2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

biz de babymax aldık dediğin gibi sürüşü çok rahat gerçekten ama katlanınca biraz fazla yer kaplıyor arabanızın bagajı büyükse sorun çıkmaz. tavsiye ederim ben de çok memnunum....

Önce onların arabasını aldık sonra kendi arabamızı değiştirdik bizde dediğin gibi onların arabası oto koltuğu çantası derken koca arabada bize yer kalmıyor :1:

arkadaşlar cumartesi günü 4. aylık kontrolümüz vardı doktora gittik. maşallah ikisinin de boyları kiloları ve baş çevreleri bile aynı çıktı. 60 cm , 6300 gram olmuşlar. doktor gayet iyi dedi. çok tatlılar gülüyorlar ve kendi dillerince konuşuyorlar. daha sesli gülmeye başlamadılar ama yakında galiba çünkü arada ses çıkarmaya başladılar. annelik her geçen gün daha zevkli olmaya başladı :)

Maşallah Allah saglık uzun ömür versin güzel büyümüşler darısı basımıza inşallah :46:

Kızlar benim kanamam bitmedi bir türlü 55. Günde falan bitti 1 hafta sonra yeniden kahve rengi akıntı seklinde başladı 2-3 gündür sizler böyle bir sorun yasadınız mı? Dr. a gidicem bakalım inşallah bi sorun çıkmaz.

Kızlar benim kanamam bitmedi bir türlü 55. Günde falan bitti 1 hafta sonra yeniden kahve rengi akıntı seklinde başladı 2-3 gündür sizler böyle bir sorun yasadınız mı? Dr. a gidicem bakalım inşallah bi sorun çıkmaz.

çok uzun sürmüş seninki bence bi doktora git benim öyle olmadı. hatta düzene bile girdi.

benimkide seniki gibi oldu 55-60 güne ancak bitmiştim 15 gün sonra falan yeniden başladı adetim ve çok fazlaydı pet yetmedi inanki bebeklerimin bezlerinden kullandım ve 15 günde o sürdü sonra bitti canım.

Allah yardımcın olsun bizimkiler de hergün sırayla zorluyo bigün biri ertesi gün digeri daha çok yoruyor. Biz babymax ikiz bebek arabası aldık. üç tekerlekli ve büyük tekerlekli oldugundan kullanımı çok rahat. arkası tam yatıyor. genelde her kapıdan ve asansöre sığıyor. Katılanınca biraz büyük baya yer kaplıyor ve biraz ağır ama ben memnunum. Özellikle büyük tekerli olduğu için yolda ve kaldırımda çok kolay ilerliyor tavsiye ederim.[/QUO

sağolasın kolay değil herkes zorlanıyordur ama işte bizimkilerin bir tanesi çok zorluyor kolay olmuyor o yüzden size de Allah kolaylık versin..sunny baby flamingo ikiz puset ve crystal baby twin buggy arasından birini tercih edicez artık az yer kaplasın istiyoruz onlar için arabamızı bile değiştirdik:) tavsiye için teşekkürler

merhaba ceycudi biz babyhope aldık çok memnunuz.100.günü doldurunca bebekler rahatlıyorlarmış buradan bir arkadaş söyledi bana.bizim bebekler üç aylık oldular .dün bi arkadaş ta üç aydan sonra gaz sıkıntıları başlar dedi.bunca zaman pek yaşamadım inşallah bundan sonra da yaşamam.

merhaba gaz sancısı olursa ilk 3 ay oluyormuş ondan sonra olmaz inşallah..senin bebeklerle aramızda 12 gün var sanırım Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah.bebek arabası alırken katlanınca az yer kaplayanını tercih edicem iki tane bebeğin eşyası baya oluyor o yüzden 4'e katlananlardan bakalım diyoruz tavsiye için teşekkürler..

benimkide seniki gibi oldu 55-60 güne ancak bitmiştim 15 gün sonra falan yeniden başladı adetim ve çok fazlaydı pet yetmedi inanki bebeklerimin bezlerinden kullandım ve 15 günde o sürdü sonra bitti canım.

