2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba kızlar herkesin bayramı mübarek olsun

cipskolam Allah analı babalı büyütsün .evet doğru yapıyorsun.2-3 saate bir doyur fazla geciktirme.eğer uyanmazlarsa önce altını değiştir sonra mama ver.uyanırlar.önce anne sütü sonra mama ver.

meme de yarım saatte tutabilirsin hem kokunu alıp güvende hissederler hemde emmeyi öğrenirler.ama ilk 20 gün yada 1 ay böyle olsun sonra 15 dk tutabilirsin onlar emecekleri kadar emiyorlar zaten.eğer meme de uyurlarsa kulaklarını yada yanaklarını okşa. bol bol su iç süt yapar ve bol bol dinlen.bebekler uyudukça sende uyu.çünkü yeteri kadar dinlenemezsen sütün az olur.

Allah bağışlasın.
\
saol canım amin inş hepimizin çocuklarını rabbim korusun bide benim tek gögsümden çok az süt geliyor diğerinden çok geliyor biri uyuyor biri kalkıyor ben tam 15 kg verdim gercekten bakımları çok zormus önerileriniz için çok saol cnm bu arada ek gıdalara ne zaman geçtin melitta

\
saol canım amin inş hepimizin çocuklarını rabbim korusun bide benim tek gögsümden çok az süt geliyor diğerinden çok geliyor biri uyuyor biri kalkıyor ben tam 15 kg verdim gercekten bakımları çok zormus önerileriniz için çok saol cnm bu arada ek gıdalara ne zaman geçtin melitta

amin.zaten bi göğsünden fazla bi göğsünden az gelir.genelde sol göğüsten az gelir.kg vermen normal uykusuzluk yorgunluk .zaten uykusuzluktan yemek yiyesi gelmiyor insanın..
tam olarak ek gıdaya 3,5 aylıkken geçtim elma püresi ve yoğurt veriyordum.bisküvi ıhlamur verdim.sonra doktora gittik bisküviyi kes yerine kaşık maması ver dedi..onun dışında yaptığım herşeyden çay kaşığı ile tattırdım.

aaa süper bayram hediyesi olmuş ayyy ne güzel duygudur anne demeleri cnm seninkiler kaç aylıklar

çok güzel bi duygu.6 ay 1 haftalık olduk :) sana da nasip etsin inş. her halleri ayrı bi güzel.

kızlar benim minik oğlum üç gündür anne diyor bugün de kızım sürünür gibi iki defa emekledi.

bana süper bir bayram hediyesi oldu çok mutluyum :):):):)

iyi bayramlar, çok sevindim melitta, benim de kızlarımdan biri anne diyor. ama daha emekleyemediler maalesef. senin bebişlerin kaç kilolar? ek besinleri fazla yemiyor benim kızlar, devam sütü (aptamil-2) nü çok içiyorlar, seninde öyle mi, ne kadar ek besin veriyorsun?

iyi bayramlar, çok sevindim melitta, benim de kızlarımdan biri anne diyor. ama daha emekleyemediler maalesef. senin bebişlerin kaç kilolar? ek besinleri fazla yemiyor benim kızlar, devam sütü (aptamil-2) nü çok içiyorlar, seninde öyle mi, ne kadar ek besin veriyorsun?

sana da iyi bayramlar merak etme yakın zamanda emeklerler.benim kız mutfağa giderken sandalyenin altına girmişti.artık zaptedemem herhalde :) en son iki hafta önceydi sanırım 7,500 cıvarındaydı kızım 220 gr eksik oğlumdan .

oğlum çorba yemiyordu alıştırana kadar canım çıktı.en sonunda başardım.şimdi yiyorlar.onu da şu şekilde yaptım bi çimdik tuz attım çorbaya ondan sonraki günler tuzsuz verdim yiyorlar artık.önemli olan yeni tatlar öğrenmesi ve çiğneme alışkanlığının olması.zaten kaşığa alışınca gerisi geliyor.çünkü emmek daha kolaylarına geliyor.

