2012 Haziran Anneleri Doğurdu

oğlum sanırım buzluktaki çözülmüş sütü beğenmedi
zorla 20 cc içti
yarım saat önce emzirmiştim
belki de toktur bilemedim
inşallah içer 250cc kadar süt var
allahtan 2 poşet koymuştum çok koymamıştım
bi deneyim dedim ama sevmedi gibi geldi

Kıyamam ben ona. Bizimki de çok sıçrıyo. Besmele çek yatağına koyup alırken. Normal tabi bebekler kendilerini boşlukta hissediyorlar. Kundklanan bebeklerde olmuyormuş pek ama hareketlerini uyurken bile kısıtlamak istemiyorum.

Ben giydirmiyorum canım. Gerekirse ayakları üşümesin diye ince bi çorap giydirebiliyorum o da dediğim gibi bazen.

Ben hiç sağmadım canım. Bezini kontorol et derim en az 4-5 bez kirletiyorsa doyuyordur minnakın.

Zaten antibiyotikler bizim ülkemizin eseri. Bende yurtdışındayım bu yaşımda doktora gittiğimde bana bile vermemek için direniyolar. Sünnet yaptıran anneler hepinizi tebrik ederim cesaretinizden dolayı. Hepiniz sağsalim kurtuldunuz darısı bizim başımıza inş.

Canım 4 saati geçirmemeye çalış emzirmek için. Yoksa göğüslerin şişeceğinden emzirmen de zorlaşır.

kızlar ben de şunu danışmak istiyorum...sümüksü kaka nasıl oluyor ???
cevaplarınıza göre oğluşumun kakasına teşhiş koyacağım da [/B][/COLOR][/QUOTE]

Adı üstünde canım. Mukoza gibi yapışkan kıvamda olması iyi değil derler.

3 saat sonra kendi mi uyanıyor canım? Ben gecede iki defa kaldırıyorum emip yatıyor. Sadece tek göğüs veriyorum o da 10 dk geçmiyor.

Canım benim bebeğimde hareketli ama yüzüstü yatarken sırt üstü dönmesi maaşallah ama bebeğinin zekası ile alakalı. Sütünde kusur arama bence.

evet canım 3 saat içinde kendisi uyanıyor, mırıldanıyor alıyorum hemen, öyle ağlama falan yok, yani ağlatmadan alıyorum
genelde gaz sancısı oluyor
sancıdan mı açlıktan mı uyanıyor bilemiyorum artık
herzaman böyle değil tabi bazı geceler
genelde daha sık uyanıyor sancısından ötürü
ama her kalktığında emziriyorum ben

yüzüstünden sırtüstü dönüyor olması bana da biraz erken geldi ama ilk 23. gün farkettim
inşallah dediğin gibidir canım
sütümden bi emin olsam iç huzuruyla büyütücem oğlumu

bugün oğlum bir aylık oldu
birazdan aşısını yapıcaz
benim oğlum genelde çok sık uyanıyor
şimdiye kadar hiç doyurmak için uyandırmadım
ayrıca çok da gazlı
gazdan dolayı uyanırsa kıyameti koparıyor
ama acıkmışsa hafif hafif mızıldanıyor

cnm elleri boşlukta kalmasın ondan korkupta uyanıolar yani sımsıkı olmayacak şekilde kundak yap bence..

yıkama minderini tawsiye ederim tekbasına cok rahat yıkayabiliyosun..

dalinin granul sabununu kullanıyorum bide 60 derecede yıkıyorum (tabiki once elde arındırıyorum kakadan)..
genelde cıkıyor lekeler.. sen nasıl yıkama yapıosun??
meme ucu içinde ne kullandıysam bi işe yaramadı sanırım en buyuk ilacı zaman!
meme ucun küçükse şekil alana kadar ve sertleşene kadar o acıyı çekiosun malesef..

