2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

bir deneyene soralım o zaman

kızlaaaarrrr
sabun tozuyla çamaşırları yıkayan var mıııııı????

beeeeeennnnnnn
bebişin tüm eşyalarını yıkadım
yemek kaşığını ölçü olarak ullandım ve 2 yemek kaşığı sabun tozu koydum makinaya kızlar been

Gule gule kullan, ben de dun siparis vermistim bugun 11 de geldi kargo!!! Biraz pahali olmakla beraber geri yollamaya usendim, kim gezip arastirip tasiyip getiricek. Kocamla da nayloncu gezemem ki Gider icin aparat, demir kuvet ayagi falan da alacak misin? Ben de simdi ona takildim, alsam mi almasam mi?

Limangoda gebe var su anda, ebru yok. Bu arada biev kampanyasi gormustum bir yerde ama kaybettim, goren olursa bana haber verebilir mi? Kuslu bir kose duvar saati vardi, onu alicam

NTS, non stress test demek. Kasilmalarina bakiyorlar. Kasilmalar sirasinda bebegin kalp ritmini de takip ediyorlar, dogum sirasinda da bu alete bagli olcaz sanirim.

beeeeeennnnnnn
yemek kaşığını ölçü olarak ullandım ve 2 yemek kaşığı sabun tozu koydum makinaya kızlar been

heh işte bana da böyle bir ölçü lazım
teşekkür ederim
o zaman 2 yemek kaşığıyla yıkıyoruz
ekstra durulama yapıyoruz
başka püf noktası da yoktur heralde

saol canım ii ya ben bilmiodum ii oldu öğrendiğim

bir deneyene soralım o zaman

kızlaaaarrrr
sabun tozuyla çamaşırları yıkayan var mıııııı????

biz haftasonu yıkadık annemle canım ama ben sabun tozu erimez diye düşünüp sıcak suda eritip makinanın içine döktüm hacı şakir granül sabunu. deterjan gözüne koymadım yani. 30 derece olduğu için topaklaşabilir diye düşündüm. eltim öyle demişti. ölçüsünü de bir çaybardağından biraz az koydum. temiz çamaşır olduğu için arkasında yarım ölcek diyor. sanırım yarım ölçek olmuştur. çamaşırlar da bi sorun yoktu. bu şekilde en az 5-6 makine yıkadık.

beeeeeennnnnnn

2 yemek kaşığı mı:26:
az değil mi.. gerçi hiç bilmiyorum nasıl bişeydir yetti mi mis gibi koktu mu

ama 30 derece mikroplar ölmezkiii
en az 40 derece lazım:26:

canım eritmrene gerek yoktu ben direk çamaşır mak.ne aynı normal deterjan koyup yıkadım gayet ii yıkadı valla bence eritme ama sen bilin bende 30 derecede yıkadım mis gşibi ve yumuşacık oldu reklamlar:))) :)

heh işte bana da böyle bir ölçü lazım
teşekkür ederim
o zaman 2 yemek kaşığıyla yıkıyoruz
ekstra durulama yapıyoruz
başka püf noktası da yoktur heralde

evet
extra durulama yapıyoruz
renkli ve beyazları ayrı yıkıyoruz
zaten tertemizler hani bebişler giymeye başladıktan sonra ölçüde değişiklik olabilir diye düşünüyorum :44:

Utopyacim herseyin yolunda olmasina sevindim.
Bu olcum degerlerine ben hic bakmiyorum bile, onlari tek tek incelersem kafama takarim biliyorum cunku.
Simdiye kadar bir kere bile fl degerinden boy hesabi yapmadim, o hesap zaten bu aylarda dogru sonuc vermiyor.
O ilk zamanlarda hesaplanabiliyor, su anki boy olcumleri hep yaklasik. Acibademin perinatologu demisti ki, bu aylarda normal boyu su kadar diye bir rakam verildiginde inanmayin, o rakamlari daha once erken dogmus bebeklerden elde ediyorlar. Sizinkinin ne zaman dogum boyutlarina gelecegini bilemezsiniz, onden gidenler sonlara dogru yavaslar, geriden gelenler hizlanir.

Bence birak rakamlari doktor dusunsun, sen kurcalama fazla.

Deterjan kutusu alicam ben bu granul ssbunlara, pazarda gormustum cok sirin birak oglanin boyunu posunu, alisverise gel

kokusu kaldı mı canım?
onu da merak ediyorum ben
bir de 0-3,3-6 ayları mı yıkadınız sadece
yoksa tüm gardolabı mı?
ben 3-6ya kadar olanları yıkamayı düşünüyorum da

önce eritmeden bir deneyim bakalım kalıntı kalacak mı
her defasında eritme işi üşendirdi beni

bir de ek durulama yaptırdın mı?

Son düzenleme:
canım eritmrene gerek yoktu ben direk çamaşır mak.ne aynı normal deterjan koyup yıkadım gayet ii yıkadı valla bence eritme ama sen bilin bende 30 derecede yıkadım mis gşibi ve yumuşacık oldu reklamlar:))) :)

aynen misss gibi kokulu mumuşacık oldular
hiç kalıntı falan da kalmadı sabun yozundan

alışverişe gel hee
çok güldüm

ev tıklım tıklım oldu yaa
deterjan kutusunu nereye koycam diye düşünüyorum şimdi de
nasıl bişeydi ki
ben nasıl bişey alsam
burda pazar falan bilmiyorum ben hiç
keşke aynı şehirde olsaydık, senle alışverişe verirdik kendimizi

bundan sonra eritmeyim artık. zaten önce erit sonra dök uğraştırdı biraz. eriyorsa sorun yok.

Canim buyk ihtimalle kansiz kalmissindir, kan degerlerine bir baktir. Demir hapi kullanmiyorsan hemen basla doktoruna danisip.

Valla kesin oyle olurdu
Tchiboda 22 ye satiliyor, pazarda 10 liraya ama pazardaki cicekli falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…