çorbayı ise ilk olarak havuç , patates ,pirinç düdüklü tencere de 15 dk haşladım suyu ile beraber ezdim iyice ezdim ezemediğim zaman blenderdan bi kere geçirdim.

mamadan yoğurt yapabilirsin onu yiyorlar mesela.içinde mama tadı olduğu için.zorla birazcık çünkü bilmedikleri tat olduğu için istemiyorlar.özellikle aç karnına ver.o zaman mecbur yiyorlar.

mama olarak bebelac 2 kullanıyorum.çok memnunum.hamdolsun benim bebeklerimin motor gelişimleri hep öndeydi.çok mutluyum.inşallah hep böyle gider fakat oğlum anne diyor ama tembel ya hiç emekleme teşebbüsünde bulunmuyor sadece popo üstünde kayıyor birde sürekli dönüyor :)
kızımda geç konuşcak herhalde aslında kendi kendi konuşuyorlar ama öyle bi anda anne diyince şok oldum :):):) üç gündür anne deyip duruyor.bende efendim annecim diyorum bakıp gülüyor :):):)

bebelac 2 120 cc veriyorum ama artık yetmiyor.2 saate bir 120 cc veriyorum.biberonu büyütüp 180 cc vereceğim çünkü iki biberon mama vermek zorunda kalıyorum.

ek gıdada ise çorbayı bi küçük patates ,yarım havuç yada üç dört dal maydonoz sapsız , bi yemek kaşığı pirinç koyup haşlıyorum 15 dk. bu çorba bir garnitür kavanozlarına dolacak kadar oluyor.yediriyorum. bu da 1 er çay bardağı ediyor.

yoğurt u ise yine küçük garnitür kavanozuna mayalıyorum o da iki çay bardağı ediyor.1 er çay bardağı vermiş oluyorum.birde bi kase meyve püresi veriyorum.bazen yoğurt ile püreyi karıştırıp öyle veriyorum.

birde kaşık maması veriyorum 130 cc ama bu hafta sadece iki kere verdim yoğurt yapmadım malum bayram arefesi gelen giden temizlik alışveriş vs derken aksadı.

günde iki çay bardağını geçmemesi gerekiyormuş.

Son düzenleme:
sana da iyi bayramlar merak etme yakın zamanda emeklerler.benim kız mutfağa giderken sandalyenin altına girmişti.artık zaptedemem herhalde :) en son iki hafta önceydi sanırım 7,500 cıvarındaydı kızım 220 gr eksik oğlumdan .

oğlum çorba yemiyordu alıştırana kadar canım çıktı.en sonunda başardım.şimdi yiyorlar.onu da şu şekilde yaptım bi çimdik tuz attım çorbaya ondan sonraki günler tuzsuz verdim yiyorlar artık.önemli olan yeni tatlar öğrenmesi ve çiğneme alışkanlığının olması.zaten kaşığa alışınca gerisi geliyor.çünkü emmek daha kolaylarına geliyor.

çorbayı ise ilk olarak havuç , patates ,pirinç düdüklü tencere de 15 dk haşladım suyu ile beraber ezdim iyice ezdim ezemediğim zaman blenderdan bi kere geçirdim.

mamadan yoğurt yapabilirsin onu yiyorlar mesela.içinde mama tadı olduğu için.zorla birazcık çünkü bilmedikleri tat olduğu için istemiyorlar.özellikle aç karnına ver.o zaman mecbur yiyorlar.

mama olarak bebelac 2 kullanıyorum.çok memnunum.hamdolsun benim bebeklerimin motor gelişimleri hep öndeydi.çok mutluyum.inşallah hep böyle gider fakat oğlum anne diyor ama tembel ya hiç emekleme teşebbüsünde bulunmuyor sadece popo üstünde kayıyor birde sürekli dönüyor :)
kızımda geç konuşcak herhalde aslında kendi kendi konuşuyorlar ama öyle bi anda anne diyince şok oldum :):):) üç gündür anne deyip duruyor.bende efendim annecim diyorum bakıp gülüyor :):):)

bebelac 2 120 cc veriyorum ama artık yetmiyor.2 saate bir 120 cc veriyorum.biberonu büyütüp 180 cc vereceğim çünkü iki biberon mama vermek zorunda kalıyorum.

