- 20 Haziran 2011
- 1.940
- 321
- 173
- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #34.681
Çok teşekkkür ederim minesualp. Ben de nevşehirin niğdeye çok yakın bir ilçesindenim aslen :) Hemşehricilik pek sevmem ama tüm oklar başak hanımı gösteriyor bana sankiEvet, ben de hastaneyi önemseyerek seçiyorum, yeni doğan ünitesinden ve evime yakınlığından dolayı akayı ya da güveni seçmek istedim.4 haftalıkken fatih üni'ye gittim ancak burada yazılan memnuniyetsiz içerikli yorumlardan ve hoşderedeki hastanesinde doğum yaptırılmıyor olmasından dolayı vazgeçmek üzereyim. Ayrıca detaylı kan testi ve idrar testi istememesi beni tereddüte düşürdü.Sadece TSH istedi, o da pco var bende dedim diye. Folik asite başla, şöyle beslen böyle yap, hiçbir şey demedi, hızlı hızlı konuştu, biz de vaktinden çalıyormuşuz gibi hissedip çıktık. Başak hanım bu konularda nasıl, erken dönemde gereken testlerin minimumunu yapıp bırakma taraftarı mı? Ya da bebek dışında anneyi de önemseyen bir tavrı var mı? Hani tamamlayıcı tıp dedikleri, nefes egzersizi önerisidir, spor tavsiyesidir gibi...
kızlar şimdi doktorumuzdan geldik nst de hafif sancımız çıktı alttan muayenemizi olduk doktor teyzemiz ohoooo doğum başlamış bu kız geliyoo dedi 4 cm açıklığım varmış hemen yatırayım akşam 9 gibi doğurturum normal dedi ben yarın geleyim olmaz mı dedim akşam doğurmazsan o zaman yarın sabah 8 de gel dedi yani yarın Allah nasip ederse öğlene normal yollarla doğurmuş olucam hepinizin dualarını bekliyorum
bebim iki hafta da bir bir hafta kan testi bir hafta idrar istiyordu. zaten eksikliğe göre magnezum ve kalsiyum kuıllanmaya başladım. bana 2li ve 3lü testi yaptırdı ama bi de dörtlü varmış sanırım. her şey normal olunca onu yaptırmadı. şeker ölçümünde de 100lük istedi. normalde önce 50lik isteyip yksek çıkarsa 75- yada 100 lük yapılıyordu. başak hanım direk 100lük yapalım dedi. çok sıkıntılı bi hamilelik geçirmediğim için tam da bilmiyorum. bu arada bana eleviti yazdı ama iyi beslenemediğinde kullan dedi. öyle her gün içme dedi. ben sadece 2-3 kere içmişimdir.
sorduğun sorulara ayrıntılı cevap veriyor ama egzersiz konusunda falan bana bişey demedi. ben sorduğumda şöyle yaparsan faydalı olur, şunları yapabilirdin dedi. soru sorarasan her şeyin cevabını bulabilirsin ama sormazsan kendiliğinden söylemez herhalde. ben her şeyi sordum. bu konuda memnun kalmayabilirsin belki.
ilk ben de güveni istemiştim ama sgk anlaşması kalkınca gidemedim. oranın doktorlarına da iyi diyorlar. bi arkadaşım ilk önce oraya gidiyordu. ilgiden çok memnundu fakat sonra özel sigortanın limiti dolunca çok pahalı geldi ve fatih e geçti. doğumu fatihte yaptı fakat pek tavsiye etmem. çünkü doğumda çok hırpaladılar. doktoru da çok isim yapmış bi doktordu. ama önce saatlerce suni sancı verdiler kıza. olmayınca epidural sezeryana geçmişler. 3 kez iğne yapılıp olmayınca genel anestezi yapmışlar. doğumdan sonra da doktor sen normaql doğuramazdın zaten demiş. ama ona rağmen normal için kaç saat suni sancı ekti. hiçbirimiz neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz elbette ama ister istemez insan etkileniyor böyle şeylerden. bi dönem fatihe geçmeyi ben de çok istedim çünkü. maddi açıdan daha hesaplı olacak diye.
Yok canım yok, maddi açıdan fatih hesaplı filan değil, hiç aklında kalmasın. Ben sgk'yla gittim fatihe bir kez 50 lira muayene ücreti ödedim.Akay 30 lira fark ödersiniz dedi bugun. Evime 10 dakika yürüme mesafesi diye gittim hoşdereye, şans eseri sıra buldum, normalde hep dolu oluyormuş, zaten 1-2 tane kadın doğumcu var. Ama sonradan öğrendim ki hoşderede doğum yaptırılmıyormuş, beştepeye gitmek gerekecek.Orası da uzak kalıyor biraz, acil bir durumda eskişehir yolu trafiğine gir falan hiç istemedim. Bir de o dediğin doğum işkencelerini ben de duydum fatihte. Bilmiyorum belki kulaktan kulağa yayılan bir şehir efsanesidir ama sonuçta internet biz normal halkın birbirine yardım etmesi ve fikirlerinden faydalanması için bir nimet. Ben burada okuduklarıma tabii ki inanırım. Aslında tıp fakültesi her zaman daha güvenilir gelirdi bana ama eşim gazi tıpın diş hekimliğine gitti bir kez ve asistanların kobayı oluyorsun resmen. Öğrenme aşamasındalar, tabii ki hata yapacaklar ama gördüğüm kadarıyla hata yüzdeleri büyük oluyor.O yüzden biraz da vazgeçtim tıp fakültesi hastanelerinden.
