- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #20.961
kızlar...ne süt saklama poşeti,ne süt sağma bilmem nesi...hiç böyle şeyler almadım ben((
çok şart mı yani bilmiyorum...
göğüs kalkanı ve göğüs yarası için krem alacağım yeter diyorum nedense...
kızlar...ne süt saklama poşeti,ne süt sağma bilmem nesi...hiç böyle şeyler almadım ben((
çok şart mı yani bilmiyorum...
göğüs kalkanı ve göğüs yarası için krem alacağım yeter diyorum nedense...
cnm ben doktora sormuştum sade soda içebilirsin hiçbir sakıncası yok ama meyveli soda içme onlarda katkı maddesi ver dedi
]
teşekkürler kızlar sağolun umarım cumaya güzel haberlerle gelirimm ALlahın izniyle nisan annesi olmaya hiç niyetim yokk bebeğide kendimide rahatlatıp kasılmaları çözücem inşallah annemdeyim yaydırmaca cumaya kadarr cuma 7dede doktor randevum var kasılma ntsede çıkıo elinde bişey çocuk hareket edince ona basıosun sanırım 31 den sonra herkez bağlanıcak olmalı ilk hamilelikte genelde anlaşılmaz biz söyleyince dikkat edersiniz dedi kasıkta hafif hafif agrıyla vurma çocuk böle bi yerde topak oldugu zaman oluyormuş öle bişeler ben zaten panik olduum için dinleyemedim bile doktor ne söyledi
cnm üzülme hakkımızda hayırlısı, bebeğin sağlıkla doğsun ve sağlıklı bir ömrü olsun inş...
]
teşekkürler kızlar sağolun umarım cumaya güzel haberlerle gelirimm ALlahın izniyle nisan annesi olmaya hiç niyetim yokk bebeğide kendimide rahatlatıp kasılmaları çözücem inşallah annemdeyim yaydırmaca cumaya kadarr cuma 7dede doktor randevum var kasılma ntsede çıkıo elinde bişey çocuk hareket edince ona basıosun sanırım 31 den sonra herkez bağlanıcak olmalı ilk hamilelikte genelde anlaşılmaz biz söyleyince dikkat edersiniz dedi kasıkta hafif hafif agrıyla vurma çocuk böle bi yerde topak oldugu zaman oluyormuş öle bişeler ben zaten panik olduum için dinleyemedim bile doktor ne söyledi
canım geçmiş olsun. aynı sorun bende de var. 2 haftadır 2 gün işe gidip 3 gün evde dinleniyorum. dün ve bugün de nst'ye girdim. çok yorulduğumda kasılmalar artıyor.
o yüzden bol bol dinlen. bir de doktorum bana günde 3 lt su iç dedi. susuzluk da kasılma yapabiliyormuş. ayrıca kafana takmamaya çalış. takınca daha çok oluyor bende.
ben de biraz uyudum ama sersem gibiyim
smilemasal kasılman olması seni rahatsız etmiş ama çok kişiden duyar oldum artık
ben de çok korkuyorum
31+3te randevum var
gittiğimde ntste gireceğim ben de
bundan sonra da hep girecekmişim
kasılma nasıl bişey bilmiyorum
ben de korkuyorum ama
umarım hiçbir terslik olmaz canım
cardelenss maşallah bebişine yaa
nasıl beslediysen
sezeryan olacaksın heralde şu durumda
hayırlısı canım korkma sorunsuz atlatırsın umarım anlamamız mümkün değil o topak oluşunu bilee oyy kızımın popişi die falan seviodum hastaneden çıktım eşime söliorum psikolojik mi bilmem ama kendini dinleyince anlıosun heralde bi yandan doktorumda son söylencek şeyi ikl söyleyenlerden biraz titz onu göz önünde bulunduruorum temkinli gitmek istediği için böyle korkuttu beni cuma artık kesin anlıycaz durumu cardelensse bende maşallah maşallah diorum benimkine bile önde gidior gelişimi dedi onunki iice olmuş artıkkk:))))
ben varımmerhaba kızlar. ben komşu temmuz topiğindenimsabah doktorumun istediği kan ve idrar tahlilini yaptırmak için devlet hastanesine gittim. gitmişken muayene de olayım dedim. olmasaymışım daha iyiyimiş..
doktor masada oturuyordu, yanında bi stajyer vardı. ultrasonu o yaptı. mübarek kız, kendi kendine baktı, kapattı aleti. ben orda yokmuşum gibi.. anlayabildiğim şu, baş ve karın çevresi, ve şakak ölcümü haftasıyla uyumlu hatta ilerde. ancak femur kemiği yani fl 2 hafta geri. neden dedim bilemiyorum dedi. geçen ay detaylı da kordon dolanmasını görüldü bebekte. onu sordum, bu cihazda onu göremeyiz dedi. 30-40 saniye sürmedi yatıp kalkmam. üstüm başım da jel oldu..
kalkınca doktorun yanında aldım soluğu. neden fl 2 hafta geri dedim. fl 26. haftadan sonra gebelik haftasını en iyi veren unsurdur. geç döllenme olabilir, şuana kadar satla uyumlu muydu ölcümler dedi. geçen ay ayrıntılıya girdiğimi söyledim. orada herşeyin uyumlu olduğunu söyledim. (şimdi gelip, detaylı raporuna baktım, orada 6 gün geriden geliyormuş fl'si.) bilemiyorum. bugüne kadarki tüm ultrason ölcülerine bakmak gerek falan dedi. döllenme tarihi doğru değildir ya da başka bi risk var dedi. nedir dedim. doktorunla konuş dedi. şimdi gelip netten baktım, doğumsal anomaliler ve hatta down sendromu gibi şeyler yazıyor. kadınlar kulübünde biraz araştırdım. benimle aynı şeyi yaşayan birkaç kişi var. yirmili haftalarda 2 hafta, otuzlu haftalarda 3 haftalık geriliklerin normal sayıldığından bahsetmişler. gelişim geriliği için tüm unsurlarda belirgin geriliklerin olması gerek yazmışlar..
