- 28 Nisan 2011
- 1.830
- 687
- 163
- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #9.541
ufff bugün nedense salya sümük aglayasım var yaaa
SANADA GÜNAYDIN OLİPSSCİMM...Günaydın güzel anneler ve onların tatlı bebişleri:)
GÜNAYDIN....gnydııııııııııınnnnn........
BİZDENDE GÜNAYDIN OĞLUŞUMLAgünaydııınnnn
bebiştolara da günaydıınnn
tepikleriyle onlar günaydın demeye başlamıştır bile : ))
gerçi biz gece boyunca hiç durmadan tepiklerle yattık ama
HİSSEDEBİLİR CANIM STRES YAPMA BENCE HERŞEY OLACAĞINA VARIR SENİN YAPABİLECEĞİN BİŞEY YOKKİ BENCE SENDEN ZATEN HAYIR BEKLEMEZLER SADECE YANLARINDA OLSAN MANEN YETERLİ BENCE STRES YAPMAA ÜZME BEBİŞİherkese günaydınn. ben kahvaltımı yapcam daha. iş yerindeyim.
kızlar ya bu aralar o kadar sıkıntı üstüste geldi ki. iş yerinde bir sürü sorun var. kayınvalidem hasta kalp ameliyatı olması lazım. doktor 3 ay en geç 6 ay içinde olmalısın demiş. arkasından kayınpederim çıktı. o da belden ameliyat olması lazım. doktor hemen ol yok sa ayaklarına da vurur yürüyemezsin demiş. benim zaten kendime hayrım yok. nasıl hallolacak diye ben stres yapmaya başladım. sbah sabah yakınmaya başladım yine de mi? ben stresliyim diye bebişim de bu aralar pek sakin. anlıyo mu ne? sürekli konuşuyorum onunla ama hissediyodur benim sıkıntımı der mi?
BENİMDE GEÇEN HAFTA SALYA SÜMÜK GÜNÜMDÜ BU HAFTA DAHA İİYİM CANIM OLUYO ARADA SIKMA CANINIufff bugün nedense salya sümük aglayasım var yaaa
Günaydın anneler bebeişler rahat verdimi bu gece bana oğlum bu gece hiç rahatsızlık vermedi hiç üzmedi
Günaydın anneler bebeişler rahat verdimi bu gece bana oğlum bu gece hiç rahatsızlık vermedi hiç üzmedi
bebişto hiç durmadı ki bu geceee
ama o durmadığı zaman ben hiç rahatsız olmuyorum ki aksine
hareketleri beni acayip mutlu mutlu ediyoorrrr
lay lay lom!!
gece 5 te wc ye kalktım..sonra sağıma atayım zaten 2 saat kalmış kalkmama dedim
sağolsun 5.15 e kadar yorulmadan usanmadan tekme attılar..soluma döndüm susup uyudular
ONLARDA BİLİYOLAR KEYİFLERİNİBANADA DÜN DR EĞER SOLA YATMAKTAN SIKILIRDA SIRT ÜSTÜ YATMAK İSTERSEN BACAKLARININ ALTINA BİR YASTIK KOYUP AZ Bİ SÜRE YATABİLİRSİN DEDİ BEN BELKİDE ONDAN BUGÜN BAYA RAHAT ETTİM
Gunaydin anneler.
İki gundur devam ettigim doguma hazirlik kursunda aktaracagim bazi bilgiler var. Burda, yani forumda asiri bir panik ve bilgi karmasasi var, beni de cok etkilemeye basladi, sanirim burda daha az vakit gecirmek dogrusu. Dun gece ruyamda seker yuklemesi yapiliyordu, yuksek cikti hemsireyle tartistim yanlis olctun diye. Sabah cok sinirli uyandim. Herkese oncelikle sunu tavsiye ediyorum, dogru kaynaklardan bilgi edinin, kitap okuyun. O ne demis, bu ne demis yalan yanlis herseye inanmayin. Su icerken bogaziniza kacarsa cocugunzu dusurmezsiniz, mantikli olmaya calisin.
İlk gun doc dr melih atahan guven bilgi verdi, hamileligin ilk donemlerini anlatacakti ama gelenler hep haftasi buyuk oldugu icin soru cevap seklinde gecti, cok faydali bilgiler verdi. İnternet sitesi de var ultragebelik com, ordan kendisine sorularinizi sorabilirsiniz yanit veriyor sabirla.
Cok sey konusuldu ama en onemlisi hamilelik boynca dort kez ultrasona girmek yeterliymis, diger muayeneler gereksizmis. İlk keseye bakiyorlar, sonra ikili test, sonra detayli tarama, 30-31. Hafta bebegin bas cevrsi olculuyor ve annenin normal dogum yapip yapamayacagi soyleniyor. Riskli bir gebeliginiz yoksa 36. Haftaya kadar doktora gitmeye gerek yok.
32-36 arasi her hafta 250 gr aliyormus bebek, sonra duruyor. Bebegin iri olmasi, haftasindan onde gitmesi sagliksizmis. Vajinal dogumu zorlastiriyor bebekte sorun cikma ihtimalini artiriyor, ozellikle fazla kilo almamaya gayret edin.
