- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #21.201
anaaa iki defa yazdım kimse beni sallamıyo
en kolay balık oluyo bence. ben ayıklanmış alıp fırında buğulama yapıyorum bi misafir geleceği zaman. yanına da salata ve çorba.
hamilesin hastasın
halinden anlar sanırım dışarıdan bişeyler söyle
anaaa iki defa yazdım kimse beni sallamıyo
ben de görmedim ne yazdığını canım. gözden mi kaçtı acaba.
fırın tavuk da çok pratik evetfırın poşetinde tavuk, çok kolay oluyoooo, tavsiye ederim
hasta olan arkadaşlar çokk geçmiş olsun ferdacım basit bişeyler yap sende yada dışardan söyleyin ya hem hamilesin hem hasta durum ortada nasıl yapcaksın
benimde saman nezlem var bu aylar başlar ve ben burun akıntısı,hapşurmaktan ölürüm spreyim vardı çok iyi gelirdi ama şimdi kullanamıyorum:26:
doktora gidip güzel haberler alınmış hepinizin gözü aydın maşallah kuzucuklara
ümay gülaycımçatı kontrolünü sormuşsun benim 36. haftada canım :18:
balık da olabilir artık eşim ne alırsa et veya balık
ikisini de yapabilir zaten eşim
normalde de o yapıyor
ben de pilav yaparım artık
eşim bir de salata yapar cacık yaparız
yeter heralde di mi
napıyım yaa
tatlıyı zaten gelirken alır
Allah tan yemekten anlayan bi eşin var süper
bişey olsa gerek.bizim ki bi patates kızartır bide yumurta kırar
et kolay olur pilav çorba yanına salata
iyi işte yeter ne yapacaksın bu halinle
bişey beklemez canım da
inan evime senede bir kez geliyor
eşim yapar zaten tek başına da ama pratik şeyler ypabilir
et yapsın artık dünden çorbam var yanına da pilav yapayım
keşke iyi olsaydım yaa
senede bir evime gelen adama et yediricem napıyım
et balık türü şeyleri yapabilir
makarna şehriye vs de yapar
aç kalmayız yani yapar bişeyler
sağolsun normal zamanda da yapar bunlar yapılacak zaman
salatayı da yapar
daha ne olsun di mi
ha bi de güzel temizlik yapar
et balık türü şeyleri yapabilir
makarna şehriye vs de yapar
aç kalmayız yani yapar bişeyler
sağolsun normal zamanda da yapar bunlar yapılacak zaman
salatayı da yapar
daha ne olsun di mi
ha bi de güzel temizlik yapar
ferdacım seninle bizim hastalıklar aynı galiba troid alerji...
bu sefer doktora gittiğimde sorucam bakalım kullanmıştım o ilacı ama en son verdiği sprey süperdi çok etkili ama gebelikte kullanılmıyor
bakalım ne verecekler toz,polen.deodorantlar,küf ...vs nefes alamıyorum yaa:26:
Ay kızlar biz oğlumuza hala isim ayarlayamadık ya hergün karmaşa içindeyizzzz.....ilk 4 ay cinsiyet bekledik bu aya kadar görev nedeniyle ayrıydık bir araya geldik herşey yoğunlaştı alışveriş boya badana tamir eşya kıyafetttt herşey tamam daaa şu isim konusu nolcakk ...
hasta olan arkadaşlar çokk geçmiş olsun ferdacım basit bişeyler yap sende yada dışardan söyleyin ya hem hamilesin hem hasta durum ortada nasıl yapcaksın
benimde saman nezlem var bu aylar başlar ve ben burun akıntısı,hapşurmaktan ölürüm spreyim vardı çok iyi gelirdi ama şimdi kullanamıyorum:26:
doktora gidip güzel haberler alınmış hepinizin gözü aydın maşallah kuzucuklara
ümay gülaycımçatı kontrolünü sormuşsun benim 36. haftada canım :18:
Aşağıdaki yazı Blogcu Anne okurlarından Esra Demiröz tarafından kaleme alındı.
Kızım Derin gece uykusundan uyanıp emmek istediği zaman, kalkıp onu emzirmenin dışında bir aktivite daha gerçekleştiriyorum. Ne mi yapıyorum? Düşünüyorum. Neyi düşünüyorum? Düşünecek o kadar çok şey var ki: Derin ne zaman gece deliksiz uyuyacak, ne zaman emekleyecek, ne zaman yürüyecek, yazın tatile gittiğimizde denize girince ne yapacak, büyüdüğü zaman da bana bu kadar düşkün olacak mı, yoksa kız çocuğu babaya düşkündür dedikleri gibi babasına mı düşkün olacak? Hangi okula göndersek; ders çalışmayı sevecek mi? Bunun gibi birçok şeyi düşünüyorum, içinde tamamen Derin olan… Geçen gece gene Derin saat 3.30’da uyandı. Ben gene düşünmeye başladım. Bu sefer farklı bir şey… İkinci bebeğim olursa neleri farklı yaparım acaba dedim kendi kendime.
Hamileliğim nasıl olur, ikinci bebeğimde hamileliğimde çok farklı bir şey yapmam. Ben gerçekten çok güzel bir hamilelik geçirdim. Hamilelik son derece mucivezi bir olay. Benim için çok keyifli idi, çok mutluydum. Sağlığıma, yediklerime çok dikkat ettim. Gene aynı şekilde yaparım. Ne eksik ne fazla..
Sonra doğum. Normal doğumdan yana olup aynı zamanda her bebeğin kendi kısmeti ile geldiğine inanan bir insanım. Ben bağıra bağıra doğurmak istedim hatta rüyamda gördüm ama maalesef olamadı. Gene doğum için iddiam yok. Kısmeti, sağlıklısı ne ise o olsun.. Sonra lohusa dönemi.. İşte burada bir durdum. Kesinlikle yapmamam ve yapmam gerekenlerin listesini çıkardım. Sonra karar verdim bunları bu platformda paylaşmaya.
Lohusalık, hepimizin de bildiği gibi doğumdan sonra başlayan 6 hafta (40-42 gün) devam eden bir süreç. Vücut gebe kalmadan önceki haline dönüyor, en azından dönmeye çalışıyor. Bana hep kırkınız çıksın her şey düzelecek, düzene oturacak denildi. Ben de inandım, ama siz sakın inanmayın. Bebeğine göre değişmekle beraber çoğu şey kırk günde düzene girmiyor. Benimki elli günü buldu. Ama dedim ya gerçekten bebeğe, anneye, bünyeye göre değişen bir süreç. Ama bu elli günde herşey düzene girdi mi? Hayır. Bir süre her gün kendi içinde farklı bir düzen oluyor, yaşayanlar bilir. Sevgili gebe arkadaşlarımız siz de göreceksiniz.
Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:
•Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…
•Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!
•Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.)
•Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.
•Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.
•Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)
•Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.
•Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.
•Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..
•Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.
•Bol bol lohusa şerbeti için.
En önemlisi bebeğinizi bol bol okşayın, sevin, seyredin. Anneliğin keyfini her daim çıkarın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?