2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

şartmı değil mi senin kararın
ancak;
bebek doğdu seni emdi ama yeteri kadard eğil
göğsünde kalan sütlerin sağılması gerekiyor ki ağrı ateş yapmasın
yada bebeiş emdikçe sütlerinde artış olacak ve bebeğe gerekenden fazla sütün olduğunda
yada olduki dışarı çıkman gerekti ve bebeğe süt verilmesi gerekti
senin önceden sağdığın sütler kullanılacak
bu nedenle pompa ve süt saklama poşeti yada kabı gerekli oalcak
kaldıki ben 8 ay çalışmayı düşünmüyorum
ama stoklarımızda süt olması geretiğini düşünüyorum
inş. normal olur ama sezeryan ile olursa bebek emdiğinde süt gelmeyecek amapompaya ihtiycımız olacak ve sağım yaparsak süt gelmesi kolaylaşıcak bebiştom için
bu vb sebeplerden ötürü ben aldım
karar senin tatlım..

süt pompası herkes için şart bence!, geçen sene sezeryanla doğum yapan arkadaşın sütü gelmiyormuş ama bebek bir güzel emiyor herkes geldiğini sanıyordu, sonra çocuk aniden ateşlenince hastaneye götürdüler ve bebeğin açlıktan ateşlendiğini öğrendiler sonra hastanede sağma makinasıyla bebeğe süt verdiler ama yine de bebek hemen iyileşmedi ve üstüne sarılık oldu...

ayrıca bebekler küçükken emdikleri süt çok az olduğu için sütünü sağıp göğüslerini rahatlatman gerekiyormuş istersen sakla istemezsen de dök ama mutlaka sağmalısın...

cnm ben doktora sormuştum sade soda içebilirsin hiçbir sakıncası yok ama meyveli soda içme onlarda katkı maddesi ver dedi

canım sdda değil maden suyu alın ikisi aynı şey değil,sodada yapay gaz var ve hamilelere önerilmiyor maden suyunda mineraller var kalsiyum florür falan onu öneriyorlar alırken dikkat edin

merhaba kızlar. ben komşu temmuz topiğindenim sabah doktorumun istediği kan ve idrar tahlilini yaptırmak için devlet hastanesine gittim. gitmişken muayene de olayım dedim. olmasaymışım daha iyiyimiş..

doktor masada oturuyordu, yanında bi stajyer vardı. ultrasonu o yaptı. mübarek kız, kendi kendine baktı, kapattı aleti. ben orda yokmuşum gibi.. anlayabildiğim şu, baş ve karın çevresi, ve şakak ölcümü haftasıyla uyumlu hatta ilerde. ancak femur kemiği yani fl 2 hafta geri. neden dedim bilemiyorum dedi. geçen ay detaylı da kordon dolanmasını görüldü bebekte. onu sordum, bu cihazda onu göremeyiz dedi. 30-40 saniye sürmedi yatıp kalkmam. üstüm başım da jel oldu..

kalkınca doktorun yanında aldım soluğu. neden fl 2 hafta geri dedim. fl 26. haftadan sonra gebelik haftasını en iyi veren unsurdur. geç döllenme olabilir, şuana kadar satla uyumlu muydu ölcümler dedi. geçen ay ayrıntılıya girdiğimi söyledim. orada herşeyin uyumlu olduğunu söyledim. (şimdi gelip, detaylı raporuna baktım, orada 6 gün geriden geliyormuş fl'si.) bilemiyorum. bugüne kadarki tüm ultrason ölcülerine bakmak gerek falan dedi. döllenme tarihi doğru değildir ya da başka bi risk var dedi. nedir dedim. doktorunla konuş dedi. şimdi gelip netten baktım, doğumsal anomaliler ve hatta down sendromu gibi şeyler yazıyor. kadınlar kulübünde biraz araştırdım. benimle aynı şeyi yaşayan birkaç kişi var. yirmili haftalarda 2 hafta, otuzlu haftalarda 3 haftalık geriliklerin normal sayıldığından bahsetmişler. gelişim geriliği için tüm unsurlarda belirgin geriliklerin olması gerek yazmışlar..

