2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

yazının üzerine birde resim ekleyeyim dedim
anne olmak bu olsa gerek...

Eki Görüntüle 388882

bu resme ılave ben de bı anımı anlatayım.doğum yaptığım gece kızım uyuyo ablam kanepede uyuyo ben de uyku yok.tarıh 27 haz.izmir,sıcak.ben de uyku yok.neyse bı baktım duvarda kocaman bır sıvrı sınek.allahım dedım ya kızıma gıderde o yenı doğmuş yumuşacık tenıne konarsa.doğru durust kıpırdayamıyorum da.ayağımla ıte kaka pikeyı açtım uzerımden geceliğimi de sıyırdım kı akıl işte.aklım sıra kendımı hedef halıne getırıyorum sineğe.

hiç unutmam o anı.dedım annelık böyle bişey herhalde...önce yavrunu düşünmek...

merhaba arkadaşlar,
bugün çalışabilir raporumu aldım, bakalım ne kadar gidebileceğim işe? en fazla 1 hafta gidip yıllık izinle 37 'yi tamamlamayı düşünüyorum ama bakalım.

bu arada hastaneden çıktıktan sonra bebek eşyaları satan bir mağazaya girdim. almadığım bir sürü şey var ama kafam bulandı pek bişey alamadan çıktım.
mesela emzik alacaktım, doğal kauçuk mu yoksa silikon mu almak gerekir? siz ne aldınız? marka ne seçtiniz?
ayrıca kraft göğüs pedi 50'li 7,95 falandı. ucuz geldi ama güvenip alamadım. göğüs pedinde marka önemli mi acaba???

bunlara karar veremeyip gereksiz olduğu halde oğluma ayakkabı aldım , napiyim dayanamadım

kızlar tekrardan merhabalar,

piyensesimi görüp geldim 2.020 gr olmus plesantamıza, suyumuza, bebişin tüm organlara bakıldı çok sağlıklı, herşey çok iyi gidiyor dedi doktorumuz bebişim dönmüş kafa gelişli oda çok iyi dedi doktorumuzzzzzz. 2 hafta sonra gelmene gerek yok herşey ideal dedi. bi ay sonra gel dedi ki ozaman 36 oluyoruz artık çatı muayenesinden kaçış yok bebiş 3500 lerde doğar dedi.

bu arada çalışabilir raporu aldım kararsızdım ama doktor gayet iyisin git çalış, köyde insanlar tarlada çalışıyo, odun kesiyo sen devlet memurusun oturduğun yerden çalışıon dedi evde napcan seda sayan mı izlicen dedi :)) gaza geldim iyi ozaman dedim çalışabilir raporumu aldım ama bıkarsanda gel istediğin zaman çalışamaz raporu veririm dedi. bol bol yürü dedi.

Biden bukadar Allah'a şükür her şey yolunda darısı kontrole gideceklerin başınaaaa

aaaa ne güzel aynı gündeyizzz bende gideyim gitmiyeyim işe kararsızdım ama bedenen rahatsızlığım olmadığı için bıkana kadar gideyim dedim. senin raporunda hayırlı olsun.
ben daha hiç emzik tarzı olaylara girmedim bende hiç bilmiyorum birisi yardım etse:44::44:

maşallah bebişine de sana da

maşallah herşey harıka....

maşallah bebişine bence de çalış 37 ye kadar. napcaz evde daha 8 hafta var. evde vakit geçirmek çok zor. insan iyice tembelleşiyor. inşallah ben de cumartesi günü alcam çalışabilir raporunu.

evet günlerimiz aynıymış bende biraz rahatsızlık olduğu için deneyip göreceğim bakalım canım.
ben de bugün mağazada ne kadar tecrübesiz olduğumu anladım

saolun kızlar çok teşekkür ederizzzzz hepinizeee, hepimiz sağlıklı sağlıklı bebişler doğuralım inş.

