herkese merhaba...
uzun bi aradan sonra tekrar geldik teyzeler..
kızım 2 aylık oldu..
15 mayısta epidural sezeryan oldum..
eş yaşlanmasından dolayı bebeğimin gelişimi 35 haftada kalmış.
doktorum hemen alalım dedi. karar verdik aldık bebişi..
ameliyat esnasında hiç korkmadım bebişimin çıktığını hissettim.
getirip bana gösterdiler ayrıca kameraya da çekim yaptırdık.
bebeğim 2.420 gr 45.5 cm olarak dünyaya geldi..
fakat yoğun bakıma aldılar bende 2 gün hastanede kaldım..
sonra ben çıktım bebeğim kaldı hastanede
sanki dünya başıma yıkıldı çok zor bu durum kuzumu orada bırakıp eve gelmek.
bi kaç gün kendime gelemedim..
ağlaya sızlaya geçti.. 3 saatte bi hastaneye gittik ve emzirdim kızımı..
yawrumun bi elinde serum bi elinin üzerinde kelebek, ayaklarında kordonlar aletler
çırılçıplak bez katına bebeğim..kucağıma alıp ayrılamıyordum kızımdan..
onun kokusunu alıp sonra oraya bırakıp çıkmak çok zoruma gidiyodu..
eşim kızıyodu içerde napıyosun diye bi gece gittiğimizde o da geldi görmeye kucağına verdim.
kokusunu alınca duygulanıp ağladı bi sonraki, emzirme saatinde gece nin bi yarısı da olsa gittik.
anlayacağınız 1 hafta ameliyatlı halde hastane yollarındaydık.
bazen tam kapıdan çıkıyodum bi bebek ağlıyodu tekrar kapıyı çalıyodum benim kızımmı ağlıyo diye..
eve gelince bebek ağlama sesleriyle uyanıyodum..Allahım kimseye yaşatmasın bu durumu..
bi gece yine emzirmeye gittik doktorda acil bir hasta için gelmiş.
kızımın dosyasına bakmış yarın sabah taburcu edelim demiş ki o sırada biz zile bastık.
dr eşyalarını verin taburcu edelim demez mi ben inanamadım sevinçten zıplıyorum
tansiyonum düştü acile indirdiler beni ve nihayet kızımı aldım geldim eve..
kızım 20 günlükken babam kaza geçirdi ayağı kırıldı..
babamın kazasının ardından abimlerin bebeğide 32 haftalık geldi..
derken bi baktım 2 ay geride kalmış.
artık fırsat buldukça burdayım..
Slm kizlar. Hepiniz saglikla güle güle büyütün bebislerinizi insallah... Bende 06.06.2012 de sezeryanla 37+4 de acil dogum yaptim. Hamileykende simdide sürekli zaman buldukca sizleri takip ediyorum...Bende cok sey ögrendim burdan. Kizlar yaaa benim oglum sürekli kusuyor...Fiskirircasina degil ama her emmeden sonra bazen bir iki dakika gecmeden bazende emdekten sonra yarim saat icinde taksit taksit kusuyor az az (bir kasik bir kasik gibi) Dr kontrolümüzdede hersey yolunda gidiyor cok sükür.Masallah Kilo boy vs...hersey güzel.Dr ultrasonla midesine falan da bakti özellikle ama sorun yok hersey yolunda saglikli, kusmalar normal, bazi bebeklerde olabiliyor dedi. Acaba fazla emip kusuyor olabilirmi? Yada neden olabilir ki? Cok üzülüyorum sanki tam beslenemiyecek gibi geliyor bana. Kusmalarinin gecmesi yada en aza indirmek icin ne yapabilirim acaba? Sizin bebeklerinizde kusuyormu?...
hoşgeldiniz bebeğinlemeraba kızlar benim de 26.06 da bebeğim dünyaya geldi.şimdi de 23 günlüğüz:)
ben de kızımı emziriyorum ama sütüm doyurucu olmuyo pek.zaten doktor da sütün de yetmiyo dedi bakalım inşallah cogalır.
meme ve mama veriyorum.aptamil kullanıyoruz.kutunun arkasında 3 haftalık oldugunda 3 saatte 90 cc dio ben de uyguluyorum.
