2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda veya daha ileriki haftalarda burun kanamaları olabilir. Bu kanamalar genellikle şiddetli değildir ve kendiliğinden dururlar. Kanamaların nedeni damar sisteminizdeki değişimler nedeniyle (kan miktarının artması) dış ortama açık olan burun içi kılcal damarların daha kolay çatlayabilir duruma gelmiş olmasıdır. Yaklaşık %20 anne adayı gebelikte bu durumu yaşar. Tüm burun kanamalarının nedeni elbette bu şekilde açıklanamadığından durumu her zaman olduğu gibi doktorunuza iletmelisiniz.
Diş eti kanamaları da bu haftalarda sıktır ve gebelik döneminde diş etinde ortaya çıkan değişikliklere bağlıdır.
Bu haftalardan itibaren yaşayabileceğiniz diğer bir durum da "kasık ağrısıdır". İki taraflı kasık ağrısı olarak hissettiğiniz bu ağrı aslında "apışarası" adı verilen bölgede yani bacağınızın iç yüzünün kemik çatınızla birleştiği yerde duyduğunuz bir gerginliktir. Bu gerginlik bölgedeki kaslarla kemikleri birbirine bağlayan ligaman adını verdiğimiz bağ dokusu elemanlarının gerilmesinden başka birşey değildir ve normaldışı bir duruma işaret etmez.

Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.
Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.
Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.
Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.
Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.
Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.

hanımlar merhaba...
geçmişe pek bakamadım ama dualarınızı eksik etmediğinizi biliyorum..
sabah erkenden gittik benim dr buranın en yoğun dr si.
saat 11 gibi sıramız geldi dr baktı usg de bi sıkıntı yok bebek 470 gr olmuş dedi.
haftasına göre normal dedi..
sonra şeker yüklemesi için kan verdim şekerli su içtim iyiki limon
sıkmışım sizlerde mutlaka limon sıkın kızlar çok rahat içiyorsunuz..
bir saat bekliceksin dediler bu arada detaylı usg ye gittim..
dr çok gıcıktı hiç bir bilgi vermedi..
öyle uuzn uzun bakmadı adamdan zorla bebeğin siyah beyaz olan resminin çıktısını alabildim..
en son da hocam bi sıkıntı yok inş dedim yok bize göre bi sıkıntı yok dedi.
tekrar kan verdim ve 1 saat daha bekledim tabi açılıktan ölücektim neyse sonunda
saat 2 gibi dr gösterdim şekerim biraz yüksek çıktı 20 gün sonra
100 luk şeker yüklemesi yapıcakmış dr
eğer bunda da yüksek çıkarsa diyetisyene yollicam seni dedi
21 ocaktan bu tana 800 gr almışım..
bizden haberler bu kadar
hepinize çok tşk lerrr

kızlar bi de bana göre 22+ larda olan haftam
bugün 21+5 çıktı adet günümle usg tutmuyo birbirini
bi sıkıntı olmaz inş dimi??

şeker yüklemesi için erken değil mi canım?inş. 100luk şeker yüklemesinde sorun çıkmaz,bir aarkadaşım da çıktı hamilelikte diyet yapmak zor diyor.

bence sorun olmaz canım ya bu aydan sonra bebekler birden gelişecek.Allahın izniyle sağlıkla doğacak bebişlerimiz

Kizlar benim kuzenin karisi hamileyken, seker cikmisti. Asiri da kilo almisti, doktor ne dediyse kiz hic umursamadi. Cok rahat bir kisiligi var.
Sezeryan istedi oyle dogurdu, gayet saglikli bir oglu oldu. Ayni rahatlikla buyutuyor, cocuk da acayip sakin sorunsuz nerdeyse 3 yasinda olcak.
Herseyi bu kadar didiklemeyin, dert etmeyin derim ben

kızlar bana yardımcı olur musunuz?

ben cok sık idrara cıkıyorum.cok su da içiyorum tabi ki ama yarım saatte bir idrara cıkıyorum.yarın sağlık ocağına görünmeyi düşünüyorum.

sizde nasıl.hamilelik olsa da bu kadar sık idrara cıkmak normal mi?

hiççççççççççç sıkma kendini her hamileye mutlaka bir aksiyon yaşatır bu tıp kurumu sen üzülme bişicik olmaz burda hepimiz sana duacıyız.benimde ablama bebeğin sol kolu yok dediler 1 ay ağladı.sonradan aklına geldi doktor değştrmek çocuğun 2 koluda sapasağlamdı.onlar tövbe tövbe ALLAH değiller sen dua et..

herşeye sağlık ocağına gitmeye ne gerek var üşenmiyormusun??çok su içiyorsan benim gibi sık idrara çıkarsın bebek büyüdükçe alan daralıyor idrar torbanda bırakta daralsın dimi?

Eki Görüntüle 342348 Eki Görüntüle 342349 Eki Görüntüle 342350
teyzelerim benim hokka gibi burnum fındık kadar ağzım var ne kadar güzel bir kızım ben yaaaa

canım maşallah bebişin çok tatlı allahım esirgesin :))) bende bugün bebeişimi gördüm geldim bize el salladı çok mutlu olduk ama bizim resim de makinada seninki gibi görünüyordu fakat çıktıda siyahbeyaz((yarın bende paylaşıcam :))))

canım bende çok idrara çıkıyorum ama bu çok su içtğimden kaynaklanıyor 2 3 lt arasında tüketmem gerekiyor doktor tavsiyesine göre sende eğer 3 lt ye kadar su tüketebiliyorsan günde bence gayet normal wc ye taşınmaların tabi biz her gittğimizde tam idrar tahlili veriyoruz eğer sende veriyorsan ve dr.un bişey demediyse endişelenmene gerek yok

Son düzenleme:
İyi geceler kızlar nasilsiniz umarım iyisinizdir bayadir giremiyorum
Biz bugün Dr gittik ayrıntılı ugs girdik hersey normal dedi ama kroid pleksus kıstı varmış dr önemli bisey değil 28. Haftaya kadar kaybolur dedi genelde olur dedi ama kafaya taktım iste bisey olmaz inşallah burada kızımız olacak 2. Bir prensesim geliyor saglicakla gelsin

Son düzenleme:

Merhaba;

Canını sıkmana hiç gerek yok,idrara çok çıkman çok normal,günde ortalama 3 litre su içersen normal olarak bu şekilde çıkarsın:)hatta gebeliğin ilerleyen safhalarında fetus idrar torbana daha da baskı yapacağı için lavabo ile dostluk kurmaya başlıyacaksın:)doktorumla esprisini çok yapardık:)))benim ilk gebeliğim öyle olmuştu:)ve yine aynıyım:)sen suyunu bol bol içmeye devam et :)idrar renginin açıklığı senin günlük tüketmen gereken sıvıyı da göstericektir:)
Şimdiden hayırlı doğumlar:)

Kizlar gunaydin
Saat 7 ben 5,5tan beri ayaktayim, sabah sabah yapacak birsey bulamadim.
22+2yim bu sabah tartildim hamile kadigimdan beri toplam 5,5 kg almisim. Hosuma gitti, hic fena degil.

tofita85 canım eşim levrekleri aldı bu akşam tarifini yapıcam inş. becerebilirim :)) püf noktası falan yok dimi :)) rezil olmiim..

Günaydın annişlerrr

cnm ben çıkmıştım sen mesajı yazdığında , umarım çok güzel olmuştur, hiçbir püf noktası yoktu :)

cnm yatak 550 tl beşik 250 tl , bi arkadaşla birleşip 3 mobilyaya tamamladık.ikisini 600 e aldık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…