2012 Haziran Anneleri Doğurdu

nasıl yetişebiliyorsun bu kadar şeye merak ediyorum
oğlum çok çok yaramas bi çocuk değil ama ben yetişemiyorum
dün ancak süpürge vileda yapabildim, şöyle üstünden
toz almaya yetişemedim
hergün komşum geliyo saat 6 gibi
onunla oğlumu yıkıyorus
kendim yıkamayı hiç denemedim
yemek desen akşama zor yetiştiriyorum
ilk de senin gibi
ikinize de kocaman MAŞALLAH diyorum

canım benimkinin de ağzının kenarında tükürük oluyor,baloncuk baloncuk:))dün doktora sordum normal dedi.yakında salyası da akar,problem yok dedi.))

kızlar suanda bebişimi oyun halısına koydum 15-20 dk. dır inanılmaz mutlu bir şekilde oyuncaklara bakıyor gülüyor.birde youtube den ona bebek müzikleri açtım. çok mutlu

inş bi sıkıntısı olmaz geçmiş olsun

Son düzenleme:
merhaba anneler nasılsınız
masllh diorum kendi işini yapan annelere
benim kızım cuma günü 2 aylık olacak ben hala onunla yalnız kalamadm önce annemler vardı sonra kw geldi gerçi o sadece ben iş yaparken oyalıodu şimdi eşim izinli sonra yine kw gelecek ancak 3 aylık oldugunda basbasa kalabilicez. şimdi alışsam daha kolay olurdu sanki ileride bilmiyrm ya korkuorm kolaya alışıcm sonra zor gelicek diye.
neyse size bol çişli bol kakalı bol sütlü günler dilerim

kızlar suanda bebişimi oyun halısına koydum 15-20 dk. dır inanılmaz mutlu bir şekilde oyuncaklara bakıyor gülüyor.birde youtube den ona bebek müzikleri açtım. çok mutlu

maslh bebişine bende karasız kaldım asagıdki zürafadan aldım ondan korkuo galiba gözlerini kocaman acıo onu gösterince şimdi oyun halısındanda korkarsa bosuna birsuru para vermş olcm

Merhaba kizlar.bizde 24 mayis dogumluyuz.

Bu islere yetisememe hali ve bakimsizlik durumu cogu annede var.bunun nedeni bebeklerin gazli ve pek uyumuyor olmasi.yani siz yetersiz degilsiniz, bebekler size izin vermiyor sadece.benim ilk kizimda asiri gazliydi ve yarim saat deliksiz uyumazdi.bende haliyle hicbiseye yetisemezdim.ama bu kizim daha iyi.yattimi iki uc saat uyur gunduz.uyumadigindada cogunlukla bakinir koydugum yerde.bende her isimi yaparim ustune oturup keyif bile yaparim.mukemmel oldugum icin degil zamanim oldugu icin.gazi yok degil ama ilk kizim gibide degil sukur.dolayisiyla psikolojim daha iyi,bakimimida yapiyorum gezmemede gidiyorum.

oğluşuma ne oldu anlıyamadım...
kucağımda uyutuyorum 20 dk uyuyup uyanıyooooooo
tekrar başa dönüyorus
önce kucakta geziyorus
sonra emiyorus
altına bakıyorus
acıklı acıklı ağlıyo
alt dudağını da büzüyo
bunlar beni kucağına al
kucaktaysa beni uyut ağlamaları
tekrar uyutuyorussss
20 dk sonra yine uyanıyoo
dün öğleden sonrada böyleydi
sonra da akşşam babası geldiğinde sızdı kaldı
napıcamı bilemedim

bizimkide 2gundur öyleydi 20 dk uyku yetio gibi 2 saat ayakta kalıodu bugun 3 saattir uyuyo arada huysuzlaşıolar belki buyume atagıdır

