2012 Haziran Anneleri Doğurdu

çorbayı bana doktorun hostesi kilo başına 1 yemek kaşığı olcak dedi.tabi kızım hepsini yemiyo çünkü çok fazla 2 yemek kasıgı kadar yiyor.ölçüsü ne kadar olmalı?
yiyebıldıgı kadar mı tadımlık mı nasıl?
gerçi deminde hemşiremizi aradım tadımlık olcak dedi alıştırma bunlar dedi.

canım geneli face gurubunda sohbet ediyor. yani demek istediğim bu topik biraz terkedilmiş durumda. bizler giriyoruz arada.

6-8 ay | Gurme Bebek
bu sitede 1 günde alınması önerilen besinler ve miktarlarından bahsediyor, çorba için 3-5 çorba kaşığı sebze püresi, önce 1 çorba kaşığıyla başlanıp yavaş yavaş arttırmalı diyor.

teşekkür ederim,işte herkes her doktor farklı söylüyor.sanırım hostes biraz abarttı.neyse az verıyorum zaten tadımlık yavas yavas çoğaltırız.

cnm bende en son dun sabah devam sutuyle muz verdım aksama kadar huysuzlandı aksam sa ıkı kez tata yaptı ılk az sonra tasırmıs bezını ve cok pıs kokuluydu sanırım muz yaptı öyle bende daha muz vermıyım dedım kendı kendıme..cnm huysuzluk her bebekte var bızımkı doyuyo cok sukur sutum de var dr da dedı yetıo maşşallah dedı ama hala gunduz hıc uykusu yok sankı 20 dk anca ıttıre ıttıre bazen 1 saatı buluyor ama sureklı sallıcaksın dalıcak sallamasan uyumuyor bu seferde huysuzlanıo napıcam ne zaman duzelcek bılmem aksamlarıda dalma sorunumuz var 2 saatte anca dalar 2 saat ıcerısınde sureklı mık mık uyanır sallanmak ıster bazen sabah 5 te uyanır sallanmak ıcın oyle boyle ıste kılomuzun maşşallahı var 10 kıloyuz 73 cm boyumuz geldı 6 ay kontrolunde sanırım bızde fazla tosunuz:))
ama saglıklı olsunlarda kılosu onemlı degıl

maşallah minilya bebişine boyuna da kilosuna da bizim bebiş anca 7 kilo boyu da 67 cm, dr bizimkine uzun diyordu ama kilosu az diye biraz takıyordum ama dediğin gibi sağlıkla büyüsünler de.
bugün ben de muz verdim ama çok koyu kıvamlı diye biraz elma püresi ve su ekledim.

Son düzenleme:
kızlar bende dün ek gıdaya başladım sebze çarbası ile,çorba fazla olunca ertesi günüde verebilirmiyim yoksa hergün taze mi yapmalıyım?

benim okuduğum ek gıda kitabında hergün mutlaka taze yapın diyor. üstelikte hergün değişik,bir öncekinden farklı çorbalar yemeside daha sağlıklı bana kalırsa.ben hergün mutlaka farklı sebze ve meyve yemesine özen gösteriyorum. hem tat duyusu içinde çok önemli.

dün bebişime küçücük tavada birazcık kıyma kavurup 1 tatlı kaşığından biraz fazla tarhana ve su ekleyerek tarhana çorbası pişirdim. ekmek içi ekleyerek kıvamı koyulaştırdım. zeytinyağı ekledim. bayıla bayıla yedi. anne sütü veya devam sütüylede kıyma koymadanda pişirebilirsiniz.
kabızlık sorunu olanlara kahvaltı tarifi vereyim.
1 organik kuru kayısıyı 1 dal tarcınla haşlayın. mama tabağına kayısıyı alıp küçük çatalla iyice ezin.içine organik bebe bisküvisi ekleyin(5-6 adet).üzerine kayısının haşlanan suyundan ekleyip bisküviyi ezerek püre haline getirin. birazda organik pekmez vede haşlanmış yumurta sarısı (yumurta sarısının 1/4 ü ) ekleyerek bebişinize afiyetle yedirin. benim bebişim bunuda çok severek tüketiyor. üstelikte tam bir demir deposu.
avoadoyuda anne sütüyle ezerek verirseniz çok sağlıklı bir mama elde edersiniz.

