• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

teşekkür ederim nilobella,

umarım öyle olur bende bu cuma doktora gidicem gelişmeleri buradan paylaşırım artık,
bu arada benim ilk hamileliğim kasılma,sancı,bebek hareketini çok fazla ayırt edemiyorum,
geçmişi okuduğumda bebişin biş yerde toplanmasının kasılma olduğunu belirtmişler ...

Cogumuzun ilk hamileligi zaten. Merak etme sanci olursa ayirt edersin.
Kasilma oldugunda o bolge semsert olur, bebek hareketi oldugunda karnin daha yumusaktir sadece diz dirsek popo artik neresi denk gelirse onu hissedersin. Bir de yemegi fazla kacirinca da bagirsaklara bebek baski yaptigi icin siskinlik, kasilma hissi olabilir. Cok dinleme kendini, dedigim gibi sancilanirsan onu cok rahat ayirt edersin.

Cogumuzun ilk hamileligi zaten. Merak etme sanci olursa ayirt edersin.
Kasilma oldugunda o bolge semsert olur, bebek hareketi oldugunda karnin daha yumusaktir sadece diz dirsek popo artik neresi denk gelirse onu hissedersin. Bir de yemegi fazla kacirinca da bagirsaklara bebek baski yaptigi icin siskinlik, kasilma hissi olabilir. Cok dinleme kendini, dedigim gibi sancilanirsan onu cok rahat ayirt edersin.

saol nilobellacım hadi bakalım hayırlısı ,
bu arada ben de geçen eminönüne gittim biberon şeklinde bebek şekeri aldım biberonu ve tülü ayrı satılıyor sen evde yapabiliyosun şekerini son anda taze taze koymayı düşünüyoruz...

anniştolar günayydıııııınnnn
nihayet bizde iznimize ayrıldııkkkkk
ancak bugün anlıyoruz izinde olduğumuzuuu
geçen hafta perşembe raporumuzu akdık
cuma günü kına vardı ctesi düğün vardı
pazar ptesi salı çamaşır yıka kurut ütüle yerleştir bööööhh geldiiii
oğluştom düğünü çok sevdi oyuncu olucak sanırım annesi gibi :1::1::1::1:
şimdi uyandık kahvaltımızı ettik
bi bakalım dedik teyzoşlarımız napıyor diyeeee
geçmişi okumadık
sorun sıkıntı yoktur inş.????
doğuran da yoktur dimiii????
:1::1:
çooook özlemişizz siziii bizzzz

ataay canım hoşgeldin aramıza..:3::3:

anniştolar günayydıııııınnnn
nihayet bizde iznimize ayrıldııkkkkk
ancak bugün anlıyoruz izinde olduğumuzuuu
geçen hafta perşembe raporumuzu akdık
cuma günü kına vardı ctesi düğün vardı
pazar ptesi salı çamaşır yıka kurut ütüle yerleştir bööööhh geldiiii
oğluştom düğünü çok sevdi oyuncu olucak sanırım annesi gibi :1::1::1::1:
şimdi uyandık kahvaltımızı ettik
bi bakalım dedik teyzoşlarımız napıyor diyeeee
geçmişi okumadık
sorun sıkıntı yoktur inş.????
doğuran da yoktur dimiii????
:1::1:
çooook özlemişizz siziii bizzzz

canım dün akşam aklıma düştün dedim bu kız nerelerde ya giriyor denk gelmiyor yada ben görmüyorum iyi olduğuna sevindim.
canım sarıbeybi doğum yaptı topiciğimizin ilk bebeği geldi.

günaydın kızlar...

dün biz doktordan geldik ama biraz canım sıkıldı :19:
bebiş kilo vermeye başlamış:18:
ben ne kadar kilo aldı diye beklerken bunu duyunca şok oldum:26:
benimle satları aynı yada yakın arkadaşlar bilir oğluşum biraz zayıf diyordum...
bunun için o kadar dikkat ediyorum hergün ihmal etmeden
yumurta kaşar 3 bardak sürt yoğurt ve muz yiyorum et tüketiyorum ama nedense kiloyu ben almışım:41::39:
doktor bunun tam tersi olmalı diyor:45:

iyide yiyorum yiyorum... ben kilo alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim dedim:44:
karbanhidratı tamamen azalt proteini arttır dedi
bana hamileliğimin başından beri kilolu olduğum için defalarca söylememe rağmen o kadar kramplarım da var
elevit mağnezyum kalsiyum.... vs yazmadı ondan mı kaynaklandı acaba:26:
son ay b12 ve feritin eksikliği için kan hapını değiştirdi o kadar...