Malesef biz yalnızız
evde 2. kişi şart bu çoçuk böyle bana yapıştııkça ben hiç bir şey yapamıyorum

benim eşimde annesinin yaka iğnesi die sewio artık:)

cnm bu kadar cok yetmiomu diye dusundukçede engelliosun süt üretimini..
sütün çogalması için moral,uyku,su... bu üçlemeyi biraraya getirmeye çalıs..
benimde bi haftadır azalmış gibiydi öyle dolu dolu değildi goguslerim
ama bebegim o yumusak gögusü emdiğinde bile doydu cok sukur
süt anlıkta üretiliomuş yani bebek emdikçe o anda süt oluo
sende sağma bisüre emzir şu psikolojini düzeltmeye bak
dikkatini baska seylere yonlerdır bebeğini sev öp konus
irmik, bulgur, malt içecegi,rezene çayı benm sütümü arttırdıgını düşünüyorum
günlük aktivitelerinin arasına seni mutlu edecek bişeye ayırmaya çalıs 30dk bile olsa..
buda sütünün artmsına yardımcı olacak önce kendini mutlu et yani:)

bi gögsünün sonuna kadar boşalması gerek çünkü besleyici olan süt sonradan gelen sütmüş
ilk süt susatırmış..
bide en son emdiği gögüs boşalmadıysa bidahaki emmeye o gögüsten baslamak gerekirmiş..
ben bunları uygulamaya çalısıyorum..
bide baktın 2 göguste boş gibi geldi once birini emzir 5-10 dk sonra digerine gec aynı sekilde emzirip değiştir tekrar diger gögüse geç..
bunuda biyerde okumustum ama hatırlayamadıgım için alıntı yapamadım aklımda kalanı yazdım
umarım yardımcı olur bunlar sana cnm..

ayy sıcaktan mı nedense bu çocuk 5:30da uyandı 9:30da zor uyuttum,öyle aman aman ağlaması da yok mızıldanıyo,emiyo ama uyumuyoama annesi uyumak istiyo bebeğim bilmiyo:))

hadi gözün aydın ben hala cebelleşiyorum tam uyuyor yerine koymamla uyanıyor ya uyusada bi kahvaltı yapsam

aynen o sekıl mızıklanıo uyumuyo sureklı salla salla ıkı gun boyleydık mızıklasın dursun dıyıp almıorum bu sefer daha fazla bagırıor gece gunduz ıkı gun hıc uyuyamadım basım kazan olmustu dun gece ıse basım cok sıddetlı agrıdı bende ılac alıp yatıyım dedım sanırım bebsımde yorgun dusmus ben uc saatte bır uyandırmaasam paşamın hıc umrunda deıl zorla burnunu sıka sıka emzırdım bı yandanda bas agrısı zar zor 15 dk emzırıp yatırdım sabah 5 te uyandı sıkına sıkına o sıkındıkca ben uzuluyorum napsam bılemıorum kızlar sızınkılerde boyle mı sabah sıkına sıkına mı uyanıyorlar?bıde 1 saat sıkındıktan sonra pırt pırt yapıo sonra huhhh yapıo dudagını buzerek yesın onu anası :)))

aç olsa nasıl bagırıolar naasıl memeyı aalıyorlar anlatamam :))bı keresınde ellemedım 4 saat uyudu kakıp bı meme aradı gor sen hem aglıo hemde sınırlenıodu :)))

cnm senın sut mıktarı cok cıkıyor emınmısın 500 gr aldıgından gercı henuz bır aylık kont gıtmemıssın senınkıde kesın 1500 kılo almıs olucak bak gor sen cunku ılk zamanlar benım mınnakında kılo alımı dusuktu bı aylık kontrolunde 1500 kılo aldıgını ogrendım :))

buzluga bende ıkı poset sut atmıstım buzdolabında cozdurdum tam bebıse verıcektımkı baktım bozulmus dıger posetıde buzluktan cıkarıp cope attım suan buzluga sut atmayı hıc dusunmuorum sagsamda gun ıcerısınde verıorum bebıse..

