günaydın kızlar
benim bebişin gaz problemi kolik seklinde çok olmadı . fakat özellikle sebze yediğimde gazı çok oluyor malesef. bende artık tövbe ettim sebzeye sadece ızgara yiyeceğim bakalım ne olacak hala bitmedi gazımız.
zinco,biogaia ve metsil veriyorum çok işe yarıyorlarmış gibi gelmiyor ama ben yinede devam ediyorum vermeye.
sadece anne sütü verdiğiniz halde kaka problemi oluyorsa bence sizde bağırsak çalıştırıcı şeyler yerseniz direk süte geçiyor. özellikle şuan da incir ve kayısının tam zamanı.bence bunları tüketmeyi deneyin.
kızlar siz bebek iğnesi kullanıyormusunuz nazar boncuğu olarak normal bir şey mi kullanıyorsunuz. ben altın bebek iğnesi alayım diyorum.napayım sizce alayım mı??? kullanışlı olur mu???
benim bebiş 2 aylık olacak 1-2 gün sonra. künyesi var ama ben rahatsız eder diye takmıyorum.siz künye kullanıyormusunuz???
Kizlar ya benim oglum salya saciyo resmen hani 3-4 aylik olsa disi erken cikacak ondan diycem ama daha 41 gunluk ama sinirim bozuluyo artik ya ya agzinin kenarindan akitiyo ya dudaginda topluyo omzuma alsam omzuma emzirme yastigina yatirdim mi ona heryer tukurukneden bu salya bileniniz var mi
cnm sağlık ocağından tylol diye şurup werdiler aşıdan sonra ben onu içirdim
6 saatte bi çay kaşığı içerebilirsin dedi
3 tane birden vurulduğu için ağrısı da vardır diye içirdim
hiiiççç ateşi olmadı[/QUOT
bugün aşılarımızı olduk çok şükür gitmeden önce calpol içirdik şimdilik bi sorun yok mış mış ıuyuyor kızım.
6 kilo olmuşusuz boy 62 cm. ebemize sinir oldum koldaki aşısını ilk seferde yapamdı bi daha batırdı çocuğumun canını boşu boşuna yaktı. hamileyken benden kan alacaktı bi kere tam dördüncü denemesinde alabildi sesimi çıkarmamıştım,mahçup olmuştu zaten
şimdiye kadar herkes çok rahat bulurdu damarımı hatta eşim damar görünmese bile dokunarak tespit edip alıyodu kanımı. beceriksiz ebemiz sağolsun kızımı da deldi 2 kere dedim artık benim kan alma olayına benzemesin bu da.
çocuğum yazık yalnız yapılırken ağladı o da olacak tabi kucağıma alınca sustu hemen. ay kızımız çok nazlıymış da diye de seviyo bide.
velhasıl aşı maceramız da böylelikle sona erdi kısmet bi dahaki aşılara artık:)
bugün aşılarımızı olduk çok şükür gitmeden önce calpol içirdik şimdilik bi sorun yok mış mış ıuyuyor kızım.
6 kilo olmuşusuz boy 62 cm. ebemize sinir oldum koldaki aşısını ilk seferde yapamdı bi daha batırdı çocuğumun canını boşu boşuna yaktı. hamileyken benden kan alacaktı bi kere tam dördüncü denemesinde alabildi sesimi çıkarmamıştım,mahçup olmuştu zaten
şimdiye kadar herkes çok rahat bulurdu damarımı hatta eşim damar görünmese bile dokunarak tespit edip alıyodu kanımı. beceriksiz ebemiz sağolsun kızımı da deldi 2 kere dedim artık benim kan alma olayına benzemesin bu da.
