doğru bir yöntem ama adana da nasıl yapıyorsun ki..çok sıcak.ben bebeği klimalı odada bulundurmuyorum
kızlar bana bırseyler dıyın sezeryndn sonra 47 gun oldu gobegm ınmedı 5 aylık gıbı regl de olmadımsezeryndn sonra kanamamda 10gun azcık gelıp bıttı bu ne karnı bole kan su falan mı kılomu 23 yasındym bu yasıma kadar hıc bole koca gobegm olmamıstı cok morelm bozuk kotu duruo esım hıc bısey demesede ıner ıner dıo takma dıo ama gozune cırkn gelıp baskalarına bakck dıe korkuorum ole bırı deıl ama benm vucudm bole deıldi çok bozuldu buyuzden eskısı gıbı bgenmedını dusunuorum eger gercktn gobegmde hep bole kalırsa bunalıma tam gırıcem hala hamıle gıbıyım
valla o koydun mu duran bebeklere ben de imreniyorum
ama püf noktayı söylemişsin
bebeğin gazı yok
maalesef benimki de gazlı
valla ben oğlum ağlasa da çıkıyorum artık dışarı
geçen arkadaşlarla açık havada oturduk
kuzey hiç durmadı sürekli ağladı
ben de taktım emzirme önlüğümü emzirdim
ha sustu mu hayır tabi yine ağladı
aldım bu sefer kucağıma
masanın etrafında tur attık beraber
1-2 saat böyle geçti sonra arabaya geçip emzirince uyudu, yorulmuştu tabi ondandır
ha dışardan işkence gibi görülebilir ama o gün çok moralliydim
oğlum uyuyunca biz 2 saat daha oturduk
gece 12ydi eve geldiğimde ve çok mutluydum
benim de kilolarım duruyor
gittim yeni kıyafetler aldım kendime
1 gün çıktım hızlı hızlı gezdim aldım bikaç parça
ağlarsa da ağlasın napıyım yaa, eşim gezdirir dedim
şükür sorun çıkarmamıştı
ondan sonra da hergün markafoni, trendyol falan gezindim
ordan kafama yatan şeyleri sipariş ettim
memnun kalmazsam iade ederim nolacak dedim
şimdilik gelenlerden gayet memnunum
sen de netten alışverişi deneyebilirsin
yemek ve ev işine de çok kasmıyorum
olduğu kadar olur
en son pazar günü güzel bir temizlik yaptım
o günden beri makina bile tutmadım eve
napıyımm
yemeği de yapacak zaman olursa güzel bişey olmazsa makarna türü şeyler yaparak geçiştiriyorum
herşey dört dörtlük olmak zorunda değil
arkadaşlarımı çağırıyorum
kakara kukuri yapıyoruz keyfim yerine geliyor
kuzey durmazsa da elden ele geziyor işte zaman geçiyor
fazla düşünmemek lazım
ben saldım gitti, siz de deneyin
isilik için kendi sütünüzü sürmeyi denediniz mi kızlar, bizim de yanaklarımızda vardı, emerken damlayan sütleri iyice yediriyorum cildine şu anda hiç yok..bir de yıkarken yanaklarını iyice sabunluyorum..
ferda nerelerde acaba birkaç gündür göremiyorum, iyidir yavrusu ile umarım..
aman göbek kalsa bende kalırdı sıkmayın kendınızı.
ılk hamılelığımde tam 21 kg aldım.1 sene sonra eskısınden daha sıkı ve guzel bı vucudum vardı.tabı sporla.göbek möbek kalmadı.2ayım dolsun gene başlıycam.şimdilik yuzuyorum hafıf hafıf o kadar.gerçı bu 2.doğum nolurum bılmıyorum ama ben gene eskısı gıbı olacağıma ınanıyorum.
ama kötu haber naparsanız yapın memişler düzelmiyor kızlar.sönuyo sut gıdınce
kızlar bıseyler dıyın bnm karnım azcık ındı dogumdn sonra 5aylık karın gıbı kaldı47 gun oldu korsede taktım ınmıo bunalıma gırdım sezeryndan sonra kanamam azcık oldu bıttı
uzun surmedı regl de olmadım sankı dahada şişio gıbı bnm buu yasıma kadar bole gobegm hiç olmamıstı bunalımdayım acaba hıc ınmıcekmı kılo olarak kaldımıkı bole
bir de şu akşam başlayan ağlama seansları kaç haftalıkken başladı sizde?
kuzey de ağlıyor genelde ama öyle katıla katıla değil
uykusu olduğundan ağladığını düşünüyorum
bugün 6 haftalık
acaba bundan sonra başlar mı merak ettim
adana da kundak yapsam da yapmasam da klimayı açıyoruz durulacak gibi değil. düşün birkaç gün önce 61 dereceydi. kızımı klimanın rüzgarı gelmeyen yere koyuyorum sabah akşam açık doktorumuz da böyle yapmamızı söyledi zaten. arkadaşım açmamış.yeni doğan üşür demişler birkaç gün sonra derisi pul pul olmuş. şimdi onlarda açıyorlar.
valla bende adanadayım açmıyorum klimayı gerçi ben mekkedeyken bile açmamıştım temmuzun ortasında
psikolojim mi bozuk nedir
ben ankaranın sıcağına dayanamıorum sen nasıl dayanıorsun adanada. sıcağı çok seviorsun anlaşılan
parise gitmeyeniniz varsa söyleyeyim. kendinizi kasmayın. canınız yanmıyo. çok şükür bunuda atlattım. yalnız gece kızımı yan yatırdığım halde arkasına yastıkta koyuyorum ama biraz hareketli olunca dönmüş. artık midesindeki sütmü yoksa tükürüğümü bilmiyorum ama boğazına kaçmış. öksürük sesine uyandım birden kalktım ki ayaklarıyla nefes alamdığı için çırpınıyordu. hemen kucağıma aldım sırtına vurmaya başladım hafiften salladım. kendine gelince. kucağımda alıp sıkıca sarıldım. elim ayağım titredi. anlatamam kızlar Rabbim kimseye göstermesin. şimdi sürekli kontrol ediyorum. sizde dikkat edin.
