2012 Haziran Anneleri Doğurdu

evet bazı çocuklar püre olmadan yemıyor,benım bı yakınımın oglu kocaman cocuktu.hala püre yiyodu.annesi blendarla yapıyodu yemeklerını.

kizlar 6 ayik bir kizim var
biz hep arabada gezdik bebek arabamiz genelde evde sallamak icin kullandik
brnim sorum 6 aylik minikleri bebek arabasinda oturtuyormusunuz yoksa hala yatiriyormusunuz
acil cevap lutfen

brnim sorum 6 aylik minikleri bebek arabasinda oturtuyormusunuz yoksa hala yatiriyormusunuz
acil cevap lutfen

benim de aklımda aynı soru var,bizim bebek arabamızda şu ana kucağı monte edilenlerden şu ana kadar güzelce kullandık,şimdi normal bebek arabasına dönüştürsem oturabilir mi diye düşündüm ama sanırım rahat edemez,10dk fazla oturması ii değil diyorlar çünkü..

acil cevap lutfen

canim yati yatar seklinde oturtabilirsin baktiginda anlarsin zaten rahat mi degilmi diye tam dik degilde dedigim gibi yari yatar pozisyon olur zaten 1 2 ay sonra desteksiz oturmaya baslarlar o xaman dikte kullanabilirsin

siz hala sigiyomuydunuz su ana kucagina benimkiler 3 aydan sonra rahat edemediler icinde hemde bende kraft twist vardi ana kucagida oyle kucukte degildi hep inmeye calisiyolardi canim egimli bir sekilde oturtabilirsin yari oturur pozisyonda 140 mi 170 mi diyolarya o aciyla oturtabilirsin sorun olmaz hem daha rahat eder emin ol yayila yayila oturur

siz hala sigiyomuydunuz su ana kucagina benimkiler 3 aydan sonra rahat edemediler icinde hemde bende kraft twist vardi ana kucagida oyle kucukte degildi hep inmeye calisiyolardi canim egimli bir sekilde oturtabilirsin yari oturur pozisyonda 140 mi 170 mi diyolarya o aciyla oturtabilirsin sorun olmaz hem daha rahat eder emin ol yayila yayila oturur

Sevgili anneler merhaba..Oğlum Alper'den fırsat bulup giremiyorum kaç zamanıdır..Biz bugün altıncı ayımızı doldurduk..Maaşallah..Ve aşılarımızı olduk..1 tane ağza damla, 3 tane bacağa..Neyse ki fazla ağlamadı..Bu ay içinde kızamık aşısı için tekrar çağıracaklarmış..Normalde bir yaşında yapılıyormuş ama salgından dolayı öne çekmişler..Kilomuz fazla olduğu için muhallebi ve şehriye çorbası verme dedi..Dün ilk defa yoğurt yaptım, oldu galiba...Henüz Alper'e veremedim ama ben yedim, güzeldi...Bizimki sebze çorbasını yedi, tarhana çorbası ve mercimek çorbasını da yedi..Peyniri ve pekmezi de çok seviyor..Mama sandalyesi alacağım ama kara veremedim..Bizden böyle haberler :)

biraz zor da olsa sığıyoruz,twist i biliyorum büyük duruyor ama içi küçük biz de cybex var oldukça rahat görünüyor ama dediğin gibi de deneyeceğim.

selam kızlar. doğumdan sonra 85 numara olan göğüslerim 95 birazdaha zorlasam 100 olacak. göğüslerimi gördükçe moralim bozuluyor. bunun küçültme çaresi varmı yoksa zayıflayınca yada sütten kızım kesilince küçülürmü. yaşaynınız bir bileniniz varsa açıklasın kafam hakikaten bu konuda çok bozuk...:105: birde göğüsünüz büyükse ne tür styen kullanıyorsunuz.

Son düzenleme:
çoğumuzda var bu sıkıntı..
hiçbir zaman kalıplı, içi destekli sütyen kullanmadım ama..
85bden 90a terfi edince gidip toparlayıcı aldım, yeni incinin güzel modelleri de var.
bir beden küçük gösterir demişti satıcı, hakikaten toparladı.. memnunum yani..

bir arkadaşımın üç çocuğu var, hepsinin arası 1,5-2 yaş.
en küçüğü şuan 3 yaşında.
birkaç ay oldu onu sütten keseli..
ona sormuştum, her doğumdan sonra göğüslerim sütle dolardı,
hepsini güzel emzirdim, ama sonra küçüldüler. seninkiler de normale döner takma demişti..
ama genetik açıdan annemin kopyası olduğum düşünülürse..
onun beş çocuktan sonraki hali fena..