duruma baya üzüldüm tamam hadi zayıf doğar sonra aldırırız kilo diyorum ama

kafası baştan beri 2-3 hafta öndeydi vucudu bacaklarıda normaldi ondan sorun değildi
şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2
vucudu ve bacakları 2hafta geri 35+1
işte bu sorunmuş öyle diyor doktor :14:

koca haftada sadece 90 gr almış şuan 37+2 de 2.800

doğumu nasıl düşünüyorsun die sordu doktor bizde normal dedik herşey normale uygun dedi
2 haftadır da hazırlanıyorum çatı kontrolü yapmıyor sanırım yapmıcak halbuki 37 de yapıcam demişti
sanki normal dedik die biraz bozuldu gb geldi bana :26:

1 hafta sonra yine kontrol kızlar ben bu süre boyunca elevit içsem ne olur ki
ektra pekmeze de başladım cevizi bademide hergün yicem başka ne yesem ?

Yok ya nerdeee? Su anda obezite saatim, tikiniyorum. Gozum doyarsa kalkicam yerimden.
Alisveris sitelerine falan bakiyorum. Arzumun yogurt makinesi ebebekte cok indirimli, bizimkinin yogurtla beslenmesine daha cok var, yoksa hic kacirmazdim, 99 dan 56ya dusmus:-)

:)) ye canım can boğazdan gelir ben gündüzleri pek yiyemiyorum bu midem çok yanıyo dün akşam saat 10'da ancak kendine geldi yatana kadar yedi sonra yine gece rahatsızlandı midem :43:
yoğurt makinesi banda lazım sanırım yada olmadı her gün kavonozlara taze taze yapıcam..

günaydın hanımlarrrrr:3:dr dan geldik bizde kuşum sağlıklı imiş allaha şükür:nazar:2300 gr olmuş,her şeyi haftası ile uyumluymuş:nazar:46cm falan olmuş..dr teyzemiz falda baktı,3200 gr civarında doğar dedi,normal yollada doğurursn dedi:):nazar:38 ile 40.haftalar arasında bekleriz 1 ayın var dedi:18:

Son düzenleme:
ferdacım dün sende kontrole gidecektin seninde benim gb moralin bozulmuş
hayırlısı hakkımızda inş suyunuz artar bizimde bebiş kilo alır şu dengesizlik ortadan kalkar bol bol dua edicem

ilkcim sana da büyük geçmiş olsun dikkat et tatlım kendine bebişine son zamanlarımız artık

zeynepcim seninde değerlerin düşük çıkmış çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda toparlarsın
sen deyiyeceklerle takviye yap bari bebişinde etkilenmesin Allah yardımcın olsun

cerser nice mutlu yıllaraaa bebişinle kocişinle canım

Dilex canım üzülme ya inşallah bi an önce gider gelir babanız sertifikasını da alır bebiş bekler babasını bekler sende dikkat et kendine canım

günaydın kızlar...

benimle satları aynı yada yakın arkadaşlar bilir oğluşum biraz zayıf diyordum...
yumurta kaşar 3 bardak sürt yoğurt ve muz yiyorum et tüketiyorum ama nedense kiloyu ben almışım:41::39:

iyide yiyorum yiyorum... ben kilo alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim dedim:44:
bana hamileliğimin başından beri kilolu olduğum için defalarca söylememe rağmen o kadar kramplarım da var

kafası baştan beri 2-3 hafta öndeydi vucudu bacaklarıda normaldi ondan sorun değildi
şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2

doğumu nasıl düşünüyorsun die sordu doktor bizde normal dedik herşey normale uygun dedi
2 haftadır da hazırlanıyorum çatı kontrolü yapmıyor sanırım yapmıcak halbuki 37 de yapıcam demişti