ek gıdada ise çorbayı bi küçük patates ,yarım havuç yada üç dört dal maydonoz sapsız , bi yemek kaşığı pirinç koyup haşlıyorum 15 dk. bu çorba bir garnitür kavanozlarına dolacak kadar oluyor.yediriyorum. bu da 1 er çay bardağı ediyor.

yoğurt u ise yine küçük garnitür kavanozuna mayalıyorum o da iki çay bardağı ediyor.1 er çay bardağı vermiş oluyorum.birde bi kase meyve püresi veriyorum.bazen yoğurt ile püreyi karıştırıp öyle veriyorum.

birde kaşık maması veriyorum 130 cc ama bu hafta sadece iki kere verdim yoğurt yapmadım malum bayram arefesi gelen giden temizlik alışveriş vs derken aksadı.

günde iki çay bardağını geçmemesi gerekiyormuş.

bende aptamil-2 kullanıyorum bebişlere, onu çok seviyorlar. kaşık maması daha hiç vermedim, ama almayı düşünüyorum, doktor tavsiye etmemişti ama alacağım bir seferlik :)) yoğurdu ne sütüyle yapıyorsun? pınar sütün 6-12 aylık sütleri var, onlardan mı? bende çorba yaparken mercimek, patates, havuç koyuyorum, onu içiriyorum, bazen tarhana içiriyorum ama çok az yiyorlar. yoğurdu seviyorlar ama benim bir kızım fazla çiğnemiyor katı gıdaları. kusuyor, kusunca da çok üzülüyorum. allah yardımcımız olsun, ne kadar zormuş bu katı gıdalara geçmek. senin çorba tarifini de yapacağım. maşallah senin bebişler iyi geçmişler katı gıdalara. ben 2 hafta önce gitmiştim kontrole, bir kızım 7 kilo, diğer kızım 7,300 gramdı.

bende aptamil-2 kullanıyorum bebişlere, onu çok seviyorlar. kaşık maması daha hiç vermedim, ama almayı düşünüyorum, doktor tavsiye etmemişti ama alacağım bir seferlik :)) yoğurdu ne sütüyle yapıyorsun? pınar sütün 6-12 aylık sütleri var, onlardan mı? bende çorba yaparken mercimek, patates, havuç koyuyorum, onu içiriyorum, bazen tarhana içiriyorum ama çok az yiyorlar. yoğurdu seviyorlar ama benim bir kızım fazla çiğnemiyor katı gıdaları. kusuyor, kusunca da çok üzülüyorum. allah yardımcımız olsun, ne kadar zormuş bu katı gıdalara geçmek. senin çorba tarifini de yapacağım. maşallah senin bebişler iyi geçmişler katı gıdalara. ben 2 hafta önce gitmiştim kontrole, bir kızım 7 kilo, diğer kızım 7,300 gramdı.

bende sen dedikten sonra ara verdim zaten kaşık mamasına yoğurt ve çorbaya ağırlık veriyorum :):):):) bi ara doktoruma danışıp muhallebi yapacağım inşallah mamadan pirinç unu da içinde olacağı için kaşık mamasını aratmaz :)

yoğurdu süt ile yapmıyorum mama ile yapıyorum birde probiyotik yoğurtla mayalıyorum.

normal 90 cc suya 4 kaşık mama katıyorum karıştıyorum sonra yoğurdu mamaya mayalıyorum.alüminyum folyoya sarıyorum.4-5 saat bekletiyorum.kaymak gibi oluyor.dolaba koyuyorum kalıp gibi oluyor ama özsuyu oluyor içinde.bebeklerime yediriyorum.

bazen gece uyandıklarında mayalıyorum bazen sabah 7,5 -8 gibi uyanıyorlar o zaman mayalıyorum.

mercimekte aklımda ama şimdilik doktorumuzun söylediği şekilde yapıyorum.eğer çorba da çeşitlere geçersek kesinlikle yapacağım.

azda yeseler iyi.çünkü alıştırma süreci bunlar herşeyi tatsınlar ve çiğneme kabiliyetleri ve kaşık alışkanlığı olsun.

