2012 Haziran Anneleri Doğurdu

hayır cnm ememıo sutum kesıldı bnm 15 gunlukken sorunlardan sınır sıtres uzuntuden bir damla ıkı damla gelıo cekıo cekıo gelmeyınce aglamaya baslıo ne yaptıysam cogalmadı mama milupa kullanıorum

üzülme cnm benim bu ikinci sezeryanım ve o göbek reglden sonra muhakkak iniyor..
Ferda'ya katılıyorum bu kadar üzülüp kendini hırpalama,
dünyaya bir bebek getirebilmek için aylarca kustuk, sırf bebeğimize faydalı diye neler yedik,aldığımız kilolardan yürümekte dahi zorlandık belki ve doğum anında/sonrasında ne sıkıntılar çektik..eşlerimiz de bunlara şahit oldu ve tüm bunlara rağmen yalnızca azıcık bir göbeğimiz kaldı ya da göğüslerimiz sarktı fiziğimiz eskisi gibi değil diye başkalarına bakacaksa buyursun baksın, kendi nankörlükleri olur bu..
yanlış anlama senin eşine değil tüm erkeklere sözüm..
bence eşin seni beğenmemesi gibi bir durum olamaz, çünkü sen ona dünyanın en güzel şeyini verdin...artık onun gözünde güzel bir eş ve kutsal bir annesin..

evet sık sık mesajlarını görmeye alışınca merak ettim doğrusu..

sünnet için de hayırlısı olsun, ben bir günlükken yaptırdım..şimdi olsa ben de kıyamazdım doğrusu

geçmiş olsun, bir an önce iyileşir inşaAllah bebişinin enfeksiyonu..
gün ağardıktan sonra bizim de gözler faltaşı oluyor hamileyken de hep o saatlerde tekmelerdi..erken uyanıp günü bereketlendiriyor minikler..

ben de geceleri değiştirmiyordum çok da rahat oluyordu ama geçen hafta çişi çarşafa kadar çıkmış, bir kere de kaka taşmış yanlardan..o yüzden şimdi mecburen gece 3-4 gibi bir değiştiriyorum.. o bir ton olan bez çok komik oluyor patlayacak gibi

Rutin değil elbette ama yapılsa çok iyi olur. Zaten senede bir tekrarlanması gerekiyor. Demir hapı bende de problem yapıyor naturel zeytinyağı yemeye çalış canım bende işe yaradı.

Canım daha yeni yeni kendine geliyor vücudun. Haksızlık etme kendine lütfen ben tüm kilomu verdim eski kilomdayım ama karnım hala istedigim kıvamda degil bence işler rayına oturunca günlük egzersizlerle herşey yoluna girecek.

Belki de hayırlı olan budur canım.

kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ben de tinylove güneşli gün almaya karar verdim ve aldım bakalım umarım sever bizim yaramaz, dün ayaklar havada tekmeler atıyodu kendi kendine bende oyun halısı almaya karar verdim işe yararmı bilmiyorum ama heves ettim işte :)

güzel günlerde oynasın eğlensin inşaAllah bebeğin..
bizde de ablamızdan kalma şu var Fisher Price Yamur Orman Jimnastik Merkezi - Oyun Hals, | L1664 | Bebekchik Bebek rnleri hesapl alveriin adresi, chicco, tiny love, mama sandalyesi, nuk, avent | Fisher Price
kızım pek yüzüne bakmamıştı bakalım oğlum oynayacak mı..

kızlar selam oyun halısı çok güzelmiş kızlar boşverin kiloları ya zamanla dikat edersek yavaş yavaş gider hepsi merak etmeyin