24-28 haftalar arasi seker yuklemsi yapiliyor, 50 gr yuklenecekse ac gitmeye gerek yok. Fakat doktorlar artik 75 gr la baslamayi tecih ediyor, bunun icin ac gidilmesi gerekiyor.
Aclik kan sekeriniz 92den fazlaysa, 75 gr yuklendikten 1saat sonra 180den fazlaysa, 2saat sonra 153 ten fazlaysa gestasyonel diyabetiniz var demektir.
Diyet ve egzersiz yapmaniz gerekecek, muhtemelen 2hafta sonra tekrar olculecek istenen duzeye inmezse insulin kullanmaya baslayacaksiniz.
nasıl şey şu hormonlar,hayatımızı nasıl değiştiriyor.benim de arada öyle oluyo beence ağla,ağlamzsan geçmiyo test ettim:)günlerce ağlamaklı dolaştım en sonunda patladım ohh rahatladım..
Gunaydin anneler.
İki gundur devam ettigim doguma hazirlik kursunda aktaracagim bazi bilgiler var. Burda, yani forumda asiri bir panik ve bilgi karmasasi var, beni de cok etkilemeye basladi, sanirim burda daha az vakit gecirmek dogrusu. Dun gece ruyamda seker yuklemesi yapiliyordu, yuksek cikti hemsireyle tartistim yanlis olctun diye. Sabah cok sinirli uyandim. Herkese oncelikle sunu tavsiye ediyorum, dogru kaynaklardan bilgi edinin, kitap okuyun. O ne demis, bu ne demis yalan yanlis herseye inanmayin. Su icerken bogaziniza kacarsa cocugunzu dusurmezsiniz, mantikli olmaya calisin.
İlk gun doc dr melih atahan guven bilgi verdi, hamileligin ilk donemlerini anlatacakti ama gelenler hep haftasi buyuk oldugu icin soru cevap seklinde gecti, cok faydali bilgiler verdi. İnternet sitesi de var ultragebelik com, ordan kendisine sorularinizi sorabilirsiniz yanit veriyor sabirla.
Cok sey konusuldu ama en onemlisi hamilelik boynca dort kez ultrasona girmek yeterliymis, diger muayeneler gereksizmis. İlk keseye bakiyorlar, sonra ikili test, sonra detayli tarama, 30-31. Hafta bebegin bas cevrsi olculuyor ve annenin normal dogum yapip yapamayacagi soyleniyor. Riskli bir gebeliginiz yoksa 36. Haftaya kadar doktora gitmeye gerek yok.
32-36 arasi her hafta 250 gr aliyormus bebek, sonra duruyor. Bebegin iri olmasi, haftasindan onde gitmesi sagliksizmis. Vajinal dogumu zorlastiriyor bebekte sorun cikma ihtimalini artiriyor, ozellikle fazla kilo almamaya gayret edin.
24-28 haftalar arasi seker yuklemsi yapiliyor, 50 gr yuklenecekse ac gitmeye gerek yok. Fakat doktorlar artik 75 gr la baslamayi tecih ediyor, bunun icin ac gidilmesi gerekiyor.
Aclik kan sekeriniz 92den fazlaysa, 75 gr yuklendikten 1saat sonra 180den fazlaysa, 2saat sonra 153 ten fazlaysa gestasyonel diyabetiniz var demektir.
Diyet ve egzersiz yapmaniz gerekecek, muhtemelen 2hafta sonra tekrar olculecek istenen duzeye inmezse insulin kullanmaya baslayacaksiniz.
Dün aoğluma birsürü ciciler aldım..hastane çıkışını aldım poposu ayıcıklı bi zıbın aldımnivea atta seti aldım.canbebe alt açma örtüsü çorap ağız bezi aldım..kendimede ezirme sütyeni aldım
minesualp geçmiş olsun canım,hepsi üst üste gelmiş allah yardımcınz olsun,allahım sabrını versin.
sağolsun 5.15 e kadar yorulmadan usanmadan tekme attılar..soluma döndüm susup uyudular
hayırrr ağlamak yok gülmek var
yarınlarda, yarınlarda mutlu günler var
nasıl şey şu hormonlar,hayatımızı nasıl değiştiriyor.benim de arada öyle oluyo beence ağla,ağlamzsan geçmiyo test ettim:)günlerce ağlamaklı dolaştım en sonunda patladım ohh rahatladım..
SANADA GÜNAYDIN OLİPSSCİMM...
GÜNAYDIN....
BİZDENDE GÜNAYDIN OĞLUŞUMLA
HİSSEDEBİLİR CANIM STRES YAPMA BENCE HERŞEY OLACAĞINA VARIR SENİN YAPABİLECEĞİN BİŞEY YOKKİ BENCE SENDEN ZATEN HAYIR BEKLEMEZLER SADECE YANLARINDA OLSAN MANEN YETERLİ BENCE STRES YAPMAA ÜZME BEBİŞİ
BENİMDE GEÇEN HAFTA SALYA SÜMÜK GÜNÜMDÜ BU HAFTA DAHA İİYİM CANIM OLUYO ARADA SIKMA CANINI
hayırrr ağlamak yok gülmek var
yarınlarda, yarınlarda mutlu günler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?