2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım babaslingi nilgün almış da kullanamadık içinde kayboldu diyordu
ondan hiç görmedim açıkçası
wrap olanın da bağlaması bana çok zor gelmişti
rahat bağlarım diyorsan bilemiyorum
bence mei tai baksana sen
en kullanışlı o gelmişti bana
eğer mei taiyi sevmezsen bu ikisi arasından bence baba sling

:13:
ben denemek için 39lu prima aktif bebek aldım tamam güzel bebek rahat hareket ediyor daha hafif ve ince ama kakası içinde sıvı şekilde kalıyor emmiyor kakayı ek gıdaya geçene kadar ben premium care kullanmayı planlıyorum. 4 numarada ek gıdaya geçeceğimiz zamana denk gelir sanırım o yüzden aktif bebek daha uygun olur senin için yine de sen bilirsin ben premium care aldım 3 numaraları yine.

uzman tv de izledim.1 ayı gecen bebekler 4 5 saat uyuyabılır.kendısı uyku duzenı kuruyomuş.ama normal kıloda dogan bebekler ıçın.

benım ayakkabılarım olmuyo ya sıkıyo.parmagada yuzuk gırmıyo.şişlik mi bu ne ne zaman gecer kı bılen var mı :?

canım yavaş yavaş iniyor sanırım o şişlikler biraz
bende pek yok ama arkadaşımdan biliyorum
onunki 1 yıla yakın sürmüştü
ama herkesin değişiktir tabi bilemicem

mei tai 3 aydan sonra kullanım için uygun dimi? gerçi benim bebek tatildeyken tam 3 aylık olacak kullanabilirim dimi?

Bebegi gece hic uyanmadan 5-6 saat uyuyan var mi?

benim kızım en fazla 4 saat uyudu. iki saatte bir uyanırdı kendiliğinden emzirdikten sonra hoop yine uyurdu.saat falan kurmuyorum kendisi uyanıyo diye. ogün ben bi uyandım baktım 4 saat olmuş kendim uyandırdım daha ne kadar uyurdu artık bilmiyorum.bir haftadır geceleri 3 -4 saat arası uyanıyor.buarada biz 2 aylığız canım senin ki ne kadarlık?

geçmiş olsun dileyenlere tşk ediyorum.. ve geçmişi toplamaya başlıyorum..