Bazen parça kalıyomuş o zaman böyle uzun ve çok kanama oluyormuş bende ondan korkuyorum ama az az kahverengi lekelenme seklinde şimdilik birkaç gün daha geçmezse gideyim diyorum Dr. a bakalım bebişlerle gitmek zor olcak ondan erteliyorum sürekli.

Bazen parça kalıyomuş o zaman böyle uzun ve çok kanama oluyormuş bende ondan korkuyorum ama az az kahverengi lekelenme seklinde şimdilik birkaç gün daha geçmezse gideyim diyorum Dr. a bakalım bebişlerle gitmek zor olcak ondan erteliyorum sürekli.

tabiiki endişeleniyosan git elbette ben doğumdan sonra kontrole gitmiştim temiz bir problem yok demişti dr. daha sonra adet olunca gitmedim gerçi dediğin gibi bebeklerle çok zor oluyor Allahım sağlıklı sıhhatli büyümelerini nasip etsin inş.

Merhabalar;
Benim kanamam da 50. güne kadar falan sürmüştü. Emzirdiğin sürece adeti gelmeyebilir demişlerdi. Süt bitti ancak hala adet olmadım.. Ben de bu konuda endişelenmeye başladım.
Ve hamilelikte olduğu gibi hafif idrar kaçırmalar oluyor, bu 2 konuda tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum.
Yine hamilelikte başlayan tırnak batmalarım var. Ne yapacağımı şaşırdım.Mayına basmış gibi oldum :) Her yerimde başka bir sorun bıraktı sanırım bu ikiz gebelik:(
Bu tip sorunlar yaşayanınız var mı aranızda?Ya da çözümünü bilen ?:44:

Merhabalar;
Benim kanamam da 50. güne kadar falan sürmüştü. Emzirdiğin sürece adeti gelmeyebilir demişlerdi. Süt bitti ancak hala adet olmadım.. Ben de bu konuda endişelenmeye başladım.
Ve hamilelikte olduğu gibi hafif idrar kaçırmalar oluyor, bu 2 konuda tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum.
Yine hamilelikte başlayan tırnak batmalarım var. Ne yapacağımı şaşırdım.Mayına basmış gibi oldum :) Her yerimde başka bir sorun bıraktı sanırım bu ikiz gebelik:(

Merhabalar;

merhaba berrna benimde 40 gün sürdü kanamam.bende üç gün oldu emzirmeyi keseli bugün adet oldum.beni de süt koruyormuş gerçekten.

arkadaşlar cumartesi günü 4. aylık kontrolümüz vardı doktora gittik. maşallah ikisinin de boyları kiloları ve baş çevreleri bile aynı çıktı. 60 cm , 6300 gram olmuşlar. doktor gayet iyi dedi. çok tatlılar gülüyorlar ve kendi dillerince konuşuyorlar. daha sesli gülmeye başlamadılar ama yakında galiba çünkü arada ses çıkarmaya başladılar. annelik her geçen gün daha zevkli olmaya başladı :)

maşallah canım ya gerçekten bende aynı şeyi düşünüyorum gün geçtikçe daha zevkli oluyor her anlarını görmek mutluluk veriyor.

benim bebişlerde baya dilli özellikle oğlum .herşeye tepki veriyorlar .sanki suyun içinde yüzüyorlarmış gibi el ayak çırpıyorlar.hooooo diye bağırıyorlar ikisi de çığlık çığlığa :D birileri konuştuğunda tepki verip konuşmaya çalışıyorlar rabbim nazarlardan sakınsın inşallah.

bizimde yarın olucak bi aksilik olmazsa kontrol ve aşıları bakalım kaç kg olmuşlar.

maşallah canım ya gerçekten bende aynı şeyi düşünüyorum gün geçtikçe daha zevkli oluyor her anlarını görmek mutluluk veriyor.

