-15,
ben de o gruba giriyorum sanırım. bu sorunu yaşayan bi arkadaşa kayısı yemesini söylemiş dr.

nette okuduğuma göre sıcak suya oturma banyoları, lifli gıdalar, bol su tüketimi tavsiye ediliyor.
rahatsızığın bu dönemde tedavi edilme oranı çok yüksek.. cuma günü aşı için sağlık ocağına gidince aile hekimine de danışıcam..
şimdi önlem aldık aldık, alamadık, ameliyata kadar gider..:18:

merhaba kızlar,
herkes iyidir umarım..
prensescim güzel oğlun yakın zamanda uykusunu düzene koyar inşaAllah cnm..
becom ve cena bende de var aynı sorun, suyu daa bol içiyorum ama iki günde bir çıkabiliyorum o da sıkıntılı...zamanla düzene giriyor ama, benim ilk doğumumda da başlarda böyle sorun olmuştu..cena sana ayrıca geçmiş olsun, ilerlemeden düzelir rahatlarsın inşaAllah..
truth sanırım sen de regl oluyorsun...
ilkcim kızın çook tatlı ya, o nasıl bakış öyle..babasının dükkanında da çalışmış, tam bir ceo havası var zaten güzeller güzelinin maşaAllah..

kızlar benim yüzüm sapsarı, gözlerimin altı da mor olmuş.. demir ilacımı da kullanıyorum ama neden oluyor acaba? uykusuzluktan?? aranızda benim gibi olan var mı?

Son düzenleme:
bizim kız da 2 ay 2 haftalık, biz hala eldiven takıyoruz ve daha pek bişeye uzanmıyo, tutmuyo acaba ondan mı bizim de..

istersen artık çıkart eldivenleri annesi, gelişimlerini olumsuz etkilediğini okumuştum ben de..
ben hiç takmadım, hastanede hemşireler takmıştı yalnızca ilk iki gün onun dışında kullanmadım..zaten devamlı çıkıp çıkıp sinir ediyorlardu beni

geçmiş olsun canım
ben de sarıyım
demir ilacımı aksattım iki gündür tekrar başladım ama benimki kansızlıktandır
uykusuzluk da yapar ama bence

biz de aşımızı olduk çok ağladı oğlum ama kucağıma alınca sakinledi
eve gelince uyudu ama uyanınca daha çok ağladı
kas ağrısı yapar demişti doktorum o yüzden heralde
calpol verdim yine uyudu
ateşinin çıkmasını beklemeyin eve gelir gelmez verin bence ağlatmayın yavrularınızı
içim gitti

ilk_ demek benim güzel gelinim iş kadını oldu
kuzey henüz çalışma hayatına başlamadı
sorun etmezsiniz inşallah?

geçmiş olsun Kuzeye..oyyy kıyamam ya annesi fitil de verdi mi dr.unuz çok huzursuzlanırsa iyi geliyor o da özellikle huzursuzluk içim verdiriyordu bize dr.umuz..

sağolasın cnm, normalde bende de demir anemisi var ama ilacımı kullanmama rağmen nüksetmiş de olabilir mi acaba? bir kan sayımı isteyeyim ben en iyisi..

bu arada bir soru, verem aşısı için sağlık ocağına gitmek gerekiyor mu, siz nerede oldunuz aşılarınızı cnm?

ftil vermedi canım
calpolle aynı şey dedi
calpol de iyi geldi sanki şimdi uyudu
inşallah huzursuz olmaz daha

bence ilaç kullansan da demir eksikliği olabilir
emzirirken çok görülüyor maalesef

verem için sağlık ocağına gittik canım
dün doktora dedim burda yaptıralım aşıları diye, veremin olmadığını üçünün de aynı zamanda yapılması gerektiğini söyledi
bizde verem aşıları çarşamba günleri yapılıyor

hımm anladım sağol cnm
bize de dr. öyle bir bilgi vermedi de; o gün üç aşısı olacak dedi sadece..ben de dedim hepsini kendisi yapacak herhalde..
normalde pazartesi olacaktık da bayram nedeni ile br sonraki hafta olacak..
sağlık ocağına kayıt açtırmamıştık sorun oluyor mu, hani aşılar sayıyla geliyor falan diyorlar ya..

sayı ile geliyor olabilir
çünkü verem aşısı canlı aşı olduğundan o gün çinde tüketilmeli
bence sen sağlık ocağına git önce kayıt açtır
sonraki aşılar için de lazım olacaktır

evet bugün gidip bir görüşeyim en iyisi..
doğum sonrası biz onlara bildiriyoruz demişlerdi hastaneden, ama arayan soran olmadı, kızımda kapıya gelmişlerdi bebeği kaydetmek için...
o yüzden rahat davrandım da etmemişler demek ki gidip kendimizi gösterelim

Son düzenleme:

biz de şimdi aşıdan geldik, bebeğimi hiç bukadar ağlarken görmediğim için o ağladı ben ağladım
yavrum nasıl acı acı bakıyo annesine, sonra geçti acısı bana bakıp bakıp güldü filan arabada gelirken sızdı.
eve gelince ben de fitil verdim beklemeden, sonra huzursuzlanırsa daha kötü olurum ben diye bide gece ver dedi doktor.
uykuya kolay dalamadığı için benim bebeğim babası ayağında sallıyor şimdi. Tam da 3 gündür neşelenmişti agu magu diyip beni görünce gülücükler saçıyordu, inş aşılar huzursuzluk yapmaz...