Cok sasirdim canim. Cati kontrolunu falan birak da, bebegin su anda gelisiminin yavaslamasi kotu olmus. Magnezyum kalsiyum sana yarar, bebege bir faydasi olmaz. Benim doktor gece yatarken kendini kontrol edemezsin ama istirahat ederken soluna yat demisti, bebege kan akisi daha iyi oldugu icin yediklerinden daha cok faydalanir. Bir de bebisler proteinle buyuyor, baliga ete asil bakalim ne olacak. Ama etin yaninda sakin yogurt tuketme, et ve baligi sadece yesil salatayla tuket. Yumurta yedigin ogunde kesinlikle cay icme. Demir hapini ac karnina al ve 2 saat birsey yeme ustune.
Yiyeceklerin bir matematigi var, ona dikkat etmek lazim. Umarim cabucak toparlanir bebis.

günaydın kızlar...

şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2

canım öncelikle stres yapmamaya çalış,allahın izniyle sağlıkla doğr bebiş,onların cihazlarının doğruluğu tartışılır,kimdi hatırlamyorum biri iki dr gitmişti,ikisinin ölüçümleri arasında 500gr mı ne fark vardı..muz ye bebişe kilo aldırıyor diye biliyorum.

günaydın kızlar...

şimdi
kafası 2 hafta önde 39+2

canım öncelikle kendini üzme şöyle oldu böyle oldu diye moralde çok önemli biliyorsun
neden beslenmedğini anlamadım dr.un daha iyi bilir aslında ama plesenta ve kordonla ilgili beslenme sanıyorum
keşke elevit alsaydın ben 4. ayda başlamıştım elevite4 5 6 7. aylarda kullandım ama dr vermediyse o zaman için bir problem
görmemiştir demekki sıkma canını sen beslenmene dikkat et dualarımız seninle sen elinden geleni yap gerisini allaha bırak o herşeyin en iyisini yapar bebeğinide korur hiç merak etme canım

bana eleviti bırak demedi dr, ben kendim bıraktım

günaydın hanımlarrrrr:3:dr dan geldik bizde kuşum sağlıklı imiş allaha şükür:nazar:2300 gr olmuş,her şeyi haftası ile uyumluymuş:nazar:46cm falan olmuş..dr teyzemiz falda baktı,3200 gr civarında doğar dedi,normal yollada doğurursn dedi:):nazar:38 ile 40.haftalar arasında bekleriz 1 ayın var dedi:18:

:nazar::16::16: gözün aydın canım

canım öncelikle kendini üzme şöyle oldu böyle oldu diye moralde çok önemli biliyorsun
neden beslenmedğini anlamadım dr.un daha iyi bilir aslında ama plesenta ve kordonla ilgili beslenme sanıyorum
keşke elevit alsaydın ben 4. ayda başlamıştım elevite4 5 6 7. aylarda kullandım ama dr vermediyse o zaman için bir problem
görmemiştir demekki sıkma canını sen beslenmene dikkat et dualarımız seninle sen elinden geleni yap gerisini allaha bırak o herşeyin en iyisini yapar bebeğinide korur hiç merak etme canım

bana eleviti bırak demedi dr, ben kendim biraktim

Ben eleviti 2 ay once biraktim. Onunla bir ilgisi yok bebegin kilosunun.
Bu arada hepinizin doktoru dogumla ilgili bir yorumda bulunuyor, benimki hicbir sey soylemedi.
Cok gicik olduk kocamla, kadina normal dogurmama engel bir durum var mi diye sordum bana kafasinin onden gitmesi dogumu zorlar dedi sadece.
Hayir ben de normal doguramayacaksam kim doguracak acaba? 12 kg aldim, bebek 2.700 gr, asiri buyuk degil, o kadar yoga egzersiz yuruyus yaptim.
Sezeryan cinayet olur:47: iki hafta sonra cati muayenesi yapacak, doguramazsin derse doktorumu degistiricem:30:

doktor yine senin yorum yapıyor ben dun sordum kafa önde gidiyor sıkıntı olurmu diye adam tey tey olabilir diyor,rahatlatma yok hiç sağolsun beni ne bekliyor çok merak ediyorum:52:

Kizlar bebeginin gelisimi yavaslayan arkadaslar yemeye asildilar ya, ben de psikolojik olarak etkilendim galiba.
Surekli ne yesem diye dusnmeye basladim:-) bu sefer de benim kizim asiri buyuyecek hic doguramiycam.
Off neyse ben kactim, isime gucume bakayim:-)

Back
X