- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
slm kızlar.. bilgisayarda bozukluk var,ne rsimleri gösteriyor,ne simge eklememe.. forumu okumak,anlamak hele hele yazmak işkence oldu.. kaç kere denedim,okusam bile cvp yazamıyorum çoğunlukla.. bizim miniş de çok huysuz teyzeleri.. ilk doğduğunda 3 saatte bir emen,gecede iki kere uyanan çocuk şimdi gündüz saat başı gece de bazen 20dk da bir emmek istiyor. daha diş de yok ortalıkta üstelik( karnı doymuyor desem zaten iki aya yakındır ek gıda veriyoruz.. elma,havuç sularıyla başladık ilk haftalarda. sonra püreleri,armut püresi,muz püresi de ekledik. muza bayılıyo kerata ama en az 3 gün kabız ve huysuz oluyo.. yoğurtu da bi ayddır veriyorum.. yemediği için dr içine pekmez koy azıcık tatlansın dedi.. şimdi armut ya da muz koyuyorum.. çorbalarını ben okuldayken annem yapıyor sağolsun.. kabak,balkabağı,patates,brokoli,havuç sebzelerinden o gün evde ne varsa konuyo,irmik ya da pirinç koyuyo.. bu hafta pazara çıksaydım ıspanak da ekleyecektik birkaç dal.. blender ı yok ama galiba robottan çekiyo bunları tabi bi tatlı kaşığı muhakkak z.yağı ekleniyo.. bazen de önceden hazırlayıp buzluğa attığım minik et sularını atıyoruz çorbaya..günlerde geze geze garibimin tatmadığı şeyi bırakmadı konu komşu.. saniyesinde biri kek tıkıyo,biri kısır.. ne dersen de anlamıyorlar da en büyük derdim o halka tatlıyı diş kaşıyıcı olarak verdi biri düşünün artık.. yaşları çok büyük,hatırlı insanlar da susuyorum şimdilik..
gene canım sıkıldı.. bizden haberler şimdilik bu kdr.. uyku ve sık acıkma dışın
da genel olarak iyiyiz.. demir damlasına başladık önce dr santafer verdi o çok kusturdu şimdi ferrosanol verdiler s.ocağından onu kullanıyoruz.. 8300 dü 15-20 gün önce kilomuz.. bugün tam 6 aylığız aşımıza da salı gitmeyi düşünüyoruz.. kilo %50 deymiş de boy sanki minik kalmış gb geliyo bana 67 çıktı en son.. minyon galiba bizimki.. sizler ne alemdesiniz?? kendinize v bebişlere ii bakın.. buraya yazmak bile nasıl iyi geldi..[/QUOTE
belki bebeğin tam doymuyor olabilir cici bebe nin bebekler için olan ekmegi var çabasının içine yarım dilim ondan koyuyorum çok güzel doyurucu oluyor severekte yiyor istersen deneyebilirsin
Merhaba olipps, bize doktor rota tek marka olan aşıyı yaptırmıştı. 3 doz yapılıyor. 2. ve 4. aylarda yaptırdık. 6. ayda da son dozunu yaptıracağız. Diğeride galiba sizin olduğunuz rota aşısı 2 doz olarak yapılıyor. Geç olduğunu sanmam ama doktoruna danış istersen..
Benim oğlumda da var bir huysuzluk uykuya zor dalıyor, uyumamak için direniyor bu arada da bir sürü mızırdanıyor tabi. Belki dönemsel bir şeydir bilmiyorum. Bebeğine annen baktığı için şanslısın ben de bakıcı arıyorum ama nasıl içim sıkılıyor bakıcı deyince anlatamam. Neyse ya işe başlayınca uzun sürmez alışırım herhalde. Canım bence kibarca engel ol bebeğe bir şeyler yedirmelerine ne olacağı belli olmaz. Belki yedirdikleri şeylerden birine alerjisi olur hazmedemez falan. Doktor yasakladı, bebeğim rahatsızlanıyor falan de, yedirmesinler ya da annene söyle o engel olsun. Annen daha kolay söyler.
Bu arada haziran anneleri nerede ya kimse yazmıyor bu topiğe.
çorbayı bana doktorun hostesi kilo başına 1 yemek kaşığı olcak dedi.tabi kızım hepsini yemiyo çünkü çok fazla 2 yemek kasıgı kadar yiyor.ölçüsü ne kadar olmalı?
yiyebıldıgı kadar mı tadımlık mı nasıl?
gerçi deminde hemşiremizi aradım tadımlık olcak dedi alıştırma bunlar dedi.
6-8 ay | Gurme Bebek
bu sitede 1 günde alınması önerilen besinler ve miktarlarından bahsediyor, çorba için 3-5 çorba kaşığı sebze püresi, önce 1 çorba kaşığıyla başlanıp yavaş yavaş arttırmalı diyor.