Son düzenleme:
merhaba ilkcim ben bebişimin tüm gıdalarını mümkün olduğunca organik ve sağlıklı seçmeye calışıyorum.seninde bu konuya önem verdiğini gördüm.
bende nasılsa bebekler için üretildiği için sağlıklıdır diye cicibebenin ekmeğinden aldım ama eve gelince içindekiler bölümünü okuyunca soya lesitini içerdiğini okuyunca çok üzüldüm.birdaha asla almam. soyalesitini eşittir gdo. bebeğime asla gdo lu bir ürün yedirmek istemiyorum.senide uyarmak istedim.

biz daha yeni başladık listede 3'ergün arayla yazıyor.şimdilik bunu uyguluyorum.teşekkürler.

bende bu ekmeklerin iyi olmadıgını söyleyecektim, yanlış anlaşılır diye söylememiştim.bir de organik tavuk alıyoruz diyorlar ama ben bunlara da ınanmıyorum.serbest dolasan köy tavugu olmadıktan sonra,yemlendıkten sonra pek organık oldugunu dusunmuyorum.

kızlar ne kadar dikkat edersek edelim herşeyi organik bulup yediremiyoruz. o kadar ki parben var diye kan ilacını bile vermiyorum kızıma ama koru koru nereye kadar. bu kadar ayrıntılı düşünnmeye kalkarsak kendimize ait bir çiftlik alıp kendi yetiştirdiğimiz ürünleri yedirmemiz lazım. malesef artık hiçbirşey bizim zamanımızdaki gibi organik ve sağlıklı değil. şimdiki zaman artık fesfut zamanı.

bi nevi bende bunu demek istıyorum aslında,organik diye satılan,meyve ve sebzelerın artık hiçbir şeyin organık oldugunu düşünmüyorum.
ama ilaçları mecbur kullanıcaz.herseye dikkat edemeyız.paraben içermeyen demir ilacı da var bana doktorum paraben var diye ferrıtın vermedi.ferro sanol verdi.
onu da toplattılar dedıler burda.doktoruma danıstım o da bi serisi toplatıldı bunda sorun oldugunu sanmam dedi.

Günaydın anneler..
geçmişte birkaç sayfa da olsa yazışma olmasına sevindim, biz ek gıdaya henüz geçmediğimiz için mama muhabbetlerine dahil olamıyorum henüz..
yarın 6. ayımız doluyor, yarı yaşını kutlayacağım miniğimin..
sağlıklı mutly günler bebişciklerle hepimize...

senınkınede maşşallah cnm aman saglıklı olsunlar yeter muz cnm cok huzursuz edıyor bebegımı o yuzden fazla veremıorum..bugun bende kabak corbası yaptım ebru sallı tarıfı kabak sogan suda hasla az tereyagı ve sutle karıstır ver 70 cc ıctı sonrası pufff oldu ıstemedı cok bıle yedı dıorum :))

bu arada cok fazla gıremıoruz nete dımı baksanıza cok az ılerlıor her kez mınıklerınle ugrasıyor sanırım hehe

kızlar benim kızım 5.ay kontrolunde 6300 kg 65cm çıktı.2540kg 48 cm dogmustu.boyu iyi ama kilodan dolayı ek gıdaya başlamıştık. çorba,muhallebi ve meyvede sorun yok.ama mamayla mayaladığım yoğurdun çok azını yiyor.çay bardağının beşte biri kadar.dr inek sütüne yasak demişti.inek sütünden yğurt yapsak zararı olur mu sizce,yapan var mı aranızda?

inek sütünden yapabilirsin canım,bizim dr öyle söyledi sütün yoğurt şeklinde yapısı değiştiği için problem değilmiş.

inek sütünden yapabilirsin canım,bizim dr öyle söyledi sütün yoğurt şeklinde yapısı değiştiği için problem değilmiş.

bende devam sutunden mayaladım dr alerjı yapabılır demıstı ama sankı bozuk mama kokuyomus gıbıydı bıde kesık kesık oluyor zaten bende huylandım vermedım ınek sutunden mayalıorum sımdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…