2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın 2012 haziranının güzel annelerii
nasılsınız bebişler ne alemde benimki sabahın köründe kaldırdı beni yine napıyosa içerde bir kasılma bir kasılma uyandırıyo inat ediyorum daha çok kasılıyo diyorum höh be beni bile dize getiriyon helal olsuun
bi yerde iyi oluyo erken kalmam işe gitmeden evin işlerini hallediyoruuum

Son düzenleme:

geçmiş olsun arkadaşım..aslında minoset ya da parol gibi ağrı kesicilere dr ler izin veriyo.geçici olarak belki rahatlatabilir.normalde sıcak banyo ve ardından sıcak uygulama da iyi gelir ama şimdi hamilelik var bilemiyorum walla.bence dr unla görüş en kısa zamanda

canım benimde haftada bir geliyor 2 kere geldi inşl. geçmişti şunda da elmez bi daha ama hep yatıyorumm 2 haftadır doktor raporumuda uzattı. aama bana 12. haftadan sora gecr dedi. inşallah bu hafta sondur. seninde koyu kahvemi rengi

geçmiş olsun cnm.. sıcak su torbasıyla falan sıcak tutmaya çalışsan geçer belki..

Dün geceden beri polarla sardım filan ama çok sıcak uygulamayada korkuyorum

Sorma canım ya hamilelikten hiç bişey uygulayamıyorum normalde 2 gün kas gevşetici iğne olsam adele ve kaslar yumuşayacağı için çözülür ama yapamıyorum sadece ağlaya ağlaya içm şişti sabahtan beri dr. arıcam artık. offffffffffff şu dönemi hayırlısıyla atlatsaydık hepimiz sağlıklı huzurlu bir şekilde offffffffff

kalbini ferah tutup dr unu arasan cnm?? için daha rahat etmez mi???

doktoru aradım progestanı al tekrar dedi 3.kutu olacak...

eğer kahverengi leke kanamaya çevirirse gelirsin dedi yoksa gerek yok perşembe gelirsin dedi...
bel ağrılarım var dedim normal dedi...ayakta kesinlikle durmuyosun hep otur yorulma dedi oturuyorum dedim...

öyle işte yani gitmiyorum bakalım inş.bişi olmaz hayırlısı..

bekleme hemen ara ve git.. Allah korusun önemli bişey değildir en azından kafan rahat olur

ayrıca evhamlı derse desin..doktorlar bizim için var en nihayetinde

aradım sordum cnm kanamaya çevirirse gelirsin dedi kahverengi koyu ama dedim tamam dedi progestana devam ayakta durma dedi....ben oturyom zaten bel ağrılarım var dedim normal dedi...yani kan olmadıkça sorun yok dedi...bakalım perşembe bekliyor beni...:26:

günaydın hamişler:) Bugün sizlerle bişeey paylaşmak istedim.Hani biz şikayet ediyoruz ya doğum esnasında sancılar olacak ay çok acıyacak ay nasıl olacak vs vs.Peki hiç düşündük mü acaba biz bu kadar şikayet ederken bebişlerimiz neler hissedecekler diye.Hadi bakalım bu konuyla ilgili bi yazıyı paylaşıcam sizlerle ama temebellik yapıpta okumamazlık etmeyin bak beni kandırırsınız da bebişleri kandıramazsınız:):)

BEBEKLER DOGUM SIRASINDA NELER HISSEDERLER?Dünyaya gelmek nasıl bir deneyimdir? O sırada bebek neler yaşar? Kafası “oraya” nasıl sığar? Doğum sırasında nasıl nefes alır? Dünyaya geldiği anda üşür mü? Doğum sırasında acı hisseder mi? O sırada ne görür ve duyar? Doğarken ne gibi hareketler yapar? Sezaryen doğumda ne fark olur?

Bu ve benzeri sorular hemen hemen tüm anne adaylarının (ve hatta herkesin) aklından geçer. Siz de dünyaya gelirken bebeğinizin (ya da kendinizin!) neler hissettiğini merak ediyor musunuz? Siz onu dünyaya getirmek için uğraşırken, dünyaya gelmek ona neler yaşatıyor olabilir?

