2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aman allahım herkese bulaştırdımm

yok kıız bende hep vardıki kadıköyde böyle taytlar var leoparlı işte paçalarında kırmızı güller var alıyodum valla arkaadaşım deli ne alıyosun ya erkek olursa dedim onada giydiririm nası gülüyo kişilik problemi yaşatma çocuğa die tuttu götürdü beni

Kızlar bakın 12. Haftada neler oluyormuş : Bebeğinizin Büyüklüğü:
Büyük bir kırmızı erik kadar.
Bu haftada yapılacak testler:
11-14. haftlarda ikili test yapılır.
Diş etlerinde 20 dişin de yerleri belli olmuştur. Yüz insan görünümündedir, ağız içindeyse üst damak birleşmeye başlamıştır. Yüz derisi içinde kıl kökleri belirmeye başlar. Fetusun gırtlağında ses telleri oluşumunu tamamlar ve teorik olarak fetus ses çıkartabilir.
Karın boşluğunda ise bağırsaklar karın içine girmiştir ve hareketleri başlamıştır. Karaciğer safra salgılamaya başlar ve salgılanan safra, safra kesesinde depolanır.
Tiroid, ve pankreas gelişimini tamamlar. Pankreastan insülin salgılanır. Kemik iliği de oldukça aktiftir ve kan hücreleri hiç ara vermeden, özellikle doğumdan sonra karşılaşacağı mikroplarla mücadele etmesini ve onları yenmesini sağlayacak akyuvarları üretmeye devam etmektedir.
Her iki cinste de dış genital organlar gelişimini tamamlamamıştır, ancak kızlarda büyük ve küçük dudaklar, erkeklerde ise penis ve torbalar dikkatli gözlem ile ayırt edilebilir. Beyin tabanında bulunan ve hipofiz adı verilen kısımda hormonlar üretilmeye başlanmıştır. Bu hormonlar 20-30 yıl sonra kendi bebeğini yapmasını sağlayacak olan hormonlardır.
Ellerde ve ayaklarda tırnaklar uzamaya başlar. Sinir sitemi biraz daha olgunlaşır ve fetusda refleksler gelişir. Bu dönemde cilt oldukça hassastır, kemiklerden bazıları sertleşmeye başlamıştır.
12. haftaya gelindiğinde uterus yukarı doğru büyümeye devam eder ve pelvis dışına çıkarak karın boşluğuna girer. Artık mesane üzerine çok fazla baskı yapmadığından sık idrar yapma isteği bir miktar azalır. Bu durum son 3 aya kadar bu şekilde devam eder. Bu haftalarda baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetlerine sık olarak rastlanır. Kan damarları genişlediğinden ani tansiyon düşmeleri ve bayılmalar olabilir. Yatar ya da oturur pozisyondan ayağa kalkarken ani hareket etmekten kaçınmanız iyi olacaktır.
Düşük tehlikesi çok büyük ölçüde azalmıştır. Doktorunuzun size bunu belirtmesi ile her anne adayında olduğu gibi siz de psikolojik açıdan rahatladığınızı fark edeceksiniz.
Diş etleri gebelikten olumsuz yönde etkilendiği için diş hekiminizden randevu almanızda ve muayene olmanızda büyük fayda olduğunu unutmayın. Bu haftalar diş kontrolü için oldukça uygun bir dönemdir.

ay yarınki haliyle karşılaştırız eriği

canım geçmiş olsun
sen baska bi doktorada git bakalım arkadaşların dedıgı gibi
inşallah bişey olmaz ama nolur fazla stres falan yapma
hep bebegını dusun
atlatıcaksın inşallahh

kızlar döktürmüşssünüz gene okumaya basladım ama ne zaman biter bilmiyorum maşallah size

çene düştüüüüü yerlerde

evet bende bunları okuyunca heyecanlandım
tabikidee Allah bilir ama insan biraz rahatlar belkii
ikili testte de iyi sonuc alırsak inşallah baya bi rahatlıcaz gibi

canım bende mide bulantılarımdan dolayı su içemiyorum ama şalgam içiyorum
kokusuda bi güzel geliyor aman Allaaaaah
ama acısını tavsiye etmiyorlar bilgin olsun

evet canım hayırlısıyla gider gelirim inşallah

inşallah canım ertesi günde benim ikili test günü
stres yapmamak için geziyoum tozuyorum
ama aklıma gelince heyecan basıyor

sorma hiç nasıl uyuycam bilmem ahh ahh

2012 nisan anneleri kadar göbeeem var
dün akşam cektim şimdi bundan eser yok.. bu gaz bizi ne hale getiriyo
Eki Görüntüle 293292

maşallah

bana doktor makyaj yapma hiç ddi bana saçma geldi bu konuda bilgisi olan varmı? hadi saç boyasını biliorum 3 aydan snra zaten onu bekliorum hemen boyatıcam

yapmasak iyi olur tabidee
bende bazen dyanamayıp yapıyorum
yapmayınca da kendimi cok bırakmış hissediyorum
rimel fondöten falan sürmüyorumda
kalem ruj allık falan bunları sürüyorum dışarı cıkarken
sorma hiç nasıl uyuycam bilmem ahh ahh
aynen ertesi günü düşündükçe benide uyku tutmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…