2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Günaydın güzel anneler ve onların tatlı bebişleri:)
SANADA GÜNAYDIN OLİPSSCİMM...
gnydııııııııııınnnnn........
GÜNAYDIN....
günaydııınnnn
bebiştolara da günaydıınnn
tepikleriyle onlar günaydın demeye başlamıştır bile : ))
gerçi biz gece boyunca hiç durmadan tepiklerle yattık ama
BİZDENDE GÜNAYDIN OĞLUŞUMLA
HİSSEDEBİLİR CANIM STRES YAPMA BENCE HERŞEY OLACAĞINA VARIR SENİN YAPABİLECEĞİN BİŞEY YOKKİ BENCE SENDEN ZATEN HAYIR BEKLEMEZLER SADECE YANLARINDA OLSAN MANEN YETERLİ BENCE STRES YAPMAA ÜZME BEBİŞİ

ufff bugün nedense salya sümük aglayasım var yaaa
BENİMDE GEÇEN HAFTA SALYA SÜMÜK GÜNÜMDÜ BU HAFTA DAHA İİYİM CANIM OLUYO ARADA SIKMA CANINI

Günaydın anneler bebeişler rahat verdimi bu gece bana oğlum bu gece hiç rahatsızlık vermedi hiç üzmedi

bebişto hiç durmadı ki bu geceee
ama o durmadığı zaman ben hiç rahatsız olmuyorum ki aksine
hareketleri beni acayip mutlu mutlu ediyoorrrr
lay lay lom!!

Günaydın anneler bebeişler rahat verdimi bu gece bana oğlum bu gece hiç rahatsızlık vermedi hiç üzmedi

gece 5 te wc ye kalktım..sonra sağıma atayım zaten 2 saat kalmış kalkmama dedim
sağolsun 5.15 e kadar yorulmadan usanmadan tekme attılar..soluma döndüm susup uyudular

ufff bugün nedense salya sümük aglayasım var yaaa

hayırrr ağlamak yok gülmek var
yarınlarda, yarınlarda mutlu günler var

bebişto hiç durmadı ki bu geceee
ama o durmadığı zaman ben hiç rahatsız olmuyorum ki aksine
hareketleri beni acayip mutlu mutlu ediyoorrrr
lay lay lom!!

BENİM HER GECE BEL AĞRIM VE SIRT AĞRIM OLUYODU CANIM HİÇ UYUAMIYORDUM BU GECE HİÇ OLMADI
OĞLUMUN HAREKETLERİ BENİDE ÇOK MUTLU EDİYO AMA AĞRI HİÇ MUTLU ETMİYO

Gunaydin anneler.
İki gundur devam ettigim doguma hazirlik kursunda aktaracagim bazi bilgiler var. Burda, yani forumda asiri bir panik ve bilgi karmasasi var, beni de cok etkilemeye basladi, sanirim burda daha az vakit gecirmek dogrusu. Dun gece ruyamda seker yuklemesi yapiliyordu, yuksek cikti hemsireyle tartistim yanlis olctun diye. Sabah cok sinirli uyandim. Herkese oncelikle sunu tavsiye ediyorum, dogru kaynaklardan bilgi edinin, kitap okuyun. O ne demis, bu ne demis yalan yanlis herseye inanmayin. Su icerken bogaziniza kacarsa cocugunzu dusurmezsiniz, mantikli olmaya calisin.

İlk gun doc dr melih atahan guven bilgi verdi, hamileligin ilk donemlerini anlatacakti ama gelenler hep haftasi buyuk oldugu icin soru cevap seklinde gecti, cok faydali bilgiler verdi. İnternet sitesi de var ultragebelik com, ordan kendisine sorularinizi sorabilirsiniz yanit veriyor sabirla.
Cok sey konusuldu ama en onemlisi hamilelik boynca dort kez ultrasona girmek yeterliymis, diger muayeneler gereksizmis. İlk keseye bakiyorlar, sonra ikili test, sonra detayli tarama, 30-31. Hafta bebegin bas cevrsi olculuyor ve annenin normal dogum yapip yapamayacagi soyleniyor. Riskli bir gebeliginiz yoksa 36. Haftaya kadar doktora gitmeye gerek yok.

32-36 arasi her hafta 250 gr aliyormus bebek, sonra duruyor. Bebegin iri olmasi, haftasindan onde gitmesi sagliksizmis. Vajinal dogumu zorlastiriyor bebekte sorun cikma ihtimalini artiriyor, ozellikle fazla kilo almamaya gayret edin.
24-28 haftalar arasi seker yuklemsi yapiliyor, 50 gr yuklenecekse ac gitmeye gerek yok. Fakat doktorlar artik 75 gr la baslamayi tecih ediyor, bunun icin ac gidilmesi gerekiyor.

Aclik kan sekeriniz 92den fazlaysa, 75 gr yuklendikten 1saat sonra 180den fazlaysa, 2saat sonra 153 ten fazlaysa gestasyonel diyabetiniz var demektir.
Diyet ve egzersiz yapmaniz gerekecek, muhtemelen 2hafta sonra tekrar olculecek istenen duzeye inmezse insulin kullanmaya baslayacaksiniz.

