bence 3 numaraya geçebilirsin artıkkızlar yeni bez alıcam 2 nu kullandım 2 paket. artık 3 mü alsam kızım 6 kilo olmuştur belki daha fazla yarın kontrolümüz ve aşımız var 15 gün önce 5.5 tu.
bi de bişey sorucam ben primanın beyaz ıslak mendilini kullanıyorum doğduğundan beri kimileri pamuklu su falan kullanıyor da. kolaya kaçıp bebişime zarar vermemişimdir inşallah
kızlar sizinkiler de kucağınızda sanki çoook derin uykudaymış gibi dalıp yerine bırakınca uyanıyor muu .?
bir de burnumuz hep hırıl hırıl, otri bebe ile çekiyorum neler neler çıkıyor, burundan büyük :) sizinkilerin de öyle mi?
slm kızlar... cuma günü apar topar hazırlanıp köye gittk.. dün geceye kdr köydeydik..oğluşum köy havasını pek sevyo.. uzun uzun uyuyo serin esen rüzgarda.. eee ananeyle dede de bakınca ben de iş yapmaya zaman buldum yani.. eskiden biri söylese ev işi yapmak için bu kdr yorulacağımı ama yapınca bu kdr mutlu olacağımı inanmazdım.. hayır sorun önceden tembel olmam falan değil,sorun başımı bile kaşıyacak fırsatı bulamamam. en ufak fırsatta zil takıp oynayasım geliyona yapacağımı şaşırıyorum doğrusu :))
neyse kızlar en son sağlık problemimden bahsetmiştim.. köyden önce aile hekimimize gittik.. hemoroid olmuşumdoğum kaynaklıymış.. içeriden oluştuğu için ancak hap vs verdi.. bir haftaya geçer dedi inş geçer.. üroloji dr umdan da tahliller alındı,sonuç 100 bin bakteri toplamda 6 ilacım oldu ama antibiyotiğe henüz başlamadım. diğerleri bile perişan ediyo. dün oruç olmadığım halde iki kere elim ayağım titredi,uzun zaman kendime gelemedim. bu mübarek günlerde şifa için dua istiyorum sizlerden,unutmazsaız sevinirim..
bu arada unnado dan aldığım sling ve şampuan aynı gün kargolanacaktı,şampuan h.sonu gelmiş sling ortalarda yok.. başka alanlar da vardı,elinize ulaştı mı merak ettim kızlar...
geçmişi de bi ara okurum inş.. şimdi yemek hazırlığı yapmam lazım.. öğlenden itibaren bizimki hiç fırsat vermiyor da 8 e kdr.. sizlere de kolay gelsin,bebişlere ve sizlere mutlu,mesut,sağlıklı,hayırlı günler diliyorum.. kendinize ii bakın..
benım ayakkabılarım olmuyo ya sıkıyo.parmagada yuzuk gırmıyo.şişlik mi bu ne ne zaman gecer kı bılen var mı :?
herkese günaydın benim kızımın 2. ay kontrolü oldu 1 ayda 1 kilo almış sizce nasıl geçen sefer birbuçuk kiloya yakın olduğu için şimdi sanki bana az gibi geldi 3kilo40 gramla hastaneden çıkmıştık şuanda 5 kilo 250 gram iyi mi kızlar doktor iyi dedi ama siz burda hep 5in üstünde yazınca bana az gibi geldi gerçi kız bebeklerle erkek bebekler fark ediyor sanırım?
sling almak istiyorum hangi siteyi önerirsiniz ve hangisini yazlıkta bebek arabası işimi görmüştü şimdi bayramda otele tatile gidicez 1 hafta orda sling daha rahat olur gibime geliyor siz ne önerirsiniz?
ayrıca eşimin işyeri eminönünde ben ise bahçelievlerde oturuyorum bebişimle tramwaya binsem sıkıntı olur mu ya da taksiyi mi tercih edeyim o da 50 tlden aşağı götürmez binmeme değmez havuzlu hana gitmeyi planlıyordum benim kızın kıyafetleri artık olmuyorda.
