2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Hayirlisiyla olur biter inşallah saglikla.
Zorlanıyorum valla:) ben hiç tek bakmayinca sanırım alismisim sükunete , ikisi bir uyanık olurlarsa cok yorucu oluyolar.kızım cok zirlak malesef , hiç kendi kendini oyalayamiyo.
Biri uyurken digeri uyanık olursa da surekli bebekle uğraşıyorum, hiç bos vakit olmuyo:))Allahtan en geç 8.30 da gece uykusuna daliyolar da elim kolum sırtım dinleniyor:)

o sırt ağrısı beni de mahvediyor.kolarım bacaklarım bütün uzuvlarım çökmüş durumda.allah tan kendi kendilerine yerde uyuyorlar bazende rahat ediyorum işlerimi görüyorum.

bazende destek istiyorlar uyurken.biz daha çorbadayız.kahvaltı olayına geçmedik.hasan hoca mı önerdi bu kahvaltıyı?bende denemek isterim.

Hayır hayır bir daha Hasan Hocaya gitmedim. Adamın suratını çekemem:)
3 kezdir falan Şifa hastanesinde Nihat Taspinara gidiyorum, gayet ilgili .
Kahvaltı tarifini o verdi. Birazdan tam tarifi yazayım, şimdi ayağında oğlum var uyutuyorum kac dakika uyursa artık :)

ikisini aynı anda neden uyutmuyosun ki ayrı ayrı alıştırısan ilerde sana çok zahmet olur hiç dinlemezsin iş bile yapamazsın ben aynı anda uyutuyorum uyku bu şekilde yemekte bazen aynı anda bazende 1 tanesi oynarken diğerine benimde kızım hem kucak hep mız mız oyalamıyo bi dünya oyuncak etrafında oğlum oynarken o sadece kucak istiyor hatta odadan çıkıp lavaboya bile gidemiyorum çığlığı basıyor oğlum yine öyle değil çok şükür....
Hayirlisiyla olur biter inşallah saglikla.
Zorlanıyorum valla:) ben hiç tek bakmayinca sanırım alismisim sükunete , ikisi bir uyanık olurlarsa cok yorucu oluyolar.kızım cok zirlak malesef , hiç kendi kendini oyalayamiyo.
Biri uyurken digeri uyanık olursa da surekli bebekle uğraşıyorum, hiç bos vakit olmuyo:))Allahtan en geç 8.30 da gece uykusuna daliyolar da elim kolum sırtım dinleniyor:)

Bende ikiz bebek istiyorum .özel bişe kullandınız mı klomen ikiz bebk için şans veriyormu.olma ihtimali ne.aranızda klomenle ikizi olan varmı

Bende ikiz bebek istiyorum .özel bişe kullandınız mı klomen ikiz bebk için şans veriyormu.olma ihtimali ne.aranızda klomenle ikizi olan varmı

Cok zor uyuyolar Moontorrent. Türkiyede düzen bozuldu bizim. Birini uyutup yatağına götürüyorum , digeri uykuya dalana kadar içerde uyuyan uyaniyo, özellikli kiz ters donüyor,uyaniyo , gidiyom onu sakinlestireyim derken zaten digerinin uykusu açılıyor:)
Benim isler zora sarmaya başladı buyudukce cocuklar.evimize gidince sıkı bir disiplinle düzen kurmalıyım sanırım, yoksa cok yasamam :D

Hayır hayır bir daha Hasan Hocaya gitmedim. Adamın suratını çekemem:)
3 kezdir falan Şifa hastanesinde Nihat Taspinara gidiyorum, gayet ilgili .
Kahvaltı tarifini o verdi. Birazdan tam tarifi yazayım, şimdi ayağında oğlum var uyutuyorum kac dakika uyursa artık :)

:):) olur sevinirim.bende denerim beğenirlerse menüye eklerim.bebekleri uyuturken birini varsa pusete diğerinide ayağında sallayabilirsin .

ikisini aynı anda neden uyutmuyosun ki ayrı ayrı alıştırısan ilerde sana çok zahmet olur hiç dinlemezsin iş bile yapamazsın ben aynı anda uyutuyorum uyku bu şekilde yemekte bazen aynı anda bazende 1 tanesi oynarken diğerine benimde kızım hem kucak hep mız mız oyalamıyo bi dünya oyuncak etrafında oğlum oynarken o sadece kucak istiyor hatta odadan çıkıp lavaboya bile gidemiyorum çığlığı basıyor oğlum yine öyle değil çok şükür....

benim bebeklerde iyice hareketlendiler.uyurlarken bile dipdibeler.dün akşam oğlan uyanmış elinde çıngırak tamda kızım kafasına vururken yakaladım :) gece de uyuturken kızım kardeş sana böyle mi vurdu diyodum kahkahalar atıyordu ::):):):)

benim gebeliğim ırsi idi.normal gebelik.annen tarafında çoğul gebelik var ise sende de olma ihtimali yüksek.