ara ara da meme veriyorum.sizce hata yapmıorum dimi?
merhaba güzel annecikler,
benim sezaryen çizgisi hala kırmızı, sizlerin de öyle mi? doktor kontrolde contratubex diye bir jel vermişti. yara izini geçirmeye yardımcı oluyormuş. ama 40.günden sonra kullanmaya başladım. bilmem etki eder mi?
biz cuma yapturıyoruz sünneti
inşallah sıkıntısız olur
hanımlar size bi kaç sorum var
sezeryan olanlar kanamanız çok oldumu?
adet oldunuzmu olduysanız ne zaman oldunuz?
ameliyat çizgisinin alt ve üst kısmında uyuşukluğum var sizlerde de varmı?
hayırlı akşamlar canlarım nasılsınız bakalım
bizde bugün tam 27 günlük olduk
oğluşumla birlikte dolu dolu geçiyor günlerim oğlumla
ALLAH ım evlatlarımızı bize bağışlasın
Benim oğlum emerken tıkanıyor sizde de oluyor mu
iyiyiz cnm sen ve yavrun naasıl?
sütün geldi bebeğin emiyor değil mi? ilk doğum yaptığında sıkıntılı olduğunu yazmıştınız...
amin güzel duana da..
ALLAH a şükür canım benim
oğlumda bende iyiyiz
normal doğum yaptım ben doğum sırasında kestiler bebek daha rahat çıksın diye
tabi o sancıyla kesiyi hissetmedim bile
2 gün sütüm gelmedi çok şükür şuan sütüm geliyor
kesi acısını doğumdan sonra yaşadım popom acayip ağrıyordu
doğumdan sonra ağrı kesici tablet ve ağrı kesici iğne yapmalarına rağmen acı içinde kıvrandım
popomun üstüne pek oturamadım 15 gün falan
şuan bile ağrı değilde kuruk sokumunda oturup kalkma sırasında rahatsızlık hissediyorum
umarım oda geçer geçmezse ortopediye görünecem bakalım
oh ne guzel hadi gözunuz aydın cıkmıs 40ı
gaz içn bende zinco kullanıorum
bizimkiside kusuo gazı çıkaramayınca
bikaç gun kullanmadım ne guzel cıkarıo gazı zaten die
megerse öle deilmiş yine basladı kusmaya
kusarken gaz da çıkıo mutlu mutlu bakınıo:)
bugun yine basladık kullanmaya
nedense geceleri bende gaz cıkaramıorum
slmmmm yine bir fırsat girebildim siteye...ama her an benim oğluş çığlığı basabilir sancıdan...
çözemediğim gaz sancısı mı o an gelen yoksa çişini yaparken idrarın yakma hissi mi muamma işte...bugün dr.na götüreceğiz...devlette yaptırdığımız kültür sonucunu göstereceğim dr.na da bakalım bir şey önerecek mi sünnet vs gibi...
yazarım gelişmeleri...
bugün yine feci uykusuz ve huzursuz bir geceydi...şimdi de sancısının girmediği zamanlarda uyuyor paşam ve şu an itibariyle ıkınıp sıkınıyor...
selam kızlar bizde gazlı yız malesef 4 günlükken başladı üstelik çok stresli oldğm zamanlar daha fazla gazlı oluyor çok şaşırdm bende bir kaç kez böyle rast geldi farkettim
bebğim bazen çok zor nefes alıyor bazen kakasını yapamıyor bir iki gün hep ağlıyor doğduk doğalı daha bir rahat edemedik yaa
fıttırmama az kaldı
oğlumda bende iyiyiz
doğumdan sonra ağrı kesici tablet ve ağrı kesici iğne yapmalarına rağmen acı içinde kıvrandım
şuan bile ağrı değilde kuruk sokumunda oturup kalkma sırasında rahatsızlık hissediyorum
Benim oğlum emerken tıkanıyor sizde de oluyor mu
oğlumda bende iyiyiz
emerkende oluyor daha çok uyurken tıkanıyor yastıksız yattğındanmıdır acaba
1 aylık aşılarınızı yaptırdınızmı bebeklerinn????????
