2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ilk bebeğimde sürekli pastorize sisedeki günlük sütlerle mayalayıp yedirmiştim ben yoğurdu, bu bebeğimde de aynı şekilde yapacağım inşaallah,
mamadan yoğurt olmaz bence, nasıl daha çok mama satılırın politikası o..

Son düzenleme:

bizim bebişle doğum kiloları yakınmış, hatta şu an da yakın kilodalar. biz de ek gıdaya erken başladık bu yüzden. yoğurdu inek sütünden yapıyorum ben de, ilk bi kaç kere güzel yemişti yoğurdu ama sonra dediğin gibi az yemeye başlamıştı. ben de elma püresiyle karıştırıp verdim ondan sonra daha iyi yedi, geçen biraz da muz pürsi ekleyip verdim hatta. meyve püresiyle karışık olunca daha severek yiyor sanki. bir dene istersen bebişin sever belki.

pastörize süt mü kullanıyorsunuz peki.ben haftada bir defa ev için pazardan aldığım açık sütle yoğurt yapıyorum.ama bebişlere günlük mayalamak gerek.he rgün taze sütü nerden bulurum ben?offfffffff

bizim doktorumuz günlük şişe sütle yap dedi.marketlerde günlük şişe süt satılıyor onunla yaparsın herkes öyle yapıyor zaten.bende öyle yapıcam.

Slm kızlar bende fecedeyım benıde ekleyın candan cıpskolam buarada ben sabak kac cc meyve suyu vermelıyım bılmıyorum msela havucu katı meyve sıkkacagından sıkıp versem 100 cc cok olurmu

Slm kızlar bende fecedeyım benıde ekleyın candan cıpskolam buarada ben sabak kac cc meyve suyu vermelıyım bılmıyorum msela havucu katı meyve sıkkacagından sıkıp versem 100 cc cok olurmu

100 cc çok değil bence ama katı meyve sıkacağı kullanmak çok sağlıklı değil diye biliyorum.çok fazla demir ile temas ettiği için ii değil sanırım..denemedim ama haşlayıp vermek saha ii olabilir.

o zaman haslayıp suyunu veryım valla sebze purelerını hep blandırdan gecırıyorum mecbur

cnm ben ilk deneme de havucu cam rendede rendeleyip tülbentle süzdüm öyle verdim şimdi rendelediğim havucu direk veriyorum doğrumu bilmiyorum.....

kızlar meraba beren hanımbircok şeyi yiyebiliyor ama cok secici maalesef yalnız sebze püresini püskürtmeden yiyor, uykularımız iyice azaldı gunduz 20 ser dk halinde kısa kısa uykucuklar gecede belki 20 kez uyanıyo bilemedim derdi nedir:18: yattığı yerden doğrulup oturuyo ve cokkk geveze sık sık beni azarlıyosizler ne durumdasınız

Uzun bır aradan sonra selam
20 aralıkta sunnet olduk cok sorun cıkarmadı oglum sukur
20 aralıkta operasyona gırmeden hemen once 9550 g geldı bı tosuncukta bende var yanı boyunu bılmıyorum suan gelecek hafta ıcınde 6. Ay kontrolunde ne cıkacak bakalım
benım oglanda ne versen yıyenlerden ama ozellıkle et delısı et suyuna corba kofte bayılıyo sukur purtuklu gıdadada sorunu yok ne versem olmayan dıslerıyle damagında cıgneyıp goturuyo
buda en son fotomuz

Eklentiler

• $Fotoðraf0675.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 31
cnm dırek nasıl vrıyosun bogazına takılmıyomu

cnm çok şükür takılmadı birde cam rende normal rende gibi olmuyo daha minik ve ezik ezik oluyor ben elmayı ve armududa o şekilde veriyorum. biz tam olarak ek gıdaya başlamadık arada aklıma geldikçe veriyorum düzenli değil...

ayy canım sorma bizimkide dün gece çıldırttı beni hiç abartısız 15 20 dk bir kalktı bugün hala uyumadı... maşallah oturmaya geçmişsiniz benimki daha destekle oturuyor. gevezeliğe gelince bizimkide eli ağzında mırıldanıp duruyo.... benim ki de ben ona kızdığımda anlıyo yüzüme bakmıyo zor barışıyoruz yani..:)

maşallah bebişine benim kız 28 aralıkta 6 aylık olacak gecen ay 7300 dü. cnm birde bişey merak ettim burdaki bir çok arkadaş ek gıdaya erken başlamış nedenini anlamadım ben mi ağırdan alıyorum bilemedim doğrusu ne?

cnm kesinlikle sana katılıyorum. bende günlük sütten deniyorum bir türlü tutmadı oysaki kendimize her hafta yoğurt yaparım niye olmuyor nerde yanlış yapıyorum anlamadım gitti. sütü cezvede ısıtıyorum serçe parmağımı sokacak sıcaklığa getirip mayalayıp sarıp kaloriferin altına koyuyorum.

canım bızde 4. Aya 1 hafta kala baslaık drumuzun onerısıydı 4. Ayda baslamk anne sutu almayı bıraktı benım bebegım sutumde kesıldı sırf mamayla olmadı ayda 1500 gr alan cocuk 600 gr alınca basladık bızde sebebı dr onerılerımız ve bebeklerımızın kılo artısındakı azalma

ben şöyle yapıyorum günlük sütü bi güzel kaynatıyorum seninde söylediğin sıcaklığa gelince çay kaşığının ucu kadar mayayı azıcık sütle sulandırıyorum ağzını kapatıp hiç sarmadan peteğin üzerine koyuyorum 4 saat sonra taş gibi yoğurt hazır

bende yoğurdu 2 gündür verıyorum 100 cc sütü kaynatıp ılıdıktan sonra serçe parmagımla bakıyorum elını yakmayacak,1 çay kasıgı yogurt ekleyıp karıstırıyorum.tahata kaşıkla olması daha iyi deniyor bu arada.sonrada havluya sarıp kaloriferın ustune koyuyorum.4 saat bekletıyorum,sonunda gayet güzel bi yoğurt çıkıyo meydana.ek gıdayı ağırdan almıyorsun bence bende 6.ayında başladım.çocukta bi sorun yoksa dogrusu bu.zaten doktorun seni ona göre yönlendırır.
eşimin arkadaşının karısı 9 ay boyunca sadece emzirmiş ek gıda vermeden kılosu ıyıydı bende bişi vermedım demıstı bana.

Son düzenleme:
Gunaydin guzel anneler. Bebisimle kahvalti yaptik. Simdi misil misil uyuyor pamugum. Uyanincada yuruyuse cikmayi planliyoruz. Kimseler yok yine ( biz instagramdayiz oradan takip etmek isterseniz ezgiugurlu85 olarak bulabilirsiniz. Sizlerinde instagrami varsa takip etmeyi cok isterim

selamlar hanımlar,bizim de ilk dişimiz merhaba demeye başladı.miniğimin ufacık dişine sürekli bakmak istiyorum
bu arada ek gıdaya da başladık biz..3 yoğurt 3 gün muhallebi bayıla bayıla yedi(yarım çay bardağı kadar yedirdim)amma velakin elma suyunu 1 çorba kaşığı bile içmedi,zorla içirdim adeta sevmediği şeyleri vermeli miyiz 3 gün kuralı uygulamalı mıyız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…