pamukhelva,smear testinde ben ne olduğunu anlamadım bile,elime verdi bi kutu lab a götür dedi. ben ne yapıcam ki bunu,oradan vermezler mi kap dedim güldü kadın,parça aldım onu vermen lazım diye o kdr kolaydı benim için yani.. çatı muayenesi daha zor olmuştu..
adaer canım geçmiş olsun,bebiş düzelir inş.. inan ben sırf bu yüzden sünneti erken düşündüm.. bebiş 6 da uyanıyo demişsin.. bizimki 3-4 gb sahura kalkıyo benimle oynayın diye gördüğüne gülücük atıyo çırpınıyo.. zor uyutuyoruz 5 buçuğa kdr.. 6 gb gazla tekrar kalkıyoruz çoğu zaman (
edaack hayırlı olsun halınız.. bizi bilgilendirirsen seviniriz,bebiş sevecek mi acaba???
umaygulay canım aynı kaka yapmama sorunu bzde de var.. annem sen de haftada bir yapardın diyo.. sütü yağlı olan annelerde olurmuş genelde.. bebiş sütü iyi kullanırmış hep öyle diyolar bana da.. hakikaten ne zaman bebişin yüzüne sütümü döküp silsem sivilce yapıyo döktüğüm yer.. yağlı olabilir yani.. ama harvey karp ın kitabında okumuştum. gördüğüm herşeyi normal ama en uzun süre kaka yapmayan çocuk 21 gün yapmamıştı yazıyordu o yüzden 6 olsa bile bekliyorum ben.. 35 günlükken e son düzenli yaptı iki haftadır bekliyoruz. fitil ya da kulak çubuğu sokmadım hiç.. 7 yi geçerse belki.. canını sıkıma üzme kendini.. kocanla vakit geçireceğin zamanlar da gelecek,hele bi dişimizi sıkıp şu 3 ayı atlatalım da..
ferdacım hoşgelmişsin.. kundak sormuşsun.ben swaddle me ile kundak yapıyorum tamam bi ara elleri çıkıyo ama zaten uyanma saati gelmiş oluyo. yeniden yapıp uyutuyorum ben de.. kundakla ancak güzel uyuyor yoksa 15-20 dk yı geçmiyo hiçbir uykusu.. ama dün yazmayla ellerini bağladım,gündüz çok sıcaktı,alışkın olduğu için zorlamadı,bu gece de sadece beziyle kundak yapmayı düşünüyorum,haşlanıyo yavrucak (
sling i de şundan dolayı sordum. sebamedden şampuan almıştım aynı gün biten kampanyaydı,o cts günü geldi bu gecikince şaşırdım doğrusu.. sen denedin mi peki slingini??
crazymom biz de çok bez harcamadık.. 2 büyük bi küçük paket.hatta şimdi 3 noya geçtik diye aldığım ve açtığım 2 nolu 2 paket bez duruyo ( kaka çok yapmayınca bezler kalıyo işte.. ama akşam 7-8 gb bağladığım bezi gece 2-3 te anca alabiliyorum.. yoksa geceyi gündüz ediyo bizimkisi.. ben de desitinliyorum akşamdan ya da z.yağı
Aynen benimki de seninki gibi geçti kanamalarım ama adet olmadım 42. gün yine kesildi. Cuma günü iki aylık olacağız kısmetse. Hala adet olmadım.
6 aya kdr adet olmamak normalmiş kızlar.. yoğun süt üretiminden hormonlar anca eski haline ek gıdaya başladıktan sonra dönermiş. süt korur efsanesinin temeli de bu bilgi zaten
walla benimkinin canı ne isterse o kdr emiyor. bazen her birinde 20 dk kalıyor ki bu çok nadir.. bazen birinden 5 dk emip 2 saat uyuyor.. kafasına göre takılıyo benimkisi.. biraz kulak memesini okşuyorum devam etmezse zorlamıyorum.. son okuduğum bilgilere göre zaten ilk 5 dk da anne sütünü boşaltırlarmış bilemedin 10. gerisi hem gaz yapan emmeymiş hem çocuğun dokunma hissi için istediği birşeymiş.. dr um da bana artık birşey kullanmana gerek yok dedi ama elevitin prospektüsünde okuduğuma göre emzirme döneminde kadınların vit ve mineral iihtiyacı daha da artıyormuş,hamilelikten bile fazla.. bu yüzden içmye devam ediyorum. ebemiz de her gittiğimde hurma yiyo msn diye soruyor.. kalite için çok elzemmiş..
ilk defa duydum ama sevindim benimki aksi birşey olmazsa gece 3 saatin üzerinde uyuyabiliyor.. ben rutine alıştırdığım için sanmıştım.. yalnız bu hafta büyüme atağında olabilir çünkü emzirme sıklığımız 3 saatten yarım saate bile indi bu hafta.. sürekli emiyo,uyumadan daha bi daha emiyo.. garip bişi oldu bu hafta..:44::44:
sağol canım.. şimdi kargocu geldi.. ayy ben çok beğendim burberry almıştım siyah olduğu için de siyah pardesümün üstüne takmayı düşünüyorum. videolardan bağlanmalarını izlemştm bizimkinde arka tarafı kemerliymiş. çok daha pratik geldi bana.. oğlan birazdan uyanır nasılsa içine de onu sokup bi deneyeyim bari inş o da sever.. bizimki daha 46 günlük ama çok eciş bücüş olmaz gb geliyo bana.. kurbağalama oturtucam çünkü :))
ilk_ canım dr umuz bize ayda en az 750 gr almalı bebekler,2 kg alıp da sedece anne sütüyle beslenen bebek de gördüm ama en ideali 1 kg demişti bize.. ister istemez daha hareketli oluyolar canım.. ondandır geçen aya göre az kilo alımı.. canını sıkma beroşun herşeyi normal
sling için de mei tai aldım ben.. bugün kullanırsam yarına sonuç yazarım hemen hülyanın tunası yazınca güzel bi sling sitesi çıkıyodu. şimdi değişmiş galiba ama bi dene istersen.. benim aldığım naturna baby nin kumaş hoşuma gitti şimdilik..
bebegın evıne adapte olmasıymıs ve dısarı cıkıldıgında huyu degısırmıs oyle derler.
walla benim bebiş 40 ı çıkmadan 15 gün ananedeydi.. 11. gün dayanamadım komşu gezmesine gittim. 20 de mevlit yaptım. sonra da kapı kapı komşuları gezdik kim çağırdıysa :)) bir aylıkken de ay dönümümüzü amcamızın düğününde kutladık,sonra da 5 gün köye gittik sonra anca eve geldik de kırkı çıktı.. daha arabamız gelmeden komşuların arabasını yürütüp çıktığımız park/avm/çarşı gezileri de yanımıza kar yani bizimki anca sokağa adapte oldu o zaman,yandık annem de kızdı biraz ama napiyim yaz günü evde mi oturulur sürekli...