çocuğum yazık yalnız yapılırken ağladı o da olacak tabi kucağıma alınca sustu hemen. ay kızımız çok nazlıymış da diye de seviyo bide.
velhasıl aşı maceramız da böylelikle sona erdi kısmet bi dahaki aşılara artık:)
kızlar suanda bebişimi oyun halısına koydum 15-20 dk. dır inanılmaz mutlu bir şekilde oyuncaklara bakıyor gülüyor.birde youtube den ona bebek müzikleri açtım. çok mutlu
oğluşuma ne oldu anlıyamadım...
kucağımda uyutuyorum 20 dk uyuyup uyanıyooooooo
tekrar başa dönüyorus
önce kucakta geziyorus
sonra emiyorus
altına bakıyorus
acıklı acıklı ağlıyo
alt dudağını da büzüyo
bunlar beni kucağına al
kucaktaysa beni uyut ağlamaları
tekrar uyutuyorussss
20 dk sonra yine uyanıyoo
dün öğleden sonrada böyleydi
sonra da akşşam babası geldiğinde sızdı kaldı
napıcamı bilemedim
kızlar suanda bebişimi oyun halısına koydum 15-20 dk. dır inanılmaz mutlu bir şekilde oyuncaklara bakıyor gülüyor.birde youtube den ona bebek müzikleri açtım. çok mutlu
slm güzel,hamarat,becerikli ve bebişlerini çoook ama çooooooook seven anneler
biz bugün çok mutluyuz sizinle de paylaşalım dedik, oğlum 5günü geçen kaka grevine sabah 6 itibariyle son vermiş bulunuyor..zaten uykum kaçmıştı sahurdan sonra bu da olunca sevinçten uyuyamadım. dün sadece kimyon çayı içirmiştim bi de dün komşum ilgilenip bir saate yakın yüzüstü yatırıp gaz çıkarmıştı.. ikisinden biri etkili oldu galiba..
dün misafirim geldi, ağırladık çok şükür.. sabah da erken kalktık smear testi sonucu için dr teyzemize gitmek amacıyla... hatta sahurdan sonra sadece 20 dk uyudum,egzersiz e başlıyorum. son göbek de gidecek inş.. tahta gb olmasını planlıyorum inş olur.. hava harikaydı malatyada 9 buçuğa kdr... böyle kış güneşi gb ışığı var ısısı yok.. bir saat kdr yürüdük.. parkta ağaçlar kuşlar vs vs.. hastanemize vardık dr teyze yok diye geri döndük hemen. oğluşuma yeni ciciler aldım eskilere sığmıyo diyedönüşte süt krizimiz tuttu aile merkezi var parkın içinde oraya attım kendimi.. rica ettim bi oda verdiler bana :)) bi daha zaman ayarını daha dikkatli yapacağım inş.. ya da babamıza çaktırmadan biberon alacağım yanıma.. sonra yakındaki bi tanıdığa gittim ayağa diktim sabah sabah milleti sonra da evimin önündeki pazardan bayağı alışveriş yaptım.. pazı yaprağı aldım,sarıp kocişe sürpriz yapıcam inş vişne aldım şurup yapıp ikram edicem iftar sofralarında.. insan kendini ne iyi hissediyormuş kafasındakileri yapıp yetştirince unutmuşum bile :))
walla kuzum benim 36 da kanamam kesildi 24 saat bekledim ben de kuaföre gittim,yaptırdım. kendi başıma cesaret edemezdim herhalde.. hiçbi fark olmadı öncekilerden.. bundan sonra da daha korkmam artık..kızlar normal doğum yapıp 40i çıkınca ağda yaptıran varmı yada nezaman yaptırdınız veya yaptırmayı dusunuyorsunuz
canım benim kendine koca bir maşallah degünaydın kızlar
benim bebişin gaz problemi kolik seklinde çok olmadı .
sadece anne sütü verdiğiniz halde kaka problemi oluyorsa bence sizde bağırsak çalıştırıcı şeyler yerseniz direk süte geçiyor. özellikle şuan da incir ve kayısının tam zamanı.bence bunları tüketmeyi deneyin.
kızlar birde huysuz bebeği olanlar mutlaka papatya çayı için. bebeğim maşallah çok uslufakat ne zaman papatya çayı içsem hem daha çok uyuyor hemde dahada sakin oluyor. günde 2 bardak içmeyi bir deneyin.
çoğunuz siling ve mei tai almış.bende mei tai düşünüyordum fakat 3 aylıktan küçük bebeklere önerilmiyor birde bir arkadaşım iplerinin çok uzun olduğunu kullanamam ben aldığıma biraz pişmanım demişti. bende vazgeçtim almaktan. babamızda kanguru çok istiyordu en iyi kangurulardan
Babybjörn Kanguru Spirit aldım.
