- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #21.601
bir diğer sorum da bebek için çanta
normalde bunların içinden alt açma çıkıyor birde ısı yalıtımlı kılıf var böyle bi çantamı almalıyım
yada büyük bi kol çantası alsam içine de ayırma aparatlarından... hangisi daha mantıklı olur siz ne aldınız:26::44:
oyyyy maaşallahhh canım ne tatlısın allahım esirgesinn annesii o saçlarımı yoksaaa... maşallah kırkbinkereeee
bizim fotolarımız hiç böyle net çıkmıyor yaaa
yok canım,öyle bişey değildi,o dediğini şu an yapıyo minik kuzu
benim ağrım sırt tarafımdandı ve muhtemelen üşüttüğüm için olmuştu
ben ufak tefek bikaç kıyafet aldım ama,eşim şu sıra çok yoğun çalışıyo ve bi tek pazar günü de yetmiyo alışveriş için,neticede dinlenmesi de gerekiyo,o yüzden sanırım büyük parçalar için ay sonunu beklicez
inşallah erken falan doğurmam.
dr lar normal doğum en iyisi diyolar ama peşinden de sezeryan uygulamak için ellerinden geleni yapıyolar
daha dün bi arkadaşa,üçüncü doğumu ve ilk ikisi normal,etme eyleme,olma sezeryan dedim,yok illa olcam dedi,normal de zor dedi,bugün aradım,keşke olmasaymışım,mümkün mertebe sezeryan olma diyo bana
Kizlar ben hemen hemen butun eksikleri tamamladim.
Ama ne camasir yikadim ne de canta hazirladim.
Mayis girmeden de yapmayi dusunmuyorum.
Camasiri yaz kis evde kuruturum ben, evimiz yola bakmasa da sokagin kokusu camasira siniyor.
Bebek dogunca belki kurutma makinesi aliriz eve. O da bana enerji israfi gibi geliyor ama neyse.
ben bebek çantası için,bizim kullandığımız çantaların büyüğünden aldım tavsiye üzerine,içinin gözleri çok geniş,dıştaki fermuarlı gözü bana yeter,telimi cüzdanımı koysam yeter.içime sindi severek aldım,40 tl ye aldım.yanlarda fermuar var genişletmek için,çapraz takma askısı da var,daha sonra resmini çeker eklerim.
kızlar az önce acayip bişey oldu
koridordaydım ve biri kapıyı tıklattı
kim o dedim ses yok delikten baktım binanın ısıkları yanıyordu
ama kimse görünmüyordu
çok korktum eşimi aradım yolda.
resmen evleri kontrol ediyorlar
İkeada tabaklari ust uste koyarken ayirmak icin metal birsey var. Dun ondan aldik, mutfak dolaplari icin cok islevselmis. 6 tane daha alsam yeridir.
O kadar ise yarayan birsey. Mutfagi duzeltmem lazim ama nerden baslasam bilemiyorum.
Canım bende çamaşırlarını yıkamayı ve çanta hazırlamayı mayıs ayına bıraktım,bu ayın sonunda doğum iznine ayrılacağım inş.Kurutma makinalarını bebek kıyafetleri için pek tavsiye etmiyorlar,kıyafetler havalanmalıymış kururken,öyle duymuştum,ne kadar doğru bilemicem tabiki:)
evet biliyorum kız kardeşim almıştı mutfağını da ikeadan yaptırmıştı...aksesuarlarını,araç gereçlerini de oradan tamamlamıştı...çok ama çok düzenliyor rafları,çok kullanışlı...
Oh be bir tane daha benim gibi biri cikti, herkes cok tezcanli masallah.
Camasir meselesine sunu demek istiyorum.
Evde de camlar surekli acik oldugu icin bol bol havalaniyor kiyafetler.
Buharli utuyle utulenince zaten deterjan kokusu bile kalmiyor.
Doktorlarin onerilerini dikkate almak lazim, ama hepsini gerceklestirmek maalesef mumkun degil.
Mesela bebegi yikadigin suyun iyi su yani damacana olmasi lazimmis.
Altini temizledigin suyun kaynatilip sogutulmus olmasi ya da en iyisi evde su filtresi kullanmamiz lazimmis.
Kac kisi bunu uygulayacak merakla bekliyorum.