slm kızlar.. bilgisayarda bozukluk var,ne rsimleri gösteriyor,ne simge eklememe.. forumu okumak,anlamak hele hele yazmak işkence oldu.. kaç kere denedim,okusam bile cvp yazamıyorum çoğunlukla.. bizim miniş de çok huysuz teyzeleri.. ilk doğduğunda 3 saatte bir emen,gecede iki kere uyanan çocuk şimdi gündüz saat başı gece de bazen 20dk da bir emmek istiyor. daha diş de yok ortalıkta üstelik( karnı doymuyor desem zaten iki aya yakındır ek gıda veriyoruz.. elma,havuç sularıyla başladık ilk haftalarda. sonra püreleri,armut püresi,muz püresi de ekledik. muza bayılıyo kerata ama en az 3 gün kabız ve huysuz oluyo.. yoğurtu da bi ayddır veriyorum.. yemediği için dr içine pekmez koy azıcık tatlansın dedi.. şimdi armut ya da muz koyuyorum.. çorbalarını ben okuldayken annem yapıyor sağolsun.. kabak,balkabağı,patates,brokoli,havuç sebzelerinden o gün evde ne varsa konuyo,irmik ya da pirinç koyuyo.. bu hafta pazara çıksaydım ıspanak da ekleyecektik birkaç dal.. blender ı yok ama galiba robottan çekiyo bunları tabi bi tatlı kaşığı muhakkak z.yağı ekleniyo.. bazen de önceden hazırlayıp buzluğa attığım minik et sularını atıyoruz çorbaya..günlerde geze geze garibimin tatmadığı şeyi bırakmadı konu komşu.. saniyesinde biri kek tıkıyo,biri kısır.. ne dersen de anlamıyorlar da en büyük derdim o halka tatlıyı diş kaşıyıcı olarak verdi biri düşünün artık.. yaşları çok büyük,hatırlı insanlar da susuyorum şimdilik.. neyse gene canım sıkıldı.. bizden haberler şimdilik bu kdr.. uyku ve sık acıkma dışında genel olarak iyiyiz.. demir damlasına başladık önce dr santafer verdi o çok kusturdu şimdi ferrosanol verdiler s.ocağından onu kullanıyoruz.. 8300 dü 15-20 gün önce kilomuz.. bugün tam 6 aylığız aşımıza da salı gitmeyi düşünüyoruz.. kilo %50 deymiş de boy sanki minik kalmış gb geliyo bana 67 çıktı en son.. minyon galiba bizimki.. sizler ne alemdesiniz?? kendinize v bebişlere ii bakın.. buraya yazmak bile nasıl iyi geldi..
cnm bende en son dun sabah devam sutuyle muz verdım aksama kadar huysuzlandı aksam sa ıkı kez tata yaptı ılk az sonra tasırmıs bezını ve cok pıs kokuluydu sanırım muz yaptı öyle bende daha muz vermıyım dedım kendı kendıme..cnm huysuzluk her bebekte var bızımkı doyuyo cok sukur sutum de var dr da dedı yetıo maşşallah dedı ama hala gunduz hıc uykusu yok sankı 20 dk anca ıttıre ıttıre bazen 1 saatı buluyor ama sureklı sallıcaksın dalıcak sallamasan uyumuyor bu seferde huysuzlanıo napıcam ne zaman duzelcek bılmem aksamlarıda dalma sorunumuz var 2 saatte anca dalar 2 saat ıcerısınde sureklı mık mık uyanır sallanmak ıster bazen sabah 5 te uyanır sallanmak ıcın oyle boyle ıste kılomuzun maşşallahı var 10 kıloyuz 73 cm boyumuz geldı 6 ay kontrolunde sanırım bızde fazla tosunuz:))
ama saglıklı olsunlarda kılosu onemlı degıl
kızlar bende dün ek gıdaya başladım sebze çarbası ile,çorba fazla olunca ertesi günüde verebilirmiyim yoksa hergün taze mi yapmalıyım?
merhaba ilkcim ben bebişimin tüm gıdalarını mümkün olduğunca organik ve sağlıklı seçmeye calışıyorum.seninde bu konuya önem verdiğini gördüm.tatlım ilk etapta sevmiyorlar ama zamanla alışıyorlar ben şuan ne mevsim sebzesi varsa dniyorum karma karışık içine kuşbaşı ette atıyorum biraz tereyağı veya zeytinyağı koyuyorum ayrıca cicibebenin çorbalar için ekmekleri var biraz sulu yapıp içine onu koyuyorum severek yiyor sende deneyebilirsin.
benim okuduğum ek gıda kitabında hergün mutlaka taze yapın diyor. üstelikte hergün değişik,bir öncekinden farklı çorbalar yemeside daha sağlıklı bana kalırsa.ben hergün mutlaka farklı sebze ve meyve yemesine özen gösteriyorum. hem tat duyusu içinde çok önemli.
merhaba ilkcim ben bebişimin tüm gıdalarını mümkün olduğunca organik ve sağlıklı seçmeye calışıyorum.seninde bu konuya önem verdiğini gördüm.
bende nasılsa bebekler için üretildiği için sağlıklıdır diye cicibebenin ekmeğinden aldım ama eve gelince içindekiler bölümünü okuyunca soya lesitini içerdiğini okuyunca çok üzüldüm.birdaha asla almam. soyalesitini eşittir gdo. bebeğime asla gdo lu bir ürün yedirmek istemiyorum.senide uyarmak istedim.
maşallah minilya bebişine boyuna da kilosuna dabizim bebiş anca 7 kilo boyu da 67 cm, dr bizimkine uzun diyordu ama kilosu az diye biraz takıyordum ama dediğin gibi sağlıkla büyüsünler de.
bugün ben de muz verdim ama çok koyu kıvamlı diye biraz elma püresi ve su ekledim.
kızlar benim kızım 5.ay kontrolunde 6300 kg 65cm çıktı.2540kg 48 cm dogmustu.boyu iyi ama kilodan dolayı ek gıdaya başlamıştık. çorba,muhallebi ve meyvede sorun yok.ama mamayla mayaladığım yoğurdun çok azını yiyor.çay bardağının beşte biri kadar.dr inek sütüne yasak demişti.inek sütünden yğurt yapsak zararı olur mu sizce,yapan var mı aranızda?
inek sütünden yapabilirsin canım,bizim dr öyle söyledi sütün yoğurt şeklinde yapısı değiştiği için problem değilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?