üffff amma yazmışım

Son düzenleme:
benim oglum baya az emiyor o zaman ya
ama zorlarsam da agliyor napiyim
doyuyor denekki
zaten minyon bi bebek

buarada elevit sutun kalitesini artiriyor diye duydugum
icin iciyorum
hem vitamin iyidir

benim kızım da aynı senin oğlan gibi canım 10 dk anca emiyor 1.5 -2 saatte bir emiyor gündüzleri. gece biraz daha uzun sürüyor. ama kilosu falan çok iyi demişti doktorumuz geçen kontrolde. üzülme bence her çocuk farklı anladığım kadarıyla yarım saat duran da var.

yıldönümünüz kutlu olsun, sağlıklı-mutlu nice uzun yıllar inşaAllah..

sinemaya bebişle gidilecekse; evet bir çizgi filme, elinizde mısır,çikolata bilimum ıvır zıvırla ve yarısında yavru sıkılınca apar topar kalkma şeklinde gidilebiliyo

evet kırk gün dolduğunda çağırıyor benim dr.um da..hem smear testi alıyor, hem genel bir kontrol ediyor..
demir ilacını emzirme süresince muhakkak kullanmamı öneriyor..

Bebegi gece hic uyanmadan 5-6 saat uyuyan var mi?

3 saatte bir uyanıyor hiç şaşmadan..

organik boyalar ile boyatabilirsin ben öyle yapmıştım, ama röfedeki açıcı çok kötü .. diplere fazla yaklaşmadan yaptırılabilir belki..

benim oglum baya az emiyor o zaman ya
ama zorlarsam da agliyor napiyim
doyuyor denekki
zaten minyon bi bebek

buarada elevit sutun kalitesini artiriyor diye duydugum
icin iciyorum
hem vitamin iyidir

eleviti süt kalitesi için bana da devam et dedi dr ama ben hergün içemiyorum ..

Benim oglan dunyalari yesede gece hic uyumuyo sabah 6-6.30 gibi yatiyoruz ancak :)) ama sabahta kalkmiyo kesinlikle en erken 15.00da kalkiyo aksam yatmaz sabah kalkmaz tipten benim oglan

canım ya senin bebeğini çok merak ediyorum, çok yaramaz annesiini uyutmuyor..
sen de kesin denemişsindir gerçi ama geceleri ışıklar kapalı sessiz, kapkaranlık odada uyut, öncesinde hergün aynı saatte duş aldır pijamalarını giydir, aynı müziği aç bebişi rahatlatacak birşey olsun..sen de yanına uzan emziriyorsan...gece uyuması gerektiğini bu rutinlerden anlasın..böyle sabaha kadar ayakta nasıl dayanacaksın? gece uykusu gibi dinlendirici olmuyor insan gündüz uyusa da..
inşaAllah bir an evvel düzelir normale döner..kaka problemi bitmişti değil mi kuzucuğun?

jang bogo bende şimdi baktım burberry olanını beğendim sen ne kadara aldın unnadodan tunikoda 85 tl.

kesinlikle saçma kendileri bile bilmiyorlar nedenini ben normal doğum yaptım o yüzden hemen ayaklanabildim çok şükür... şuanda allaha şükür bende iyiyim bebişimde.... off daha ne adetler çıkarıyor kayınvalidem bizim bebişin yatağın da yok yok kızım sanki piknik yapacak bıçak ekmek yatağın altında bir bardak su.... allahım daha neler neler evime biran önce taşınmak istiyorummm bıktım bu kocakarı işlerinden.....

mei tai 3 aydan sonra kullanım için uygun dimi? gerçi benim bebek tatildeyken tam 3 aylık olacak kullanabilirim dimi?

jang bogo bende şimdi baktım burberry olanını beğendim sen ne kadara aldın unnadodan tunikoda 85 tl.
youtube da videolarını da izledim newborn mei tai yazıp... kullanılabiliyor. zaten o dediğim hülyanın tunasında sanırım okumuştum. mei tai de kullanılıyor ama bebekler pek eciş bücüş oluyo o yüzden istemiyorum yazıyodu.. ben sadece ev içi ve market alışverişi için kullanacağım 3 aya kdr.. sonrasında zaten bacaklarını çıkartıp daha güzel oturur benim yumoşum
kampanya cuma bitti galiba oradan 60 a geldi bizimkisi.. ferda söylemişti sağolsun...