çok soru sordum cevaplarsanız sevinirim kızlar.
geçmiş olsun dileyenlere tşk ediyorum.. ve geçmişi toplamaya başlıyorum..
pamukhelva,smear testinde ben ne olduğunu anlamadım bile,elime verdi bi kutu lab a götür dedi. ben ne yapıcam ki bunu,oradan vermezler mi kap dedimgüldü kadın,parça aldım onu vermen lazım diye o kdr kolaydı benim için yani.. çatı muayenesi daha zor olmuştu..
adaer canım geçmiş olsun,bebiş düzelir inş.. inan ben sırf bu yüzden sünneti erken düşündüm.. bebiş 6 da uyanıyo demişsin.. bizimki 3-4 gb sahura kalkıyo benimle oynayın diye gördüğüne gülücük atıyo çırpınıyo.. zor uyutuyoruz 5 buçuğa kdr.. 6 gb gazla tekrar kalkıyoruz çoğu zaman(
edaack hayırlı olsun halınız.. bizi bilgilendirirsen seviniriz,bebiş sevecek mi acaba???
umaygulay canım aynı kaka yapmama sorunu bzde de var.. annem sen de haftada bir yapardın diyo.. sütü yağlı olan annelerde olurmuş genelde.. bebiş sütü iyi kullanırmış hep öyle diyolar bana da.. hakikaten ne zaman bebişin yüzüne sütümü döküp silsem sivilce yapıyo döktüğüm yer.. yağlı olabilir yani.. ama harvey karp ın kitabında okumuştum. gördüğüm herşeyi normal ama en uzun süre kaka yapmayan çocuk 21 gün yapmamıştı yazıyorduo yüzden 6 olsa bile bekliyorum ben.. 35 günlükken e son düzenli yaptı iki haftadır bekliyoruz. fitil ya da kulak çubuğu sokmadım hiç.. 7 yi geçerse belki.. canını sıkıma üzme kendini.. kocanla vakit geçireceğin zamanlar da gelecek,hele bi dişimizi sıkıp şu 3 ayı atlatalım da..
ferdacım hoşgelmişsin.. kundak sormuşsun.ben swaddle me ile kundak yapıyorum tamam bi ara elleri çıkıyo ama zaten uyanma saati gelmiş oluyo. yeniden yapıp uyutuyorum ben de.. kundakla ancak güzel uyuyor yoksa 15-20 dk yı geçmiyo hiçbir uykusu.. ama dün yazmayla ellerini bağladım,gündüz çok sıcaktı,alışkın olduğu için zorlamadı,bu gece de sadece beziyle kundak yapmayı düşünüyorum,haşlanıyo yavrucak(
sling i de şundan dolayı sordum. sebamedden şampuan almıştım aynı gün biten kampanyaydı,o cts günü geldi bu gecikince şaşırdım doğrusu.. sen denedin mi peki slingini??
crazymom biz de çok bez harcamadık.. 2 büyük bi küçük paket.hatta şimdi 3 noya geçtik diye aldığım ve açtığım 2 nolu 2 paket bez duruyo( kaka çok yapmayınca bezler kalıyo işte.. ama akşam 7-8 gb bağladığım bezi gece 2-3 te anca alabiliyorum.. yoksa geceyi gündüz ediyo bizimkisi.. ben de desitinliyorum akşamdan ya da z.yağı
6 aya kdr adet olmamak normalmiş kızlar.. yoğun süt üretiminden hormonlar anca eski haline ek gıdaya başladıktan sonra dönermiş. süt korur efsanesinin temeli de bu bilgi zaten
walla benimkinin canı ne isterse o kdr emiyor. bazen her birinde 20 dk kalıyor ki bu çok nadir.. bazen birinden 5 dk emip 2 saat uyuyor.. kafasına göre takılıyo benimkisi.. biraz kulak memesini okşuyorum devam etmezse zorlamıyorum.. son okuduğum bilgilere göre zaten ilk 5 dk da anne sütünü boşaltırlarmış bilemedin 10. gerisi hem gaz yapan emmeymiş hem çocuğun dokunma hissi için istediği birşeymiş.. dr um da bana artık birşey kullanmana gerek yok dedi ama elevitin prospektüsünde okuduğuma göre emzirme döneminde kadınların vit ve mineral iihtiyacı daha da artıyormuş,hamilelikten bile fazla.. bu yüzden içmye devam ediyorum. ebemiz de her gittiğimde hurma yiyo msn diye soruyor.. kalite için çok elzemmiş..