slm güzel,hamarat,becerikli ve bebişlerini çoook ama çooooooook seven anneler
biz bugün çok mutluyuz sizinle de paylaşalım dedik, oğlum 5günü geçen kaka grevine sabah 6 itibariyle son vermiş bulunuyor.. zaten uykum kaçmıştı sahurdan sonra bu da olunca sevinçten uyuyamadım. dün sadece kimyon çayı içirmiştim bi de dün komşum ilgilenip bir saate yakın yüzüstü yatırıp gaz çıkarmıştı.. ikisinden biri etkili oldu galiba..
dün misafirim geldi, ağırladık çok şükür.. sabah da erken kalktık smear testi sonucu için dr teyzemize gitmek amacıyla... hatta sahurdan sonra sadece 20 dk uyudum,egzersiz e başlıyorum. son göbek de gidecek inş.. tahta gb olmasını planlıyorum inş olur.. hava harikaydı malatyada 9 buçuğa kdr... böyle kış güneşi gb ışığı var ısısı yok.. bir saat kdr yürüdük.. parkta ağaçlar kuşlar vs vs.. hastanemize vardık dr teyze yok diye geri döndük hemen. oğluşuma yeni ciciler aldım eskilere sığmıyo diye dönüşte süt krizimiz tuttu aile merkezi var parkın içinde oraya attım kendimi.. rica ettim bi oda verdiler bana :)) bi daha zaman ayarını daha dikkatli yapacağım inş.. ya da babamıza çaktırmadan biberon alacağım yanıma.. sonra yakındaki bi tanıdığa gittim ayağa diktim sabah sabah milleti sonra da evimin önündeki pazardan bayağı alışveriş yaptım.. pazı yaprağı aldım,sarıp kocişe sürpriz yapıcam inş vişne aldım şurup yapıp ikram edicem iftar sofralarında.. insan kendini ne iyi hissediyormuş kafasındakileri yapıp yetştirince unutmuşum bile :))

benim oğlumda cuma günü 2 ayını bitiriyor
oyun halısına hergün koyuyorum yanınada müzik açıyorum
yarım saat takılıyor gülücükler atıyor konuşuyor
ben memnunun oyun halısından

canım maşallah bebişine sizin halı hangisindendi biz de aldık gelmesini bekliyoruz tiny love güneşli günler umarım sever bizim yaramaz da.

kızlar size bişey danışmak istiyorum.. bizim dün kırkımız çıktı şükür.. şu paris olayı ile ilgili... ben acaip kasıntıyım..sebebide korku filan değil...hamile kalma olasılığı...çünkü benim bebiş sürpriz yaptı bize..:) yani aslında korunurken geldi... nasıl oldu hala aklımız almıyor..ihtimal yoktu bize göre ama...prezervatife asla güvenemiyorum artık...sprail içinde büyük korkum var...zaten onada güvenmiyorum şu iğneler aklıma yatıyordu...onada zararlı deniyor...babamız kırkımın çıkmasını 4 gözle bekledi... ama ben çok korkuyorum...kızım oldu şükürler olsun... hiç bi şikayetim yok ama bi ikincisini, daha doğrusu 3.sünü kaldıramam...sizler neyi tercih ediyosunuz..ya bana bi akıl verin nolur...

kızlar merhaba.
benim oğlum 2 ay 1 haftalık. ancak kilo alamama problemimiz var. 3770 gr doğdu, ancak ilk ay doğum kilosunun üzerine 500 gr aldı, ikinci ay ise sadece 400 gr almış. anne sütüyle besliyoırum oğlumu, ancak bazen doymadığını düşündüğümde hiç istemesem de mama takviyesi yapıyorum. tahlilleri de temiz çıktı şükür. doktor mama takviyesi vermedi henüz, haftaya tekrar kontrol edecek. üstelik benim oğlum emmeye aşırı düşkün, nerdeyse bütün günü memede geçiriyor. ayrıca her bir memeyi ortalama 1 saat boyunce emiyor, bazen daha fazla sürüyor. bu durum normal mi bilmiyorum. acaba benim sütüm çok yavaş mı geliyor, çünkü silikon uç ile emziriyorum ve arada kontrol ettiğimde içinde süt oluyor, yani boş memeyi emdiğini düşünmüyorum. uzun uzun emmediği takdirde durmuyor, bu nedenle evden çıkıp bir yere gidemiyorum, emme krizi geldiğinde çaresizce ve saatlerce bir yere kapanmak zorundayım.bu durum beni çok zorluyor. üstelik o kadar emmesine rağmen en fazla 1 saat dayanıyor, sonra tekrar emmek istiyor. herkes 15-20 dak sonra memeyi al ağzından doymuştur, alıştırma diyor, ancak o vermek istemediği için zorlamıyorum aç kalmasın diye. mama verdiğimde bile ardından yine emmek istiyor.gazlı ve huysuz bir bebek olduğundan gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor, haliyle devamlı emzirme poziyonundayız. ve tüm bunlara rağmen kilo almıyor. çok üzgünüm, aynı durumda olan var mı, sizin emzirme süreleriniz ne kadar?

masllh sana jang_bogo birsey sorcam dısarda sling ile mi dolaştrıyorsn?

