2012 Haziran Anneleri Doğurdu

maşallah beren hanıma annesi değişik değişik mamalara alışmış bile evet su konusunu hatırlatınca bizim bıdışa su pek içirmemiştik 1 ay önceye kadar, ama şimdi de alışmadığı için mi acaba, kaşıkla verince yutmuyo ağzında geri çıkıyor, biberonla verince de genzine kaçıyor sanırım, öksürmeye başlıyor, bu yüzden neredeyse 10 içiyor mu bu durumda bilmem, alışır umarım.

canım sulukla vermeyi dene biberonla içtiği zaman susuzluğunu gidermiyormuş ağız içinin tam ıslanması gerekmiş çift saatler su önerme saatlerin olsun çok tokkende içmek istemez açkende suyla şişirir karnını buna dikkat et.sulukla istediği kadar çekiyor ağzı dolup yavaş yavaş içiyor genzinede kaçmıyor bir dene istersen.

sağol ilkcim ya, hiç aklıma gelmedi benim suluk deyince sen nasıl oluyor ki diye bi baktım netten orda görünce aklıma geldi bizdeki aparat denedim de bunla yuttu biraz suyu.

Son düzenleme:

Harikasın ilkcim teşekkürler

Bardaklara bayıldım hemen alıyoruz.bugün zaten jokere gidecektik oyuncak almaya listeme bunlarıda ekliyeyim.

merhabalar kızlar...
bebeğim cumartesi günü dadada diyerek konuşmaya başlamanın temellerini atmış bulunuyor,
tüm gün dada dedi durdu, dün de bunu lala ve dede baba ya dönüştürerek muhabbete devam etti..
yüz üstünden sırt üstüne bir gün çevirmişti kendini daha sonra bıraktı tembelcik, çenesi çalışacak ablası gibi bu bıcırığımın da galiba

kizlar 6 ayik bir kizim var
biz hep arabada gezdik bebek arabamiz genelde evde sallamak icin kullandik
brnim sorum 6 aylik minikleri bebek arabasinda oturtuyormusunuz yoksa hala yatiriyormusunuz
acil cevap lutfen

bizde maxi cosi cabriofix ana kucağı ve onu takabildiğim nuna bebek arabası var ve hala ana kucağına yatırıyorum bıdığımı...uyuduğunda daha rahat ediyor ana kucağında..yaza da arabasını kendi kılıfı ile kullanır oturturum inşaallah..

her doğumdan sonra birer beden büyüyerek iki beden ilerledi göğüs bölgesi benim de..
süt çekilince sönmüş balon gibi oluyorlar ne yazık ki...

bizim semte yakın bir organik pazar kuruluyor oradan alışveriş yapıyorum ben, gerçekten meyva- tavuk yediğimi anlıyorum...
organik olup olmadığını sertifikalarına bakarak anlayabilirsin cnm, organik satışı yapan güvenilir siteler de vardır muhakkak..
ipek hanımın çiftliği sitesinden yine bu forumdan çok memnun olanları okumuştum..

Son düzenleme:

Pamuk helvacım,ben de bugün ipek hanımın çiftliğine mail attım bana da haftalık liste göndersin diye ayrıca ayrancıdaki organik pazara da gideceğim artık. Zararlı herşeyden kaçınmamız mümkün değil tabiki ama ben elimden geleni yapayım artık .

haklısın cnm ben de aynı şekilde düşünüyorum,
beslenmesine müdahale edebildiğim süre zarfında sağlıksız-katkılı şeylerden uzak tutuyorum yavruları..

Maşallah bıcırığa pamuk helvacım

Kızlar ek gıda karmaşasını yaşayanlardanım. Meyve püresi, sebze çorbası ve yoğurt bunlardaki ölçünüz ne kadar?
Bir de kabızlık probleminiz oldu mu? Maalesef kızıma iki keredir lağman yapılıyor?

merhabalar ben de bu ek gıda işini rayına oturtamadım bir türlü ağırdan alıyorum artık düzenli olarak önümüzdeki ay başlayacağım. Canım meyve ve sebzelerden kabızlık yapma olasılığı olanları dikkatli versen. Mesela muz kabız yapıyor, muz verirken içine birazda armut rendeleyebilirsin. Ya da sebze püresi yaparken patates ve pirinç kullanılıyor ya bunlarda kabızlık yapar. Sebze püresi soğuyunca çok az zeytinyağı ekle. Bazen de gün kurusu kayısıyı haşlayıp yedirebilirsin ya da muhallebisine veya meyvesine ekleyebilirsin. Belki bunlar da kabızlığı önler. Bir de su vermeyi unutma, ek gıdaya geçince susuyor artık bebişler

gezici arkadaşıma katılıyorum. yedirdiklerine dikkat et. ben sürekli armut püresi kuru kaysı püresi veriyordum. çünkü bizde kabızlık sorunu çektik. özellikle ek gıdaya geçiş süresinde. kızıma lavman yapılmadı ama yapmaktan artık nefret ettiğim fitili koyuyordum. ağlamaktan halsiz düşüyordu yavrum. doktorumuz bağırsak çalştırıcı şurup verdi maşallah kızıma iyi geldi. kullanmıyorum artık şurubu. günde 1 yada 2 kere kaka yapıyor artık.