kızlar benım bebısım 3500 gr dogdu 5.gunu 3560 gr cıktı 1 ayımızdakı kont. ıse 5000 gr cıktık
sureklı memedeyız yalancı memeyı yenı yenı alıyor bıde cok sukur suan fazla emmek ıstemıor 3 saatte bır emzırıyorum ama uyanıkken yarım saatte bır bır saatte bır memedeyız..benım sıkıntım onun sıkınması kızlar benımkı fazla emdıgınden mı nedır cok fazla sıkınıyor kızarıyor bazen 1 saat sıkınıp pırtlatıyor bazen ıse bu sure 2 saate cıkıyor o sıkındıkca ben uzuluorum hemen rezene vermeye calısıorum bıde gaz ılacı bıogaıa dıye damla verıorum..sızın bebıslerdede oluyormu bu sorun?

bıde sorum su suan 2 numara prıma prımuım care bez kullanıorum suan 36. gunumuzdeyız sankı bez kucukmus gıbıme gelıor yedektede 2 numara paket var kullanmayıp 3 numaraya mı gecsem sızler suan kac numara bez kullanıosunuz?

cnm bende bebıs cok yorgun oldugu zamanlar uc saat te bır ben kaldırıp emzırıorum bazen onun uyanmasını beklıorum 4 saatıde buluyor ama sen uc saate takılma bence ben uyanıkken sureklı ıstedıgınde verıorum 15 dk sonra bıle ıstese hemen verıorum aksamlarıda aynıyız fazla derın degılse uykusu ıstıosa saatte bır bıle kalksa saatte bır kalkıp verıorum..neden soledım sana bunu cunku emzırdıkce sutun artar hıc saate takılma hee baktın uyanmıo 3 saat oldu kaldır burnunu sık emzır ben gecen gece oyle yaptım uyanmıo agzına memeyı verıorum ıtıyoo normalde meme dıye zırlar bende ayaklarını sıktım burnunu sıktım verdım 5 dk emdı ama o bıle kar dedım yatırdım sonra zaten bebısler bellı olmuo bazen bakıorum 30 dk emıo bazende 5 dk bırakıo..gun geldı huysuzlandıgında 1 bucuk saat bıle memedeydık gazını da kendı cıkardı guuukkk dıe baktım kım guuukk luo dıe hehe:)uykudan uyandım baktım hala cekıo mememı:)))

canım benim oğlumda çok ıkınıp sıkılıyor gazı varsa. kıpkırmızı oluyor. şekilden şekle giriyor kuzm. gazını çıkarınca rahatlıyor. ama bizimki çok emmiyor. 3 satte bir emziriyorum. öyle her an almıyor memeyi. açsa emiyor. yalancı memeyi de almadı. versem mi bilemedim. faydası var mı acaba?

ben 2 numara kullanıyorum. tam geliyor. biz şu an 29 günlüğüz. 2 paket prima 1 numara 1 paket hugies 1 numara bitti. 2 numaraya yeni geçtik. hugiesleri de milupanın indirim kupanu var diye almıştım. 1 tane 1 numara 1 tane 2 numara. bana normal geliyor şuan 2 numara. ama hugies de bazen dışına çıkıyor. ya da belinden ıslanıyor. anlamadım neden. çok da doldurmuyor. prima en iyisi ama.

farkındayım aslında bu şekilde kendimi olumsuz etkilediğimin
ama ne bileyim yaa
gündüz uyanıksa sık sık emmek istiyor
bu da bende doymuyor hissi uyandırıyor
aslında çoğu zaman açlıktan olmadığını biliyorum ama tatmin edemiyorum kendimi
ben göğsümün tam boşalıp boşalmadığını anlayamıyorum sizler nasıl anlıyorsunuz
şişliği iniyor ama tam bitiyor mu bilemiyorum ki

