ben ilk defa denediklerimde uyguluyorum 3 gün kuralını. erken başladığımız için şuan herşeyi yiyebiliyoruz. sana günlük beslenmemizi yazayım.
sabah 07:00 uyanış anne sütü
saat 09:30 5 tane cici bebe yumurta sarısı bir tatllı kaşığı peynir 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı ıhlamur karıştırıp kahvaltı veriyorum.hemen arkasından biberona 50cc milupa sütlü pirinçliyi sulu olarak hazırlayıp içiriyorum.
saat 12:30 anne sütü
saat 14:30 sebze, şehriye,tarhana,çorbalarından biri ve yoğurt
saat 17:00 anne sütü
saat 18:00 70 cc meyva suyu veya püresi
saat 20:00 milupa sütlü bisküvili gece muhallebisi
saat 20:30 anne sütü uyku
gece emzirmiyorum uyanırsa bazen 1 kez oda 4buçuk 5 civarında oluyor genelde. bu arada minişleri sulamayıda unutmayalım kızlarben suluk aldım ve ondan içiriyrum suyunu günde en az 70 cc su tüketiyor berencik sizinkiler ne kadar su içiyor?
maşallah beren hanıma annesi değişik değişik mamalara alışmış bileevet su konusunu hatırlatınca bizim bıdışa su pek içirmemiştik 1 ay önceye kadar, ama şimdi de alışmadığı için mi acaba, kaşıkla verince yutmuyo ağzında geri çıkıyor, biberonla verince de genzine kaçıyor sanırım, öksürmeye başlıyor, bu yüzden neredeyse 10 içiyor mu bu durumda bilmem, alışır umarım.
canım sulukla vermeyi dene biberonla içtiği zaman susuzluğunu gidermiyormuş ağız içinin tam ıslanması gerekmiş çift saatler su önerme saatlerin olsun çok tokkende içmek istemez açkende suyla şişirir karnını buna dikkat et.sulukla istediği kadar çekiyor ağzı dolup yavaş yavaş içiyor genzinede kaçmıyor bir dene istersen.
sağol ilkcim ya, hiç aklıma gelmedi benim suluk deyince sen nasıl oluyor ki diye bi baktım nettenorda görünce aklıma geldi bizdeki aparat denedim de bunla yuttu biraz suyu.
teşekkürler canım, zamanımın çoğu mutfakta geçiyor benim şimdi beren hanımda 5 öğün yediği için hiç çıkamaz oldum bu yüzden uzun süre oturtacağım için benim kız uzun süre yalnız kalmayı sevmediğinden böyle birşeyi tercih ettim ve gerçekten memnunum ama pollydende çoğu kişi memnun bu olmasaydı ikinci tercihim o olacaktı, bu arada dün dışarısı için aldığım fisher price mama sandalyesini dışarda denedim beren oyuncaklarla oynamaktan yemek yemek istemedi yedirirken onları çıkartmak yanınızda otururken takma en iyisi.
canım ben çok memnunum kumaşı terletmiyor ve gayet konforlu berende rahat etti içinde yemek yemek diye ellerini vurup duruyor masasına:)
tatlım ilk etapta sevmiyorlar ama zamanla alışıyorlar ben şuan ne mevsim sebzesi varsa dniyorum karma karışık içine kuşbaşı ette atıyorum biraz tereyağı veya zeytinyağı koyuyorum ayrıca cicibebenin çorbalar için ekmekleri var biraz sulu yapıp içine onu koyuyorum severek yiyor sende deneyebilirsin.
hoş geldin aramıza topikte 2 berencik oldu :)
ben hala anakucağını kullanıyorum hala sığıyoruz graco almıştım symbio modeli içi büyüyebilen 1 yaşına kadar kullanılıyor 2 ay sonra sığmayız büyük ihtimal o zamnda normal arabasına geçmekte sıkıntı olmaz sanırım.
ben ilk defa denediklerimde uyguluyorum 3 gün kuralını. erken başladığımız için şuan herşeyi yiyebiliyoruz. sana günlük beslenmemizi yazayım.
sabah 07:00 uyanış anne sütü
saat 09:30 5 tane cici bebe yumurta sarısı bir tatllı kaşığı peynir 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı ıhlamur karıştırıp kahvaltı veriyorum.hemen arkasından biberona 50cc milupa sütlü pirinçliyi sulu olarak hazırlayıp içiriyorum.
saat 12:30 anne sütü
saat 14:30 sebze, şehriye,tarhana,çorbalarından biri ve yoğurt
saat 17:00 anne sütü
saat 18:00 70 cc meyva suyu veya püresi
saat 20:00 milupa sütlü bisküvili gece muhallebisi
saat 20:30 anne sütü uyku
gece emzirmiyorum uyanırsa bazen 1 kez oda 4buçuk 5 civarında oluyor genelde. bu arada minişleri sulamayıda unutmayalım kızlarben suluk aldım ve ondan içiriyrum suyunu günde en az 70 cc su tüketiyor berencik sizinkiler ne kadar su içiyor?
bişey değil canım bak ben berene bununla veriyorum hem damlatmıyorda dışarıdada iyi oluyor.
