• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

doktor yine senin yorum yapıyor ben dun sordum kafa önde gidiyor sıkıntı olurmu diye adam tey tey olabilir diyor,rahatlatma yok hiç sağolsun beni ne bekliyor çok merak ediyorum:52:

Doktorlardan nefret ettim ya. Bir dogsun bizim minik, bir daha zor gorurler beni.
Saglikli insani bile psikolojik olarak cokertiyorlar.
Hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun canim, ama sezeryan yaptirmama konusunda cok kararliyim.
Gerekirse butun istanbulu dolasir, iyice emin olmadan yaptirmam, gereksiz yere yardirmam kendimi ortadan ikiye.
Allah yardimcimiz olsun...

Ben eleviti 2 ay once biraktim. Onunla bir ilgisi yok bebegin kilosunun.
Bu arada hepinizin doktoru dogumla ilgili bir yorumda bulunuyor, benimki hicbir sey soylemedi.
Cok gicik olduk kocamla, kadina normal dogurmama engel bir durum var mi diye sordum bana kafasinin onden gitmesi dogumu zorlar dedi sadece.
Hayir ben de normal doguramayacaksam kim doguracak acaba? 12 kg aldim, bebek 2.700 gr, asiri buyuk degil, o kadar yoga egzersiz yuruyus yaptim.
Sezeryan cinayet olur:47: iki hafta sonra cati muayenesi yapacak, doguramazsin derse doktorumu degistiricem:30:

canım ya inşallah normal doğum yaparsınn senden ben çok umutluyum :23:

benimde çatı muayeneme 37. hafta demişti en son ama geçen hafta 38de dedi
yarın gideceğim dr.a acaba 38de diyipde o günebeni germemek içinmi değiştirdi fikrini bilemedğim için
endişeyle gidiyorum

aslında çatı muayenesi beni korkutan bir olay ama şöyle korkutan bir olay annemin ilk bebeği iriymiş ve çatısıda darmış
ilk bebeği çatıda kalmış çıkamamış saatler sürmüş resmen ne vakkum işe yaramış ne başka birşey malesef kötü sonla biten bir
doğum olmuş o yüzden ben çatı muayenemi hiç düşünmeden ya ptıracağım artık bebeğimizin başının ölçüsünü bilmemiz ve çatı muayenesi yaptırabilmemiz büyük bir n,met bence muayeneden korkmu pek takmıyorum ama ( bebeğimin sağlığı için) çıkacak sonuç beni endişelendiriyor
umarım çatı kemiklerim anneme çekmemiştir..

aaaa
gerçektenmiii
ne güzeellllll
hayırlı olsun inş.
nasıl oldu peki doğumu?? biliyormuyuzz??
ayy heyecanlandımmmm:16::16:
canım plesenta yaşlanması vardı bebeğin gelişimini engellediği için sezeryanla doğum yaptı dün görüştük bebekte sarıbeybide iyiler..

günaydın kızlar...

dün biz doktordan geldik ama biraz canım sıkıldı :19:
bebiş kilo vermeye başlamış:18:
ben ne kadar kilo aldı diye beklerken bunu duyunca şok oldum:26:
benimle satları aynı yada yakın arkadaşlar bilir oğluşum biraz zayıf diyordum...
bunun için o kadar dikkat ediyorum hergün ihmal etmeden
yumurta kaşar 3 bardak sürt yoğurt ve muz yiyorum et tüketiyorum ama nedense kiloyu ben almışım:41::39:
doktor bunun tam tersi olmalı diyor:45:

iyide yiyorum yiyorum... ben kilo alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim dedim:44:
karbanhidratı tamamen azalt proteini arttır dedi
bana hamileliğimin başından beri kilolu olduğum için defalarca söylememe rağmen o kadar kramplarım da var
elevit mağnezyum kalsiyum.... vs yazmadı ondan mı kaynaklandı acaba:26:
son ay b12 ve feritin eksikliği için kan hapını değiştirdi o kadar...

duruma baya üzüldüm tamam hadi zayıf doğar sonra aldırırız kilo diyorum ama

kafası baştan beri 2-3 hafta öndeydi vucudu bacaklarıda normaldi ondan sorun değildi
şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2
vucudu ve bacakları 2hafta geri 35+1
işte bu sorunmuş öyle diyor doktor :14:

koca haftada sadece 90 gr almış şuan 37+2 de 2.800

doğumu nasıl düşünüyorsun die sordu doktor bizde normal dedik herşey normale uygun dedi
2 haftadır da hazırlanıyorum çatı kontrolü yapmıyor sanırım yapmıcak halbuki 37 de yapıcam demişti
sanki normal dedik die biraz bozuldu gb geldi bana :26:

1 hafta sonra yine kontrol kızlar ben bu süre boyunca elevit içsem ne olur ki
ektra pekmeze de başladım cevizi bademide hergün yicem başka ne yesem ?
canım öncelikle böyle bi durumda eminim hepimiz moralimizi bozardık ama sen kendini üzmemeye çalış ve bence başka bi doktorada görün bakalım o doktorun ölçümleri nasıl çıkacak ayrıntılı ultrasondada baktırabilirsin.sonuçta sen yeteri kadar beslenmişsin elevitin etkisi olacağını bende sanmıyorum çünkü 2 aydır bende içmiyorum dr kalsiyum alıyorsan sorun yok dedi.bu arada bebeğin başı böyle önden giderse bence normal doğum zor gibi ama tabi doktorlar daha iyi bilir.

günaydın kızlar...

benimle satları aynı yada yakın arkadaşlar bilir oğluşum biraz zayıf diyordum...
yumurta kaşar 3 bardak sürt yoğurt ve muz yiyorum et tüketiyorum ama nedense kiloyu ben almışım:41::39:

iyide yiyorum yiyorum... ben kilo alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim dedim:44:
bana hamileliğimin başından beri kilolu olduğum için defalarca söylememe rağmen o kadar kramplarım da var

kafası baştan beri 2-3 hafta öndeydi vucudu bacaklarıda normaldi ondan sorun değildi
şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2

doğumu nasıl düşünüyorsun die sordu doktor bizde normal dedik herşey normale uygun dedi
2 haftadır da hazırlanıyorum çatı kontrolü yapmıyor sanırım yapmıcak halbuki 37 de yapıcam demişti

başka bi dr a daha mı gitsen acaba?
bebeğin kilosu neden artmıyo ki?
çok merak ettim şimdi...
cevizin yanında kuru incir ve hurma da ye!!!
bir de balık ve kırmızı et mutlaka...

mrb kızlar hamileliğin ilk baslarında foruma yazıodum ama daha sonraları baya sorunlar yasadığım için yazma fırsatı bulamadım ama hergün farumu takip ettim sizden baya bilgi edindim sizinle üzüldüm sizinle sevindim benim bi kaç sorum olacak kızlar dün doktora gittim doktor bana çocugun eşinin yaşlanmıs oldugunu kireçlenmiş oldugunu söledi bide bebegimin suyu azalmıs çocuk zaten ters bu zamandan sonrada dönmez dio doktor hersey üstüste geldi yani zaten çocuk 1 hafta geriden geliomus suanki kilosu 2,473 bana doktor iki hafta sonra gel dedi ben şimdi korkuorum o iki haftada çocuga bişey olursa die neden beni iki hafta sonra çagırdı zaten sürekli gittim doktora gitmedim eşimin yüzünden yanlış doktordan randevu almış bende hastaneye gittimde ögrendim baska doktora girmek zorunda kaldım şimdi kafam okadar karışıkki napacam bilmiorum kızlar bana akıl verin bide hani sarıbeybininde eşi yaşlandıgı için doguma aldılar onunkide yaslanmıs şimdi benimkide yaslanmıs benimde mi erken dogum olur off kafayı yicem ne yapmalıyım

mrb kızlar hamileliğin ilk baslarında foruma yazıodum ama daha sonraları baya sorunlar yasadığım için yazma fırsatı bulamadım ama hergün farumu takip ettim sizden baya bilgi edindim sizinle üzüldüm sizinle sevindim benim bi kaç sorum olacak kızlar dün doktora gittim doktor bana çocugun eşinin yaşlanmıs oldugunu kireçlenmiş oldugunu söledi bide bebegimin suyu azalmıs çocuk zaten ters bu zamandan sonrada dönmez dio doktor hersey üstüste geldi yani zaten çocuk 1 hafta geriden geliomus suanki kilosu 2,473 bana doktor iki hafta sonra gel dedi ben şimdi korkuorum o iki haftada çocuga bişey olursa die neden beni iki hafta sonra çagırdı zaten sürekli gittim doktora gitmedim eşimin yüzünden yanlış doktordan randevu almış bende hastaneye gittimde ögrendim baska doktora girmek zorunda kaldım şimdi kafam okadar karışıkki napacam bilmiorum kızlar bana akıl verin bide hani sarıbeybininde eşi yaşlandıgı için doguma aldılar onunkide yaslanmıs şimdi benimkide yaslanmıs benimde mi erken dogum olur off kafayı yicem ne yapmalıyım

bende seni bir kere görmüştüm işte bir adaşım çıktı demiştim bir dahda göremedim:1:

herşeyin hayırlısı canım ya umarım sağlıkla bebeğini kucağna alaırsnn hem bak 36. haftaya gelmişsin 37den sonra olan doğumlar zaten miladında kabul ediliyor üzülmene gerek yok bence
sağlıkla kavuşalım inş. yavrularımıza