ilk defa duydum ama sevindim benimki aksi birşey olmazsa gece 3 saatin üzerinde uyuyabiliyor..ben rutine alıştırdığım için sanmıştım.. yalnız bu hafta büyüme atağında olabilir çünkü emzirme sıklığımız 3 saatten yarım saate bile indi bu hafta.. sürekli emiyo,uyumadan daha bi daha emiyo.. garip bişi oldu bu hafta..:44::44:
sağol canım.. şimdi kargocu geldi.. ayy ben çok beğendimburberry almıştım siyah olduğu için de siyah pardesümün üstüne takmayı düşünüyorum. videolardan bağlanmalarını izlemştm bizimkinde arka tarafı kemerliymiş. çok daha pratik geldi bana.. oğlan birazdan uyanır nasılsa içine de onu sokup bi deneyeyim bari inş o da sever.. bizimki daha 46 günlük ama çok eciş bücüş olmaz gb geliyo bana.. kurbağalama oturtucam çünkü :))
ilk_ canım dr umuz bize ayda en az 750 gr almalı bebekler,2 kg alıp da sedece anne sütüyle beslenen bebek de gördüm ama en ideali 1 kg demişti bize.. ister istemez daha hareketli oluyolar canım.. ondandır geçen aya göre az kilo alımı.. canını sıkma beroşun herşeyi normal
sling için de mei tai aldım ben.. bugün kullanırsam yarına sonuç yazarım hemenhülyanın tunası yazınca güzel bi sling sitesi çıkıyodu. şimdi değişmiş galiba ama bi dene istersen.. benim aldığım naturna baby nin kumaş hoşuma gitti şimdilik..
walla benim bebiş 40 ı çıkmadan 15 gün ananedeydi.. 11. gün dayanamadım komşu gezmesine gittim. 20 de mevlit yaptım. sonra da kapı kapı komşuları gezdik kim çağırdıysa :)) bir aylıkken de ay dönümümüzü amcamızın düğününde kutladık,sonra da 5 gün köye gittik sonra anca eve geldik de kırkı çıktı.. daha arabamız gelmeden komşuların arabasını yürütüp çıktığımız park/avm/çarşı gezileri de yanımıza kar yanibizimki anca sokağa adapte oldu o zaman,yandık annem de kızdı biraz ama napiyim yaz günü evde mi oturulur sürekli...
üffff amma yazmışım
bence 3 numaraya geçebilirsin artık
ben hiç prima kullanmadım hep uni baby yenidoğan ıslak mendl kullandım
o zaten pamuk ve su
evde de üşenmezsem bazen pamuk ve su ile siliyorum
çok kaka yaptıysa da yıkıyoruz zaten
prima yerine bence sende unibaby veya huggies yenidoğan kullanabilirsin
ay sormaa
benimki de öylee
tamam uyudu diorum yerine koyunca cin gibi oluyorr
3 gündür klimamız bozuktu
oğlum sıcaktan uyumamış heralde
2 saate yakındır uyuyor şimdi
3 gündür yarım saatten uzun uyumadı
bence 3 numaraya geçebilirsin artık
ben hiç prima kullanmadım hep uni baby yenidoğan ıslak mendl kullandım
o zaten pamuk ve su
evde de üşenmezsem bazen pamuk ve su ile siliyorum
çok kaka yaptıysa da yıkıyoruz zaten
prima yerine bence sende unibaby veya huggies yenidoğan kullanabilirsin
ay sormaa
benimki de öylee
tamam uyudu diorum yerine koyunca cin gibi oluyorr
3 gündür klimamız bozuktu
oğlum sıcaktan uyumamış heralde
2 saate yakındır uyuyor şimdi
3 gündür yarım saatten uzun uyumadı
benim oğlum da aynımerhaba anneler bebişlerinizi kocaman öperim
sorularıma cvp verenlere teskkrler sizin yorumlarınızdan sonra bi süre daha erteledm röfleyi
biz dun dısarı cıktık yaramaz kızım yemek yememize ve ayakkabı almama izin verdi ama market alışverişinde çıglıgı basınca bizde geri döndük
bi de bebek arabası çok işime yaradı huysuzlandıkca salladm yemek yerken uyudu bile içinde
ama gece eve gelince çok huysuzlandı 10 gundur kw bizdeydi hiç sorunsuz uyuyodu gecelri o gitti basladı 3de ancak uyuduk misafir gelince uslu kız numarası yapıo bizim cimcime :) sizinkiler nasıl davranıo misafir gelnce?
akıllıbıdığın ikizleri doğduslm kızlar herkesin bebişi hayırlı uğurlu olsun hamile bi arkadaş vardı akıllı bıdık diye bilgisi olan varmı doğurdu mu ikizlerini merak ediyorum
evet ya onlar da bizim gibiler işteevet sıcakta hiç uyuyamıyorlar gerçekten,
dün açık alan ağaçlı falan bir yerde babası ile bırakıp alışverişe gitmiştim hiç gıkı çıkmamış 1,5 saat, püfür püfür uyumuş..bir ay sonra sıcaklar azalır yavrular da rahatlar inşaAllah..bizde klima yok balkonda emziriyorum serin orada emerken uyuyor, odaya yatırınca uyanıyor...