benim bebişlerde baya dilli özellikle oğlum .herşeye tepki veriyorlar .sanki suyun içinde yüzüyorlarmış gibi el ayak çırpıyorlar.hooooo diye bağırıyorlar ikisi de çığlık çığlığa :D birileri konuştuğunda tepki verip konuşmaya çalışıyorlar rabbim nazarlardan sakınsın inşallah.

bizimde yarın olucak bi aksilik olmazsa kontrol ve aşıları bakalım kaç kg olmuşlar.

merhaba melitta biz aşımızı bugün olduk verem va karma aşıları 3 aylıkken bebeklerin zorunlu aşıları yok diye biliyorum siz ne aşısı vurulacaksınız?

bu arada kızlar benim bugün doğum günüm.eşim ile annem bana sürpriz yapmışlar.eşim pasta almış.ben yatmaya gitmiştim saat oniki olunca annem odaya gelip "bebişlerin ateşi var galiba bi bakar mısın "dedi. ben "allah allah noldu ki şimdi durup dururken "diyip ateş ölçerleri yanıma alıp salona gittim kapı kapalıydı bi açtım eşim pastanın başında "iyi ki doğdun aşkım "deyip sarıldı.o kadar mutlu oldum ki.

yeni güne çok güzel bir şekilde merhaba dedim.

en kötü günlerimiz böyle olsun kızlar.bebişlerimizle bir ömür sağlıklı huzurlu ve mutlu yaşayalım. ( amin )
Melittacım önce geçmiş :) doğum gününü kutlarım cnm çocuklarınla eşinle mutlu sağlıklı nice doğum güneleri dilerim
selam kızlar

ben 11 subatta 36+2 haftalıkken dogum yaptım sezeryan ile.
40 mız cıkana kadar kayınvalidem yanımdaydı.
ilk başta çok zor ve agır geldi ama insan bunada alışıyor.

çok şükür 1,5 aydır bir düzene girdi herşey, daha doğrusu ben düzene koydum. 3 saatte bir mama veriyorum, son mamaları 23 te ve artık kendileri saat kurmuş gibi saat 04:30 / 05:00 arası acıktıklarından uyanıyorlar mamalarını veriyorum ve hemen uyuyorlar ve 3 saat sonra uyanıyorlar yine.

mama veren anneler siz ne kadar mama veriyorsunuz? ve bebişleriniz kaç kilo?
benim duydugum şu, ortalama kilosuna göre mama içmesi gerekiyor , her kg başı 150 cc
mesela 5 kg x 150 cc = 750
benim kızların arasında baya kg farkı var.
2 aylıkken biri 5240 digeri 4250 idi. ( dogum kilolari 2450 ve 1830)
sizin bebişler kaçıncı ayda kac kg idi?
Slm bende 3 saatte bir besliyorum son mamalarını gece 24:00 e kaydırdım 06:00 ya kadar uyanmıyorlar artık. Doğru duymuşsun doktorumda bu şekilde hesaplıyor Şu anda 90 cc veriyorum doymuyorlar aslında Günün belli saatleri arttırıyorum Ama ben anne sütüde veriyorum öncesinde. Bebekler 3 aylıkken 5 kilo idi 34 de doğdular 2 şer kilo
kızlar ben bi önceki gece ağır bir panik atak geçirdim.gebe iken yaşadığım panik atağa benzemiyordu.vücudum bir anda yanmaya başladı.küçük dilim geri gidiyordu.boğazım tıkandı.ruhum bedenimden ayrılıp geri bedenime giriyor gibiydi ölüm bu olsa gerek dedim.gidip elimi yüzümü ayaklarımı yıkadım sonra da inanılmaz bir titreme geldi.dakikalarca sürdü ezanlar okunuyordu ben hala panik atak geçiriyordum.dehşet birşeydi.sabah eşim revire götürdü.serumla uyumuşum.uyandığımda serumu elimden çıkartıyorlardı ve gün boyu uyudum.yüzüm ,dudaklarım uyuşuk,sanki biber sürülmüş gibi yanıyor..emzirdiğim için ve dinlenemediğim içindir diye düşünüyordum.