ii akşamlar hanımlar size bir şey danışmak istiyorum,oğlum 3,5 aylıkken rota aşısını oldu şimdi 5,5 aylık 2. dozu için geç mi kaldık acaba panik yaptım.

slm kızlar.. bilgisayarda bozukluk var,ne rsimleri gösteriyor,ne simge eklememe.. forumu okumak,anlamak hele hele yazmak işkence oldu.. kaç kere denedim,okusam bile cvp yazamıyorum çoğunlukla.. bizim miniş de çok huysuz teyzeleri.. ilk doğduğunda 3 saatte bir emen,gecede iki kere uyanan çocuk şimdi gündüz saat başı gece de bazen 20dk da bir emmek istiyor. daha diş de yok ortalıkta üstelik( karnı doymuyor desem zaten iki aya yakındır ek gıda veriyoruz.. elma,havuç sularıyla başladık ilk haftalarda. sonra püreleri,armut püresi,muz püresi de ekledik. muza bayılıyo kerata ama en az 3 gün kabız ve huysuz oluyo.. yoğurtu da bi ayddır veriyorum.. yemediği için dr içine pekmez koy azıcık tatlansın dedi.. şimdi armut ya da muz koyuyorum.. çorbalarını ben okuldayken annem yapıyor sağolsun.. kabak,balkabağı,patates,brokoli,havuç sebzelerinden o gün evde ne varsa konuyo,irmik ya da pirinç koyuyo.. bu hafta pazara çıksaydım ıspanak da ekleyecektik birkaç dal.. blender ı yok ama galiba robottan çekiyo bunları tabi bi tatlı kaşığı muhakkak z.yağı ekleniyo.. bazen de önceden hazırlayıp buzluğa attığım minik et sularını atıyoruz çorbaya..günlerde geze geze garibimin tatmadığı şeyi bırakmadı konu komşu.. saniyesinde biri kek tıkıyo,biri kısır.. ne dersen de anlamıyorlar da en büyük derdim o halka tatlıyı diş kaşıyıcı olarak verdi biri düşünün artık.. yaşları çok büyük,hatırlı insanlar da susuyorum şimdilik.. neyse gene canım sıkıldı.. bizden haberler şimdilik bu kdr.. uyku ve sık acıkma dışında genel olarak iyiyiz.. demir damlasına başladık önce dr santafer verdi o çok kusturdu şimdi ferrosanol verdiler s.ocağından onu kullanıyoruz.. 8300 dü 15-20 gün önce kilomuz.. bugün tam 6 aylığız aşımıza da salı gitmeyi düşünüyoruz.. kilo %50 deymiş de boy sanki minik kalmış gb geliyo bana 67 çıktı en son.. minyon galiba bizimki.. sizler ne alemdesiniz?? kendinize v bebişlere ii bakın.. buraya yazmak bile nasıl iyi geldi..

ii akşamlar hanımlar size bir şey danışmak istiyorum,oğlum 3,5 aylıkken rota aşısını oldu şimdi 5,5 aylık 2. dozu için geç mi kaldık acaba panik yaptım.

Merhaba olipps, bize doktor rota tek marka olan aşıyı yaptırmıştı. 3 doz yapılıyor. 2. ve 4. aylarda yaptırdık. 6. ayda da son dozunu yaptıracağız. Diğeride galiba sizin olduğunuz rota aşısı 2 doz olarak yapılıyor. Geç olduğunu sanmam ama doktoruna danış istersen..

Benim oğlumda da var bir huysuzluk uykuya zor dalıyor, uyumamak için direniyor bu arada da bir sürü mızırdanıyor tabi. Belki dönemsel bir şeydir bilmiyorum. Bebeğine annen baktığı için şanslısın ben de bakıcı arıyorum ama nasıl içim sıkılıyor bakıcı deyince anlatamam. Neyse ya işe başlayınca uzun sürmez alışırım herhalde. Canım bence kibarca engel ol bebeğe bir şeyler yedirmelerine ne olacağı belli olmaz. Belki yedirdikleri şeylerden birine alerjisi olur hazmedemez falan. Doktor yasakladı, bebeğim rahatsızlanıyor falan de, yedirmesinler ya da annene söyle o engel olsun. Annen daha kolay söyler.

Bu arada haziran anneleri nerede ya kimse yazmıyor bu topiğe.

Merhaba Sedaemin, fotoğraf kızına ait herhalde. Maşallah kızına ne kadar güzel bir bebek öyle. Bir daha kabız falan olmaz inşallah annesi

kızlar bende dün ek gıdaya başladım sebze çarbası ile,çorba fazla olunca ertesi günüde verebilirmiyim yoksa hergün taze mi yapmalıyım?

kızlar bende dün ek gıdaya başladım sebze çarbası ile,çorba fazla olunca ertesi günüde verebilirmiyim yoksa hergün taze mi yapmalıyım?

Ben 2 gün veriyorum canım. Çorbayı yapıyorum fazlasını cam kavonoza koyup dolaba koyuyorum ertesi gün direk ateşte değil kaynayan suda ısıtıyorum. Doktorum böyle söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…