Merhaba canmeclisi, bizde bu ayın 29'unda 6. ayımızı dolduracağız. Kızamık aşısını da öne çekmişlerse eğer biz bu ay rota aşısıyla beraber 5 aşı olacağız demektir. Şimdiden korktum vallahi. Bu aşılar düzenimiz bozuyor çünkü.

Benim de gögüslerim büyüdü ya. Normalde küçüktür benim gögüslerim geçen fotoğrafta bir kendime baktım ki kocaman görünüyor gögüsler umarım daha sonra düzelir büyük gögüs hiç sevmem çünkü.

selam aannişler benimde oğlum 5.5 aylık oldu.ilk oğlum da da benim ğöğüslerim kocaman olmuştu.sütü kesince küçüldü hemen hemen eski formuna dönmüştü.tabi şimdi yine kocaman birtanesi kafam kadar oldu ama sütü kesince küçülecek.:))korkacak bişey yok.ben anne sütyenlerinden takıyorum.şu penye olanlardan.atlet ğibi ğiyiliyor ya onlardan.çok rahat ettiyorum.öneririm:))

selam güzel anneler,
ek gıdaya geçişler nasıl gidiyor?
biz elma ve havuç püresi en çok da elma püresi vermiştik, bazı meyvalardan da azcık tattırmıştık. bir de yoğurt veriyorum. şimdi de sebze püresine geçicez, patatesle mi başlasam, bir de püredeki su ve sebze oranına neye göre karar veriyorsunuz, elma püresinin kıvamında olsa iyi midir mesela, içine zeytinyağı da ekliyor musunuz piştikten sonra
irmikli meyveli muhallebi yediren oldu mu hiç.
bir de 3 gün kuralını uyguluyor musunuz? yeni bir meyvaya geçince önceki verdiğinizden ayrı verip gün içinde farklı bir zamanda eskisini de vermeye devam ediyor musunuz?

Son düzenleme:

Merhaba hepcik, bu ek gıda işi beni baya strese soktu. Sütüm yetmiyor gibi oldu önce bir kaç gece oğlum sürekli uyandı ben de ek gıdaya başlama konusunda tereddütlüydüm aslında 6. ayı doldurunca başlamak istiyordum ama baktım olmayacak bir ileri iki geri başladık sayılır. Ben oğluma ilk elma püresi vererek başladım. Önce suyunu ver diyor bazıları ama benim oğlum yutmakta zorlanmadı böyle devam ettim ben de. Yoğurt verdim şimdiye kadar. Bir de patates havuç ve az pirinci haşlayıp blendrdan geçirip verdim. Soğuyunca çok az zeytinyağı da ekledim bu karışıma. Kıvamını ben ne çok sulu ne de çok katı olmayacak şekilde yapıyorum. Elma püresi kıvamı iyi bence. Suyu da sebzelerin biraz üstüne geçecek kadar koyuyorum gerektikçe ekliyorum. Ağzı kapalı şekilde pişiriyorum. 3 gün kuralını uyguladım sayılır. Tabi bu saydıklarımı çok az yedirdim şimdiye kadar tadımlık sadece yani. Önümüzdeki ay arttırırım artık miktarları.

Ben de şunu merak ediyorum. Bu yaptığımız pürelerin kalanlarını buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayıp daha sonra versek olurmu acaba?
Bir de sebze ve meyvelerini organik olanlardan al dedi benim doktorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Bir kaç internet sitesi var organik ürünler satan. Oralardan mı alışveriş yapmak gerekir acaba ne dersiniz?

Maşallah size bizde 3aralıkta olduk aşlarımızı bizim ebe kızamıık aşısı için birşey demedi ama ben yinede yarın arayıp sorayım merak ettim bu işi. Bende tarhana vermek istiyorum erken mı acaba diye düşünüyordum ama çevremde verenler var bende deniyeyim bakayım bı gün. Bizim ebe yumurta sarısını az az vermeye başlayabilirsin demişti. Bende mama sandalyesine karar veremiyorum araştıramadım bile doğru düzgün ay hamileyken onu araştır bunu araştır sıkılmısım

Ben dün pentiden iki sütyen aldım toparlayıcı organik Malzeme falan dedi kadın biraz tuzluya geldi 70 lira kadar. cok rahat ama memnun kaldım.sütten kesinceküçülecek kesin

