2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Kizlar ben hemen hemen butun eksikleri tamamladim.
Ama ne camasir yikadim ne de canta hazirladim.
Mayis girmeden de yapmayi dusunmuyorum.
Camasiri yaz kis evde kuruturum ben, evimiz yola bakmasa da sokagin kokusu camasira siniyor.
Bebek dogunca belki kurutma makinesi aliriz eve. O da bana enerji israfi gibi geliyor ama neyse.

Canım benim aldığım çanta bu kapalı ve açık hali,bi de çok net değil ama içi,iç kısmı 3 bölmeli ve çok geniş,çapraz takma askısı da var.Bi arkadaşımın 3,5 aylık bebeği var,bundan aldı ve çok kullanışlı diyor.alt açma olarak da canbebenin alt açmalarından aldım,ondan koycam çantaya.

oyyyy maaşallahhh canım ne tatlısın allahım esirgesinn annesii o saçlarımı yoksaaa... maşallah kırkbinkereeee
bizim fotolarımız hiç böyle net çıkmıyor yaaa

Amiiin canımm cümlemizinkini inş.Galiba saçları,pek anlamadım ben de,eve gelince farkettim:)Canım bu 4 boyutlu foto belki ondan nettir.ilk resimde eli ağzındaydı,doktor göbeğimi sağa sola salladı epey,sonra ellerini çekti ve o pozu yakaladı:)

Malesef öyle cnm.Bi korkuyorum dedim ya başladı normal doğumun kötü yanlarını anlatmaya.Beni dahada korkuttu.Biraz olsun rahatlatmayı deneyebilirdi aslında.Nasıl iş anlamadım.

Canım bende çamaşırlarını yıkamayı ve çanta hazırlamayı mayıs ayına bıraktım,bu ayın sonunda doğum iznine ayrılacağım inş.Kurutma makinalarını bebek kıyafetleri için pek tavsiye etmiyorlar,kıyafetler havalanmalıymış kururken,öyle duymuştum,ne kadar doğru bilemicem tabiki:)

kızlar ya bende bebek bakım çantası almadım henüz sizler netten mi aldınız? görerek mağzadan falanmı aldınız ben sırta takılmalı spor bir çanta düşünüyorum ama kullanışlı olurmu karar veremiyorum bir türlüüü

canım yaa
dikkat et tv yi falan aç sesini ışıklarıda aç
:18: bende koooktum
buhafta kutlu doğum haftası dua edin hiçbirşey olmaz inşallah...
pozitif düşünelim :)

İkeada tabaklari ust uste koyarken ayirmak icin metal birsey var. Dun ondan aldik, mutfak dolaplari icin cok islevselmis. 6 tane daha alsam yeridir.
O kadar ise yarayan birsey. Mutfagi duzeltmem lazim ama nerden baslasam bilemiyorum.

evet biliyorum kız kardeşim almıştı mutfağını da ikeadan yaptırmıştı...aksesuarlarını,araç gereçlerini de oradan tamamlamıştı...çok ama çok düzenliyor rafları,çok kullanışlı...

Oh be bir tane daha benim gibi biri cikti, herkes cok tezcanli masallah.
Camasir meselesine sunu demek istiyorum.
Evde de camlar surekli acik oldugu icin bol bol havalaniyor kiyafetler.
Buharli utuyle utulenince zaten deterjan kokusu bile kalmiyor.

Doktorlarin onerilerini dikkate almak lazim, ama hepsini gerceklestirmek maalesef mumkun degil.
Mesela bebegi yikadigin suyun iyi su yani damacana olmasi lazimmis.
Altini temizledigin suyun kaynatilip sogutulmus olmasi ya da en iyisi evde su filtresi kullanmamiz lazimmis.
Kac kisi bunu uygulayacak merakla bekliyorum.
Ayrica ozellikle kiz bebekler enfeksiyona cok acik oluyor, bir arkadasin kizi daha iki aylik olmadan idrar yolu enfeksiyonu yuzunden 10 gun hastanede yatti. Bizimkine birsey olmaz aman alissin diyemiyorum ama bu kadar detayla ugrasirsam kafayi cizerim artik.

İkeanin bu ayki temasi mutfak, harika seyler var. Hepsini almak istiyorum ama sira gelmiyor maalesef.

Ben bugun mutfagi duzelltim nihayet
Noble marka kahvalti takimi almistim evlenirken, 200 kusur para bayilmistik.
Butun tabaklarin kenarlari citir citir gidiyor. Takimi komple cope atmam lazim, yenisini alana kadar idare edicem.
Bu ara boyle birsey almayi dusunen varsa sakin bu markayi almasin!