Doktorlardan nefret ettim ya. Bir dogsun bizim minik, bir daha zor gorurler beni.
Hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun canim, ama sezeryan yaptirmama konusunda cok kararliyim.
Gerekirse butun istanbulu dolasir, iyice emin olmadan yaptirmam, gereksiz yere yardirmam kendimi ortadan ikiye.
canım bence bu şekilde düşünme tamam en sağlıklısı tabi normal doğum ama öncelikle hayırlısını dile sonuçta senin için en sağlıklısı hangisi ise doktorun bence onu önerecektir.
arkadaşımda sürekli normal normal diyordu son kontrollerinde kordon dolanmıştı bebeğin boynuna 3 gün beklediler daha sonra sezeryana alındı ki sezeryana giderken bile kaçacak delik aramış :) ne kadar normal diye diretsede normalide beceremiycekmiş hayırlısı inş.

canım öncelikle geçmiş olsun ama bu söylediklerine göre sanada erken doğum gözüküyor gibi ki doktorun neden sana öyle 2 hafta sonraya gün vermişki belkide çok risk görmemiştir yani doktor daha iyi bilir şimdi ben sana ne desem boş ancak başka doktora gitmeni önerebilirim.birde bebeğin hareketlerini takip et günde 10 kere oynaması gerekiyor dedi doktorum ben 10 tepik sayıyorum sonra bırakıyorum.

Ben eleviti 2 ay once biraktim. Onunla bir ilgisi yok bebegin kilosunun.
Bu arada hepinizin doktoru dogumla ilgili bir yorumda bulunuyor, benimki hicbir sey soylemedi.
Cok gicik olduk kocamla, kadina normal dogurmama engel bir durum var mi diye sordum bana kafasinin onden gitmesi dogumu zorlar dedi sadece.
Hayir ben de normal doguramayacaksam kim doguracak acaba? 12 kg aldim, bebek 2.700 gr, asiri buyuk degil, o kadar yoga egzersiz yuruyus yaptim.
Sezeryan cinayet olur:47: iki hafta sonra cati muayenesi yapacak, doguramazsin derse doktorumu degistiricem:30:

nilobella cnm
bencede sen normal doğum yapamazsan
kimse yapamaz heralde...

arkadaşlar bebeklerin kilo alımıyla ilgili kendi deneyimimi anlatayım ban hergun cevi sut bir ogun et yerdim dugun için memelekete gittik 10 gun kaldık tabiki çok iyi beslenemedim 10 gunde 100 gr ne almıs 34 haftada 2250 gr dı.donuste bir yuklendim eski yeme sitiline ben demir ilacınıda bırakmıstım bide demiri duzenli aldım elevitide 1,5 haftada nerdeyse 1 kilo almıs ya da alacağı vardı bilmiyorum ama protein ağırlıklı beslenme onemli herşekilde..

arkadaşlar bebeklerin kilo alımıyla ilgili kendi deneyimimi anlatayım ban hergun cevi sut bir ogun et yerdim dugun için memelekete gittik 10 gun kaldık tabiki çok iyi beslenemedim 10 gunde 100 gr ne almıs 34 haftada 2250 gr dı.donuste bir yuklendim eski yeme sitiline ben demir ilacınıda bırakmıstım bide demiri duzenli aldım elevitide 1,5 haftada nerdeyse 1 kilo almıs ya da alacağı vardı bilmiyorum ama protein ağırlıklı beslenme onemli herşekilde..

Mrb kızlar bugün son kes sağlık ocağına gittik ebemiz tahliller için çağırmıştı....kalp atışlarını dinledik maşallah iyiydi :) kiloma baktık aynen duruyorum...bakalım yarın sonuçlar çıkacak kanım yükselmiş mi ..idrarım temiz mi...içim çok rahat sanırım iyi gelicek herşey..

eşim nöbetten geldi uykuya yattı ben de kendimi mobilyacıda yapıcam konuşmaya hazırlıorummmm...dua edinn ne olurrrrrr...

günaydın annecikler :) bugün ankarada hava kapalı insanın içi daralıyor ve benim hiç bişey yapasım yok :19: ama artık bugün ütü işini halledip çantamı hazırlamam lazım:17:
günaydın kızlar...

şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2

canım öncelikle canını sıkmamaya çalışki bebiş de etkilenmesin.evdeyken oturmak yerine sol tarafına yatarak dinlen bence.elevitten bahsedilmiş ben de eleviti bıraktım hatta 2 ay kadar oldu ve doktoruma da sormadım.ama oğlum kilo almaya devam etti bence de elevitle ilgisi yoktur. buarada bebim oğlumunda kafası önden gidiyor.oyüzden doktorum normal doğum zorlayabilir,bebek strese girer ve son anda sezeryana dönebiliriz dedi. benim doktorum çatı muayenesi yaptı çatında bir sorun görünmüyor dedi.gerçi pazartesi gittiğim de belli olcak doğum şekli oğluşumun kafası hala büyüyorsa sezeryanla alcak ki hem benim hem de bebişin sağlığı için.ama senin doktorun çatı mauayenesi bile yapmadan kafası 2 hafta önden giderken nasıl herşey normale uygun dedi anlamdım:44::53:

kizlar odamizin fotolarini cektim, daha cerceveleri tam dolduramadik ama annelerden foto alabilmek cok zor.
Bu bolumde siyah beyaz kendi fotolarimizi ve dogunca bebisinkileri koyucaz.
Soldaki fotoda kocamin bebekligi annesi, anneannesi var:-)

Eklentiler

• $20120516_113729.webp
    $20120516_113729.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 25
  • $20120516_113624.webp
    $20120516_113624.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 24
  • $20120516_113644.webp
    $20120516_113644.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 33
  • $20120516_113712.webp
    $20120516_113712.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 28

CNM SEN Bİ DE KENDİ DR UNDAN RANDEVU AL BENCE
bi de ona görün
bakalım o ne diyecek

canım bence bu şekilde düşünme tamam en sağlıklısı tabi normal doğum ama öncelikle hayırlısını dile sonuçta senin için en sağlıklısı hangisi ise doktorun bence onu önerecektir.
arkadaşımda sürekli normal normal diyordu son kontrollerinde kordon dolanmıştı bebeğin boynuna 3 gün beklediler daha sonra sezeryana alındı ki sezeryana giderken bile kaçacak delik aramış :) ne kadar normal diye diretsede normalide beceremiycekmiş hayırlısı inş.

canım öncelikle geçmiş olsun ama bu söylediklerine göre sanada erken doğum gözüküyor gibi ki doktorun neden sana öyle 2 hafta sonraya gün vermişki belkide çok risk görmemiştir yani doktor daha iyi bilir şimdi ben sana ne desem boş ancak başka doktora gitmeni önerebilirim.birde bebeğin hareketlerini takip et günde 10 kere oynaması gerekiyor dedi doktorum ben 10 tepik sayıyorum sonra bırakıyorum.

kizlar odamizin fotolarini cektim, daha cerceveleri tam dolduramadik ama annelerden foto alabilmek cok zor.

Fotoğrafları çok güzel düşünmüşsün
benimde çok hoşuma gitti...

Mrb kızlar bugün son kes sağlık ocağına gittik ebemiz tahliller için çağırmıştı....kalp atışlarını dinledik maşallah iyiydi :) kiloma baktık aynen duruyorum...bakalım yarın sonuçlar çıkacak kanım yükselmiş mi ..idrarım temiz mi...içim çok rahat sanırım iyi gelicek herşey..

eşim nöbetten geldi uykuya yattı ben de kendimi mobilyacıda yapıcam konuşmaya hazırlıorummmm...dua edinn ne olurrrrrr...

canım iş yere karta iade yapabilir arkadaşlara sordum ama iş yerini ikna etmen gerekiyor seni zora sokarlasa iade edemeyiz falan derlerse tüketici haklarına şikayet edicem mahkemeye vericem falande çirkeflik yap biraz.:1:

canım çok güzel olmuş bayıldım , özellikler kapı süsünü çok beğeniyorum..

Burada renkli oyncak raflari (henuz oyuncagi olmasa da), kirli sepeti, bebek bezi ve islak mendil arabasi, (henuz doldurulmamis) hastane cantamiz,
Bebek bakim dolabimiz gorulmekte.

Eklentiler

• $20120516_113806.webp
    $20120516_113806.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 43
  • $20120516_113751.webp
    $20120516_113751.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 29
  • $20120516_113819.webp
    $20120516_113819.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 46
  • $20120516_113831.webp
    $20120516_113831.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 39
  • $20120516_113850.webp
    $20120516_113850.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 36
  • $20120516_114202.webp
    $20120516_114202.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 45
niobella kızının çok güzel olmuş odası :) sizin fotoğraflarınızı koyma fikrini de çok güzel düşünmüssün. sağlıkla güle güle kullansın inşallah:16: oyuncak raflarını yakında barbie bebekler ve çeşit çeşit bebekler süsler ve sen koyacak yer bulamazsın:1: ben cinsiyetini öğrenmeden önce (hep kız olacağını düşündüğüm için) oyuncak mağazalarında barbie vs beğeniyordum:53:

Son düzenleme:
Burda da kizimin giysileri falan var.
Bir de kundak battaniyemiz gorunuyor, hastaneden cikarken buna saricaz minigi.

Eklentiler

• $20120516_113902.webp
    $20120516_113902.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 39
  • $20120516_113914.webp
    $20120516_113914.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 29
  • $20120516_113924.webp
    $20120516_113924.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 28
  • $20120516_114049.webp
    $20120516_114049.webp