Kızlar bende ikiz annesiyim çocuklarım 3 aylık hem anne sütü hemde mama veriyorum.birkaç gündür sizi takip ediyorum.ben annemin yanındayım ama eylülden sonra tek bakacam.şimdi annemin yanında da tek bakıyorum ama anneme karıştırmıyorum hep ben yapıyorum.inşallah tek bakabilirım :) ayrıca ankarada yaşayan arkadaşlar var mı? Ben çocuk doktorunü değiştireceğim bana öneride bulunan olur mu?

ben oto anakucaklarında ikizsinide aynı anda sallayarak uyutuyorum böle imkanın varsa yap işini kolaylaştırır benimkiler yaşına girçek 4 gün sonra düzeltilmiş 10 aylığız ama hala da ana kucaklarında uyuyolar gündüz biz gece yataklarımızda yatıyoruz daldıktan yere yatırıyorum düşmesinler diye mızıklanınca hemen müdahale ediyorum sallıyorum yatağa götürüp getirsem mahvolurum böle alıştılar yapçak bişey yok ne isterlerse
Cok zor uyuyolar Moontorrent. Türkiyede düzen bozuldu bizim. Birini uyutup yatağına götürüyorum , digeri uykuya dalana kadar içerde uyuyan uyaniyo, özellikli kiz ters donüyor,uyaniyo , gidiyom onu sakinlestireyim derken zaten digerinin uykusu açılıyor:)
Benim isler zora sarmaya başladı buyudukce cocuklar.evimize gidince sıkı bir disiplinle düzen kurmalıyım sanırım, yoksa cok yasamam :D

Kızlar bende ikiz annesiyim çocuklarım 3 aylık hem anne sütü hemde mama veriyorum.birkaç gündür sizi takip ediyorum.ben annemin yanındayım ama eylülden sonra tek bakacam.şimdi annemin yanında da tek bakıyorum ama anneme karıştırmıyorum hep ben yapıyorum.inşallah tek bakabilirım :) ayrıca ankarada yaşayan arkadaşlar var mı? Ben çocuk doktorunü değiştireceğim bana öneride bulunan olur mu?

allah analı babalı büyütsün.tek daha kolay bakarsın.zeynepppp arkadaşımız yardımcı olucaktır ....

Kahvaltı Tarifimiz şöyle:
1 yumurta sarısı(katı)-8 bebe biskuvisi-1parca beyaz peynir-2tatli kasığı pekmez-Hepsini aynı tabak icinde 1 çay bardağı süt ya da 100cc mamayla çatalın tersiyle ezerek kasikla yedirelim:)
Bu miktarı ikisine bile bitirtemedim , koca kase oluyo.bıraktım zaten yemediler diye, belki sizler başarırsınız.
Tarhana,mercimek,unlu,sebzeli,pirincli,bulgurlu, yogurtlu çorba verebilirsin dedi.çorbalar koyu kivamli,az yağlı,salcasiz,azz tuzlu olacak.

Kahvaltı Tarifimiz şöyle:
1 yumurta sarısı(katı)-8 bebe biskuvisi-1parca beyaz peynir-2tatli kasığı pekmez-Hepsini aynı tabak icinde 1 çay bardağı süt ya da 100cc mamayla çatalın tersiyle ezerek kasikla yedirelim:)
Bu miktarı ikisine bile bitirtemedim , koca kase oluyo.bıraktım zaten yemediler diye, belki sizler başarırsınız.
Tarhana,mercimek,unlu,sebzeli,pirincli,bulgurlu, yogurtlu çorba verebilirsin dedi.çorbalar koyu kivamli,az yağlı,salcasiz,azz tuzlu olacak.

sağol berrna mutlaka yarın denicem bakalım yiyecekelr mi ? eğer bunu yedirebilirsem herşeyi yedirebilirim :)

bebe büskivisi farkediyor mu ne çeşit olduğu? ( örneğin muzlu yada sade vs ? ) elimde sadesi varda kapalı koca bi paket .

bu çorbalar ayrı ayrı değil mi ? yoksa hepsini karıştırıp ta mı bi çorba yapacağız ?

birde ben patates havuç pirinç karışımı çorba yediriyorum.yeşillikler de katıyorum her hafta.

bu beyaz peynir bi gece önceden suda bekletilecek mi ?

msj yazdım gelmedi yaa inşallah bu gelir

bu arada oğlum anneeee diyor bende anneeeemmm diyorum yine anneeee diyor bende anneeemmm diyorum.aayy çok güzel bişey yaaaa :):):)

Bisküvi farketmez, bende de sade var.
Çorbalar ayrı ayrı zamanla karışımlar olabilir tabi..peynir hakkında bir bilgi vermedi Dr.zaten çorbaya da az tuz koyduruyo.az tuzlu peynir veriyorum ben , icin rahat etsin dersen beklet suda :)
Konuşmak icin cok erken degilmi? Çıkardığı sesleri anne olarak algiliyo olmayasin :)
Benim kiz da emmee diyo mamma diyo ama bilerek demiyodur .tesadüf.

Bisküvi farketmez, bende de sade var.
Çorbalar ayrı ayrı zamanla karışımlar olabilir tabi..peynir hakkında bir bilgi vermedi Dr.zaten çorbaya da az tuz koyduruyo.az tuzlu peynir veriyorum ben , icin rahat etsin dersen beklet suda :)
Konuşmak icin cok erken degilmi? Çıkardığı sesleri anne olarak algiliyo olmayasin :)
Benim kiz da emmee diyo mamma diyo ama bilerek demiyodur .tesadüf.

yeşilboncuk34 te mercimek çorbası veriyordu bende vereyim olmazsa.

yok canım ya önceden ba ba ba ba de de de de diyordu şimdi resmen anne diyor bir hafta olucak.tabibilinçli olarak mı anne diyor onu bilemiyorum .onun dışında da konuşur gibi birşeyler diyor ama özellikle anne diyor.pazartesi aşımız var doktora diyeceğim ama çok ilginç bebeklerimin motor gelişimleri hep öndeydi.

kızım da emeklemeye çalışıyor ama tam emeklerken sürünüyor.biraz önce sandalyenin altından çıkardım :) herhalde 1 ay içinde emekler gibime geliyor .

bu arada niye buradan yazışıyoruz.msn ye gelsene buradan ağır oluyor yazışmalar....

Son düzenleme:
Back
X