Kafası “oraya” nasıl sığıyor?

3-4 kiloluk bir bebeğin, özellikle de kafasının doğum kanalına sığabilmesi her anne adayını ve hatta herkesi şaşırtır. Ancak aslında bunda o kadar şaşıracak bir durum yok. Bebeğin kafatası bunun gerçekleşmesi için elverişli bir yapıdadır. Bebeklerin kafatasında bulunan 6 adet bıngıldak ve henüz araları tam kapanmamış kafatası kemikleri bebeğin doğum kanalından geçebilmesini sağlar!

Bebeğinizin kafasına dokunursanız kemiklerin arasının adeta fayans döşemesi gibi belirgin olduğunu görürsünüz. Bunun nedeni bebek doğarken kafatası kemiklerinin henüz tam gelişmemiş ve son şeklini almamış olmasıdır. Tüm bunların nedeni ise dış dünya ile tanışmadan önce bebeğin doğum kanalından geçmesinin gerekmesidir. Sert kafatasıyla geçemeyeceği bu kanalı, ayrık kafatası kemikleri ve arasındaki esnek doku sayesinde zarar görmeden geçer. Bıngıldak adı verilen bu boşluklar sayesinde kafatası kemikleri birbirine yaklaşır; hatta üst üste bile binebilir. Böylece bebeğin kafası, doğum kanalının şeklini alır ve doğum bu sayede gerçekleşir. Vajinal yolla dünyaya gelen tüm bebeklerin kafatası belli ölçüde şekil değişikliğine uğrar ancak bu “huni” görünümü birkaç gün içerisinde normale döner. Ayrıca bebeğin beyni de, bu sıkışmadan dolayı zarar görmez.

Doğum sırasında nasıl nefes alıyor?

Doğum bebeğin ilk nefesini ciğerlerine doldurması için gerekli fizyolojik ve mekanik değişimleri sağlar. Fetus oksijeni havadan değil annesinden alır. Anne karnındayken oksijen bebeğe plasenta aracılığı ile ulaştırılır. Ancak bebek dünyaya geldikten ve göbek kordonu kesildikten sonra plasenta artık bu işlevi göremez ve görevi akciğerler devralır. Anne karnındayken bebeğin akciğerleri bir sıvı ile doludur ve bu sıvı akciğerlerin olgunlaşmasına yardımcı olur. Doğum bu sıvının boşalmasına yol açar. Böylelikle de akciğerlerin genişleyerek doğumdan sonra hava ile dolması mümkün olur.

Bebek dünyaya geldikten sonra akciğerleri daha fazla kan pompalamaya başlar. Anne karnında olduğu sırada akciğerlerdeki basınç nedeniyle kan dolaşımı bu organı atlayarak gerçekleşir. Doğum sırasında ise bebeğin akciğerlerindeki basınç düşer ve kan dolaşımı akciğerler içerisinde de normal bir şekilde gerçekleşmeye başlar.

Dünyaya geldiği anda üşüyor mu?

Isının 37 derece olduğu bir ortamdan 15-21 derecelik odaya geldiğinde bu değişikliğe nasıl adapte olur? Bebeğin bu ısı değişimine adapte olmasında tiroit büyük rol oynar. Doğumda bebeğin tiroit hormon düzeyi aşırı derecede yükselir. Bu yükselmenin nedeni hem soğuğa maruz kalması hem de adrenalin artışıdır. Öte yandan bebek anne karnında bulunduğu son üç ayda vücudunda önemli miktarda yağ depolar. Kahverengi yağ dokusu olarak adlandırılan bu yağlar ise ısı oluşumu için temel bir yakıt işlevi görür. Yükselen tiroit hormonları da bu yakıtı ateşleyici rol oynar ve bebeğin vücudunda mevcut olan “kahverengi” yağ dokusunun gerekli ısıyı üretmesini sağlar. Doğuşta tiroit dokusu yeterli olmayan bebekler dış dünyanın ısısına uyum sağlamakta zorlandıklarından bu bebeklere öze tıbbi müdahalede bulunulması gerekir.