kesinlikle tavsiyeediyorum.sağolsun doktorumuz çok iyi.dr. neler vereceğimi nasıl yapacağımı yazıyor kağıda veriyor.en son haftamızda kıyma katılacak 2 kere çekilmiş ve dana kıyma olacak.

yaparsan ilk patates havuç pirinç koy.düdüklü de 15 dk pişir besin değerlerini kaybetmemesi için.sonraki hafta maydonoz at.bi sonraki hafta semiz otu yada ıspanak koy.bi sonraki hafta başka bi yeşillik koy.tavsiye ederim.

benimde o kadar kolay olmadı canım çıktı o çorbaya alıştırana kadar.bir iki kaşık yedirdim kusturuyorlardı kendini.sonra bi çimdik tuz attım yedirdim bi yediler anlatamam.sonraki gün kesinlikle tuz koymadım az az vererek kaşığı arttırdım yedirdim.

birde benim kız karnnın üstünde etrafında dönüyor ya .

maşallah kızlarının kiloları güzel bakalım bi sonraki ay kaç kg olmuşlar.çünkü kilo alımları artık yavaşlicak

Son düzenleme:
bende sen dedikten sonra ara verdim zaten kaşık mamasına yoğurt ve çorbaya ağırlık veriyorum :):):):) bi ara doktoruma danışıp muhallebi yapacağım inşallah mamadan pirinç unu da içinde olacağı için kaşık mamasını aratmaz :)

yoğurdu süt ile yapmıyorum mama ile yapıyorum birde probiyotik yoğurtla mayalıyorum.

normal 90 cc suya 4 kaşık mama katıyorum karıştıyorum sonra yoğurdu mamaya mayalıyorum.alüminyum folyoya sarıyorum.4-5 saat bekletiyorum.kaymak gibi oluyor.dolaba koyuyorum kalıp gibi oluyor ama özsuyu oluyor içinde.bebeklerime yediriyorum.

bazen gece uyandıklarında mayalıyorum bazen sabah 7,5 -8 gibi uyanıyorlar o zaman mayalıyorum.

mercimekte aklımda ama şimdilik doktorumuzun söylediği şekilde yapıyorum.eğer çorba da çeşitlere geçersek kesinlikle yapacağım.

azda yeseler iyi.çünkü alıştırma süreci bunlar herşeyi tatsınlar ve çiğneme kabiliyetleri ve kaşık alışkanlığı olsun.

kesinlikle tavsiyeediyorum.sağolsun doktorumuz çok iyi.dr. neler vereceğimi nasıl yapacağımı yazıyor kağıda veriyor.en son haftamızda kıyma katılacak 2 kere çekilmiş ve dana kıyma olacak.

yaparsan ilk patates havuç pirinç koy.düdüklü de 15 dk pişir besin değerlerini kaybetmemesi için.sonraki hafta maydonoz at.bi sonraki hafta semiz otu yada ıspanak koy.bi sonraki hafta başka bi yeşillik koy.tavsiye ederim.

benimde o kadar kolay olmadı canım çıktı o çorbaya alıştırana kadar.bir iki kaşık yedirdim kusturuyorlardı kendini.sonra bi çimdik tuz attım yedirdim bi yediler anlatamam.sonraki gün kesinlikle tuz koymadım az az vererek kaşığı arttırdım yedirdim.

birde benim kız karnnın üstünde etrafında dönüyor ya .

maşallah kızlarının kiloları güzel bakalım bi sonraki ay kaç kg olmuşlar.çünkü kilo alımları artık yavaşlicak

bende havuç ve patates ve pirinç koyacağım bakalım, inşallah güzel içerler. ben anne sütü de veriyorum, ek olarak mama veriyorum. anne sütünün ne kadar çıktığını bilmiyorum ama mama da bayağı içiyorlar. kaşık mamasını yarın alacağım, sen sütlü pirinçli mi almıştın? o da bebelac mıydı, yoksa aptamilin mi? ben mamayı kendim yapıyordum şimdiye kadar pirinç unuyla.