İlk ek gıdamız elma püresi oldu suyla falan uğraşmadım direkt püre.sonra yoğurt sonra sebze çorbası.
10/13/16/19 beslenme saatler kızımın.
Meyve püresi-sebze çorbası-yoğurt-muhallebi
Sebze çorbasında patates havuç kabak pirinç var haşlandıktan sonra tel süzgeçten geçiriyorum biraz zeytinyağı severek yiyiyor. Dün biraz fazla yapmışım buzluğa koydum ordan kullanacağım kadar alıcam 3-4 kullansam böyle yeter sanırım .birinden duymuştum olabiliyormuş.
Armutta çoook sevdi kizim ilk yedirmemde büyük bir dilim yedi valla bişey olmadı.
Pazarlar Daha sağlıklı geliyor bana özellikle köylü pazarları

selam gezici, gurmebebek sitesi var orda okuduğum bebek besininin buzdolabında 2 gün saklanabileceği. bizim dr da çok açıklama yapmıyor ek besinler hakkında, genelde mevsim meyvesi ve sebzesini öneriyor. biz pazardan alıyoruz sebze meyveyi. organik olması çok iyi olur ama, bulması ulaşması zor olur biraz, bir de ne kadar organik acaba. internetteki siteyi istersen bir dene ama sürekli böyle devam etmek de zor olabilir.

teşekkürler canım, zamanımın çoğu mutfakta geçiyor benim şimdi beren hanımda 5 öğün yediği için hiç çıkamaz oldum bu yüzden uzun süre oturtacağım için benim kız uzun süre yalnız kalmayı sevmediğinden böyle birşeyi tercih ettim ve gerçekten memnunum ama pollydende çoğu kişi memnun bu olmasaydı ikinci tercihim o olacaktı, bu arada dün dışarısı için aldığım fisher price mama sandalyesini dışarda denedim beren oyuncaklarla oynamaktan yemek yemek istemedi yedirirken onları çıkartmak yanınızda otururken takma en iyisi.

canım ben çok memnunum kumaşı terletmiyor ve gayet konforlu berende rahat etti içinde yemek yemek diye ellerini vurup duruyor masasına:)

Kızım sebze çorbasını sevmedi farklı tariflere ihtiyacım var sizler nasil yapıyorsunuz sebze çorbasını ayrntılı olursa çoook sevinim teşekkürler

tatlım ilk etapta sevmiyorlar ama zamanla alışıyorlar ben şuan ne mevsim sebzesi varsa dniyorum karma karışık içine kuşbaşı ette atıyorum biraz tereyağı veya zeytinyağı koyuyorum ayrıca cicibebenin çorbalar için ekmekleri var biraz sulu yapıp içine onu koyuyorum severek yiyor sende deneyebilirsin.

annişler merhaba kızım berenle bizde aranıza katılmak isteriz

hoş geldin aramıza topikte 2 berencik oldu :)

ben hala anakucağını kullanıyorum hala sığıyoruz graco almıştım symbio modeli içi büyüyebilen 1 yaşına kadar kullanılıyor 2 ay sonra sığmayız büyük ihtimal o zamnda normal arabasına geçmekte sıkıntı olmaz sanırım.

ben ilk defa denediklerimde uyguluyorum 3 gün kuralını. erken başladığımız için şuan herşeyi yiyebiliyoruz. sana günlük beslenmemizi yazayım.

sabah 07:00 uyanış anne sütü
saat 09:30 5 tane cici bebe yumurta sarısı bir tatllı kaşığı peynir 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı ıhlamur karıştırıp kahvaltı veriyorum.hemen arkasından biberona 50cc milupa sütlü pirinçliyi sulu olarak hazırlayıp içiriyorum.
saat 12:30 anne sütü
saat 14:30 sebze, şehriye,tarhana,çorbalarından biri ve yoğurt
saat 17:00 anne sütü
saat 18:00 70 cc meyva suyu veya püresi
saat 20:00 milupa sütlü bisküvili gece muhallebisi
saat 20:30 anne sütü uyku

gece emzirmiyorum uyanırsa bazen 1 kez oda 4buçuk 5 civarında oluyor genelde. bu arada minişleri sulamayıda unutmayalım kızlar ben suluk aldım ve ondan içiriyrum suyunu günde en az 70 cc su tüketiyor berencik sizinkiler ne kadar su içiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…