o kadar üzgünüm ki anlatamam.nasıl bir illet bu panik atak ve boyun fıtığı.yaşam kalitem düştü.çok çok dua istiyorum ve gebe iken panik atak olan ikiz anneleri neredeler ne yapıyorlar merak ediyorum.
Çok geçmiş olsun cnm bencede yorgunluktan hiç kolay değil hamilelik, sonrası ve bebekler

selam aysbah nasılsın? bende 34+1 haftalık doğum yaptım. benim bebekler 1 aylık ve şu an biri 2,550-diğeri 2,750 kg oldular. bende 3 saat arayla 70 cc mama veriyorum. bazende emziriyorum. ama süt yetmiyor. mama veriyorum genelde. bazen benim bebekler 3 saat bile dayanamıyor acaba azmı geliyor? doktoru arayacağım zaten. sende böyle oldumu mama takviyesinde 3 saat 2 saate düşüyormu?
Benimkilerde ağlıyorlardı ben düşürmedim versem yiyecekler daha ben doktoruma sorduğumda gaz sancıları var avunmak için yiyorlar demişdi.

merhaba arkadaşlar, bebişlerim için şampuan vs. gibi bakım ürünleri alıcam. Birkaç arkadaşım ile görüştüm, sebamed ve mustela önerdiler. ama emin olamadım. siz hangi marka kullandınız? yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler,
ben sebamed ürünlerini kullanıyorum memnunum. mustelada iyi ama.

merhaba ikiz anneleri inşallah her şey yolunda gidiyordur bebekler hızla büyüyor bizim bebeklerden bir tanesi 10 çocuğa bedel diyebilirm bizi çok yoruyor ne zaman düzene girer bilmiyorum yanımda birileri var hep yoksa tek başına bakmak mümkün değil onu uyutabilmek için bebek hamağı aldık onda uyuyo 3 aydan sonra değişir diyorlar dört gözle onu bekliyoruz:) bebek arabası araştırıyorum tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim alanlar hangi markaları aldı memnun mu kullanışlılık açısından yorumlarınızı yazar mısınız??
ben Maclaren Techno aldım tamamen yatabiliyor bir kere çıkdık daha gerçi :) memnun kaldık diyebilirim
40 sonu dedikleri olmuş olabilirsin ben emzirdiğim halde oldum sonra bir dahaki aylar olmadım

Gülüşleri çok güzel benimkilerde çığlık atarak gülüyorlar çok komikler eller kollar kıpır kıpır :)

merhaba melitta biz aşımızı bugün olduk verem va karma aşıları 3 aylıkken bebeklerin zorunlu aşıları yok diye biliyorum siz ne aşısı vurulacaksınız?

rota (ağızdan ) ve karma.hemşire 5 li karma demişti.benim bildiğim 8.ay a kadar aşı var.birde 1.yaşta oluyor.tabi 1. 2. diye no.landırılıyor.örneğin.verem1 bu ay vuruldu ise bi sonraki verem2 uygun bir ayda vurluyor.(tabi verem iki doz mu onu hatırlamıyorum çünkü kıbrısta verem aşısı vurulmuyormuş denildi bize görülmediği için )rota da mesela 6. ay a kadar. 2. ay 6. ay bazen 3. ay 5. ay.dr. karar veriyor.sanırım aşılar birbirine denk gelmicek şekilde .dr. a gittiğinizde hangi aşıyı ne zaman yapacağınızı söyler size.