bir şey dicem ya kızlarr bu gün 4. günümüz kaka yapmayalı gaz çıkarıyor ağlaya ağlaya ama kaka yapamıyoruz
4gündür sütü iç iç midemiz şişti idrar çıkarıyor ama kakada tık yok drmuz fitil vermişti ama kızım totsunu sıktı fitili yapamadım zeytinyağıda işe yaramadı makatı kızardı artık bende ellemedim artık bekliyorum meleğim nasılda kıvranıyor dudağını büzüp içim eriyor yaa dr 5 gün yapmazsa gel dedi inş. bugün yapar ayrıcada kızım çok gazlı ya çıkarıyoz alttan üsten hala kıvranıyor offf ne yasam bende gaz oluyor çok sınırlı beslenebiliyorum malesef sewdğim herşey gaz yapıyor geceleri 3 görmeden uyumuyor bağr bağar hadi uyumuyor ağlamasa bari ama nerde bağarınca elim ayağıma dolaşıyor sahura kadar zombi gibi geziyorum artık belim tutmaz oldu sırtım tutuldu artık hiç geçmiyor uyku desen yok dün iftara 5dk kala yemeği dibini değil tamamını tutturmuşum kocacığım çorbaya ve patlican söğürmeye talim oldu oda zavallım hiç sesi çıkmıyordu akşamın ilerleyen saatlerinde dışardan bişiler söyledik yiyecek ya isyanlardamıyım imtihanlardamıyım bilemiyorum resmen off ne zormuş bu annelik sitrestenmidir nedir bugün 46. günüm kanamam kesilmedi hala o ayrı birdert wcye gidecek zamanım yok kocamla kardeş gibi oldum paris yok off ben gerçektn kafayı yeme sınırına geldim eski hayatımın zerresi bile kalmadı ya sabır çekip duruyorum

Son düzenleme:
aman göbek kalsa bende kalırdı sıkmayın kendınızı.

ılk hamılelığımde tam 21 kg aldım.1 sene sonra eskısınden daha sıkı ve guzel bı vucudum vardı.tabı sporla.göbek möbek kalmadı.2ayım dolsun gene başlıycam.şimdilik yuzuyorum hafıf hafıf o kadar.gerçı bu 2.doğum nolurum bılmıyorum ama ben gene eskısı gıbı olacağıma ınanıyorum.

ama kötu haber naparsanız yapın memişler düzelmiyor kızlar.sönuyo sut gıdınce

smear testi için benm dr da 40 çıkınca gel demişti ama ben gitmedim
içime sıkıntılar gelmişti artık alttan muayene olmaktan
ben sezeryan oldum ama 1 aylıkken bi sorun yaşamıstım
alt tarafı dagıttılar resmen sorunu anlayana kadar
bide bu smear testi acı veren bişeymi onuda bilmiyorum yaptıran varsa söylerse sewinirim?!

6 aya kadar yolu var diyolar
benmkide öyle kıyafetlerimin hiçbiri olmuo zaten
olsa bile bi tuhaf gelio göruntum
genelde bol şeyler giyiyorum bende
umarım istedigimiz görüntüye kavusuruz zamanı geldiğinde

ahh kıyamam ben o minişe ya!
cok gecmiş olsun tekrardan canm..

benimkinin de gazı hiç bitmiyor valla
alttan üstten çıkarıyor ama sabah 5te başlıyor yine ıkın sıkın moduna
hergün hem de
ben de gaz yapacak şeyler yemiyorum sözde
ama baktım bişey farketmiyor
artık kasmıyorum kendimi ya
yesem de yemesem de gazlı bu çocuk zaten
inan azalma bile olmuyor yemediğimde
ben de yiyorum artık canım ne istiyorsa

bizde de durumlar benzer şekilde, bazen çok bunalıyorum, ev işleri yapamıyorum doğru düzgün, yemek bile çok zor, bugün uslu galiba, ağlamıcak öyle uzun uzun diyorum, yok yine başlıyo önceki güne göre başka bi vakitte. ağladığı zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz, bildiklerimiz de işe yaramayınca daha da zorlaşıyo. ama zamanla büyüdüklerini gördükçe, onlara alıştıkça, onlar bize alıştıkça düzelir inş. sağlıklı ailecek mutlu günler olsun inş.