bende havuç ve patates ve pirinç koyacağım bakalım, inşallah güzel içerler. ben anne sütü de veriyorum, ek olarak mama veriyorum. anne sütünün ne kadar çıktığını bilmiyorum ama mama da bayağı içiyorlar. kaşık mamasını yarın alacağım, sen sütlü pirinçli mi almıştın? o da bebelac mıydı, yoksa aptamilin mi? ben mamayı kendim yapıyordum şimdiye kadar pirinç unuyla.

evet ilk sütlü pirinçli ile başlanıyor (muş.) ilk aptamil almıştım çok tatlı geldi oğlum beğenmedi.sonra organik diye holle aldık onunda hiç tadı tuzu yoktu.yemediler kusturdular kendilerini o da çöpe gitti.doktorumuz serelac çok seviliyor dedi.

serelac (nestle ) aldık onu kullanıyoruz çok memnunuz.tavsiye ederim.ama bebeklerinin damak tadına kalmış.istersen ilk aptamil al dene.bebelac bulsam almak istiyorum ama buralarda bulamadık.

inşallah güzel içerler ama pes etme yavaş yavaş yedir.biraz zor olcak biliyorum çünkü bende çok zorlandım ama ben kazandım :)

slm kızlar iyi bayramlar 27-07-2012 de 36+5 günlükken doğum yaptım çok sükür sağlıklı doğduk
gunlükken sezeryanlan doğum yaptım kızlarımı şevvalim 2.800 esmanurum 1.610 gr dünyaya geldiler çok sükür küveze girmedik 2 gün sonra evimize geldik. ama malesef süttüm yetmiyor hem mama hem süt veriyorum ilk haftalar 30cc mama alıyorduk 25 gunluk olduk 75cc mama alıyorlar anne sütüyle doymuyorlar yavrularım 2 saatte bir anne sütü 15 dk duruyolar memede 3 saatte bir mama veriyorum sizce doğrumu yapıyorum.
Allahım analı babalı büyütsün inş....
kızlar benim minik oğlum üç gündür anne diyor bugün de kızım sürünür gibi iki defa emekledi.

bana süper bir bayram hediyesi oldu çok mutluyum :):):):)
:nazar::nazar::nazar::nazar:ne güzel yaaa maşallahhh canım bayram hediyesini vermiş kuzular... Allahım nazarlardan korusun inş...:nazar::nazar::nazar:
evet ilk sütlü pirinçli ile başlanıyor (muş.) ilk aptamil almıştım çok tatlı geldi oğlum beğenmedi.sonra organik diye holle aldık onunda hiç tadı tuzu yoktu.yemediler kusturdular kendilerini o da çöpe gitti.doktorumuz serelac çok seviliyor dedi.

serelac (nestle ) aldık onu kullanıyoruz çok memnunuz.tavsiye ederim.ama bebeklerinin damak tadına kalmış.istersen ilk aptamil al dene.bebelac bulsam almak istiyorum ama buralarda bulamadık.

inşallah güzel içerler ama pes etme yavaş yavaş yedir.biraz zor olcak biliyorum çünkü bende çok zorlandım ama ben kazandım :)

hakkatten büyük ustalık gerekiyor bebeklere çorba işi bugün ne yapsam diye düşünüp duruyorum şaşırdım iyice maşallahh yiyolar benimkiler ama sürekli aynı şeyi istemiyolar değişik şeyler istiyolar birde yanımızda bizimle yiyeceklermişş onu öğrendilerr mercimek çorbasını denedim fakat gaz yaptıgını bildiğimden mercimeğini az koydum ben patates, havuç ve soğanda ekledim bir güzel haşlandı çektim blendırda maşallahh güzel yedilerr, bugün ise akşamdan hazırladım şehriye çorbası yaptım bugünkü menülerinde o var yarında yine sebze çorbası yapmayı düşünüyorum işte hergün farklı birşey yesinlere ben razıyım onlar için uğraşmaya Allahım bizlere bağışlasın bebişlerimizi inş..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar.bayram süresince öyle yoğun günler geçirdimki beş dakika oturamadım buraya.hem annemler hemde kayınvalideler kardeşlerim kaynım hepsi buradaydı.biz gidemeyince hepsi torun hasretinden gelmişler.çok yoruldum ama mutlu oldum tabi.hiç olmassa sıkıcı geçmedi.üçüncü günü pikniğe gittik bebeklerle bumbo koltuğunun olması orada çok işe yarardı yaramazlar hiç durmadılar.biraz öncede koltuğumuz geldi bakalı.bebişlerin ikisi de uyuyor daha deneyemedim .bakalım duracaklarmı.mama sandalyemiz daha gelmedi.aldığımız site çok yavaş gönderiyor.heralde bir iki hafta daha sürer.