ben de migrosa gitmedim3 e geçeyim o zaman ben.aslınd abi kere üçlü uni baby almıştım önce onu kullanmıştım sonra prima almıştım neyse yine uni baby ye döneyim bari. bi migros yapsak iyi olacak baksana indirimler varmış.
canım buarada sen öğretmenmiydin ?
herkese günaydın benim kızımın 2. ay kontrolü oldu 1 ayda 1 kilo almış sizce nasıl geçen sefer birbuçuk kiloya yakın olduğu için şimdi sanki bana az gibi geldi 3kilo40 gramla hastaneden çıkmıştık şuanda 5 kilo 250 gram iyi mi kızlar doktor iyi dedi ama siz burda hep 5in üstünde yazınca bana az gibi geldi gerçi kız bebeklerle erkek bebekler fark ediyor sanırım?
sling almak istiyorum hangi siteyi önerirsiniz ve hangisini yazlıkta bebek arabası işimi görmüştü şimdi bayramda otele tatile gidicez 1 hafta orda sling daha rahat olur gibime geliyor siz ne önerirsiniz?
ayrıca eşimin işyeri eminönünde ben ise bahçelievlerde oturuyorum bebişimle tramwaya binsem sıkıntı olur mu ya da taksiyi mi tercih edeyim o da 50 tlden aşağı götürmez binmeme değmez havuzlu hana gitmeyi planlıyordum benim kızın kıyafetleri artık olmuyorda.
benim oğlum da aynı
misafir gelince sürekli uyuyor ya da ana kucağında sessiz sessiz duruyor
her gören ne uslu bebek diyor
evt bi de insanlara karşı yalan söylüyr gibi oluorum kw fln e işte ne güzel uyuyor dio
cnm maşallah bebişin gayet güzel kilo almış benim bebiş bugün 32 günlük oldu 28 haziranda doğum yaptım bebişim 3400 doğdu 2 hafta sonra yine 3400 dü 10 gün sonra 3700 bir hafta sonrasında yani bugün 3800 oldu...bende ne yapcam bilmiyorum mamaya mı başlasam bilemedim off....
benim oğlum da aynı
misafir gelince sürekli uyuyor ya da ana kucağında sessiz sessiz duruyor
her gören ne uslu bebek diyor
akıllıbıdığın ikizleri doğdu
yaklaşık 35 günlükler ve iyiler
biz sürekli msjlaşıyoruz da
ikizleri gayet sağlıklı
evet ya onlar da bizim gibiler işte
oğlum şimdi emdi ve tekrar uyudu
şoklardayım resmen
altını da değişmedim 3 saattir falan ama açarsam uyanır şimdi
neyse dursun bakalım biraz daha
ben de migrosa gitmedim
migros sanal marketten aldım, yarın getirsinler dedim
istersen sen de internetten alabilirsin
ücretsiz eve getiriyorlar istediğin gün saatte
evet canım öğretmenim ben
bebeklerde ilk 10gunde %5in ustunde kilo kaybı problem aslında %5in altında normalmiş bebk anne karnında su topluormus dogunca onu kaybediormus. bzmki zaten zayıf dogmuştu iice zayıfladı biz bi süre mama verdik. doktor ne dedi ilk beş günlük kontrolde? şimdi ne dio? bebek günlük en az 20gr almalıymış
bi arkadaş eklemişti boy kilo takibi belki biliyosundur. bence bebişinin gelişimi gayet güzel. sen aşıyı yaptırdın mı bizim yarın. ya inşallah ateş falan olmaz korkuyorum valla
1-12 Aylık Bebek Kilo ve Boy Grafiği
kızım 24 saattır uyuyor arada sutunu veriyorum uyuyor ne tatlı bişi ya :) bugun 40.gunumuz dunde bugunde delıksız uyuduk.sallamadan uyuyo artık.gercı çok huysuzlanan bı bebek degıldı benım yavrum.ama uyuturdum yerıne koyarken uyanırdı,saatlerce sallayarak uyutmaya calısırdım.hatta ayaklarım daha dune kadar agrıyodu basamıyodum üstüne.artık gecelerı guzel uyuyo gunduzlerıde yarı uyanık yarı uyur vazıyette.hep böyle gıder inş.