valla aklımı çok bulanıktı çıktığımda. eve geldim, bir saat uyuyayım dedim. tahmin edersiniz, uyuyamadım. kalktım. pazartesi kendi doktorumla randevum var.. hamilelik annelik.. herşeyi ne kadar büyütüyoruz. hemen senaryolar yazmaya başlıyo insan. şeytan boş durmuyor. inş pazartesi kendi doktorum içimi rahatlatır. ama devlet hastanesine gidenlere Allah kolaylık versin. hiçbir bilgilendirme yok. ekranı görmek bi yana, bi ultrason resmi bile verilmedi, onu geçin bebeğin kilosunu falan bile söylemediler. anladım ki, para hamilelik ve doğum zamanında çok mühim. 3-5 lira verip özele gidince, ilgileniyorlar insanla. tatmin ediyorlar.. ve anladım ki, hastaneye verilen muayene ücretleri mübahtır

size sorum, benimle aynı şeyi yaşayan var mı? ya da bu konuyla alakalı bi şeyler bilen? :26:

Son düzenleme:

ben varım
o kadar geri olmasa da benim de tüm ölçümlerde (20. haftadan sonra) FL 3 ila 5 gün arası geriden geliyor hep
doktorlar sıkıntı olmayacağını söyledi
ben de araştırınca kafama takılmıştı
ama artık kafama takmıyorum
kalıtsal olabilir dedi doktor
dedemizin bacak boyu kısa, ona çekmiş olabilir diyoruz
yeğenimin de geriden geliyormuş hep
38. haftada 51 cm yani emsallerinden uzun boylu doğmuş
yerinde olsam fazla kurmazdım kafamda
benzer sorunu yaşayan çok kişi varmış ve sonucunda bebekleri sağlıklı şekilde doğmuş
zaten 2li 3lü ayrıntılı hepsini yaptırdık, inşallah hiçbir sıkıntı da çıkmaz
ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum
sen de öyle yap
Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu yapacaktır

sağ olun kızlar fikirleriniz için...
ben en iyisi biraz daha düşüneyim....

canım bende almadım ama doktorumda herşeyden önce pompanı al dedi hem zor durumda gögüslerde sertlik şişlik olduunda sağabilir kendini rahatlatırsın hemde 6 ay saklama koşulları olduundan süt azalma durumlarında takviye yaparsın dedi bende düşünüorum doğum sonrası uzun bi süre çalışmıycam ama yinede alıcam sanırımmm

amin, inş.. saatler geçtikçe biraz daha hafifliyor kafamdaki sorular. stres.. cevap verdiğin için teşekkür ederim. benimle aynı şeyi yaşayanlardan dinleyince rahatlıyorum..

sanada geçmiş olsun canım aynen benimkide bol bol su iç dedi evet stres yapmamak gerekior ama işte korktum dandan söyleyince doktor sürekli elim karnımda falanımmm umarım vaktimiz geldiinde hayırlısıyla alalım böle erken olmasınnn

amin, inş.. saatler geçtikçe biraz daha hafifliyor kafamdaki sorular. stres.. cevap verdiğin için teşekkür ederim. benimle aynı şeyi yaşayanlardan dinleyince rahatlıyorum..

bir de bacaklarını sürekli topladıkları için FL ölçümlerinin çok da sağlıklı olmayabileceğini duydum
öyle düşünüp içimizi rahatlatalım
mesela benim ölçümü bir kez yaptı ve ilk yaptığında 2 hafta geri çıktı
sonra bidaha ölçtü ve 5 gün geri çıktı
ölçüme göre çok değişebiliyor
boşver düşünmeyelim
bebeklerimizin iyi olduğunu düşünelim hep

sağol cnm, evet doktorlar biraz da gözümüzü korkutmak için böyle yapıyorlar sanırım. bana söylediğinde 30.haftamdı. Şimdi 32 bitiyor hayırlısıyla. İnşallah zamanında doğar bizim bebişler...

bebişine maşallah canım. sezeryanmı olcak doğumun tarih verdiğine göre.

maşallah sizee
bakalım bize ne diycek doktor amcamızz
heyecanla saatin 17,30 olmasını bekliyoruzzzz

inş. güzel haberlerle gelirsin canım. böle zamanlar insan hem çok heycanlı, mutlu hemde garip bi şekilde tedirgin oluyor. sağ salim 37 leri görelim inş.

canım üzülme herşey yoluna gircek. dua et bol bol. aman ha sakın hareket etme. inş. bikaç hafta daha dayanırsınız. ama bebişinin kilosu iymiş

teyzoşlaaaarrrr
biz çıkıyoruzzz
doktora gidicezzz
dularınızdan eksik etmeyiinnnn olarmıı?
öptük sizi
baş baş : )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…