benim ilk sezeryanımın üzerinden 3 yıl geçmişti ki yalnızca ince bir çizgi şekline yeni dönmüştü..belki cilt tipiyle de alakalıdır bilemiyorum ama o bölgedeki kırmızılık-sertlik ve uyuşukluk uzunca bir süre geçmemişti ben de..şu anda da kırmızı .!.:günde kaç kez sürüyorsun? ben 40'dan sonra başladım , bir kez sürüyorum. inşallah kırmızı kalmaz benim de
gaz gaz gaz herkesın sorunu gaz sanırım cok kotu gercekten oglusum kakasını yapamıor sıkına sıkına kızarıor uykusunuda alamıor bazen 3 te kalkıp sabaha kadar sıkındıgını bılırım onun ole sıkınmalarından bende uyuyamıor o sıkındıkca uzulup bende buzuluorum(
zınco ıyı geldı ama bugun sıkındıkca pırt pırt seslerı sonrasında bı kaka sesı geldı ama az olsun az az yapıoruz sonucta bugun gelısme vardı oglusumda ve uyuduk full aksam yandım bu gecede uyku yok sıze yapıcak oglum:))))))))))))))))))))
emerkende oluyor daha çok uyurken tıkanıyor yastıksız yattğındanmıdır acaba
1 aylık aşılarınızı yaptırdınızmı bebeklerinn????????
günde kaç kez sürüyorsun? ben 40'dan sonra başladım , bir kez sürüyorum. inşallah kırmızı kalmaz benim de
cnm anakucagınız cok şeker ben cok begendım hatta esıme soledım dun aksam e bebek sıtesınden baktık ama 8 kg kadar kullanabılıomus zaten suan benım mınık 5 bucuk kılo olmustur acaba kac ay kullanabılırım dedım en azından 6 aya kadar ıdare etmesını ıstıorum cunku sonra yurutece koyuyosun vss...cvplarsan sevınırım cnmcım
biz cuma yapturıyoruz sünneti
inşallah sıkıntısız olur
bu arada biz de 1 hafta 10 gündür akşamları gazdan kıvranıyoruz
biogaia vermiyorum artık. zinco ve nurse harveys veriyorum. gazı geçirmiyorlar bence ama kakasını düzene soktu gibi. 2 günde bir yapıyor artık. önceleri fitille yapıyordu
nurse harveys bebekleri sakinleştirir dedi doktor, bizimki gündüz hep uyuyor ondan mı acaba???
bir de erken doğan bebeklerde gaz sancısı daha çok olurmuş. anne ne kadar sakin ve huzurlu olursa bebekte gaz sancısı azalırmış.
o kıvrandıkça ben geriliyorum. nasıl sakin olacağım?
40.ı çıkan normal doğumlu dikişli olan bayanlardan parise giden varmı?????
normal doğum yapan annelerden dikişleri ne durumda?????
benim 36. günüm sanırım, kanamam yeni yeni bitti ilk zamanlar dikişim elime geliyordu şimdi dikiş bulamadım kaynadı galiba dikişlerim.. arasıra sızlıyor ama
acaba diyorum 45.50. günlerde paris sakıncalı olurmu
canım benimki 1 aylık kontrolünde 4 kilo 750 gramdı şimdi ne kadardır bilmiyorum ama maaşallah bayağ tosuncuk duruyor onunla beraber tartıya çıkıp tartıldım yanlış değilse şuan 6 kilo 200gram çekiyoböyle giderse benim minnak biz 5 aya kadar ancak kullanırız seninkininde maaşallahı var 6 aya kadar en fazla kullanılır ama olsun 6 ay rahatım verdiğim paraya değer, kesinlikle tavsiye ederim.
hadi bakalım hayırlısı canım.
benim minişim sıkınırken çok komik oluyor tipi çok sevimli gözüküyor üzülüyorum tabi ama suratına bakıp gülüyorum anında geçiyo benimkide sırıtmaya başlıyo, suratına gülüp oynaşmayı deneyebilirsin.
ben 42. günde parise gittim canım bebeyağı kullandım hala kullanıyorum ilişkiden önce eşimi ve kendimi yağlıyorum gayet rahat bir birliktelik yaşıyoruz bu şekilde doktorum önerdi bu arada bebeyağını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?