allah korusun yaa ben de çok korkuyorum
ben de yan yatırıyorum yan yatış yastığına ama o kendini yukarı ittirip sırtüstü yatıyor her defasında
engel olmak mümkün değil yaa
allah korusun yavrularımızı
bizde paris falan yok henüz
bugün 42. günümüz
ptesi falan olur belki
elimi kestim ve dikiş atıldı, su değmeyecek, dolayısıyla abdest alamayacağımdan paris seferlerimiz iptal
Kizlar deliricem bana bisey diyin
oglum dun gece 11de uyandi sabah 6da uyudu aksam ustu 4e kadar 2 saat sonra yine uyudu hala uyuyo ve acikmiyo sanki zorla arada emziriyorum en fazla 3 dk emip birakiyo( normal mi bu simdi
aman göbek kalsa bende kalırdı sıkmayın kendınızı.
ılk hamılelığımde tam 21 kg aldım.1 sene sonra eskısınden daha sıkı ve guzel bı vucudum vardı.tabı sporla.göbek möbek kalmadı.2ayım dolsun gene başlıycam.şimdilik yuzuyorum hafıf hafıf o kadar.gerçı bu 2.doğum nolurum bılmıyorum ama ben gene eskısı gıbı olacağıma ınanıyorum.
ama kötu haber naparsanız yapın memişler düzelmiyor kızlar.sönuyo sut gıdınce
benim bebişin gaz sorunu vardı kakası normaldi bende kimyon çayı yaptım bir çay kaşığı verdim akşam Allahım 3 bez gece 3 de sabah değiştirdim.hatta birinde popusunu götürüp yıkadım..gazıda çıktı hep pıt pıt ama kaka mevzusu çok oldu ben vermem heralde artık.sıkıntı çeken anneler uygulayabilirler
Selam kizlarr,
Uzun zamandir kafami kurcalayan bir soru sormak istiyorum sizlere.
Biz dun 1 ayimizi bitirdik cok sukur,dr kontrolumuzde oglusumun 5kilo 312 gram ve 60 cm oldugunu ogrendim dun.
Simdi gecen haftalarda arkadaslar kullandiklari bez miktarlarini yazmislar ben sokk oldum.
Biz daha hastanede verilen 1 kucuk paket bez(icinde kac tane var bilmiyorum)birde buyuk paket 1 numara bez(108'lik)
Kullandik ve daha bitmedi 5-10 tane var daha.
Arkadaslar 2 paket sundan 1 paket sundan 3 paket bundan yazinca ben cok sasirdim.Bizim oglan gunde tas catlasin 5 bez kirletiyo.Kilomuz boyumuzda iyi cok sukur bizde bi sorun yok demi?
Biz yurtdisindayiz sizin paketlermi kucuk yada sizin bebisler gunde daha fazla mi bez tuketiyo?yadaa siz daha kac saatte bir altini degistiriyorsunuz bebisinizin?Cvp verirseniz sevinirim:))
Günaydın anneler.Benim kızım 55 günlük oldu.Gece ve gündüzü ayırd ediyor artık ya.Gece 10-11 gibi uyuyor.2-3 saatte bir uyanıp emiyor,altını değiştiriyorum gözünü bile açmadan uyumaya devam ediyor.Sabah 6 dan sonra bekleki uyusun.Gündüz uyuması için sallıyorum,pışpışlıyorum,banyo yaptırıyorum ama çok az uyuyor.Sizin de var mı uyku sorununuz?
çok teşekkür ederim. ben de pompa olayına asılayım o zaman. ben değil 100 50 cc süt görmedim iki memeden toplam. en fazla 30 cc olmuştur ikisinden. o da artık olmuyor. ama pompa işini 2 saatte bir ne yapıp yapıp uygulayayım ozaman. birkaç şey daha sorayım. kaç dakika sağmak gerekiyor. ben 20 dk bir meme 20 dk diğer meme şeklinde sğıyorum. 0 da 40-45 dk sürüyor. sağma bitiş süresinden sonra mı 2 saat yoksa başlangıcından mı 2 saat. bir de ben avent elektrikli kullanıyorum. çok güçlü gelmiyor bana çekişi ama emin de değilim tabi. bir de masaj yastığı kısmını kullanmanın bir faydasını gören var mı? zaten az gelen sütüm onun arasına kaçınca sinir oluyorum. masaj yastığı olmadansağıyorum ben
çok teşekkürler canım bilgiler için, iyi dilekler için. avent kullanıyorum biberonda dr. browns a baktım ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim. bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim. mamayı duymamıştım onu araştırayım bi. rezeneyi de ben normal doğadan poşet rezene kullanıyorum. ağır gelir mi bebeğe? milupanınkini alacağım öyleyse
şu moral işini başarsam zaten. aslında herşey çok güzel. o kadar çok istemiştim bebeğim olsun 2 sene önce olsa bugünü göreceğime hayatta inanmazdım şimdi çok şükür dünya tatlısı bir oğlum var mutlu olacağıma kafama takıyorum herşeyi
cnm kaka yapmışsa hemen değiştiriyorum, yapmamışsa max 3 saatte değiştiriyorum, zaten çişten dolmuşsa bez belli ediyor kendini...
ama ben geceleri değiştirmem, en son gece 12 gibi değiştiririm,sonra sabah en geç 7 gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?