2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

biz çıkıyoruz kızlarr
ne yemek yapacağımızı da bilmiyoruz
aç bir koçiş eve gidiyor işten çıktı bizde çıkıcaz birazdan

hepinize iyi akşamlarrrr

Ayyyy canım benim Allah razı olsun şimdiden rahatlığını yaşadım ki ben duaların gücüne çok inanıyorum Allahım kabul etsin hatimini inşallah sağlıkla kavuş bebişine. teşekkür ediyorum desteğiniz için gerçekten çok zor günler yaşadım son 2 aydır. Rabbime bin şükür şimdilik hiç bir sıkıntım yok ama ya olursa durumları beynimi yeyip bitiriyor. Allah hepimize yardımcı olsun sıkıntılarımızı gidersin, hastalıklarımızı iyileştirsin inş. dualarım hepimiz ve tüm hastalar için her zaman....

ya çalıştığım yerdeki markette sabun tozu olanından var sıvı olanı almam için çarşıya gitmem lazım sanırım haftasonunu bekliycem..

sabun tozuda güzeldir bence
bende sıvısını aldım mis gibi kokuyor.
ya da biraz daha bekle sen bilirsin:)

Son düzenleme:

ayyy canım görmemişim yorumunu. haklısın hepimiz Rabbimize emanetiz her şey normal giderken bi aksilik de çıkabilir her şey olabilir. o masada sadece Allahın dediği oluyor doktorlar da bir yere kadar. burdaki paylaşımlarımız gerçekten çok güzel hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz hamdolsun inançlarımız var ve o kadar rahatlıyorum ki burda bişeyler paylaşınca. Allahım hepinizden razı olsun ve hepimizi korusun inş.

gebelik.org dan alıntı

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Meme dokusu prolaktin adı verilen bir hormon sayesinde süt üretir ve üretilen bu süt, aynı zamanda rahim kasılmalarını da sağlayan oksitosin adı verilen bir hormon sayesinde süt kanallarında ilerler. Prolaktin hormonu salgılandıkça yumurtlama olgusunu da baskılar ve bu nedenle emziren annelerde belli bir süre yumurtlama olmaz. Yumurtlama devre dışı olduğu sürece normal şartlarda adet kanaması da olmaz.
Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır.

İnsan sütünün en mükemmel özelliklerinden biri de sütün içerdiği maddelerin çeşitliliği ve miktarlarının gebelik haftasına göre farklı olmasıdır. Bu, bebek erken doğduğunda premature bebeğin farklı ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir.

Anne sütünün aynı zamanda ait olduğu bebeğe özgü özelliklerinin de bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle anne sütünü bire bir taklit etmek hemen hemen imkansız gibidir.

Eklentiler

• $Adsız.webp
    63,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
kızlar bugün yeni doğum yapmış arkadaşımı ziyaret etmeye gidicem demiştim şimdi geldim bebiş maşallah çok tatlı
3.500 kg 50 cm doğmuş 39. haftada çatı darlığından sezeryanla dünyaya geldi
annenin sezeryandan dolayı sütü geç gelmiş o sıkıntı olmuş gögüs ucu çok yok bebiş memeyi alamıyor çooookk sinirleniyor
bu sefer sütü gelmiş bebek alamayınca gögüsleri taş gb olmuş hemen makina almışlar sağmışlar saklama poşetide almışlar dolapta sütler stokta
acayip gaz sancısı var sürekli ağlıyor sarılık olmamış

annenin durumu iyiydi ayakta içte eriyen dikiş dışı yapıştırma sadece gülünce ve öksürünce problem oluyormuş epidural olmuş bebişi görünce tamamen uyutmuşlar
buarada izmirli arkadaşlar egepolde yaptı doğumu çook memnundu doktordan hastahaneden özellikle anesteziciden hemşirelerden...vs

kesinlikle tam doğum parası ayırmayın biraz fazla para ayırın ektra şeylere para çok gidiyor diyor

lanolin lansinoh gögüs kremi sürmüş son bir aydır hala sürüyorum ama fayda etmiyor diyor
unibaby yeni doğan acayip pişik yapmış artık pamuk ve suyla temizliyor
sabamed pişik kremi bizim işimize hiç yaramadı bepanten 10 numara diyor