Allah kimsenin çocuğunun üzüntüsünü göstermesin nasıl bi acıymış

Şu sezeryanlı olup tuvalette zorlanma olayını ben de yaşadım. ama merak etmeyin biraz dikkat edince geçiyor. Kayısı suyu filan içmiştim ben, bi de o çıkan küçük parçayı elimle içeri ittirmeye çalışmıştım.( doktorlar da öyle yapıyormuş zaten )

[SUB]zeynepyarenim[/SUB] teşekkürler hepimizin kuzuları tatlı maşaallah, benimkine artık tek el yetmiyor iki eli birden sokuyor ağzına

teşekkür ederiz teyzesi evet kızımda ceo tipi var babası kılıklı yapacak bişey yok senin bebişlerde çook tatlı hepsine kocaman maşaallah...

bende yorgunsam rengim benzim soluyor ki genel olarakta yorgunuz zaten...

ilk_ demek benim güzel gelinim iş kadını oldu
kuzey henüz çalışma hayatına başlamadı
sorun etmezsiniz inşallah?

aaa canımm geçmişş olsun sevgili damatçığıma,bikaç gün çekeceksiniz artık bizimkinin 3 gün sürdü mızmızlığı tam nazlı valla.

beren kuzeyde ne kadar çabuk başlarsa çalışmaya, o kadar iyi tanır hayatı diyor, mesela ben dün paranın nasıl zor kazanıldığını gördüm ve artık bezimi daha az kirletme kararı aldım diyor

ayıptır söylemesi bugün hiç kaka yapmadı yavrum azar azar yapıyor oda bayağ koyu kıvamlı ama gaz çıkartıyor çok şükür.

Son düzenleme:

geçmiş olsun Meyra'ya, yine eski neşesine kavuşur inşaAllah annesi,Allah sağlık versin yavrularımıza.. ne güzel bir ismi var, ismi ile yaşasın inşaAllah..
ben de telefonla ulaşıp sordum direkt getirin vururuz dediler, kaydı oluşturulmuş..verem aşısı çarşamba günleri imiş bizim de...
önce onu daha sonra dr.umuzda diğerlerini olacağız artık..

sağolasın canım, hepsi melek melek.. tatlı ya da güzel olmayanını görmedim ben hiç..Allah sağlıklı sıhhatli ömürler versin, kötülerden korusun yavrularımızı inşaAllah..
ee Beren babasının işlerini devralır ilerde, Kuzeyle birlikte idare ederler işleri artık
3 gün huzursuz mu oldu aşıdan sonra berencik, ben kızımda hatırlıyorum da bol bol uyku yapardı aşılar, bakalım bu pıtırcığımıza nasıl etki edicek..

Son düzenleme:
merhaba anneler nasılsınız? uzun zamandır yazamıyodum memlekettteyim davetlerle geçiyo zaman, sanırım bayram üstü çoğunuzun problemi yolculuk şunu söyliyim daha 40 ımız çıkmadan bingöl elazığ malatya erzurum ve van olmak üzere 5 il gezdik avmler ve pikniklerde cabası ben bebeğim var diye eve kapanmıycam dedim öylede oldu valla arabayı çok seviyo yusuf emre tüm bebekler gibi, dışarda da bebek arabasında gayet mutlu acıkırsa basıyo yaygarayı sadece o zamanda ya emziriyorum uygun yer varsa yada sağdığım sütü veriyorum biberonla rahat oluyo,
bu arada kızlar şimdiye kadar aldığım şeylerden en çok hangisinden memnunsun derseniz kesinlikle oyun halısı derim oğlum bayılıyo şu anda içinde kurbağaya tekme güneşe ise yumruk atmakla meşgul benim oğlum uzanıp tutmuyo oyuncakları tesadüfen ele geçiriyo yada popoyu kaldırıp tekme atıyo ilginç bi yöntem dimi :) ayrıca bıcırık kuklalar var playskoolun o da çok dikkatini çekti hayvanları tanıtmak içinde ideal bi oyuncak şimdilik renkleriyle ilgileniyo ve sohbete bayıldığı için baya zevkli zaman geçiriyoruz tavsiye ederim , son olarak bizim uyku düzenimiz sürekli değişiyo bazen 8 de uyuyo bazen 10-11 de ama tüm gece gözler kapalı şekilde emip uyuyo çok şükür sabahda 6:30 dan sonra saat başı uyanıyo 9 a kadar iyi yani kakamız da günde 1 kere en fazla 2 ama kilo alımımız iyi o yüzden takmıyorum ,şimdilik bizden haberler bunlar aşı olan bebişlere çok geçmiş olsun tüm kuzucukları öpüyorum hepsi birbirinden güzel maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…