• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Merhaba arkadaşlar,

bir selam verebilmiştim birkaç gün önce, sizlerin hazırlıklarını görünce tabi beni de bir telaş aldı :) 2 gündür kıyafet yıkamak ve ütülemekle uğraşıyorum.
Ama çantam hala hazır değil. :)
Bunlardan önce birkaç şey paylaşmak istiyorum sizlerle;
Sarıbeybi nin haberleri üzücü, dua ediyorum ben de. Bir de bazı arkadaşlar bebeklerinin gelişimyle ilgili üzüntüler yaşıyorlar. Mutlaka ben de üzülürdüm böyle bir durumda ama yakın bir zamanda yaşadığım tecrübe nedeniyle mucizelere inanıyorum.
5.5 ay önce yeğenlerim doğdu. ikiz bir hamilelikti ve bebişlerimiz 26 haftalık doğdular, kızımız doğduğunda 890gr dı, ve doğduktan sonra 650 gr a kadar düştü kilosu. 5,5 ayda tostoparlak oldu :) maşallah hiçbir sağlık sıkıntısı da kalmadı. Oğlumuz gr olarak kardeşinden biraz daha iyiydi 960 gr. Ama ciğerleri yeterince gelişmemişti, şimdi o da çok iyi 2 hafta daha aralıklı olarak oksijen alımına devam edecek ama ondan sonrasında diğer bebeklerdenbir farkı olmayacak. Tabiki çok zorlu süreçler atlatıldı, dilerim ki kimse bunları yaşamasın. Ama hayatta herşey mümkün en önemlkisi de pozitif düşünüp hayata bağlanmak ve bebeklerimizin de bunu yapmasını sağlamak. Bizim tüm duygularımız onlara geçiyor. Alacağımız gıdalardan çok daha önemlsi bu.
Benim de ilk hamileliğim ve bir çok endişem oluyor, sizlerde de benzerlerini görüyorum o yüzden bu yaşadıklarımızı paylaşmak istedim ki endişelerinizin yerini umut alsıın,
650 gr olan bir bebek bile sağlıkla hayata tutunuyorsa sizin 2000 gr olan bebişleriniz çok daha sağlıkla büyür, en önemlisi onları mutlulukla sevgiyle huzurla beslemek.

kızlar ya bacak arama kramp gibi birşey giriyor sabahtan beri sizlerde de varmı yaşayan bunu bacaklarımın bedenimle birleştği yer tam olarak birden adım atamaz gibi oluyorum bilgisi olan varmı

Bende iki aydır var canım. Doktorlar normal olduğunu söylüyorlar. Vücut hazırlanıyor doğuma. Sanki bir yerin morarır da sonra bastırınca tatlı tatlı acısı çıkar gibiydi önceleri şimdi oturup kalkarken biraz daha fazla,çok spor yapıncaki eklem ağrılarına benzer oldu.

Bu arada diğer yazacaklarımı unuttum :)
Nilobella, oda harika olmuş :) güle güle kullanın.
Hasta olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun, havalar tam hasta olma havası dikkatli olmakta fayda var.
Hazırlaklarını bitiren arkadaşalrın da gözü aydın, darısı benim gibi tembellerin başına :)
Kurabiye için belki ben de yardımcı olabilirim size, bizzat kendim değil o kadar becerikli değilim ama kardeşim uğraşıyor bu işlerle, ondan yadım isteyeblirim sizler için. Benimkileri o yapacak. Gerçi oşeker hamurunu hazr alıyor. Pastanelerden (eğer tabi tanıdık pastaneyse diğer türlü pek vermek istemiyorlar) kilosu 10 tl ye falan alabiliyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar,

bir selam verebilmiştim birkaç gün önce, sizlerin hazırlıklarını görünce tabi beni de bir telaş aldı :) 2 gündür kıyafet yıkamak ve ütülemekle uğraşıyorum.
Ama çantam hala hazır değil. :)
Bunlardan önce birkaç şey paylaşmak istiyorum sizlerle;
Sarıbeybi nin haberleri üzücü, dua ediyorum ben de. Bir de bazı arkadaşlar bebeklerinin gelişimyle ilgili üzüntüler yaşıyorlar. Mutlaka ben de üzülürdüm böyle bir durumda ama yakın bir zamanda yaşadığım tecrübe nedeniyle mucizelere inanıyorum.
5.5 ay önce yeğenlerim doğdu. ikiz bir hamilelikti ve bebişlerimiz 26 haftalık doğdular, kızımız doğduğunda 890gr dı, ve doğduktan sonra 650 gr a kadar düştü kilosu. 5,5 ayda tostoparlak oldu :) maşallah hiçbir sağlık sıkıntısı da kalmadı. Oğlumuz gr olarak kardeşinden biraz daha iyiydi 960 gr. Ama ciğerleri yeterince gelişmemişti, şimdi o da çok iyi 2 hafta daha aralıklı olarak oksijen alımına devam edecek ama ondan sonrasında diğer bebeklerdenbir farkı olmayacak. Tabiki çok zorlu süreçler atlatıldı, dilerim ki kimse bunları yaşamasın. Ama hayatta herşey mümkün en önemlkisi de pozitif düşünüp hayata bağlanmak ve bebeklerimizin de bunu yapmasını sağlamak. Bizim tüm duygularımız onlara geçiyor. Alacağımız gıdalardan çok daha önemlsi bu.
Benim de ilk hamileliğim ve bir çok endişem oluyor, sizlerde de benzerlerini görüyorum o yüzden bu yaşadıklarımızı paylaşmak istedim ki endişelerinizin yerini umut alsıın,
650 gr olan bir bebek bile sağlıkla hayata tutunuyorsa sizin 2000 gr olan bebişleriniz çok daha sağlıkla büyür, en önemlisi onları mutlulukla sevgiyle huzurla beslemek.