Anne Sütü Nasıl Artar?
■En önemlisi rahatlamaya çalışın, stresli olmak anne sütünü azaltan faktörlerden birisidir.
■Dinlenmeye çalışın, çok yorucu faaliyetlerden uzak durun. Mümkünse ilk zamanlar için ev işlerinde size yardım edecek birini bulun. Spor, egzersiz türü ağır faaliyetlerden uzak durun.
■Su içmeyi unutmayın. Su anne sütü yapan gıdaların başında geliyor. Meyve suyu, sebze suyu ve hoşafları diyetinize ekleyin.
■7 saatten fazla emzirmeden yada sütünüzü pompayla sağmadan beklemeyin.
■Unutmayın sabah 7 ile1 arası çok daha fazla sütünüz olur.
■Gerek duyuyorsanız anne sütünü arttıran besinlere yönelin. Bu amaçla hazırlanan çaylardan ve içeceklerden tüketin.
■En önemlisi bebeğinizi düzenli bir sıklıkta emzirdiğinizden emin olun. emzirmek anne sütünü çoğaltır. 1,5 – 2 saatte bir emzirmeye çalışın.
■Bebeğinizin kilo alma sorunu var ise; kendinize 2-3 günlük bir emzirme tatili ayarlayın. Nasıl mı? 2 – 3 gün süresince bebeğinizi yatağınıza alın, uzanarak emzirin dinlenin ve yemek yiyin. Başka hiçbirşey yapmamaya çalışın.
■Emziklerden ve biberonlardan uzak durun.
■Göğsünüz tamamen anne sütü ile dolana kadar bekleyip bebeğinizi emzirmeye çalışmayın. Unutmayın göğsünüzde her zman süt vardır. Çalışmalar sütteki yağ seviyesinin kısa aralıklar ile bebeğinizi emzirdiğiniz zaman daha da arttığını gösteriyor. Bunun anlamı son emzirmeden 10 dakika sonra bebeğinizi tekrar emzirirseniz bebeğiniz asıl kilo aldırıcı yağlı anne sütüne kavuşur.
■Bebeğiniz uzun süre emmek istiyorsa bırakın emsin.
■Bebeğinizi emzirirken bebeğinizin giysilerini çıkarın. Bebekler ten temasından hoşlanır. Yalnız bebeğinizi üşütmemeye dikkat edin.
■Emzirdikten sonra varsa bir pompa ile ya da eliniz ile kalan sütü boşaltın. Bu gerçektende sütünüzün artmasını sağlar. Hatta 1 saat boyunca 10 dakika ara vererek birkaç dakika sütünüzü sağmak sütünüzü çoğaltır.
■Her emzirme seansında 2 göğsünüzden de bebeğinizi emzirmeye çalışın. İlk göğsünüzdeki sütü bitirdiğinde bebeğinizi diğer göğsünüze geçirip emzirin. Eğer 2. göğüse erken geçerseniz bebeğiniz sadece sulu sütü emer ve midesi şişer. Asıl yağlı ve zengin kısım göğüste kalır.
■Bir diğer emzirme yöntemide yer değiştirerek emzirme. Her emzirme seansında 3 yada daha fazla göğsünüzü değiştirebilirsiniz. Bebeğiniz emerken uyumaya başlarsa diğer göğüse geçin. Her göğüsten 2 şer defa emzirin.
■Diğer bir yöntem bebeğinizi tek göğsünüz ile emzirdikten sonra kaldırın, 10 dakika kadar dolaştırın, gazını çıkarın daha sonra tekrar her 2 göğüsten de emzirmeye devam edin.
■Bebeğinizi emzirirken sadece o anı yaşayın. Televizyonu kapatın, başka şeylerle uğraşmayın. Bebeğinizi ve sütü düşünün. Beyninizi rahatlatın. En önemlisi anın tadını çıkarın.

kızlar bizdede durumlar aynı...
ne ev işi ne yemek yapamıyorum bi gömleği bile ütülerken 2-3 kere uyanıyo yemeğe başlasan yarım kalıyoo...
ayağımda salalrkende sizi okuyorum bişeyler yazıyorum
arkadaşımında bebeği var veriyor emziğini koyuyor koltuğun üzerine çoçuk yatıyor öyle arada emziriyor altını alıyor iki laf atıyor
çoçuk öylece yatıyor nasıl imreniyorum ama çoçukta gazın ''g'' si yok

evde o kadar bunaldım ki eşimde işten çok geç geliyor insan yüzüne hasret kaldım iki çift muhabbet istiyor insan
arkadaşlarla her yıl geleneksel dışarda iftar yemeği yerdik malesef dün akşam toplandılar biz gidemedik
kilolar desen 20 kilonun 14 gitti 6 kaldı ama oda sanırım sadece göbeğimde duruyoo...
hiç birşey olmuyor haftasonu gidip bişeyler alalım dedik sağ olsun oğlum bir ağladı bir ağladı hiç bişey bakamadım
millet giyinmiş süslemiş ooo hayat devam ediyor... sanırım tekrar depresyona gircem
kanguru aldım bi heves onunla kendimi dışarı atarım die ama şimdilik içinde oğlum küçücük kaldı ve sevmedi galiba
daha sonra kullanacağım galiba...
çok sıkıldım çooookkk...