Doğum sırasında acı hissediyor mu?

Yenidoğanların belli ölçüde acı hissettikleri biliniyor. Ancak ne kadar ve ne süreyle acı hissettikleri bilinemiyor. Uzmanlar bunun vücudun dar bir yerden geçerken sıkışması nedeniyle hissedilebilecek acıya benzer bir acı olabileceğini düşünüyorlar. Ancak yine de bebeğin algıları ile yetişkin insanların algıları birbirinden çok farklı olduğundan, doğum anında bebeğin acı çekip çekmediği ve tam olarak nasıl bir acı yaşadığının kesin olarak bilinmesi mümkün olamıyor.

Doğum sırasında ne görüyor ve duyuyor?

Tıpkı doğum sırasında nasıl bir acı yaşandığının kesin olarak bilinememesi gibi, doğum kanalından geçiş sırasında bebeğin neler görüp neler işittiğini uzmanların tam olarak söylemeleri de mümkün olamıyor. Buna karşın bebeğin dünyaya gelmeden önce bazı işitsel yeteneklere sahip olduğu biliniyor. Araştırmalar bebeklerin dünyaya geldikten sonra annelerinin sesini ve anne karnında oldukları sırada sesini sık sık duydukları kişilerin sesini tanıyabildiklerini gösteriyor. Anne karnında bulunduğu sırada bebeğin sahip olduğu görme yeteneğinin ölçülmesi ise mümkün değil. Ancak dünyaya geldikleri ilk günlerde bulanık gördükleri ve iyi odaklanamadıkları biliniyor. Bebekler ilk haftalarda 15-20 santim mesafeden insan yüzünün özelliklerini seçebiliyorlar. Bu da yaklaşık olarak kendilerini emziren annelerinin yüzü ile kendi yüzleri arasında mesafe kadardır. 9 ay boyunca işittiği sesi tanıması ve bu sesin sahibinin yüzünü bol bol inceleme fırsatı bulması ise anne ile bebek arasındaki çok özel bağ ve bağlanmanın kurulmasında büyük bir rol oynar!

Doğum sırasında nasıl hareket ediyor?

Doğum başladıktan sonra sürecin ilerlemesi için bebek elinden geleni yapar! Öncelikle rahim ağzında açılmanın başlatılması için bebeğin kafası doğum kanalına baskı yapar. Kanaldan en kolay geçiş yolunu bulabilmek için bebekler doğum sırasında pek çok kıvrılma ve dönme hareketi yaparlar. Bütün bunların sonucunda bebeğin vücudunun en geniş kısmı olan kafası çıktıktan sonra doğumun geri kalan kısmı çok daha çabuk ve kolay bir şekilde gerçekleşir.

Sezaryen doğumda ne fark oluyor?

Sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebek ile vajinal doğum ile dünyaya gelen bebeğin doğum deneyimleri arasında ne fark vardır? Öncelikle doğum kanalından geçmek zorunda kalmamış olması nedeniyle sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeğin kafatasında şekil değişikliği oluşmaz.

Bir diğer fark ise sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeğin solunumunun daha hızlı ve yüzeyel olabilmesidir. Normal doğum sırasında bebek kemik kanaldan geçip (annenin pelvis kemikleri) vajinal doğarken, göğüs kafesine oluşan baskı bebeğin akciğerlerindeki sıvının çok büyük kısmının boşalmasına ve nefesini daha rahat almasına neden olur. Sezaryende bu durum söz konusu olmadığından, sezaryenle doğan bebeklerde "yeni doğanın geçici takipnesi" ve "ıslak akciğer" adı verilen solunum sıkıntıları vajinal doğumla doğan bebeklere oranla beş kat daha sık görülür. Ancak bu durum genellikle 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düzelir.

kuzuum sıkma canını düzelir merak etme dr dediği gibi kanama olmadığı sürece lekelenme olabiliyor benim önceden oluyodu hafta bir falan dr söyledim olur öyle kanaman olmadığı sürece korkma dedi ki haftanın 6 günü çalışıyorum yatma ve dinlenme gibi bi imkanım yok 1 gün izinliyim ondada evin işi ne bilim hastaneydi yine dinlenemiyorum...maşallahım varbence çok sıkma canını bebişinide....