Öncelikle bu iç açıcı yazından dolayı sana teşekkür ederim sonra da yeğenlerine ve tüm bebişlere sağlıklar dilerim. Çoğumuzun ilk bebekleri olduğu için çok telaşeli, mükemmeliyetçi ve heyecanlıyız. Bu günlere gülerek bakacağımız günler de olacak inş.

Dusundum de, bebek bezi 16 tane koydum fazla oldu galiba.
İki tulum, iki takim altli ustlu pijama da fazla galiba. Biraz azaltayim ben bunlari cantada yer acilsin.
4 tane de agiz bezi koymustum, onu da 2 yapayim:-)

Annemler ben yurtdışından gelmeden önce primanın hediyelerinden almışlar. Kutudan da 5-6 tane yenidoğan bez çıkmış. Onları koydum ben. Hem tek tek paketlenmiş şekildeler hem de numune olarak gönderdikleri için en kaliteli ürünleridir diye düşünüyorum.Ağız bezini de unutmuştum bu arada onu da koymalıyım.

dikkat et kendinee, sarıbeybi ile ilgili bebeğinin ciğerleri açılmamış hala kucağına alamamıştı en son:25: başka bende fazla takip edemiyorum arada bakıyorum:31:

Allah yardımcısı olsun ama onun bebeği 38 haftalık gözükmesine rağmen 3 hafta geriden geliyodu gelişimi sanırım 36 haftalık falan gözüküyodu yani o yüzden ciğerleri açılmamıştır tez zamanda sağlığına kavuşurda annesinin kollarına gelir.

Oznurcum sen iteklemeseydin bugunu de sallardim ben:-) su logusa kulotlarindan da alalim bitsin gitsin.
Bu arada gogus pompasi koydun mu sen?

Annemler ben yurtdışından gelmeden önce primanın hediyelerinden almışlar. Kutudan da 5-6 tane yenidoğan bez çıkmış. Onları koydum ben. Hem tek tek paketlenmiş şekildeler hem de numune olarak gönderdikleri için en kaliteli ürünleridir diye düşünüyorum.Ağız bezini de unutmuştum bu arada onu da koymalıyım.

Ben de almistim o primanin kutusundan 2 ser tane 2 paket vardi, actim digerleriyle beraber koydum. Zaten aynisindan almistim ben de.

Kizlar arada yemegimi de yapip geldim, kocam da biraz gec gelecekmis o gelene kadar ancak piser.
Bugun tembellikte sinir tanimiyorum, ama yarin kosturmaca. Bu sefer hedefimiz Kadikoy!

Allah yardımcısı olsun ama onun bebeği 38 haftalık gözükmesine rağmen 3 hafta geriden geliyodu gelişimi sanırım 36 haftalık falan gözüküyodu yani o yüzden ciğerleri açılmamıştır tez zamanda sağlığına kavuşurda annesinin kollarına gelir.

Bir ara onun bebeginin olcumleri onde cikiyordu, o da kafasina gore tickerini degistirmisti.
Sonra bebegin gelisimi durmus, 36 haftalikken aldilar ama bir suredir gelismiyormus zaten.

kızlar eşim geç gelcekmiş eğer erken gelebilseydi balık yemeye gitcektik.oyüzden yemek de yapmadım. ne yesem ki?bir fikir verin bana

amin inşAllah canım detaylı bilmiyorum ben de:31:
sanırım tıcker de 38. haftada normalde 36. haftadan gidiyormuş bebeği önden gidiyor diye değiştirmiş :26:

Eki Görüntüle 418064 $sepet2_p.webp Eki Görüntüle 418062

kızlar bebik şekerimi sepetimi bugün sipariş verdim. sizce iyi yapmışmıyım. esasında istediğim başka bişeydi ama çok pahalıydı.

guldencim hayırlı olsun,karar verip almışsın...güzel bence,diğeri pahalıymış madem bu da içine sinmiş iyi yapmışsın...

kolay bişeyler yiyebilirsin evde biftek varsa kızart yanına yeşil salata oh miss afiyet olsun.:56:

evde biftek yok malesef oyüzden en mantıklısı dışardan söylemek.

buarada bir arkadaşım daha 4 haftalık hamile yeni öğrendi ama şimdiden "içimde bişeyler kıpırdanıyor sanki,karnımın içi bir garip oluyor" diyor:52:.bende" daha dur o elma çekirdeği kadar bişey o hareketlerini hissetmene daha çok var" dedim :52:ama sağolsun beni bol bol güldürdü:27: şimdi dönüp bakınca (bende 4 haftalıkken öğrenmiştim:1:) zaman çok çabuk geçmiş.36 hafta nasıl geçer derken bitti bile.ayyy duygulandım bianda:43::43::43:

sarıbeybi ile konuşan var mı???
nasıl acaba???

mayıs annesi arkadaşım en sonunda doğum yaptı bu arada...
kızı o kadar beklettiler 10 cm açılmaya en sonunda ulaştılar ama bu seferde bebek yukarı kaçmış her ıkınmada...mecbur sezaryana aldılar...demek ki neymiş devlet gerçekten sezaryanı mecburi yapıyormuş...
ama kızcağız mahvoldu ya...kaç gündür...

Back
X