kızlar ne zamandır ilk yok haberi olan var mı merak ettim
yazlıktan da dönmüştü tekrar mı gitti acaba

Son düzenleme:
valla o koydun mu duran bebeklere ben de imreniyorum
ama püf noktayı söylemişsin
bebeğin gazı yok
maalesef benimki de gazlı

valla ben oğlum ağlasa da çıkıyorum artık dışarı
geçen arkadaşlarla açık havada oturduk
kuzey hiç durmadı sürekli ağladı
ben de taktım emzirme önlüğümü emzirdim
ha sustu mu hayır tabi yine ağladı
aldım bu sefer kucağıma
masanın etrafında tur attık beraber
1-2 saat böyle geçti sonra arabaya geçip emzirince uyudu, yorulmuştu tabi ondandır
ha dışardan işkence gibi görülebilir ama o gün çok moralliydim
oğlum uyuyunca biz 2 saat daha oturduk
gece 12ydi eve geldiğimde ve çok mutluydum

benim de kilolarım duruyor
gittim yeni kıyafetler aldım kendime
1 gün çıktım hızlı hızlı gezdim aldım bikaç parça
ağlarsa da ağlasın napıyım yaa, eşim gezdirir dedim
şükür sorun çıkarmamıştı
ondan sonra da hergün markafoni, trendyol falan gezindim
ordan kafama yatan şeyleri sipariş ettim
memnun kalmazsam iade ederim nolacak dedim
şimdilik gelenlerden gayet memnunum
sen de netten alışverişi deneyebilirsin

yemek ve ev işine de çok kasmıyorum
olduğu kadar olur
en son pazar günü güzel bir temizlik yaptım
o günden beri makina bile tutmadım eve
napıyımm
yemeği de yapacak zaman olursa güzel bişey olmazsa makarna türü şeyler yaparak geçiştiriyorum
herşey dört dörtlük olmak zorunda değil
arkadaşlarımı çağırıyorum
kakara kukuri yapıyoruz keyfim yerine geliyor
kuzey durmazsa da elden ele geziyor işte zaman geçiyor

fazla düşünmemek lazım
ben saldım gitti, siz de deneyin

canım duygularıma tercüman olmuşsun sanki. ben de çok sıkıldım maalesef evde olmaktan, habire aynı şeyleri yapmaktan , aynı şeyleri giymekten, göbeğimden
tabi ki bebeğimi çok seviyorum ama eski hayatımdan eser yok şimdi.
annemin desteği olmuyor ne yazık ki. hasta olduğu için. kayınvalidem geliyor arada, gelse mi daha iyi gelmese mi bilemiyorum gelince ben daha az yoruluyorum ama daha çok stres oluyorum. bir de ben işe dönünce oğluma onun bakacağını düşününce iyice deliriyorum..
depresyon had safhada bende. eşim de oruç tutuyor, h.sonu bile 2 adım dışarı çıkamıyorum. arkadaşlarımla görüşemiyorum. akşamları 7'den 12'ye kadar ağlıyor bizim bebiş, o zaman zor tutuyorum kendimi ağlamamak için ama ağlama krizlerim yine başlayacak gibi.
ben de istiyordum kanguru almayı ama dediğin gibi bizimkilere büyük gelecek sanırım...

benim bebişin gaz sorunu vardı kakası normaldi bende kimyon çayı yaptım bir çay kaşığı verdim akşam Allahım 3 bez gece 3 de sabah değiştirdim.hatta birinde popusunu götürüp yıkadım..gazıda çıktı hep pıt pıt ama kaka mevzusu çok oldu ben vermem heralde artık.sıkıntı çeken anneler uygulayabilirler

bir de şu akşam başlayan ağlama seansları kaç haftalıkken başladı sizde?
kuzey de ağlıyor genelde ama öyle katıla katıla değil
uykusu olduğundan ağladığını düşünüyorum
bugün 6 haftalık
acaba bundan sonra başlar mı merak ettim

benımkı de 2 gunde bır yapıyo bugun 2.gunuydu hala yapmadı beklıyorum.kımyon toz olanı mı dıgerı mı?

arkadaşlar daha öncede yazdım ama buzıkı orhanın cd sı var kolık gazlı bebekler ıçın.20 tl alın bence ılaçtan daha etkılı.anında susup sakınleşip uyuyolarmış.benım kız da onu koyduk mu kesıyo sesını.deneyın bak netten dınletın.ben öyle yaptım susunca da bı koşu gıdıp aldık hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…