walla kuzum benim 36 da kanamam kesildi 24 saat bekledim ben de kuaföre gittim,yaptırdım. kendi başıma cesaret edemezdim herhalde.. hiçbi fark olmadı öncekilerden.. bundan sonra da daha korkmam artık..
canım benim kendine koca bir maşallah detotonu kaşı da derler biz de ben de başlarda çok uslu bir bebeğin annesiydim.. ilk 2-3 haftada herbiri 400 sfdan az olmamak üzere 4 kitap bitirdim. çocuk böyleyse 4 tane de doğururum nolucak diyodum sonra bizimki bi açtı pir açtı gözünü.. tamam çok şükür kolik değil,her gün şükrediyorum Allahıma.. ama sürekli yanında insan istiyor.. onu gördü mü de oyun.. gece 3 te bile saklanıyoruz beşikten belki bi otomatik salıncak ya da dönence işimizi görebilir ama onu da henüz denemedik.. tekmele oyna yı ben de çok duydum.işe yarıyor mu gerçekten,bi de müzikleri nasıl? oyuncakları sökülebiliyor mu yerinden? bilgilendirirsen sevinirim.
kaka konusunda katılıyorum sana.. benim bağırsaklarım hızlı çalışırsa oğlanınki de hızlanıyor bi nebze..
kanguru da 4 aydan sonra genelde öneriyorlar en iyisi de olsa.. sling bu yüzden daha mantıklı geldi bana.. zaten iki aylık oldular bile.. bir aya kdr da anca alışırız,3 aydan itibaren sürekli kullanım moduna geçeriz diyorum ama zaten mei tai yenidoğanda da kulllanılabiliyor.. bana bağlaması zor gelmedi,hatta beklediğimden daha pratik diyebilirim.. daha şimdiden birkaç bağlama şekli denedim bile..
herkese günaydın benim kızımın 2. ay kontrolü oldu 1 ayda 1 kilo almış sizce nasıl geçen sefer birbuçuk kiloya yakın olduğu için şimdi sanki bana az gibi geldi 3kilo40 gramla hastaneden çıkmıştık şuanda 5 kilo 250 gram iyi mi kızlar doktor iyi dedi ama siz burda hep 5in üstünde yazınca bana az gibi geldi gerçi kız bebeklerle erkek bebekler fark ediyor sanırım?
sling almak istiyorum hangi siteyi önerirsiniz ve hangisini yazlıkta bebek arabası işimi görmüştü şimdi bayramda otele tatile gidicez 1 hafta orda sling daha rahat olur gibime geliyor siz ne önerirsiniz?
ayrıca eşimin işyeri eminönünde ben ise bahçelievlerde oturuyorum bebişimle tramwaya binsem sıkıntı olur mu ya da taksiyi mi tercih edeyim o da 50 tlden aşağı götürmez binmeme değmez havuzlu hana gitmeyi planlıyordum benim kızın kıyafetleri artık olmuyorda.
çok soru sordum cevaplarsanız sevinirim kızlar.
bir de ilk canım sen şimdi 3 numara bez mi kullanıyorsun?
bez alıcam da kaç numara alsam bilemedim
oğlum 4,5 kilo daha 100e yakın 2 numara bezimiz var
heralde artık 2 almama gerek yok
3 numaradan da 180 falan var sünnet olacak diye almıştım
3 numarayı ne kadar kullanır acaba
ferda bu arada bebeğin emme konusunda canını sıkma hiç benimkide sık sık ama en fazla 10dk emiyor, gün içinde hep uyuyor uyanık olduğunda da emmek istiyor en fazla 10 dk emip bırakıyor bende onu artık kendi yatağımda uyutuyorum uyuduğu zaman gidip memeyi ağzına veriyorum gazı gelmediği sürece uyanmıyor gecede aynı şekilde yapıyorum bu şekilde rahatız. birde yeni huy etti benimki tok olduğu zaman memeyi emiyo sonra kafasını hızlıca başka yöne çevirip etrafına bakıyor inceliyor tekrar memeyi emiyo tekrar atıyo kendini sizde de var mı böyle bir durum?