Philips Avent %0 BPA Desenli Damlatmaz Bardak 340 ml - e-bebek.com
Dr.Browns Damla Akıtmaz Silikon Uçlu Kulplu Bardak - e-bebek.com
Harikasın ilkcim teşekkürler
Bardaklara bayıldım hemen alıyoruz.bugün zaten jokere gidecektik oyuncak almaya listeme bunlarıda ekliyeyim.
kizlar 6 ayik bir kizim var
biz hep arabada gezdik bebek arabamiz genelde evde sallamak icin kullandik
brnim sorum 6 aylik minikleri bebek arabasinda oturtuyormusunuz yoksa hala yatiriyormusunuz
acil cevap lutfen
selam kızlar. doğumdan sonra 85 numara olan göğüslerim 95 birazdaha zorlasam 100 olacak. göğüslerimi gördükçe moralim bozuluyor. bunun küçültme çaresi varmı yoksa zayıflayınca yada sütten kızım kesilince küçülürmü. yaşaynınız bir bileniniz varsa açıklasın kafam hakikaten bu konuda çok bozuk...:105: birde göğüsünüz büyükse ne tür styen kullanıyorsunuz.
Merhaba hepcik, bu ek gıda işi beni baya strese soktu. Sütüm yetmiyor gibi oldu önce bir kaç gece oğlum sürekli uyandı ben de ek gıdaya başlama konusunda tereddütlüydüm aslında 6. ayı doldurunca başlamak istiyordum ama baktım olmayacak bir ileri iki geri başladık sayılır. Ben oğluma ilk elma püresi vererek başladım. Önce suyunu ver diyor bazıları ama benim oğlum yutmakta zorlanmadı böyle devam ettim ben de. Yoğurt verdim şimdiye kadar. Bir de patates havuç ve az pirinci haşlayıp blendrdan geçirip verdim. Soğuyunca çok az zeytinyağı da ekledim bu karışıma. Kıvamını ben ne çok sulu ne de çok katı olmayacak şekilde yapıyorum. Elma püresi kıvamı iyi bence. Suyu da sebzelerin biraz üstüne geçecek kadar koyuyorum gerektikçe ekliyorum. Ağzı kapalı şekilde pişiriyorum. 3 gün kuralını uyguladım sayılır. Tabi bu saydıklarımı çok az yedirdim şimdiye kadar tadımlık sadece yani. Önümüzdeki ay arttırırım artık miktarları.
Ben de şunu merak ediyorum. Bu yaptığımız pürelerin kalanlarını buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayıp daha sonra versek olurmu acaba?
Bir de sebze ve meyvelerini organik olanlardan al dedi benim doktorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Bir kaç internet sitesi var organik ürünler satan. Oralardan mı alışveriş yapmak gerekir acaba ne dersiniz?
bizde maxi cosi cabriofix ana kucağı ve onu takabildiğim nuna bebek arabası var ve hala ana kucağına yatırıyorum bıdığımı...uyuduğunda daha rahat ediyor ana kucağında..yaza da arabasını kendi kılıfı ile kullanır oturturum inşaallah..
her doğumdan sonra birer beden büyüyerek iki beden ilerledi göğüs bölgesi benim de..
süt çekilince sönmüş balon gibi oluyorlar ne yazık ki...
bizim semte yakın bir organik pazar kuruluyor oradan alışveriş yapıyorum ben, gerçekten meyva- tavuk yediğimi anlıyorum...
organik olup olmadığını sertifikalarına bakarak anlayabilirsin cnm, organik satışı yapan güvenilir siteler de vardır muhakkak..
ipek hanımın çiftliği sitesinden yine bu forumdan çok memnun olanları okumuştum..
Pamuk helvacım,ben de bugün ipek hanımın çiftliğine mail attım bana da haftalık liste göndersin diye ayrıca ayrancıdaki organik pazara da gideceğim artık. Zararlı herşeyden kaçınmamız mümkün değil tabiki ama ben elimden geleni yapayım artık .
merhabalar kızlar...
bebeğim cumartesi günü dadada diyerek konuşmaya başlamanın temellerini atmış bulunuyor,
tüm gün dada dedi durdu, dün de bunu lala ve dede baba ya dönüştürerek muhabbete devam etti..
yüz üstünden sırt üstüne bir gün çevirmişti kendini daha sonra bıraktı tembelcik, çenesi çalışacak ablası gibi bu bıcırığımın da galiba
Kızlar ek gıda karmaşasını yaşayanlardanım. Meyve püresi, sebze çorbası ve yoğurt bunlardaki ölçünüz ne kadar?
