- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #7.621
yinee bizz :)
tettonozu vurulduk azcık gezıp gelsık ıkıncı doz bırıncısınden daha cok acıdı vurulurken ama suanda bı sıkıntı yok. İlkinde hang reaksiyonları verıyosa ıkıncıde de aynı sekılde gecıoms..
niobellacım mahallenin en mutlu bebeğinide 1.5 ayı gecdi sanırım indirimli sepetındeydı baska kıtplarda vardı..
emzirkende ilk zamnlar yarm saat bı memişi yarm saat diğer memişi emzirdikden ıkı saat sonra yıne aynı sekılde emzırmek gerekıyomus 9 ay 3 yıl annelik günlüğünde okumusdm bugun.. emzırme yastıgı konusulrken aklıma geldi..
sarıbeybıcem yazdıklarına gore daha oncede bole durumlar yasadın sanırım ama ilk önce bi eşinle konus yanlıs görmüş olabilirler
AĞLAYAN BEBEĞİ SUSTURMANIN 5 YOLU.......
Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.
Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.
Shushing: ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.
Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.
Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.
- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?
Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.
- Bu yöntemle anne mi daha başarılı bebeği sakinleştirmekte, baba mı?
Babalar daha başarılı.
- 5 S yöntemi uygulanan bebekler, nasıl erişkin oluyorlar, gözlemleyebildiniz mi?
En önemlisi size güvenmeyi öğrenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri. Büyüdüklerinde de kendilerine çok güvenen, mantıklı, dışa dönük bireylere dönüşüyorlar.
"Mağara adamıyla az kelime kullanarak konuşun"
Türkçeye de çevrilen kitaplarında 8 ay-5 yaş arasındaki çocukların eğitiminde anne ve babalara yol göstermek için geliştirdiği “mağara adamı” tekniklerini de anlatan Dr. Harvey Carp, Amerika’nın kitapları en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı olmasıyla tanınıyor.
Halen UCLA Tıp Fakültesi’nde çalışan Dr. Harvey Karp‘ın “Mahallenin En Mutlu Bebeği” ve “Mahallenin En Mutlu Çocuğu” başlıklı 2 kitabı 20’den fazla dile çevrildi. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı:
"Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"
ayyy bugün hiiiç ilgilenemedim forumla, napıyosunuz annecikler....
ben çok yoruldum yaaa, kaç saattir ayaktayaım, mutfakta yemek pişirmekten helak oldummm
sizler naaptınız bugünnnn
herkese iyi akşamlar,
teşekkür ederim
valla canım insanın gözü bişeyi görmüyor uyuyamayınca
benim de biara acayip kasık sancım olmuştu
o zamanlar kurtarıcım oldu resmen yastık
kesinlikle işe yaradığını düşünüyorum
Cuma akşamı doktora gittik ve bebeğimin cinsiyeti kesinleşti,erkek:)
Kızlar iş yerinde hamileliği yüzünden sıkıntı yaşayan var mı?mesela görev değişikliği yapılan ya da mayıs ayı gibi ücretsiz izne çıkacağım için dahaönemsiz işlerde görevlendirilmek gibi???? Üzüldüm ama bu konuda alınganlık mı yapıyorum???
öncelikle hayırlı olsun oğlusun. ben varım hamişim gidicem diye şubem değiştirlldi bende çok üzülmüştüm gün ağladım ama yapıcak bişi yok
Çok teşekkürler:)Açıkcası bende bi tuhaf oldum ama maalesef yapacak bişi yok
İşe başlayana kadar kimbilir neler değişir,hepimiz için hayırlısı olsun.
canımm adresini verdiğin siteden ben de yastık almayı düşünüyorum ama sepete ekleyince seçenek çıkmıyor?.yani renk vs nasıl seçiyoruz?.
aynen öyle bide yüzüme açıkça durumumdan ötürü olduğunu söylediler ve bu bi kamu kurumu, dedim devlet böle yaparsa özel sektörün işten çıkarması normalmiş, bu halimizde üzüyorlar bizi. Ama hayırlısı ya dönüşte herşey daha ii olur ins.
Merhaba herkese bende 2012 Haziran annesi olacağım inş. 22 haftalık hamileyim.
Dün aniden kasıklarımda adet sancısı gibi bir sancı oldu çok panik oldum acile gittik hemen idrar yolunda enfeksiyon olduğu ve bu yüzden sancı yaptığı söylendi bugün de kendi doktoruma gittim günde 3 lt su içmemi tavsiye etti ve antibiyotik verdi. Doktorum hiç su içmiyor musun dedi hayır günde 10 bardak içiyorum dedim 3lt içeceksin dedi 5 gün sonra tekrar gidicem inş. kurtulurum bu enfeksiyondan. Nereden nasıl bulaştı anlamadım çokta dikkat ederim pufff inş. geçer bu sancı
Benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan oldu mu acaba?
Dün aniden kasıklarımda adet sancısı gibi bir sancı oldu çok panik oldum acile gittik hemen idrar yolunda enfeksiyon olduğu ve bu yüzden sancı yaptığı söylendi bugün de kendi doktoruma gittim günde 3 lt su içmemi tavsiye etti ve antibiyotik verdi. Doktorum hiç su içmiyor musun dedi hayır günde 10 bardak içiyorum dedim 3lt içeceksin dedi 5 gün sonra tekrar gidicem inş. kurtulurum bu enfeksiyondan. Nereden nasıl bulaştı anlamadım çokta dikkat ederim pufff inş. geçer bu sancı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?