bizim de yaptırmak için az bir zaman kaldı nette araştırdık sakın yaptırmayın diyenler de var bakalım ne yapıcaz..geçmiş olsun ilacı kestikten sonra tekrar süt gelmez mi olmazsa mamayla beslenirler ne yapıcan sağlıkları yerinde olsun da bizim kızlardan bir tanesi çok ağlıyordu 42 günlükken fıtık ameliyatı yaptırdık şimdi hala ağlıyor çaresiz bırakıyor bizi idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyoruz doktora gidicez antibiyotik verir hiç kullanmak istemiyoruz ama ne yapalım onun dışında bebeklerin gelişimleri normal gidiyor çok şükür perş.günü boyları 56-57cm kiloları da 5400-5100kg dı bazen 2 bazen 3 saatte bir gece bazen de 4-5 satte besleniyorlar uyuyup kalıyorlar 90-100 cc alıyorlar bazen daha az da alabiliyorlar benim bebeklerim 2020 gr 46cm doğdular sizinkiler kaç doğmuştu ?
evet yaptırın diyenler var yaptırmayın diyenler var ama yaptırmak daha mantıklı geliyor.verem aşısı içinde yaptırmayın ilik nakli yapılmıyor dediler mesela.
sütüm var şu anda fakat mr durumuna göre ilacı kesicem dr. bağlı.
rabbim şifalar versin okumuştum biara yazmıştın bizim bebişlerde 25 günlükken bağırsak enfk. geçirmişlerdi göbek fıtığı olmuşlardı oğlumun çok büyüktü ceviz kadar ama hamdolsun geçti.şimdi eser yok.
inşallah enfk değildir çok zor ya kız çocuğu daha nazlı oluyor izim kız çok ağlamıştı çok zorlanmıştım hiç kucağımdan inmemişti günlerce ta ki biz hasta olduklarını anlayana kadar.3 gün hast yatmıştık.
eğer enfk. şüpheleniyorsanız ihmal etmeyin inşallah ilaç antibiyotik verirde öyle atlatırsınız.hast.yatmaktan iyidir.biz hast.yatarken idrar yolu enfk. geçiren bebeklerde yatıyordu.
rabbim şifa versin inşallah dediğin gibi sağlıklı olsunlarda herşey çözülür.mama düzenleri değişiyor bizim bebeklerin bu aralar ya kızım çok nazlı etrafa baka baka yiyor mamasını.ama babası ile iletişimleri çok güzel maşallah göz teması ile yediriyor mamalarını :):)
oğlum 2500 kızım 2230 doğdu.benim gebelik çok risklerle geçti birde çok zayıf gebe kaldım ama iyi haftasına dayandı :) 36. hafta da doğum yaptım