Babybjörn Kanguru Orıjınal Spirit - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
bebişimi 1 aylıkken koyduk ve hemen içinde uyudu bizde rahat rahat gezdik.şimdilik babamız taşıdı ben daha kullanmadım. ama eşimde çok memnun olduğunu söyledi.
ben dışarıya çok rahat çıkıyorum. evden çıkmadan hemen önce emzirip altını temizliyorum. yanımada süt sağıp alıyorum.birde mutlaka emzik alıyorum yanıma. bebişim zaten emziği düşürmeyince ağlamıyor birde acıkmayınca. dışarıya çıkmak çok problem değil bence.sadece gazı olduğunda biraz problem olabilir.
ben kendime çok şükür zaman ayırabilen sanırım sanslı annelerdenim.denize girebiliyorum.kitabımı hergün okuyorum.dizi,film ne istersem izliyorum. eskisi gibi bakımlıyım hemde tüm bakımlarımı evde kendim yapıyorum. bir tek röfleye gittim kuaföre. evim eskisinden bile daha temiz tüm temizliği ben yapıyorum.hastaneden beri bebeğime bir tek ben bakıyorum bazen eşim yardım ediyor. hiç gelipte kalanım bir şey gösterenim olmadı.çok şükür ki ihtiyaç hiç duymadım. yemeğimi hemen hemen hergün hemde 2-3 çeşit yapabiliyorum. bu yüzden hiç kendimi kötü hissetmedim. depresyona falan girmedim. aksine bebişim var diye çok çok mutluyum bir dakika bile şimdi olmasaydı ben bunu yapardım demedim.
sadece biraz uykusuzluk oluyor oda ben geç yatıyorum e bebişimde erken kalkıyor bu yüzden. yavaş yavaş bu uykusuzluğada alıştım.
oyun halısı tiny love tekmele oyna aldım ben. forumlarda en çok tercih edilen ve beğenilen oyun halısı. 1 aylıkken bebişimi koymuştum çok tepki vermedi.birdaha deneyeyim. siz kullanmaya başladınız mı???
bebişim acaip bir şekilde döeneceyi çok seviyor.ama bizimki ikeadan aldık müzikli ve kendi dönen bir şey değil. çok seviyıor bebişim. acaba müzikli bir şey alsam mı???
canım emerken çok yoruluyorlar,enerji harcıyorlar o yüzden bir saat sonra yeniden istemesi.. bizim de başta 40 dk memede kalıyordu. 15. gün emziğe başlattım. sonra birden 10-20 dklara düştü ödüm patladı memeden kesiliyo çocuk diye.. ama olay aksiymiş.. emzikte hem emme içgüdüsünü tatmin ettiği için beni emzik niyetine kullanmıyor artık. hem de onu emmek çene kaslarını güçlendiriyormuş. kuzenime dr u bizde sakız ne işe yarıyorsa onda da emzik aynı işi görür demiş. kaslar güçlenince de daha kısa ürede istediği miktarı boşaltıyo keratalarkızlar merhaba.
benim oğlum 2 ay 1 haftalık. ancak kilo alamama problemimiz var. 3770 gr doğdu, ancak ilk ay doğum kilosunun üzerine 500 gr aldı, ikinci ay ise sadece 400 gr almış. anne sütüyle besliyoırum oğlumu, ancak bazen doymadığını düşündüğümde hiç istemesem de mama takviyesi yapıyorum. tahlilleri de temiz çıktı şükür. doktor mama takviyesi vermedi henüz, haftaya tekrar kontrol edecek. üstelik benim oğlum emmeye aşırı düşkün, nerdeyse bütün günü memede geçiriyor. ayrıca her bir memeyi ortalama 1 saat boyunce emiyor, bazen daha fazla sürüyor. bu durum normal mi bilmiyorum. acaba benim sütüm çok yavaş mı geliyor, çünkü silikon uç ile emziriyorum ve arada kontrol ettiğimde içinde süt oluyor, yani boş memeyi emdiğini düşünmüyorum. uzun uzun emmediği takdirde durmuyor, bu nedenle evden çıkıp bir yere gidemiyorum, emme krizi geldiğinde çaresizce ve saatlerce bir yere kapanmak zorundayım.bu durum beni çok zorluyor. üstelik o kadar emmesine rağmen en fazla 1 saat dayanıyor, sonra tekrar emmek istiyor. herkes 15-20 dak sonra memeyi al ağzından doymuştur, alıştırma diyor, ancak o vermek istemediği için zorlamıyorum aç kalmasın diye. mama verdiğimde bile ardından yine emmek istiyor.gazlı ve huysuz bir bebek olduğundan gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor, haliyle devamlı emzirme poziyonundayız. ve tüm bunlara rağmen kilo almıyor. çok üzgünüm, aynı durumda olan var mı, sizin emzirme süreleriniz ne kadar?