Bir de kabızlık probleminiz oldu mu? Maalesef kızıma iki keredir lağman yapılıyor?
merhabalar ben de bu ek gıda işini rayına oturtamadım bir türlü ağırdan alıyorum artık düzenli olarak önümüzdeki ay başlayacağım. Canım meyve ve sebzelerden kabızlık yapma olasılığı olanları dikkatli versen. Mesela muz kabız yapıyor, muz verirken içine birazda armut rendeleyebilirsin. Ya da sebze püresi yaparken patates ve pirinç kullanılıyor ya bunlarda kabızlık yapar. Sebze püresi soğuyunca çok az zeytinyağı ekle. Bazen de gün kurusu kayısıyı haşlayıp yedirebilirsin ya da muhallebisine veya meyvesine ekleyebilirsin. Belki bunlar da kabızlığı önler. Bir de su vermeyi unutma, ek gıdaya geçince susuyor artık bebişler
ii akşamlar hanımlar size bir şey danışmak istiyorum,oğlum 3,5 aylıkken rota aşısını oldu şimdi 5,5 aylık 2. dozu için geç mi kaldık acaba panik yaptım.
slm kızlar.. bilgisayarda bozukluk var,ne rsimleri gösteriyor,ne simge eklememe.. forumu okumak,anlamak hele hele yazmak işkence oldu.. kaç kere denedim,okusam bile cvp yazamıyorum çoğunlukla.. bizim miniş de çok huysuz teyzeleri.. ilk doğduğunda 3 saatte bir emen,gecede iki kere uyanan çocuk şimdi gündüz saat başı gece de bazen 20dk da bir emmek istiyor. daha diş de yok ortalıkta üstelik( karnı doymuyor desem zaten iki aya yakındır ek gıda veriyoruz.. elma,havuç sularıyla başladık ilk haftalarda. sonra püreleri,armut püresi,muz püresi de ekledik. muza bayılıyo kerata ama en az 3 gün kabız ve huysuz oluyo.. yoğurtu da bi ayddır veriyorum.. yemediği için dr içine pekmez koy azıcık tatlansın dedi.. şimdi armut ya da muz koyuyorum.. çorbalarını ben okuldayken annem yapıyor sağolsun.. kabak,balkabağı,patates,brokoli,havuç sebzelerinden o gün evde ne varsa konuyo,irmik ya da pirinç koyuyo.. bu hafta pazara çıksaydım ıspanak da ekleyecektik birkaç dal.. blender ı yok ama galiba robottan çekiyo bunları tabi bi tatlı kaşığı muhakkak z.yağı ekleniyo.. bazen de önceden hazırlayıp buzluğa attığım minik et sularını atıyoruz çorbaya..günlerde geze geze garibimin tatmadığı şeyi bırakmadı konu komşu.. saniyesinde biri kek tıkıyo,biri kısır.. ne dersen de anlamıyorlar da en büyük derdim o halka tatlıyı diş kaşıyıcı olarak verdi biri düşünün artık.. yaşları çok büyük,hatırlı insanlar da susuyorum şimdilik.. neyse gene canım sıkıldı.. bizden haberler şimdilik bu kdr.. uyku ve sık acıkma dışında genel olarak iyiyiz.. demir damlasına başladık önce dr santafer verdi o çok kusturdu şimdi ferrosanol verdiler s.ocağından onu kullanıyoruz.. 8300 dü 15-20 gün önce kilomuz.. bugün tam 6 aylığız aşımıza da salı gitmeyi düşünüyoruz.. kilo %50 deymiş de boy sanki minik kalmış gb geliyo bana 67 çıktı en son.. minyon galiba bizimki.. sizler ne alemdesiniz?? kendinize v bebişlere ii bakın.. buraya yazmak bile nasıl iyi geldi..
gezici arkadaşıma katılıyorum. yedirdiklerine dikkat et. ben sürekli armut püresi kuru kaysı püresi veriyordum. çünkü bizde kabızlık sorunu çektik. özellikle ek gıdaya geçiş süresinde. kızıma lavman yapılmadı ama yapmaktan artık nefret ettiğim fitili koyuyordum. ağlamaktan halsiz düşüyordu yavrum.doktorumuz bağırsak çalştırıcı şurup verdi maşallah kızıma iyi geldi. kullanmıyorum artık şurubu. günde 1 yada 2 kere kaka yapıyor artık.
kızlar bende dün ek gıdaya başladım sebze çarbası ile,çorba fazla olunca ertesi günüde verebilirmiyim yoksa hergün taze mi yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?