mine darısı sana olsun cmts günü, bende evde sıkılırım diye düşündüm zaten kimsemde yok burda tek napıcam

evet günlerimiz aynıymış bende biraz rahatsızlık olduğu için deneyip göreceğim bakalım canım.
ben de bugün mağazada ne kadar tecrübesiz olduğumu anladım

bakalım ne zaman doğurucaz mayıs mı haziran mı bu arada geçmiş olsun. artık raporu hakettik ya tak dediği anda bırakırız önemli değil

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Sadıkoğlu ise kauçuk ya da silikon emzik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: “Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılırlar. Kauçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emzikler, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.“

Yenidoğanlarda silikon diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik kullanılması gerekiyor. Grup Baby’den Emre Büyükkuşoğlu yenidoğan bebekler açısından silikon emziğin avantajlarını şöyle sıralıyor:

• Silikonun tadı ve kokusu olmadığı için bebek emzik, anne göğsü veya biberon arasında kolayca geçiş yapabilir.
• Silikon emzikler şeffaf olduklarından temizlemesi daha kolaydır.
• Silikon çok yumuşaktır, pürüzsüz yüzeye sahiptir ve ısıya karşı dirençlidir.
• Silikon emzikler buharda steril edilebildikleri gibi kaynatmaya da dayanıklıdırlar.

cerser maşallah minnak kelebeğine :)

Bebeğiniz hakkındaki anıları kaydedin

Bebeğiniz hakkında çok fazla umut ve hayalleriniz var ve her biri hatırlanmaya ve paylaşmaya değer. Bunları unutmadan önce bir mektup yazarak kaydedin. Karnınızdaki hiç tanışmadığınız o küçük komik şeyi hissedin. Sadece içinizden konuşmayın. Bebeğinizi hayalinizde canlandırmaya başlayın ve gözlerinizin önüne gelen şeye içinizden gelenleri yazın.

Hamileliğin sizin için ne ifade ettiğinden bahsedin, hayatınızın ve dünyanızın nasıl değiştiğinden de. Aşerdiğiniz yiyecekleri yazın (peynir, üzüm, jelibon, turşu ve sandviçler) ve bu aşermelerinizin ne kadar zamanınızı aldığından bahsedin. Bebeğinizin ismine nasıl karar verdiğinizden bahsedin. Hamileliğinizi ilk öğrendiğinizde, ilk tekmelediğinde, cinsiyetini öğrendiğinde hissettiklerinizi anlatın. Gelecekte nasıl olacağınıza dair hayallerinizi yazın (kendinizi onun salıncağını sallarken, bahçede futbol oynarken, mutfakta kek yaparken hayal edin) ve bebeğinizin geleceğinin nasıl olacağına dair hayaller kurun. (film yıldızı mı?, bilim adamı mı?, başbakan mı? Büyük düşünün) mektup içeriğini koyun ve öpücüğünüzle mühürleyin. Bebeğinize mektuplar sizin ve bebeğiniz için en değer varlığınız olacak.

bakalım ne zaman doğurucaz mayıs mı haziran mı bu arada geçmiş olsun. artık raporu hakettik ya tak dediği anda bırakırız önemli değil

bakalım canım ama bana pek Haziran'ı bulacağım gibi gelmiyor , bizimki erken gelmek istiyor gibi teşekkür ederim. Öyle evet en azından istediğimiz an bırakabiliriz. bu da güzel

teşekkür ettikkkkk,

aslında çok doğru ya şu an yaşadıklarımız aklımızda ama yazmazsak bebişler doğunca hepsi gider. fotografta öyle bol bol hamiş fotosu çekip haftaları kaydedelimm

kızlar tetanoz aşımı vuruldm bi halszlk çöktü bana kolum ağrır işlerm kalmasn die çamaşır yıka topla ütüle, evi sil süpür, mutfak, banyo tuvalet faln yoruldm sanırsam bir de çok acıktımm ne yesem yaa

herkese iyi akşmalar
mesaiyide bitiriyoruz
kendinize iyi bakıınn
anniştolar
öpücüklere bebiştolara : )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…