kızlar normal doğum yapıp 40i çıkınca ağda yaptıran varmı yada nezaman yaptırdınız veya yaptırmayı dusunuyorsunuz
Kizlar ya benim oglum salya saciyo resmen hani 3-4 aylik olsa disi erken cikacak ondan diycem ama daha 41 gunluk ama sinirim bozuluyo artik ya ya agzinin kenarindan akitiyo ya dudaginda topluyo omzuma alsam omzuma emzirme yastigina yatirdim mi ona heryer tukurukneden bu salya bileniniz var mi
kızlar yaklşk 50. günmzdeyz parise gidemedim giderken vazgeçtm zor birnomal doğm yaşadım
o an aklıma doğum anım, o zaman çektğim dayanılmaz acılar ve yaptırdğım kontroller geldi..
ben paristen çok soğudm bilmiyorm ne yapcğmı
faceyede yazamadım sanki oraya yaznca herkes okuyack gibi geliyo
Eminönü tranvayı biraz serin canım ben istanbuldayken toplu taşıma aracı hiç kullanmamıştım ama ozaman daha 40 ımız yeni çıkmıştı. Üstüne yine ince bişey alarak çıkabilirsiniz.
belki bazı arkadaşlar ürkebilir ama benzer şeyi ben de yaşadım.. ilkini başardık ama çok şükür.. arkadaşlar burada bebe yağı önermişlerdi. başta sürmedik,sonra baktım canım acıyacak gb hemen z.yağı sürdük eşime çok rahat oldukuruluk olması normal diyorlar zaten.. ben kuruluk değil de derinin esnekliğini kaybettiğini hissettim ama bu da zamanla düzelecek,herşey eskisi gb olacak yine.. korkmamıza gerek yok.. eğer çok zorlanıyorsan eşinden biraz daha izin iste ama ne kdr gecikirse insanın kafasında o kdr büyüyo,ki büyütülecek bişey değilmiş
Tabi herşey daha çok taze eşim yanaşmasa benim de hiç aklıma gelmiyor Paris maris
canım çıkmasına çıkarımda dönerken zaten eşimin arabası vardönmesi kolay olur ama o tramvayda bir sürü insan nefesi aynı zamanda klimaların filtreleri temiz mi pis mi bilememden ötürü vazgeçtim gitmekten eşim gelip alacak işlerinin yoğun olmadığı bir gün toptan mağazada çalışan 2 eleman var birine senelik izin vermiş tek kişiyi bırakamıyor o yüzden haftaya kaldı bizim alışveriş.
kızlar yaklşk 50. günmzdeyz parise gidemedim giderken vazgeçtm zor birnomal doğm yaşadım
o an aklıma doğum anım, o zaman çektğim dayanılmaz acılar ve yaptırdğım kontroller geldi..
oğluşuma ne oldu anlıyamadım...
kucağımda uyutuyorum 20 dk uyuyup uyanıyooooooo
tekrar başa dönüyorus
önce kucakta geziyorus
sonra emiyorus
altına bakıyorus
acıklı acıklı ağlıyo
alt dudağını da büzüyo
bunlar beni kucağına al
kucaktaysa beni uyut ağlamaları
tekrar uyutuyorussss
20 dk sonra yine uyanıyoo
dün öğleden sonrada böyleydi
sonra da akşşam babası geldiğinde sızdı kaldı
napıcamı bilemedim
bi günümüz bi günümüzü tutmuyo ikizler burcu ya ondandır heralde deyip ya sabır çekiyorum. bişi sorucam sling alan anneler ring sling mi aldınız pouch slingmi? kullanımı kolaymı? tek başıma halledebilirmiyim? arabasını her zaman kullanamıyorum çünkü 5 dakkalık yola araba yerine slingi tercih ederim ama kendi başıma kullanamıycaksam bi anlamı da olmazsıkıldım 10 gündür baba kız hastalar dışarı çıkamıyorum deliricem az kaldı
walla kuzum benim 36 da kanamam kesildi 24 saat bekledim ben de kuaföre gittim,yaptırdım. kendi başıma cesaret edemezdim herhalde.. hiçbi fark olmadı öncekilerden.. bundan sonra da daha korkmam artık..
canım benim kendine koca bir maşallah detotonu kaşı da derler biz de ben de başlarda çok uslu bir bebeğin annesiydim.. ilk 2-3 haftada herbiri 400 sfdan az olmamak üzere 4 kitap bitirdim. çocuk böyleyse 4 tane de doğururum nolucak diyodum sonra bizimki bi açtı pir açtı gözünü.. tamam çok şükür kolik değil,her gün şükrediyorum Allahıma.. ama sürekli yanında insan istiyor.. onu gördü mü de oyun.. gece 3 te bile saklanıyoruz beşikten belki bi otomatik salıncak ya da dönence işimizi görebilir ama onu da henüz denemedik.. tekmele oyna yı ben de çok duydum.işe yarıyor mu gerçekten,bi de müzikleri nasıl? oyuncakları sökülebiliyor mu yerinden? bilgilendirirsen sevinirim.
