2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

slm kızlar,
doğumdan sonra malüm fazla yazamıyorum fakat hergün takip ediyoruum. bebeğim saolsun gece beni hiç uyutmuyor gündüz uyuyabiliyorum sadece. bugün epey doğum olmuş. gün geçtikçe doğumlar artıyor şükür rabbime. geride kalan arkadaşlarım zaman daralıyor sizller içinde çok az kaldı. rabbim meleklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. kendinize çok dikkat edin.

Uzun zamandır yazamıyorum kızlar.. Doğum yaklaştıkça daha da bir ağırlaştım. Ayaklarım 2 gündür davul gibi ellerim bile şişti bu benmiyim diyorum kendi kendime. Ve inanılmaz derecede terliyorum geceleri yatamıyorumm puff

Şu an annem yanımda sağolsun bana bakıyor. Yarın kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek...

İnş. herkes iyidir bir çoğu doğum yapmış sanırım darısı yapmayanların başına..

Ben de gece sicaktan terden uyuyamiyorum. Klima salonda calisiyor, vantilator bizim odada. Kocamin sirti boynu falan gitti, bendeki hararet gecmedi!

Merhaba arkadaşlar,
Malum ben de bebiş yüzünden çok sık yazamıyorum ama fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Doğum yapacakların Allah yardımcısı olsun, bekleyenlere de Allah sabır versin.
Bir de bebeğim zayıf olacak diye üzülen anneler için yazıyorum. Benim oğlum 36.haftada doğdu. Doğduğunda 3050 gr 'dı. Hastaneden çıkarken 2830 gr'a düşmüştü. Dün tarttık, 3 haftada 3700 gr'a ulaşmış maşallah O yüzden kiloyu hiç dert etmeyin, sağlıklı olsunlar yeter.

Bu arada doğumdan sonra lohusa sendromu denen şey bana uğradı ne yazık ki. Belki bebeğim erken doğduğu için.. belki zamanında doğsaydı da olurdu bilemiyorum. Bebeğim doğduktan sonra ona her bakışımda , emzirirken ağlıyordum. Onunla konuşamıyordum, sevemiyordum bile. Etrafımdaki herkese nefretle baktım 1-2 hafta sürdü böyle. Birisi birşey söylese ağlıyordum. Hep ağlayarak emzirdim bebeğimi. Şimdi düzeldim Allaha şükür. Ama hala insanların söyledikleri çok batıyor. Eşimle bile aramız bozuk. En çok da ona sinir oluyorum aslında. Bu dönemde bana pek destek olmadı çünkü. Umarım bu durum da geçer...

Hosgeldin canim
Insallah en kisa zamanda atlatirsin bu dönemi.Ins.esininde akli basina gelirde dahada destek olur sana.
Zor bir sürecden geciyoruz
Allah yardimcin olsun canim.Uzuldum vallahi,sonucda engel olamiyorsun.Tamamen hassasiyetimizden dolayi.

Masallah bebegine

Güzel anneler selam. Ben 40+0 da pazartesi günü doğum yaptım oğlum kuzey dünyaya geldi. Dün taburcu olduk. 3180 gr ve 49 cm. Usg de 3600 çıkıyordu ama olsun hiç önemli değil. Pazar sabahı wc ye gittiğimde pembe bi leke gördüm ve peçetem kurularken üç kez ıslandı. Hemen hastaneye gittim hiç sancı gelmedi. Açılmama baktılar bir cm di. Eve gönderdiler ve akşam gel dediler. Akşam 6 da evden çıktık ve arabada gaz sancısı gibi sancılarım oldu. Meger sancım varmış. Hastaneye girişimi yapırdım. açılma hala bir cm di. Hastanede neredeyse tek başımaydım. Sabaha kadar 4 kez nst ye bağlandım ve her 5 dk bir sancım oldu. Her sancı 3 kulhu bi elham okuyana kadar sürüyor ve geçiyor. 12 saatlik sancının son 3 saati zordu ve derin nefes aldım. Hepiniz için büyük dualar ettim. Açılmam 8 cm oldu ama bebeğim aşagı inmedi. suyumu patlatıp doğumhaneye aldılar hiç bağırmadan 3. sancımda yani 15 dk içersinde bebeğim yağ gibi geldi. kaka yapacak gibi ıkın dediler. genç asistanlar vardı ve devlet hastanesinde olmama ragmen büyük ilgi vardı ( şişli etfal) ilk gün bebeğim hiç uyanmadı sütüm de yoktu. 180 gr vermiş Dün evde banyo yapıp bulgur yedim. Annem akardan anason, rezene , ısırgan karışımı almış şimdi çok şükür bebiş uyuyor ama gece çok kalkıyo. Sağlık olsun. İlk gün idrar yolu tıkalı operasyon gerekebilir deyip 24 saat takibe aldılar çok şükür onu da yaptı. Hepinizi çok öpüyorum çok mutluyum ve srularınıza yanıt verebilirim. :) ( iki günlük anne :)