Bende o rahatlardan biriyim sanırım.Ne çamaşır yıkadım ne çantayı hazırladım.Hatta eksikleri bile var kızımın.Bende nasıl olsa doğumdan sonra zor gezerim deyip sürekli sinemaya falan gidiyorum.Eşimle boğaz gezintisine vs gidip duruyoruz.Ki ev uzak olmasına rağmen.Yollarda doğurcam bigün varya :)) Bide araç yok otobüslerde sürün allah sürün.hamile olduğumu bildikleri hlade yer bile vermiyorlar gıcıklar(

kızlar ben de tezcanlı değilim...
bebek bakım çantası almadım
doğum çantası almadım
biberon,küvet vs. tarzı şeylerimiz eksik
amannnn eksikte eksik işte (( ve ben hala rahatım nasıl oluyor anlamıyorum ama durum bu...

Al benden de o kadar. Surekli geziyorum, bir de adimsayar bir saat aldim, kocam cildiriyor
Otobuslerde genelde orali olmuyorlar ama son gunlerde karnim cok buyudugu icin kayitsiz kalamiyorlar sanirim.
Bir kac kez yer verdiler haklarini yemiyim

Ben de eksiklerini tamamladım sayılır,sadece banyo malzemeleri kaldı,küveti filesi falan. Canım seminerde Ayşe Öner sadece yüzüne döktüğümüz durulama suyu içme suyu olsa yeter demişti,ağzına falan kaçar diye.kız bebeklerde de vulva temizliği çok önemliymiş,kliterusa dokunmamalıymışız dudakları ıslak mendille silerken,çünkü haz alıyorlarmış ve ilerde pedogojik sorunlar oluyormuş:)Gerçekten çok fazla detay var,etrafımdakiler diyor ki bırak bebek biraz mikroba da alışsın ki dirençli olsun hastalıklara karşı.
Acaba biz mi çok hassasız?:)

Al benden de o kadar. Surekli geziyorum, bir de adimsayar bir saat aldim, kocam cildiriyor
Otobuslerde genelde orali olmuyorlar ama son gunlerde karnim cok buyudugu icin kayitsiz kalamiyorlar sanirim.
Bir kac kez yer verdiler haklarini yemiyim

Geçenlerde hatta adamın teki yer verdi ama verdiğine bin pişman etti.Kalktı tepkisi şu ''çantayı ben elimde tutamam senin önünde kalacak ama'' gıcık bir ses tonuyla ay dedim zahmet ettinde yer verdin :))) Durum bu.Bizim bebişler yaz bebişi olacak o açıdan şanslıyız aslında.Al eline koy sepetin içine gezdir dur :)) Gerçi şu durumlarındaki gibi sessiz olmayacaklar ama Bana sanki hiç ağlamayacakmış gibi geliyor nedense uslu kızım benim diye seviyorum :)))

Ben hastane icin kocaman bir el cantasi gibi bir cantam var onu kullanicam. Valizle gitmiyim dedim.
Bebek bakim cantasini ayhan bebenin internet sitesinden 3 ay once indirimli 100 liraya almistim.
Magazalarda ayni cantayi 150 liraya gorunce bedava gelmisti

Ben sadece alma islerini cabucak yaptim, ama hazirlik diyince agirdan aliyorum, napiyim useniyorum
Bir de kocam hastane cantasini gorunce panikler, biraz daha zaman gecsin, hemen dogum psikolojisine girmeyelim.

Ben de aynen kizimla soyle gezerim boyle gezerim planlari yapiyorum. Gecende kayinvalide; bebekler uc ay uyur cikamazsin disari dedi, saka yapiyorsun herhalde sakin bana oyle seyler soyleme depresyona girerim dedim. Biz tatil plani yaptik diye de kiziyor zaten, hasta etceksiniz cocugu bakamazsiniz falan diyor. Biz de kizima sapka mayo falan bakiyoruz

Evet ben de gittim o seminere, kitabini da aldim hatta. Ne guzel yikadi degil mi? Hatirladigim kadariyla kafasini yikadiginiz su icme suyu olsun demisti, belki ben karistiriyorumdur.
İmkanim olsa eve su filtresi taktirirdim ama 4.000 liralardan falan bahsediyorlar. Hassasiyetim butcem kadar yani

:))))) Evet onlara göre öyleymiş.Eskiden bebeklerin yüzünü bile açmazlarmış kaç ay.Şimdi ise 3 günlükken dışarı çıkartılıyorlar ve bence mantıklısıda bu.Bebeğin hava alması güneş görmesi lazım.Ah bu annecikler :) Bende kayınvalide yok 2 yıl önce ölmüş biz tanışmamıştık daha eşimle.Ama anneme şimdiden söylüyorum her kafadan bi ses çıkmasın bana mantıklı şeyler söyleyin ne yapmam konusunda diyorum.Yoksa dayanamam yok çıkma yok etme.Eşimin bi arkadaşı var karısı rus.Bebeği hergün soğuk suyla yıkıyor.Biraz uçukça geliyor insana ay hasta olacak şeklinde düşünüyorsun ama turp gibi maşallah oğlu.İlk doğduğu gün yıkamış çocuğu ya.Sen bunu kayınvalidene söyle bak ne diyecek :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…