Son düzenleme:

miraycım merhaba ne zamandır sizden ayrı kalmıştım yazamadım.
benim ilk bebeğimde aynıydım ama ben hep yattım 12. haftadan sonra tehlike geçer demişti
sende bol bol dinlen hiç bişe yapma inşallah bebişine hiç bişey olmayacak

merhaba arkadaşlar,

ben aranıza yeni katıldım. 9 haftalık hamileyim. sat a göre 11 haftalık hamileyim ama ultrasona göre 9 haftalık doğum tarihi 26 haziran, istanbulda yaşıyorum, bende pko vardı 19 ağustosta regli oldum sonra 5 eylülde tekrar oldum ondan sonra da hiç olmadım. 21 ekimde hamile olduğumu öğrendim. doktor pko yüzünden sapmalar olabilir dedi. aranızda buna benzer bir durum yaşayan var mı?
64 ile hamile kaldım ancak şu anda 68 kiloyum çok da dikkat etmeme rağmen yine de kilomu kontrol edemiyorum. Bebişimizin kalp atışlarını gördük ancak daha duyamadık aranızda duyanlar var mı? Benim 8. haftadan itibaren mide bulantılarım çok arttı. Önceden de vardı ama çıkarmıyordum, ama 3-4 gündür wc den çıkamıyorum.
herkese sağlıklı sıhhatli bebişler diliyorum..

Günaydin anneler. Doktordan geldim az once. Sadece kan aldilar ve idrar. Idrar temiz cikti. 6 sise kan aldi birine hemen bakti kan degerim olan siseye. 8,4% kan degerim. Iyi dedi.. Normalde ne kdr oluyor acaba? Bu cuma 12 de ultrasona gitcem ozel klinikde 12 de. 3hafta beklemek istemiyorum hastaneyi. Bakalim bebisimin kalbi atiyormu

inşallah cnm.. en azından rahatlamışsındır biraz.. bol bol dinlen, yorma kendini.. nasılsa 2 günün kalmış kontrole de.. sen rahat ol ki bebiş de rahat olsun..

hadi hayırlısı canım atıyordur kalbi merak etme hepimizin o dönemde aynı endişeleri vardı atlattık çok şükür sende atlatıcaksın hayırlısıylan. yalnız senin kan degerin sanki biraz düşük benim 9,6 çıktı günde 2 tane kan hapı içiyorum.

arkadaşlar panik yapmayın ben kanama lekelenme hepsini yaşadım. dr um 14 . hafta mucize gibidir hepsi bir anda biter dedi. düşük yerleşmiş plesenta sorunu bizim sorunumuz. benim bu ay çok olmadı lekelenmem ama dr um 14 . hafta bitene kadar her an kanaman ya da lekelenmen olabilir panik yapma dedi. sizde üzmeyin kendinizi. ben progestanı hiç bırakmadım... ve dinlenme modundayım sürekli... içimizi ferah tutup dua edelim teyzoşlar.

atıyodur canım bu kadar sıkma canını....

hoş geldiin canıım hayırlı olsun bebişin sağ salim kucağına alırsın inşallah
ben 12 haftalığım ama dinletmiyo benim dr bende çok üstelemiyorum görünüyo minik kalbi yanıp sönüyo
6 ile 8 haftalar arası bulantılarım oluyodu şimdide sabah ara ara tabi herkesin farklı oluyo

Günaydın bacılarımmm Şimdi kalktım yarın için doktor amcamızdan randevuyu aldımm Bi hafta daha dayanamıycam napim Böbreklerimde düne nazaran daha iyi sanırım birlikte olduktan sonra oldu sorucam doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…