1 numara bez 1 paket almış 2 numaradan fazla almış şuan 1 bitti 2 lerde büyük ama kullanıyoruz diyor

bebek durmayınca almıcam dediğim herşeyi aldım yapmayacağım dediğim herşeyi yaptım diyor

Kızlar kurabiye kalıplarımı aldım evdeki işlerim bitince hemen hamurunuda hazırlayığ uygulamaya geçicem umarım elime yüzüme bulaştırmam

ilk dogum günün kutlu olsun bebişine

benimde benimde

aynen katılıyorum sana eskisi kadar ultrasonda görme heyecanım kalmadı sanki:44: hareketlerini hissetmek beni tatmin ediyo.. başköşede o 4D resimlerinden war ztn bakıp bakıp sewiyorum sabırsızlıkla doğum gününü kucagıma alacagım anı bekliyorum sadece..

dalinin garanül sabun detarjanını kullanan oldumu?

aldım ama daha kullanmadım canım ya kıyafetleri biriksin diye bekliyorum daha alışveriş konusunu bitiremedim çünkü..

benim de göğüs ucum pek yok inş bebişim tutabilir:26:
zaten bebeğin poposu pişmesin istiyorsanız en iyisi ılık suyla
temizlemek 1 paket ıslak mendil aldım oda hastanede kullanırım
eve gelince ılık suyla temizlerim.

süt saklama kabı almayı düşünüyorum zaten
ek gıdaya geçincede çok işe yarıyormuş.
içine et suyu falan koyup buzlukta saklamak için baya kullanışlıymış

Ben de ikinci cocugumu auni senin gibi yapmayi planliyorum. Aralarinda 3 yas olsun, birini yuvaya yollarim biriyle gunduz evde kaliriz diyorum.
Takipteyim bakalim nasil olacak seninkilerle

bişey daha sorcam size ben.

bnm park yatağın ölçüleri 100x60. oan göre nevresim takımı ve yatak bulabilir miyim ki?
nerden bulabilirim

Canim lastikli carsaf alirsin pazardan, hatta bu persembe bulusursak beraber aliriz.
Park yataga nevresim takimi gereksiz

Kızlar kurabiye kalıplarımı aldım evdeki işlerim bitince hemen hamurunuda hazırlayığ uygulamaya geçicem umarım elime yüzüme bulaştırmam
Eki Görüntüle 387083

Nerden aldin? Ben de istiyorum bunlardan!!!

Bu arada ben acayip yemeye basladim, sadece aksam yemiyorum.
Bi gidisat korkutuyor beni. Artik gobek de iyice zorluyor, iyi ki alisveris islerimi halletmisim.
Bu halde uzun uzun carsi pazar gezemem, agir birsey tasiyamam kendimi zor tasiyorum.
ufak tefek seyleri de internetten siparis vericem yine.

Eki Görüntüle 387083

dene bakalım bi
bizde görümcemin bebeğine diş şeklindeki kalıptan alıp yapalım
diyoruz.eğer becerirsek oğluşumada yaparım
merhabalarrrrrr :)
biz bugun anane ve oğlusmla salı pazrını taln edıp geldık :)
sizzde kyfler nasıl baklım :)

hoşgeldinn
biz iyiyiz siz nasılsınız :)
topik durgun biraz :26:

tesekkurler canim. carsaf ve nevresim sormusun ben 1 uyku seti 2 yorgan, 2 nevresim takimi, 3 yastik aldim. bambu besigim cicili bicili oldugu icin mevlude ozel nevresimlerden almadim ama altin yastigini falan aldim. salincak olarakta chicconunki daha gusel ;=)

ilk dogum günün kutlu olsun bebişine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…