- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #9.561
herkese günaydınnn artık gecelerı ne yapsam olmuyo tek kelımeyle rahatsızım belım boynum heryerım ugusuk agrıo
bu arada bılgı paylaşan arkadas içinde saolsun canı sıkkın olanlarada allah yardım etsınn
Bugun dogumu anlatacaklar, yarin da dogum sonrasi bebek bakimi.
Yine notlarimi aktaririm annecikler.
Calisanlar icin hamilelik cok daha zor, mumkun oldukca hareket etsinler, merdiven kullansinlar. Doktorlarin iki lafindan biri hareket ve kilo alimi.
Herkese guzel bir gun diliyorum
son olarak hamilelik boynca dikkat etmemiz gerekenler ozetle sunlar:
1- bol sivi alimi
2- karninizda asagi cekilme hissi, sag kadrandaki kramplar, agrilar
3- kanama
4- tansiyon (eve elektronik bir tansiyon aleti alin dendi, hergun duzenli 1 kere olcmek yeterli)
5- bacaklarda odem
6- asiri kilo alimi (diyabete dikkat, bebege de zarari var)
7- hergun en az 40 dk tempolu yuruyus
uyku icin doktora sirtustu yatmanin zarari var mi diye de sordum.
Adam dedi ki vucudun zaten bir sure sonra buna izin vermeyecek, sirt ustu yatinca gozun kararacak, basin donecek ve yan yatacaksin.
Hamile yastiklarindan alip kullanabilirsniz, faydasini gorursunuz dedi.
çok teşekkürler bu güzel bilgiler için
Göbek deliğimin etrafı ağrıyo demiştim ya dün..1 yol gördüm orada hafif kızarık ama tam çatlak gibi değil
çatlamaya çalışıyo sanırım
hemen yağlandım pehlivan gibi ama olan oldu bence
Canim catlaklari da sordular. Herkesin ilaci kendine dedi doktor. Ona iyi gelen sende ise yaramayabilirmis. Seninki bana yaramayabilirmis.
Temelde mantik su, deriyi nemli tutmak. Bol sivi alimi burda da devreye giriyor, bir de banyodan sonra kremlenmek cok daha iyimis. Deri zaten hafif nemli oldugu icin iyi cekiyormus kremleri. Ben ph 5.5 dus jeli kullanmanin cok faydasini gordum, sabun beni delirtiyordu. Zeytinyaglisi bile kasintidan gebertiyordu.
günaydın herkese annecikler......
nasılsınız bi sorun yoktur inşş.
ben birazdan çıkıp yine kç validemi dr a götürcem, öğleden sonra da mr a götürcem.
size slm vermeden çıkmak istemedim.
bu arada geçmişi de okudum yani ihmal eder miyim hiç biricik topiğimi
nilobella çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, ben de çok istemiştim bu kursa katılmayı ama hem yolu biliyorum hem de saatleri uymuyordu sanırım.
ama sayende gitmiş kadar olduk çok saol gerçekten
bu arada kızlar göbeşinisde kahverengi çizgi çıktımı sizinde, benim bikaç haftadır hafif de olsa var.
Bu arada beni uzen bir ayrinti daha var, o da su: ikli testi perinatolog yapmaliymis, tipki detaylida oldugu gibi. Benimkini medical parkta uzman olmayan bir doktor yapti, bilgisizligime geldi ve cok uzuldum. Bir de orda bir kiza doktoru ikiliye gerek yok direk uclu test yapalim demis, ben en azindan uclu testin kesin sonuc vermedigini biliyordum, o daha da dunyadan bir habermis. Doktorlarin her dedigine guvenmemek gerekiyor, islerine geldigi sekilde yanlis yonlendiriyorlar.
Diger mevzu da vitaminler. Melih bey sadce 5.aydan sonra demire ihtiyacimiz oldugunu soyledi, geri kalani sizin tibbi durumunuzla ilgili.
Vajinal dogum yapmayi dusunenler icin kendilerini hazirlamalari cok onemliymis. Oncelikle psikolojik olarak, daha sonra fiziksel olarak.
1- fazla kilo almayacaksiniz
2- her gun yuruyus en az 40 dk
3- pelvik kaslarinizi gelistireceksiniz ki ikininca bebegi itebilesiniz. Pelvik kaslar icin egzersizler varmis, biri kegel egzersizi.