canım dediğin gibi sağlıklı bebeklerimiz olsun kiloyu sonra almaya devam ederler..

eşin pek anlayışlı değil sanırım. Karşına alıp konuşmayı dene istersen belki oda bunalmıştır evde birsürü insan karışan kişiler filan

Kızlar bişi soracağım ben dün sepet aldım kurduk falan şimdi o etrafını yıkıyım mı sadece siliyim mi? Birde yatagı yok içinde sepette küçük zaten ne koyayım altına acaba?

bu doktor bebeğin suyu azalmış
hareketlerine dikkat et dedi
kafayı sıyırcam rahat huzur vermiyorum bebeğede kendime de
yarın kontrol var umarım su iyidir

kızlar hayırlı zamanda gelsin bebişlerimiz ama ben cok bunaldım ,düşünmekten hiç sancıda yok ,bebk tem kanala gırdımı onuda bılmıyoruz ozellıkle yapılması gereken bişey varmı bebegın kanala gırmesı ıcın egzersiz falan yurumenın dısında Allah yardımcımız olsun

canım ne mutlu sana bebeğine kavuştun.. allah bizede nasip eder inş. burya güzel doğum anılarımızı paylaşmak

Sağol canım. Evet zor bir dönem oldu benim için, ama şimdi daha iyiyim Allaha şükür. Normalde de çok duygusal bir insanım, herhalde doğumdan sonra hormonlar beni altüst etti.

selam kızlarr
biraz uyuyum dedim 1 saat yattım ama uyuyamadım
nazar değdiniz terledim yatınca
kalkıp banyoma da girdim
hala yemek yapmadım
yapıcam inşallah bugün içinde
misafirimizi de 6:30da almaya gidicek kocam
çorba ve barbunya var sadece, napıyım yaa misafir ağırlayacak durumda değilim
o da bilerek geliyor zaten
minilya doğum yapmış demek ohh ne güzel
epidural olan da pek yok, neden acaba yaa
bn epidural istiyorum, doktorum da istersen vururuz dedi
ama kafam karışıyor niye kimse epidural yapmıyorr

Kizlar arabaya guneslik aldinz mi? Kraft, lindam, sunshine 3 tane marka var e- bebekte.
Hangisi daha kullanislidir acaba?
ben aldım canım hepsiburadadan
siyah cama vantuzlu basit bir model
fiyatı da çok uygundu
işimizi görür sanırsam

koskoca maşallah diyorum sana ve oğlun kuzeye
oğlumun adaşı
devlet hastanesinde mi yaptırmıştın kontrollerini? neden devlette doğum yaptın?
şimdi sütün nasıl acaba?
mama verdiniz mi süt olmayınca?
senden tavsiye alalım, gecelik mi giyiliyor? pijama giydin mi hiç?

Kızlar bişi soracağım ben dün sepet aldım kurduk falan şimdi o etrafını yıkıyım mı sadece siliyim mi? Birde yatagı yok içinde sepette küçük zaten ne koyayım altına acaba?

bence silmen yterli
sepet beşikler için de yataklar var sanırım ama emin değilim
yoksa da kendin pamuktan diktirebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…