eminim canım maalesef
dün sağlık ocağında tartıldı 26 günlükken 3700 geldi
3270 doğmuştu ama zayıfladı 11. gün doğum kilosuna ulaşmıştı
maalesef sütüm pek yaramıyor, sınırda kilo alıyor
sizin bebişler gibi bol bol kilo alamıyor maalesef
ben de buzluğa iki poşet süt atmıştım
bugün birini çözdürdüm verdim
pek hoşlanmasa da içti
sen bozulduğunu nerden anladın canım ya
bozulmuş sütü içirmeyim oğluma

aa seninkide mi böyle sık emiyor
benimki de sürekli meme istediğinden ben doymuyor sanıyordum
yalancı meme alıyor ama bisüre sonra çıkarıyor
o sıkınma hali bizde hep var
maalesef gazdan oluyor
özellikle sabahları çok fazla oluyor
5 gibi başlıyor 9a kadar ıkın sıkın gaz yapıyor
ben de bacaklarını bastırıp destek oluyorum çıkarmasına
ben damlalara falan inanmadığımdan hiçbişey vermiyorum artık
bişey değişmiyor bence
bez olarak da ben de 2 numara kullanıyorum 1 haftadır falan
1 numara küçük gibi geldi sızdırıyordu
gerçi bu da bazen sızdırıyor özellikle geceleri
iyi mi bağlayamıyorum bilemiyorum
sizde de sızdırma durumu var mı?
bizimkinin kilosu düşük olduğundan 2 numara büyük bile geliyor
ama senin bebiş büyümüş 3ü deneyebilirsin

ayyy evt evt benımkıde aynısı kızarıyoo ellerını sekılden sekıle sokuyo ıııhhhh yapıo memedeyken ıse meme ucumu sıkıo sıkındıkca benım meme ucumda gıdıo
benım bebeıs te tam tersı zaten dogar dogmaz memeye bı yapıstı sorma senınkı ıymıs sık almıor zaten uc saate bır emzırsen yeter benım kı sureklı emıo dısarı bıle cıkamıorum desem yerıdır cunku yalancı memeyıde almıor ılla mememı ıstıor sonrası gaz cıkarırken sutler foşşşş uzerıme
fazlasını hep kusuyor ama ıkı saatte bır bır bucuk saatte bır emdıgı zaman kusmuyor guuukkk sesı cıkarıor rahatlıor
sen bence yalancı memeyı verme cunku zaten rahatsın ben bıraz rahatlamak ıcın yalancı memeyı vermeyı ıstıorum yenı yenı verıorum onuda anlıor bakıor sut gelmıo dılıyle ıttırıor ılla anne kokusu ıstıor

cnm bende suan 3 e gecıyım bıde prıma prımuım almıyım dıyorum normalını alıcam cunku memnun dıılım cunku delıklı yerlerı poposuna yapısıor ız bırakıyor sevmedım ama gercekten sıvı kakayı emmesı sonra cısı fazla da oluyorya hemen emıor memnunum yanı ama dedıgım gıbı ız yaptıgı ıcın degıstırıcem mecbur

bir de gazı olduğunda emzirmeye çalışırsam başını sağa sola sallıyor ağzı açık memeyi almaya çalışıyor ama alamıyor
sizde de böyle şeyler oluyor mu?
ben gazına bağlıyorum ama
biraz öyle yaptıktan sonra ucu tutuyor emmeye başlıyor, sonra yine yapıyor aynı hareketi

ben uyusa bile 3 saati geçmeden uyandırıyorum ya
sanki acıkmış da uykusu ağırbasmış gibi geliyor

cnm zaten anlasılıor sutun bozuklugu ıcınde pul pul bıseyler vardı nasıl anlatılırkı?normal sut berrak bu bambaska bozuk tu yanı

cnm senınkı zaten alması gereken kıloyu almıs ole dusun tabı bız anneler olarak daha fazla hassasız ıstıyoruzkı daha fazla kılo alsın herseyı ıyı olsun vss..
ama canı ıcınde olsun yeterkı..
cnm bılmıorum 3 denesem ıyı olurmu ?2 nosu sıkmıor ama yanlarda ız yapıor bıraz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…