Aslında senin anlattığın kadarıyla genel olarak başak hanım aklıma yattı. Yani ilaca çok bağımlı yaşatmak istemiyor ama faydalanmak taraftarı aynı zamanda.Peki doğuma kendisi mi girecek? Baştan konuşuluyor mu böyle şeyler? Ya da hastanede o an kim varsa o giriyor mantığı mı var burada da ? Bir de bazı hastanelerde sgk'lı ve özel ayrımı yapılıyormuş, sen yaşadın mı böyle birşey?
selam haziranın güzel anneleri,
geçmişe az bi göz atıp geldim. yanlış saymadıysam yarına 4 doğum var. minilya, ecem06, D-Gabbana, bi arkadaş daha vardı. Allah hepinize kolaylıklar versin, hangi yolla olursa olsun sağ salim rahatlıkla alın bebişlerinizi kucağıınıza inşallah. dualarım sizlerle.
Bu arada doğum yapan arkadaşlar varsa gözleri aydın :) darısı başımıza
kontrolleri rahat ve iyi geçenlerin de gözleri aydın.
hastalarımıza da bolşifalar olsun. Sıcaklar başladı son günleri olan biz hamişleri çok yoruyor. Allah hepimize kolaylık versin.
hmnoglu - ellerinize sağlık kurabiyeler çok güzel olmuş.
biz de bugün doktora gittik. Ben samsunda yaşıyorum. birkaç dr denememden sonra medicalpark a gitmeye karar vermiştim. dr umdan çok memnunum ama hastanenin çıkardığı bazı ekstralara sinir oldum. bir de doktoruma ne kadar güvenyorum desemde sezeryan dediği için acaba sezeryancı bir doktr mu die içime kurt düşmüştü. Burdaki tıp fakültesinin kadın doğum servisinde çalşan kuzenim var, o bana randevu ayarladı, fakülteye gittim. Orada da muayene oldum. Bakalım ne diyecek dedim, bir de dr ile iyi iletişim kurarsak doğumu da orada yaparım diye düşündüm. Devlet kurumlarındaki kalabalık karmaşıklık durumuna rağmen kontrolüm iyi geçti. Bunda tanıdıklarımın olmasının da kesin etkisi var :) doktordan iyi bir elektrik aldım ama o da sezeryan dedihaftaya salı günü kontrole gideceğim o zaman gün kararlaştıracğız.
Biryandan sezeryan olacağı için üzülüyorum ama bir yandan da kendimi teselli ediyorum 2 doktor da aynı şeyi söylediğine göre gerçekten öyle olması gerektiği için sezeryan olacağım. inşallah öyledir. :S
günaydın kızlar
öncelikle doğum yapacaklara Allah kolaylık versin
pzt gittiğim kontrolde doktor nst istedi ben saat 11 gibi kahvaltı etmiştim nst saat 16 ya sarktı halıyle biraz açlık vardı dolayısıyla nst sonucu pek doktorun istediği gibi çıkmadı tekrarını istedi bişeyler yiyip tekrar nstye girdim sonuç normaldi ancak aynı şeyi bir önceki kontrolde de yaşayınca doktor beni biraz korkuttu isterseniz bebeği sezeryanla alalım dedi. ama karar sizin bişeyler yedikten sonra sonuç normalse bence bir sorun yok dedi ama benim çok aklıma takıldı. hareketlerini say günde ondan az olmasın dedi. sürekli bebeğimin hareketlerini sayar moddayım. on dan fazla hareket ediyor.
siz de böyle bir olay yaşayan var mı yani bebek çok hareketli değil ama arada bir hareket ediyor öyle fıldır fıldır değil yani siz de durum nasıl sürekli hareket ediyor mu bebeğiniz? hareket sıklığı nası?
evet ilaç konusunda zorunlu olmadıkça vermiyor.
doğuma başak hanım girecek. bişey olduğu zaman anında haber veriyolarmış. ben hem kendisine hem de girişte bizi çağıran görevliler var onlara sordum. pazar günü ya da gece bi sorun oldu nasıl oluyor diye. doktorunuza haber veriliyor dedi. başak hanıma da dedim gece falan bişey olursa ne olacak diye. cebim hep açık arayın beni dedi. sıkıntı yok dedi.ben gündüz bikaç kez aradım hemen ulaştım. açamadığı zaman da kendi döndü ama gece arayınca hemen açacak mı bilmiyorum. öyle bir durum olursa da direk hastaneye ulaşırım. onlar haber verirler sanırım.