kaka konusunda katılıyorum sana.. benim bağırsaklarım hızlı çalışırsa oğlanınki de hızlanıyor bi nebze..
kanguru da 4 aydan sonra genelde öneriyorlar en iyisi de olsa.. sling bu yüzden daha mantıklı geldi bana.. zaten iki aylık oldular bile.. bir aya kdr da anca alışırız,3 aydan itibaren sürekli kullanım moduna geçeriz diyorum ama zaten mei tai yenidoğanda da kulllanılabiliyor.. bana bağlaması zor gelmedi,hatta beklediğimden daha pratik diyebilirim.. daha şimdiden birkaç bağlama şekli denedim bile..
kanguru da 4 aydan sonra genelde öneriyorlar en iyisi de olsa.. sling bu yüzden daha mantıklı geldi bana.. zaten iki aylık oldular bile.. bir aya kdr da anca alışırız,3 aydan itibaren sürekli kullanım moduna geçeriz diyorum ama zaten mei tai yenidoğanda da kulllanılabiliyor.. bana bağlaması zor gelmedi,hatta beklediğimden daha pratik diyebilirim.. daha şimdiden birkaç bağlama şekli denedim bile..[/QUO
tebrik ederim canım aslında insan biraz zorlarsa arada derede yapabiliyor işlerini kendine de zaman ayırabiliyor.ben ilk haftalarda lohusalıktanmıdır nedir biraz kötü olmuştum sanki artık istediği,m hiçbişeyi yapamıcakmışım gibi geliyordu.artık kızım da biraz daha rahat bi bebek oldu bazen gündüzleri sürekli uyuyor ben de biçok şey yapabiliyorum. bu arada ben de 2. kitaptayım yalnız ben daha yeni başladım sayılır
:)) elif şafak şemspareyi tavsiye ederim sıcacık öyküler var.
canım bende şuanda debbıe macomberin bir yumak mutluluk kitabını okuyorum. tavsiyen için çok teşekkür ederim.elif şafak çok sevdiğim bir yazardır.çoğu kitabını okudum.ama bunu okumamıştım kitabım biter bitmez hemen alıp bu kitaba başlayacağım
günaydın pariscimcanım çok teşekkür ederim.
oyun halısını bahs ettiğim gibi 1 aylıkken 1 kere kullanmıştım. çok oyun modunda değildi bebişim.hatta eşim dalga geçmişti benimle daha anlamaz ne yapıyorsun diye.
bebişim pek tepki vermedi. bende daha erken diye düşündüm. o zaman müziklerini açmıştık güzeldi. fakat çok çeşitli değildi. dün açamadım müziklerini çünki evde pil yoktu. ama 1 aylıkken tekmelediği halde tekmele kısmına yeterli güç veremediğinden tekmeleyince müzik çalmıyordu.ama dün dediğim gibi o tekmele kısmını kullanmadım. şimdi ne olacak bilmiyorum.
üzerindeki oyuncaklarla çok ilgilendi. özellikle bir aslan var asılı ona bayıldı. çok mutlu mutlu çok da uzun süre neredeyse yarım saat oynadı. bende youtubeden bebek müzikleri açtım birde çok sevdi.
iyi ki almışım dedim.
benim elektirikli dönencem yok ama bana göre dönenceden daha etkili. ama alabilirsen hem dönence hem oyun halısı daha yararlı tabii ki. benimki şimdilik ikeanın peluş dönencesine bayılıyor onunla idare ediyoruz.
oyun halısının oyuncakları çıkıyor. pusete falanda takılıyor ayrıca çıngırağı falanda var. ben bilseydim ayrıca puset oyuncağı almazdım. çünki benzerlerine 20-25 tl verdim. 3 tane almıştım.neredeyse oyun halısının yarı fiyatına geliyor.ayrıca çıngırak falanda almıştım.böyle düşünürsek çok pahalıya gelmiyor aslında.
ben hamileyken çok araştırmıştım.pahalı bir oyun halısı fakat tüm forumlarda en çok önerilen ve tavsiye edilendi.bende aldığıma şimdilik çok memnunum.az önce de bebişim bir 20 dk oynadı mutlu mutlu.sonra hıçkırık tutunca kaldırdım.