benım kı bı kac gun boyle uyudu bende kacamak yaptım kalkamadım uykuya yenık dustum ama acıksa kalkardı dımı :) ama gecelerı guzel uyuyo çok sukur.
uzman tv de izledim.1 ayı gecen bebekler 4 5 saat uyuyabılır.kendısı uyku duzenı kuruyomuş.ama normal kıloda dogan bebekler ıçın.
benim kızım en fazla 4 saat uyudu. iki saatte bir uyanırdı kendiliğinden emzirdikten sonra hoop yine uyurdu.saat falan kurmuyorum kendisi uyanıyo diye. ogün ben bi uyandım baktım 4 saat olmuş kendim uyandırdım daha ne kadar uyurdu artık bilmiyorum.bir haftadır geceleri 3 -4 saat arası uyanıyor.buarada biz 2 aylığız canım senin ki ne kadarlık?
arkadaşlar daha önce 3aylık korunma iğnesi önerdi demiştim aile hekimi biraz araştırdım ve forumda bu yorumu buldum
"2 yıl önce bir sene boyunca aylık iğnelerle korundum hiçbir sorunum yoktu.hatta her ay ölmekten beter eden adet sancılarımıda bitirmişti.işim nedeniyle düzenli gidemiyorum 3 aylık iğne için aile planlamasına gittim aylık iğne kullanıyorum yan etki görmedim 3 aylık kullanmak istiyorum içeriğinde bir fark varmı yada yan etkisini görürmüyüm dedim içeriği aynı dediler ve yaptılar o iğneyi şu an o dr ları bulsam parçalayabilirim üzerinde tam 16 ay geçti ilk ay adetten kesildim ve 4 ay adet görmedim ama hergün adet sancısı çektim.sonra kendi özel druma gittim durumu anlattım bana bir iğne yaptı ve adetim düzene girdi ama 45 kilodan 56 kiloya çıktım bu 3 aylık iğneyi vurdurduğum ilk 4 hafta içinde ve bu kiloları hala veremiyorum 8 aylık hamileymişim gibi göbeğim var.ve ben her zaman az yiyen bi insandım iğneden sonrada bu değişmedi yani aldığım kiloların sebebi açılan iştahım iğnenin etkisi.kendi drumun söylediğine göre bu iğne aylıktan içerik olarak tamamen farklıymış ve seçilmesi gereken en son yöntemmiş.amacı hormonlar yardımıyla üremeyi durdumak yani kısa süreliğine menopoza sokmakmış.sizin anlayacağınız bana içeriği tamamen aynı aylıktan zarar görmediysen bi yan etkisi olmaz diyen o dru aynaya her baktığımda parçalamak istiyorum.kesinlikle devlet hastanelerinde drların zararı yok sözlerine kanıp bu iğneyi yaptırmayın. hem düzeninizin hem vücut yapınız hem sağlığınız hemde psikolojiniz bozuluyor."
ayrıca başka biri de gögüste kiste sebep olduğunu yazmış
benim aklım karışıktı şimdi kesinlikle vazgeçtim sizede önerirlerse diye yazym dedim
canım mamadan bu kadar korkma bencecnm maşallah bebişin gayet güzel kilo almış benim bebiş bugün 32 günlük oldu 28 haziranda doğum yaptım bebişim 3400 doğdu 2 hafta sonra yine 3400 dü 10 gün sonra 3700 bir hafta sonrasında yani bugün 3800 oldu...bende ne yapcam bilmiyorum mamaya mı başlasam bilemedim off....
bizim okul ortaokul oldu o yüzden şanslıyımbabişkomuza siparişleri verdik bile az önce :)
ben de öğretmenim canım bu aralar tayinlerle başım dertte bizim okul ilkokul oldu ben Türkçeciyim yani bize yol göründü tayin istedim bakalım çarşamba belli olcak öle bi sorayım dedim işte.kaka gaz bez muhabbetinden farklı bişey olsun dedim :))
hayırlı olsun canımkızlar bende şimdi tunikodan aldım mei tai bakalım yarın gelir sanırım kapıda ödeme yapıcam inşallah memnun kalırım.
kızlar sizinkiler de kucağınızda sanki çoook derin uykudaymış gibi dalıp yerine bırakınca uyanıyor muu .?
bir de burnumuz hep hırıl hırıl, otri bebe ile çekiyorum neler neler çıkıyor, burundan büyük :) sizinkilerin de öyle mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?