kızlar yaklşk 50. günmzdeyz parise gidemedim giderken vazgeçtm zor birnomal doğm yaşadım
o an aklıma doğum anım, o zaman çektğim dayanılmaz acılar ve yaptırdğım kontroller geldi..
ben paristen çok soğudm bilmiyorm ne yapcğmı

faceyede yazamadım sanki oraya yaznca herkes okuyack gibi geliyo

kızlar normal doğum yapıp 40i çıkınca ağda yaptıran varmı yada nezaman yaptırdınız veya yaptırmayı dusunuyorsunuz
walla kuzum benim 36 da kanamam kesildi 24 saat bekledim ben de kuaföre gittim,yaptırdım. kendi başıma cesaret edemezdim herhalde.. hiçbi fark olmadı öncekilerden.. bundan sonra da daha korkmam artık..
canım benim kendine koca bir maşallah de totonu kaşı da derler biz de ben de başlarda çok uslu bir bebeğin annesiydim.. ilk 2-3 haftada herbiri 400 sfdan az olmamak üzere 4 kitap bitirdim. çocuk böyleyse 4 tane de doğururum nolucak diyodum sonra bizimki bi açtı pir açtı gözünü.. tamam çok şükür kolik değil,her gün şükrediyorum Allahıma.. ama sürekli yanında insan istiyor.. onu gördü mü de oyun.. gece 3 te bile saklanıyoruz beşikten belki bi otomatik salıncak ya da dönence işimizi görebilir ama onu da henüz denemedik.. tekmele oyna yı ben de çok duydum.işe yarıyor mu gerçekten,bi de müzikleri nasıl? oyuncakları sökülebiliyor mu yerinden? bilgilendirirsen sevinirim.
kaka konusunda katılıyorum sana.. benim bağırsaklarım hızlı çalışırsa oğlanınki de hızlanıyor bi nebze..
kanguru da 4 aydan sonra genelde öneriyorlar en iyisi de olsa.. sling bu yüzden daha mantıklı geldi bana.. zaten iki aylık oldular bile.. bir aya kdr da anca alışırız,3 aydan itibaren sürekli kullanım moduna geçeriz diyorum ama zaten mei tai yenidoğanda da kulllanılabiliyor.. bana bağlaması zor gelmedi,hatta beklediğimden daha pratik diyebilirim.. daha şimdiden birkaç bağlama şekli denedim bile..

canım emerken çok yoruluyorlar,enerji harcıyorlar o yüzden bir saat sonra yeniden istemesi.. bizim de başta 40 dk memede kalıyordu. 15. gün emziğe başlattım. sonra birden 10-20 dklara düştü ödüm patladı memeden kesiliyo çocuk diye.. ama olay aksiymiş.. emzikte hem emme içgüdüsünü tatmin ettiği için beni emzik niyetine kullanmıyor artık. hem de onu emmek çene kaslarını güçlendiriyormuş. kuzenime dr u bizde sakız ne işe yarıyorsa onda da emzik aynı işi görür demiş. kaslar güçlenince de daha kısa ürede istediği miktarı boşaltıyo keratalar sen de deneyebilirsin bence.. kendini saatlerce kapamana gerek yok.. zaten 10 dkdan sonrası gaz yapıcı oluyormuş öyle okumuştum bi yerde belki de ondandır bu kdr huysuzluğu.. Allah yrdcın olsun..

masllh sana jang_bogo birsey sorcam dısarda sling ile mi dolaştrıyorsn?
yok canım bugün sabah çıkarken uyuyordu,uzun yol yürüyeceğim rahatsız olmasın diye arabaya koydum. otobüsle gtseydim düşünüyordum.henüz dışarıda denemedik ev içinde şimdilik denemelerimiz.. yarın yürüyüşe çıkarsam yazarım ama deneyimlerimi

canım belki bazı arkadaşlar ürkebilir ama benzer şeyi ben de yaşadım.. ilkini başardık ama çok şükür.. arkadaşlar burada bebe yağı önermişlerdi. başta sürmedik,sonra baktım canım acıyacak gb hemen z.yağı sürdük eşime çok rahat oldu kuruluk olması normal diyorlar zaten.. ben kuruluk değil de derinin esnekliğini kaybettiğini hissettim ama bu da zamanla düzelecek,herşey eskisi gb olacak yine.. korkmamıza gerek yok.. eğer çok zorlanıyorsan eşinden biraz daha izin iste ama ne kdr gecikirse insanın kafasında o kdr büyüyo,ki büyütülecek bişey değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…