yalnız nadirde olsa bazı bebişler oyun halılarını sevmiyormuş.bilemiyorum ama belkide biraz ay olarak geç alındığı için olabilir. ben tam oyun modundayken içine koyuyorum ki sıkılmasın.
canım ben zaten eşimin hevesi vardı o yüzdende hevesimizi alalım diye kanguru aldık aslında her yere arabayla gidiyoruz.ve bebek arabası daha pratik oluyor.kanguru ve sling tarzı ürünler bana göre tatillerde ve kısa mesafeler için daha kullanışlı. şimdiye kadar 2 kere kullandık oda sırf kullanalım diye zaten. ama benim aldığım ilk aylardan itibaren kullanılan birşey.şimdilik çok memnunum.bebişimde çok sevdi. eğer mei tai aldıysan sling alma bence yeterli diye düşünüyorum. zaten halka slinglere göre mei tailer daha kullanışlı ve çok daha fazla iyi yorumları var.
birde sürekli oyun isteyen ve yaramaz bebişler için fisherprice akvaryum salıncağı çok öneriyorlar.almayı düşünüyorsan bir onu araştırmanı öneririm. sırf uslu dursun bende işlerimi yaparım diye düşünüyorsan canım bence bu salıncak ve benzerleri dönenceden daha etkili olur.
maslh bebişine bende karasız kaldım asagıdki zürafadan aldım ondan korkuo galiba gözlerini kocaman acıo onu gösterince şimdi oyun halısındanda korkarsa bosuna birsuru para vermş olcm Eki Görüntüle 476156
Merhaba kizlar.bizde 24 mayis dogumluyuz.
Bu islere yetisememe hali ve bakimsizlik durumu cogu annede var.bunun nedeni bebeklerin gazli ve pek uyumuyor olmasi.yani siz yetersiz degilsiniz, bebekler size izin vermiyor sadece.benim ilk kizimda asiri gazliydi ve yarim saat deliksiz uyumazdi.bende haliyle hicbiseye yetisemezdim.ama bu kizim daha iyi.yattimi iki uc saat uyur gunduz.uyumadigindada cogunlukla bakinir koydugum yerde.bende her isimi yaparim ustune oturup keyif bile yaparim.mukemmel oldugum icin degil zamanim oldugu icin.gazi yok degil ama ilk kizim gibide degil sukur.dolayisiyla psikolojim daha iyi,bakimimida yapiyorum gezmemede gidiyorum.
canım maşallah bebişine sizin halı hangisindendi biz de aldık gelmesini bekliyoruz tiny love güneşli günler umarım sever bizim yaramaz da.
paris_hilton benim kızımında künyesi var 2 ayımız bitti bizim geçen hafta denedim koluna oluyor gayette güzel duruyor, iğneye gelince bende altın iğneli maaaşallah yazısı var her sokağa çıktığımda kızımın bluzuna takıyorum gayet kullanışlı en azından ben memnunum. bence kanguru yerine sling denesen daha iyiydi benim kızın 2 ayı zaten bitti ben bu yüzden kolaylıkka tercih ettim mei taiyi ayrıca iplerinin bağlanış şekilleri var dilediğin gibi kısaltabiliyorsun slingler bebeğin omurga kalça gelişimi açısından daha sağlıklı ağırlı kalçaya değil tüm vücuda yayıyo kangurular en iyisi dahi olsa bütün vücut ağırlığını bebeğin kalçasında topluyor ama yinede sen bilirsin güle güle kullanın kızçenle. anlattıklarında sanki beni anlatmışsın bende çok şükür rahatım kullandığım ürünler sebamed son derece memnunum geçen sefer pişik kremi chiccoyu denedim kesinlikle memnun kalmadım bende bebişimin kol altlarına falan sürüyorum pişik yapmasın diye. prima turuncu paketi bilmem ama yeşil paket aktif bebeği kesinlikle beğenmedeim kakayı sırtından taşırıyor ve bacaklarında mavi iz bırakıyor kızımın renkli olduğundan ötürü Allahtan 39lusunu almıştım denemek için premium care devam. oyun halısı ben düşünömüyorum kullanan hiçbir arkadaşım memnun değil benim kızımın salıncağında da oyuncaklar ve müzik var onlarla çok eğleniyor şimdilerde konuşmayada başladı oyuncaklarıyla ve şarkılara eşlik ediyor
künyesi ve maşşallahı şu şekilde
Eki Görüntüle 475963
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?