yok canım bugün sabah çıkarken uyuyordu,uzun yol yürüyeceğim rahatsız olmasın diye arabaya koydum. otobüsle gtseydim düşünüyordum.henüz dışarıda denemedik ev içinde şimdilik denemelerimiz.. yarın yürüyüşe çıkarsam yazarım ama deneyimlerimimasllh sana jang_bogo birsey sorcam dısarda sling ile mi dolaştrıyorsn?
canım belki bazı arkadaşlar ürkebilir ama benzer şeyi ben de yaşadım.. ilkini başardık ama çok şükür.. arkadaşlar burada bebe yağı önermişlerdi. başta sürmedik,sonra baktım canım acıyacak gb hemen z.yağı sürdük eşime çok rahat oldukızlar yaklşk 50. günmzdeyz parise gidemedim giderken vazgeçtm zor birnomal doğm yaşadım
o an aklıma doğum anım, o zaman çektğim dayanılmaz acılar ve yaptırdğım kontroller geldi..
ben paristen çok soğudm bilmiyorm ne yapcğmı
faceyede yazamadım sanki oraya yaznca herkes okuyack gibi geliyo
walla kuzum benim 36 da kanamam kesildi 24 saat bekledim ben de kuaföre gittim,yaptırdım. kendi başıma cesaret edemezdim herhalde.. hiçbi fark olmadı öncekilerden.. bundan sonra da daha korkmam artık..
canım benim kendine koca bir maşallah detotonu kaşı da derler biz de ben de başlarda çok uslu bir bebeğin annesiydim.. ilk 2-3 haftada herbiri 400 sfdan az olmamak üzere 4 kitap bitirdim. çocuk böyleyse 4 tane de doğururum nolucak diyodum sonra bizimki bi açtı pir açtı gözünü.. tamam çok şükür kolik değil,her gün şükrediyorum Allahıma.. ama sürekli yanında insan istiyor.. onu gördü mü de oyun.. gece 3 te bile saklanıyoruz beşikten belki bi otomatik salıncak ya da dönence işimizi görebilir ama onu da henüz denemedik.. tekmele oyna yı ben de çok duydum.işe yarıyor mu gerçekten,bi de müzikleri nasıl? oyuncakları sökülebiliyor mu yerinden? bilgilendirirsen sevinirim.
kaka konusunda katılıyorum sana.. benim bağırsaklarım hızlı çalışırsa oğlanınki de hızlanıyor bi nebze..
kanguru da 4 aydan sonra genelde öneriyorlar en iyisi de olsa.. sling bu yüzden daha mantıklı geldi bana.. zaten iki aylık oldular bile.. bir aya kdr da anca alışırız,3 aydan itibaren sürekli kullanım moduna geçeriz diyorum ama zaten mei tai yenidoğanda da kulllanılabiliyor.. bana bağlaması zor gelmedi,hatta beklediğimden daha pratik diyebilirim.. daha şimdiden birkaç bağlama şekli denedim bile..[/QUO
tebrik ederim canım aslında insan biraz zorlarsa arada derede yapabiliyor işlerini kendine de zaman ayırabiliyor.ben ilk haftalarda lohusalıktanmıdır nedir biraz kötü olmuştum sanki artık istediği,m hiçbişeyi yapamıcakmışım gibi geliyordu.artık kızım da biraz daha rahat bi bebek oldu bazen gündüzleri sürekli uyuyor ben de biçok şey yapabiliyorum. bu arada ben de 2. kitaptayım yalnız ben daha yeni başladım sayılır
:)) elif şafak şemspareyi tavsiye ederim sıcacık öyküler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?