Dün şeker yüklemesi için randevu verdiler haftaya gideceğim..2limonu sıkıp öyle gidecekmişim..bide dün oğluşumu dr kıza benziyo demezmibende kızmııııııııııı demişim...halbuki ilk başta kız çok istiodum ama dr söyleyince hiç sevinemedim oğluma çok alışmışım..erkek dediler heryerde dedim tekrar baktı öyle deyince aaaa evet erkekmiş dio bide pipisini gösterdikanıtlandı oğlumun erkek olduğubu nası bi cümleyse

Dün aoğluma birsürü ciciler aldım..hastane çıkışını aldım poposu ayıcıklı bi zıbın aldımnivea atta seti aldım.canbebe alt açma örtüsü çorap ağız bezi aldım..kendimede ezirme sütyeni aldım

teşekkürler niobella
50gr için kimi kesinlikle aç gidilmesi lazım kimi de gerek yok aç gitmeye diyor..
benim de randevum 10.40 ta ne yapacağım bilmiyorum

günaydın kızlarrrr

nasıl şey şu hormonlar,hayatımızı nasıl değiştiriyor.benim de arada öyle oluyo beence ağla,ağlamzsan geçmiyo test ettim:)günlerce ağlamaklı dolaştım en sonunda patladım ohh rahatladım..

ayyy sorma canım ya bende öleyim herşeye ağlıyorum. geçen incir reçeli die bi film varya onu izleyelim dedik eşimle. ben salya sümük filmin sonunu getiremedim. ben ağladıkça eşim güldü

nilobella ne güzel bilgiler bunlar. teşekkürler canım

herkese günaydınnn artık gecelerı ne yapsam olmuyo tek kelımeyle rahatsızım belım boynum heryerım ugusuk agrıo
bu arada bılgı paylaşan arkadas içinde saolsun canı sıkkın olanlarada allah yardım etsınn

Bu arada beni uzen bir ayrinti daha var, o da su: ikli testi perinatolog yapmaliymis, tipki detaylida oldugu gibi. Benimkini medical parkta uzman olmayan bir doktor yapti, bilgisizligime geldi ve cok uzuldum. Bir de orda bir kiza doktoru ikiliye gerek yok direk uclu test yapalim demis, ben en azindan uclu testin kesin sonuc vermedigini biliyordum, o daha da dunyadan bir habermis. Doktorlarin her dedigine guvenmemek gerekiyor, islerine geldigi sekilde yanlis yonlendiriyorlar.

Diger mevzu da vitaminler. Melih bey sadce 5.aydan sonra demire ihtiyacimiz oldugunu soyledi, geri kalani sizin tibbi durumunuzla ilgili.
Vajinal dogum yapmayi dusunenler icin kendilerini hazirlamalari cok onemliymis. Oncelikle psikolojik olarak, daha sonra fiziksel olarak.
1- fazla kilo almayacaksiniz
2- her gun yuruyus en az 40 dk
3- pelvik kaslarinizi gelistireceksiniz ki ikininca bebegi itebilesiniz. Pelvik kaslar icin egzersizler varmis, biri kegel egzersizi.
4- dogru nefes tekniklerini ogreneceksiniz, yogaya gidebilirsiniz, cok tavsiye ediliyor.

nasıl şey şu hormonlar,hayatımızı nasıl değiştiriyor.benim de arada öyle oluyo beence ağla,ağlamzsan geçmiyo test ettim:)günlerce ağlamaklı dolaştım en sonunda patladım ohh rahatladım..

iş yerindeyim burdakilerede gıcık oluyorum... o kadar çok şey -var ki sinirimi bozan bi çok şeyi idare etmek zorundayım bi çok şeyde hep arada kalıyorum sinir oluyorum...uffffffffffff

37-41. Haftalar dogum yaparsaniz normal, 37. Haftadan oncesi erken dogum olarak adlandiriliyor.

Dunku seminerde riskli gebeliklerden bahsedildi. Bir suru olasi rahatsizliktan bahsedildi, hepsini not almadim. Ama dikkat etmemiz gerken birkac sey var, bunlar olunca hic vakit kaybetmeden doktora gidiyoruz.

1- vajinal akintida, renk, koku, kasinti varsa
2- idrar yaparken yanma varsa, idrar yolu enfeksiyonu varsa
Vajinal muayene yapiliyor.
Serviks acikligi 25 mm den fazlaysa, yatis veriliyor, erken dogum ihtimali yuksek.
Dis enfeksiyonuna da dikkat, hemen tedavi edilmeli.

Preeklamsi, gebelik toksemisi onemli bir riskmis, belirtileri soyle oluyor.
1-yuksek tansiyon 140/90 ve uzeri
2-odem ( bacaklarinizi yukari kaldirarak dinlenince bile gecmeyen, ciddi sislikler)
3- idrarda 300mg dan fazla protein atimi

Son olarak hamilelik boynca dikkat etmemiz gerekenler ozetle sunlar:
1- bol sivi alimi
2- karninizda asagi cekilme hissi, sag kadrandaki kramplar, agrilar
3- kanama
4- tansiyon (eve elektronik bir tansiyon aleti alin dendi, hergun duzenli 1 kere olcmek yeterli)
5- bacaklarda odem
6- asiri kilo alimi (diyabete dikkat, bebege de zarari var)
7- hergun en az 40 dk tempolu yuruyus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…