Melittacım önce geçmiş :) doğum gününü kutlarım cnm çocuklarınla eşinle mutlu sağlıklı nice doğum güneleri dilerim

çok teşekkür ederim canım :):)amin inşallah çok güzel bi akşamdı ama sonraki gece rahatsızlandım :S

Çok geçmiş olsun cnm bencede yorgunluktan hiç kolay değil hamilelik, sonrası ve bebekler

hiç sorma tinkerbell yüzüm gözüm dudaklarım uyuşuyor.umarım strestendir beyin mr çekilecek ama tek bildiğim hala hazmedemediğim sinirimi bozan şeylerin neden olduğu :( lohusalığı atlatamadım mı ne :)

Gülüşleri çok güzel benimkilerde çığlık atarak gülüyorlar çok komikler eller kollar kıpır kıpır :)

bugün sabah oğlum nefesi yetse kahkahalara boğulacak.kahkaha atacak yarım kalıyor bayılıyorum bu hallerine.konuşuyor aguu ,gigigigi ,aah ,guuuhh yapıyor mama yerken durup bana bakıp gülüyor ağzı mama dolu bana bişeyler anlatmaya çalışıyor deliriyorum resmen.maşallah kızımda gamzeli gamzeli gülücükler saçıyor.maviş maviş bakıyor teyzesi artık :) somurtmuyor :):)

maşallah inşallah benimkilerde çığlık atarak gülerler inşallah o günleri görürüm.ben artık geceleri uyanmadıkları sürece uyandırmıyorum.ccleri de 120 ye çıktı. 3 saat bazen 2,5 saat acıkıyorlar.bikaç hafta sonra ufak ufak başlarım bende elma suyu ile

merhaba gaz sancısı olursa ilk 3 ay oluyormuş ondan sonra olmaz inşallah..senin bebeklerle aramızda 12 gün var sanırım Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah.bebek arabası alırken katlanınca az yer kaplayanını tercih edicem iki tane bebeğin eşyası baya oluyor o yüzden 4'e katlananlardan bakalım diyoruz tavsiye için teşekkürler..[/QUOTE .!.:
inşallah canım.kaç gün var tam hatırlamıyorum ama biz hastaneden çıktıktan sonra senin doğum haberin gelmişti.aşağı yukarı o kadardır.inşallah bizi evlatlarımıza ,evlatlarımızı da bize bağışlasın.amin

ikiz anneleri siz tecrübelisinz sormak istediğm birşey var bende 10 haftalı ikizlere hamileyim 1kere hafif kanamam oldu fakat ultrasonda kanama alanım hala gözüküyor çok şükür azalmış yaz İÇİN DAHA ÖNCEDE TATİL YARİ AYARLAMIŞTIK BU sürpriz oldu bize doktor ilk 3-4 ayı atlatalım inş dedi düzelcek inş dedi şimdi ben tatil zamanında tam 23-24 haftalık falan oluyorum sizce tatile gidebilirmiyim daha erken olduğu için doktoruma sormadım zamanı gelince sorucam inş aranızda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

ikiz anneleri siz tecrübelisinz sormak istediğm birşey var bende 10 haftalı ikizlere hamileyim 1kere hafif kanamam oldu fakat ultrasonda kanama alanım hala gözüküyor çok şükür azalmış yaz İÇİN DAHA ÖNCEDE TATİL YARİ AYARLAMIŞTIK BU sürpriz oldu bize doktor ilk 3-4 ayı atlatalım inş dedi düzelcek inş dedi şimdi ben tatil zamanında tam 23-24 haftalık falan oluyorum sizce tatile gidebilirmiyim daha erken olduğu için doktoruma sormadım zamanı gelince sorucam inş aranızda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

canım tehlikeli haftalara yaklaşmış oluyorsun riskli olabilir zaten ikiz taşımak çok çok riskli her an ne olacagı belli olmuyor çok agırlaşacaksın tatildende bişey anlamıcaksın ..

filorindaya katılıyorum benimde gebeliğimin ilk aylarında kanama kesesi vardı hatta kanamalı akıntım oldu.eşimle 1 haftalık tatili üç gün yaptık herkes denize girerken ben karın acısı çekiyodum :( bana yüzme dahil ,yürüyüş bile yasaktı.

hele ki ilerleyen aylarda hiç tavsiye etmem ağırlaşıcaksın.

Back
X