valla aklımı çok bulanıktı çıktığımda. eve geldim, bir saat uyuyayım dedim. tahmin edersiniz, uyuyamadım. kalktım. pazartesi kendi doktorumla randevum var.. hamilelik annelik.. herşeyi ne kadar büyütüyoruz. hemen senaryolar yazmaya başlıyo insan. şeytan boş durmuyor. inş pazartesi kendi doktorum içimi rahatlatır. ama devlet hastanesine gidenlere Allah kolaylık versin. hiçbir bilgilendirme yok. ekranı görmek bi yana, bi ultrason resmi bile verilmedi, onu geçin bebeğin kilosunu falan bile söylemediler. anladım ki, para hamilelik ve doğum zamanında çok mühim. 3-5 lira verip özele gidince, ilgileniyorlar insanla. tatmin ediyorlar.. ve anladım ki, hastaneye verilen muayene ücretleri mübahtır
size sorum, benimle aynı şeyi yaşayan var mı? ya da bu konuyla alakalı bi şeyler bilen? :26:
sağ olun kızlar fikirleriniz için...
ben en iyisi biraz daha düşüneyim....
ben varım
o kadar geri olmasa da benim de tüm ölçümlerde (20. haftadan sonra) FL 3 ila 5 gün arası geriden geliyor hep
doktorlar sıkıntı olmayacağını söyledi
ben de araştırınca kafama takılmıştı
ama artık kafama takmıyorum
kalıtsal olabilir dedi doktor
dedemizin bacak boyu kısa, ona çekmiş olabilir diyoruz
yeğenimin de geriden geliyormuş hep
38. haftada 51 cm yani emsallerinden uzun boylu doğmuş
yerinde olsam fazla kurmazdım kafamda
benzer sorunu yaşayan çok kişi varmış ve sonucunda bebekleri sağlıklı şekilde doğmuş
zaten 2li 3lü ayrıntılı hepsini yaptırdık, inşallah hiçbir sıkıntı da çıkmaz
ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum
sen de öyle yap
Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu yapacaktır
canım geçmiş olsun. aynı sorun bende de var. 2 haftadır 2 gün işe gidip 3 gün evde dinleniyorum. dün ve bugün de nst'ye girdim. çok yorulduğumda kasılmalar artıyor.
o yüzden bol bol dinlen. bir de doktorum bana günde 3 lt su iç dedi. susuzluk da kasılma yapabiliyormuş. ayrıca kafana takmamaya çalış. takınca daha çok oluyor bende.
amin, inş.. saatler geçtikçe biraz daha hafifliyor kafamdaki sorular. stres.. cevap verdiğin için teşekkür ederim. benimle aynı şeyi yaşayanlardan dinleyince rahatlıyorum..
sanada geçmiş olsun canım aynen benimkide bol bol su iç dedi evet stres yapmamak gerekior ama işte korktum dandan söyleyince doktor sürekli elim karnımda falanımmm umarım vaktimiz geldiinde hayırlısıyla alalım böle erken olmasınnn
Toplam 24 kullanıcı konuyu okuyor. (17 üye ve 7 ziyaretçi)
cardelenss, adaer, dilex, smilemasal, Zypzyp, t.u.a.n.a, cagan, zevol, dreamsea, coznur, jelibons, agustos2011, cerser, Gulden83, akillibidik, poseydon, pelisik
cümleten selam arkadaşlar herkes burda ne güzel...
bugün kontrolümüz vardı kendi doktorumuzda çok güzel konuştu bizimle o yüzden çok mutluyum.2.050 gram olmuş boyunu söylemedi ama 34+3 boyutlarında dedi..
ultrason kağıdı eşimde kalmış sizinle resim paylaşıcam.kocaman olmuş benim kuşşşşş doğumda 10 haziran ile 15 haziran arası ayarlanacak inş..
maşallah sizee
bakalım bize ne diycek doktor amcamızz
heyecanla saatin 17,30 olmasını bekliyoruzzzz
kızlar geçmişe bakınmadan önce sizlere bi yazıım dedim dertliim biraz... pazartesi günü doktora gittim ilkkez nts ye baglandım doktor kasılmaların var dedi ne yaptın yoruldun mu hayır çalışmıorum evdeim dedim temizlik mi yaptın hayır yapmadım dedim bu normal değil dedi bunu 35. haftada görsem sorun etmicem 3 hafta önde gidiosun dedi çoçuk tamamen kafa aşağıda doğum modunda onu sakinleştirmemiz lazım biraz dedi aşağıdanda bakıcam dedi ben tabi zaten sulu zırtlak biri olarak ağlamaya başladım moralim haliyle bozuldu çocuk 1820 kilosu falan gayet ii onda problem yok ben cumaya kadar sadece bi yemeğimi ısıtmak için kalkıcakmışım adalat die bi ilaç ki beni mahvetti başımın agrısından çıldırıcam cuma tekrar görücek doktor ...ben ne yaptım die düşünüorum ağır hiç bi hareketim olmadı yürüyüşlerim falan vardı bi de günlük faaliyetler falan böyle kızlarrr cumayı merak ediorumm en azından 37 yi görmek istiorum hepiniz dikkat edin artık tehlikeli dönemdeiz sanıorum ben bu kasılmaları normal çocuk hareketi sanıp seviniordum top gibi bi yere toplanıordu meger bunlar kasılmalarmış
nerden almıştın canım.çok güzel güle güle tak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?