4- dogru nefes tekniklerini ogreneceksiniz, yogaya gidebilirsiniz, cok tavsiye ediliyor.
kızlar konumuzla ilgisi yok ama beni çok üzen olaylar oldu.şimdi ne yapçağımı bilemiyorum.herşey herkesle paylaşılmıyor.belki sizlerden tavsiye gelebilir.bebeğimde strese giriyor diye üzülüyorum.
benim eşim 3 gün evdeyse 4 gün işinden dolayı iş gezisinde.bu duruma bile alışamadım henüz.evleneli 7 ay oldu zaten.ben eşimi seviyorum ama artık bana güvenmediğini söylüyor.eski sevgilim sürekli beni rahatsız ediyor.geçenlerde nasılsa numaramı bulmuş ve beni aradı.hiç konuşmadan kapattım.mesaj attı ve eşim gördü.çok kötü tartıştık.hattımı kırdı attı.yeni hat alcaz.onun 3 hattı var.dün bana 1 ini verdi.hat alıncaya kadar bunu kullanıcam.2 gün olmuştu iş gezisinden döneli apar topar toplandı yine iş gezisine gitti.ben eşime güveniyorum ama bana inat gibi yanlış bi şey yapar mı diye düşünmeden edemiyorum.gercek bu değil ama eşim benim onu sewmediğimi eski sevgilimi düşündüğümü söyliyip duruyor.beni günde 3 kere arardı.dün akşamdan beri aramıyor.
ve o gittikten sonra cok kötü bi şey oldu.bana verdiği hattına mesajlar geliyor.tam anlam veremediğim mesajlar.bu kim diye aradım.bilmiyorum diyor.öyle bi şey olsa o hattı sana verirmiydin falan dedi.ne düşünceğimi şaşırdım.karşı tarafı arıyınca teli açmıyor şimdi.ben çok kötü oldum ya.biz çok iyiydik hiç yoktan aramız bu hale geldi.
günaydın canım. şeker yüklemesi 24-28. haftalar arası yapılır. yani senin henüz geçmemiş oluyor hatta daha 3 haftan var.
Hamilelik şekeri ve şeker yüklemesi burdan okumak istersen ayrıntılı yazmış.
canım ben dün şeker yüklemesi için gittim 24.haftamdı tam 26.haftaya randevu verdi acelesi olan bi şey değil 28.haftaya kadar yolu var dedi telaş yapma daha baya vaktin var..
iş yerindeyim burdakilerede gıcık oluyorum... o kadar çok şey -var ki sinirimi bozan bi çok şeyi idare etmek zorundayım bi çok şeyde hep arada kalıyorum sinir oluyorum...uffffffffffff
Rica ederim canim, her ayin 3. Haftasi tekrarlaniyormus. Yani martin 20sinde fln yine olacak, belki ona katilirsin
Yolu da kolay, kadikoyden minibuse biniyorsun 5-10 fln suruyor. İndigin yerden de 5dk yuruyorsun. Ama aksam birinin seni almasi lazim biraz gec bitebiliyor.
kızlar konumuzla ilgisi yok ama beni çok üzen olaylar oldu.şimdi ne yapçağımı bilemiyorum.herşey herkesle paylaşılmıyor.belki sizlerden tavsiye gelebilir.bebeğimde strese giriyor diye üzülüyorum.
benim eşim 3 gün evdeyse 4 gün işinden dolayı iş gezisinde.bu duruma bile alışamadım henüz.evleneli 7 ay oldu zaten.ben eşimi seviyorum ama artık bana güvenmediğini söylüyor.eski sevgilim sürekli beni rahatsız ediyor.geçenlerde nasılsa numaramı bulmuş ve beni aradı.hiç konuşmadan kapattım.mesaj attı ve eşim gördü.çok kötü tartıştık.hattımı kırdı attı.yeni hat alcaz.onun 3 hattı var.dün bana 1 ini verdi.hat alıncaya kadar bunu kullanıcam.2 gün olmuştu iş gezisinden döneli apar topar toplandı yine iş gezisine gitti.ben eşime güveniyorum ama bana inat gibi yanlış bi şey yapar mı diye düşünmeden edemiyorum.gercek bu değil ama eşim benim onu sewmediğimi eski sevgilimi düşündüğümü söyliyip duruyor.beni günde 3 kere arardı.dün akşamdan beri aramıyor.
ve o gittikten sonra cok kötü bi şey oldu.bana verdiği hattına mesajlar geliyor.tam anlam veremediğim mesajlar.bu kim diye aradım.bilmiyorum diyor.öyle bi şey olsa o hattı sana verirmiydin falan dedi.ne düşünceğimi şaşırdım.karşı tarafı arıyınca teli açmıyor şimdi.ben çok kötü oldum ya.biz çok iyiydik hiç yoktan aramız bu hale geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?