Ayrica ozellikle kiz bebekler enfeksiyona cok acik oluyor, bir arkadasin kizi daha iki aylik olmadan idrar yolu enfeksiyonu yuzunden 10 gun hastanede yatti. Bizimkine birsey olmaz aman alissin diyemiyorum ama bu kadar detayla ugrasirsam kafayi cizerim artik.
Bende o rahatlardan biriyim sanırım.Ne çamaşır yıkadım ne çantayı hazırladım.Hatta eksikleri bile var kızımın.Bende nasıl olsa doğumdan sonra zor gezerim deyip sürekli sinemaya falan gidiyorum.Eşimle boğaz gezintisine vs gidip duruyoruz.Ki ev uzak olmasına rağmen.Yollarda doğurcam bigün varya :)) Bide araç yok otobüslerde sürün allah sürün.hamile olduğumu bildikleri hlade yer bile vermiyorlar gıcıklar(
Oh be bir tane daha benim gibi biri cikti, herkes cok tezcanli masallah.
Camasir meselesine sunu demek istiyorum.
Evde de camlar surekli acik oldugu icin bol bol havalaniyor kiyafetler.
Buharli utuyle utulenince zaten deterjan kokusu bile kalmiyor.
Doktorlarin onerilerini dikkate almak lazim, ama hepsini gerceklestirmek maalesef mumkun degil.
Mesela bebegi yikadigin suyun iyi su yani damacana olmasi lazimmis.
Altini temizledigin suyun kaynatilip sogutulmus olmasi ya da en iyisi evde su filtresi kullanmamiz lazimmis.
Kac kisi bunu uygulayacak merakla bekliyorum.
Ayrica ozellikle kiz bebekler enfeksiyona cok acik oluyor, bir arkadasin kizi daha iki aylik olmadan idrar yolu enfeksiyonu yuzunden 10 gun hastanede yatti. Bizimkine birsey olmaz aman alissin diyemiyorum ama bu kadar detayla ugrasirsam kafayi cizerim artik.
Al benden de o kadar. Surekli geziyorum, bir de adimsayar bir saat aldim, kocam cildiriyor
Otobuslerde genelde orali olmuyorlar ama son gunlerde karnim cok buyudugu icin kayitsiz kalamiyorlar sanirim.
Bir kac kez yer verdiler haklarini yemiyim
kızlar ben de tezcanlı değilim...
bebek bakım çantası almadım
doğum çantası almadım
biberon,küvet vs. tarzı şeylerimiz eksik
amannnn eksikte eksik işte(( ve ben hala rahatım nasıl oluyor anlamıyorum ama durum bu...
Geçenlerde hatta adamın teki yer verdi ama verdiğine bin pişman etti.Kalktı tepkisi şu ''çantayı ben elimde tutamam senin önünde kalacak ama'' gıcık bir ses tonuyla ay dedim zahmet ettinde yer verdin :))) Durum bu.Bizim bebişler yaz bebişi olacak o açıdan şanslıyız aslında.Al eline koy sepetin içine gezdir dur :)) Gerçi şu durumlarındaki gibi sessiz olmayacaklar ama Bana sanki hiç ağlamayacakmış gibi geliyor nedense uslu kızım benim diye seviyorum :)))
Ben de eksiklerini tamamladım sayılır,sadece banyo malzemeleri kaldı,küveti filesi falan. Canım seminerde Ayşe Öner sadece yüzüne döktüğümüz durulama suyu içme suyu olsa yeter demişti,ağzına falan kaçar diye.kız bebeklerde de vulva temizliği çok önemliymiş,kliterusa dokunmamalıymışız dudakları ıslak mendille silerken,çünkü haz alıyorlarmış ve ilerde pedogojik sorunlar oluyormuş:)Gerçekten çok fazla detay var,etrafımdakiler diyor ki bırak bebek biraz mikroba da alışsın ki dirençli olsun hastalıklara karşı.
Acaba biz mi çok hassasız?:)
Ben de aynen kizimla soyle gezerim boyle gezerim planlari yapiyorum. Gecende kayinvalide; bebekler uc ay uyur cikamazsin disari dedi, saka yapiyorsun herhalde sakin bana oyle seyler soyleme depresyona girerim dedim. Biz tatil plani yaptik diye de kiziyor zaten, hasta etceksiniz cocugu bakamazsiniz falan diyor. Biz de kizima sapka mayo falan bakiyoruz
Kizlar ben dusa giriyorum, sonra da yatar uyurum insallah.
Hepinize iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?