bir de babalar günü için eşine çerçeve süprizi yapmak isteyenler için unnadoda benim aldığım yılın babası çerçevesi yine indirimde
beklediğimden çok daha güzel çıktı
yılın babası, i love dady gibi çeşitleri var
güzel bir süpriz olabilir
almak isteyenlere duyrulur
Valla içime su serptin minesualp'cim. Umarım ben de senin gibi memnun kalırım. Bir tane düzgün doktorla başlayıp onunla devam etmek istiyorum çünkü, 7-8 ayımı sürekli doktor arayarak, hastane değiştirerek, deneyerek yanılarak geçirmek istemiyorum. Doğuma da takip eden doktorun girmesi çok iyi, yoksa ne anlamı var sürekli aynı doktorun takibi altında olmanın diye düşünüyorum.
Paylaşımın için çok teşekkür ederim, yarın muayeneden geldikten sonra tekrar yazarım düşüncelerimi. Umarım Allah seni bebekciğine kolayca kavuştursun, ağrısız sızısız, sağlıklı bir şekilde kucaklaşın
canım karnın burnunda misafir agırlaamaya mı çalışacaksın allah yardmcın olsun kendini yorma bence
walla malesef öyle canımcım, milletin düşünmesi lazım ama nerdeeeeeeeee
pek bişey yapmıycam zaten ama ew berbat, üzerinden gecicem napim artık..
kaynanam da diyo bugün alışwerişe gidelim eminönüne çarşıya.. dedim misafirim gelicek, hay Allah işlerimiz daha önemliydi, zamanda kalmadı, keyfii mi geliyolar diyo. yok dedim iş görüşmesine geliyolar
anlıycan 2 arada 1 derede kaldım..
bu sıcakta bide oralara sürükliycekler beniyarına erteledik çarşıyı..
BU ARADA BUGÜN DOĞUM PATLAMASI YAŞIYOMUSUZ..
HADİ HAYIRLISIIIIIIIIIIIII..
gunaydın kızlar artık hala dogurmadım dıe ısyanlara gırıp yazmıycam
cunkı bıraz antıpatı dogurdum rahatsız etmeye basladım
hakkında hayırlısı olsun canım.. bebişin sağlıcakla gelsin de o önemli takma..
peki merak ettiğim doktorlar neden sezeryan dedi, bi açıklama yaptılar mı ?
sevindim çatı müsaitliğineselmlar biz geldik hanımlarçatı muayenemizi olduk,hiç hem de hiç canım yanmadı çatın müsait bebek kilolu değil pırt diye doğurursun dedi yalnız bebiş daha yukardaymış,açılma da yokmuş bebeğim geçen haftadan beri kilo almamış 2900 hala,dr normal istiyorsan bebeğin çok kilo almaması ii dedi ama kilo almaması canımı sıktı.nst ye de bağlandım,ufak bir sancı çıktı.haftaya görüşürüz dedi:)ben açıklığım var ümidi ile gitmiştim,hayırlısı:)
ben her nstye girdiğimde mutlaka tok gidiyorumgünaydın kızlar
öncelikle doğum yapacaklara Allah kolaylık versin
pzt gittiğim kontrolde doktor nst istedi ben saat 11 gibi kahvaltı etmiştim nst saat 16 ya sarktı halıyle biraz açlık vardı dolayısıyla nst sonucu pek doktorun istediği gibi çıkmadı tekrarını istedi bişeyler yiyip tekrar nstye girdim sonuç normaldi ancak aynı şeyi bir önceki kontrolde de yaşayınca doktor beni biraz korkuttu isterseniz bebeği sezeryanla alalım dedi. ama karar sizin bişeyler yedikten sonra sonuç normalse bence bir sorun yok dedi ama benim çok aklıma takıldı. hareketlerini say günde ondan az olmasın dedi. sürekli bebeğimin hareketlerini sayar moddayım. on dan fazla hareket ediyor.
siz de böyle bir olay yaşayan var mı yani bebek çok hareketli değil ama arada bir hareket ediyor öyle fıldır fıldır değil yani siz de durum nasıl sürekli hareket ediyor mu bebeğiniz? hareket sıklığı nası?
çerçeve beklediğimden çok daha güzelcanım sağol bilgin icin. cercewenin boyutu nasıl merak ettim bende düşünüyorum da, cok küçük bişi olmasın istiyorum ?
Kızlarrrrr selamlar,
işlerimi halledip kk yı açtım hemen bugün doğum çok merak ettim. herkes iyidir umarım. bakabildiğim kadar bir geçmişe bakayım bu arada babalar günü hediyesi almam gerekiyor ama ne alıcağımı bulamıyorum ilk babalar günümüz şöyle yıllarca hatırlanacak bişi olsa alanlar ya da alacaklar bi fikir verin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?