kızlar yaa bu hafta daha tuhaf minnoşum.. sabah 8 den 10 a kdr uyumadı 10 dklık market yürüyüşü hariç.. devamında 3 kere emzirip tam bir saat boyunca salladım anakucağında ama nafile.tam uyuyacağız derken dede köyden gelmiş sevmek için o sevdi biraz yine hortladı gözler şimdi biraz daldı gb açık pencerenin altında. bizim oğlan rüzgarı çok seviyo.. bilsem göbek adını rüzgar koyardım bari ben de gidip sabahın 9 unda başladığım ama hala pişiremediğim yemeğime bakayım.. hadi kendinize ii bakın ki bebişlerimiz de büyüsün sağlıklı şekilde..

kızlar yeni bez alıcam 2 nu kullandım 2 paket. artık 3 mü alsam kızım 6 kilo olmuştur belki daha fazla yarın kontrolümüz ve aşımız var 15 gün önce 5.5 tu.
bi de bişey sorucam ben primanın beyaz ıslak mendilini kullanıyorum doğduğundan beri kimileri pamuklu su falan kullanıyor da. kolaya kaçıp bebişime zarar vermemişimdir inşallah

geçmiş olsun cnm...
inşaAllah ilaçlar iyi gelir de kurtulursun derdinden..

mei tainin yeni doğan için bağlanış şekli videosunu izle bi deneyin bebişinle bence..

bana da vitamin,kalsiyum ve elevite devam et diyor ben düzenli olarak demiri içiyorum..

bence bebiş de anne de mikroplara açık olduğundan diyor büyükler..avm ye falan hayatta sokmam mesela..açık havade gezdiriyorum mis gibi..millet gelip yüzüne gözüne dokunmuyor mu bi de, sinir oluyorum..
dün arabasında durmadı bi müdder kucağımda taşıdım, baktım adamın biri yanaklarına dokunmaya çalışıyor..diğer tarafa kaçırdım bebeği bu defa da ayaklarına dokunuyor..ya ellerini yıkamıyorsa al sana hastalık..katil olacaktım az kalsın:)

evet cnm kızlar erkeklere göre daha az alıyor, benim kızım bu bebişimden daha tombul doğmasına rağmen birinci ayda oğlumdan zayıfmış yarım kg. kadar..
ikinci ayda da zaten bir kg almaları normal, her ay yavaş yavaş azalmış kilo tablosu dün kızımınkine baktım da..
yerinde olsam toplu taşımaya sokmam, öksüren aksıran, riskli olabilir..
mei tai yi ben kullanıyorum yeni doğandan itibaren kullanılabiliyor,
3.aydan itibaren ayaklarını yandan çıkartıp taşıyabiliyorsun sadece..
şu anda bacaklarını kurbağa pozisyonunda içine koyuyorum..
benim oğlum çok seviyor hatta çıkarttığımda bağırıyor neden rahatımı bozdun der gibi:)

maşaAllah 40 günün dolması siz de işe yaramış gerçekten...bizim de dün doldu kırkımız bakalım neler değişecek..

etrafta uyaran çok fazla ise aynı şekilde emmeyip dikkat kesiliyor, genellikle ablamız bağırarak şarkı söylerken...

ama sanki üst sınıra kadar kullanılmıyor bezler ya
9 kiloda bence sıkar o
7 kiloya kadar fln ancak kullanırız gibi
gerçi benimkinin 7 kiloya ulaşması 2 ayı bulur

kızımdan hatırladığım kadarı ile 3 numarayı bayağı uzun süre kullanmıştık, zaten bezler 5 noya kadar onu da bezi bırakana kadar kullanıyoruz 2- 2,5 yaş..

benım ayakkabılarım olmuyo ya sıkıyo.parmagada yuzuk gırmıyo.şişlik mi bu ne ne zaman gecer kı bılen var mı :?

benim şişlikler indi bol bol su içmek attırıyor ödemi, ancak ayaklarım bir numara büyüdü, iki doğum sonrası 35'ten 37 ye çıktı ayakklar

kızlar sizinkiler de kucağınızda sanki çoook derin uykudaymış gibi dalıp yerine bırakınca uyanıyor muu .?
bir de burnumuz hep hırıl hırıl, otri bebe ile çekiyorum neler neler çıkıyor, burundan büyük :) sizinkilerin de öyle mi?

artık 3e geçme zamanı gelmiş benimki 5 kiloyu geçince bacaklardan sıkmaya başladı, bi de göbiş bantları kavuşmuyordu neredeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…