sizler neler yaptınız arkadaşlar bayram nasıl geçti.uhdecim eşin geldimi bebekleri görmeye.melitta bebeğin anne dedi demek ne güzel. şimdilik bu kadar yazabiliyorum oğlumun biri ağlıyor hemen oturtmak istiyorum oturağa bakalım beğenecekmi.

Gunaydin sevgili ikiz anneleri , uzuun zamandır foruma yazamiyorum fırsat buldukca okuyorum paylaşımlarımızı . 7 aylık olucaz biz de haftaya , ek gıda savası veriyoruz biz de:)
Dubai'de yasıyorum.şimdi Türkiye'de tatildeyim.Ferro Sanol demir ilacını saglık bakanlığı toplatiyormus haberiniz olsun, saglıga zararlı bulunmuş, icinde paraben varmış.ben kestim vermiyorum, yakında kontrol var Dr a danışip, değiştireceğim.
Benim bebeklerime kan tahlili yapılmadı hiç.Demir depoları, kan sayımı vs.. Sizinkilere yapildimi hiç?
Eğer yapılıyorsa Türkiye'den gitmeden yaptırayım diyorum. Çünkü Dubaide aylık kontrol diye bisey yok. Bir rahatsızlık yoksa sigorta ödemiyor masrafları.
Burada telefondan giriyorum İnternet'e, eve dönünce bilgisayardan resim eklerim bende bebikleri.
Hepinize Allah kolaylık versin, özellikle tek basına bakanlar varmış . Allah sabır versin.bilmiyorum benimkiler mı huysuz ama bazen tek kalınca bas edemiyorum ikiside kuduruyolar:)
Sevgiler...

günaydın arkadaşlar.bayram süresince öyle yoğun günler geçirdimki beş dakika oturamadım buraya.hem annemler hemde kayınvalideler kardeşlerim kaynım hepsi buradaydı.biz gidemeyince hepsi torun hasretinden gelmişler.çok yoruldum ama mutlu oldum tabi.hiç olmassa sıkıcı geçmedi.üçüncü günü pikniğe gittik bebeklerle bumbo koltuğunun olması orada çok işe yarardı yaramazlar hiç durmadılar.biraz öncede koltuğumuz geldi bakalı.bebişlerin ikisi de uyuyor daha deneyemedim .bakalım duracaklarmı.mama sandalyemiz daha gelmedi.aldığımız site çok yavaş gönderiyor.heralde bir iki hafta daha sürer.

sizler neler yaptınız arkadaşlar bayram nasıl geçti.uhdecim eşin geldimi bebekleri görmeye.melitta bebeğin anne dedi demek ne güzel. şimdilik bu kadar yazabiliyorum oğlumun biri ağlıyor hemen oturtmak istiyorum oturağa bakalım beğenecekmi.

ohh ohh ne güzel bir bayram geçirmişsin canım yorucu olmuştur elbet ama biz gurbette olanlar için bir yakınımızın gelmesi çok mutlu eder bizleri anlayabiliyorum seni..
inş. beğenir bebeklerin koltuklarını canım inan benim tam anlamıyla kurtarıcım oldu çok şükür daha rahatladım şimdi inş. sende memnun kalırsın..
eşim geldi bayram nedeniyle bu sefer çok değişmiş gördüm kendisini her yönden farklıydı bebeklerin başında sabahladı hiç uyumadı çok ama çok özlemiş etrafımda pervane ama ben güvenimi kaybettim artık senin böyle olman için evden mi kovmam gerekiyordu dedim şimdi anladım diyor mutluluğun sevdiklerinin yanında oldugunu dedi çok çok pişman dedimya ben güvenemiyorum.. bebeklerim unutmuşlardır diye düşünmüştüm babalarını maalesef o konuda yanılmışım hiç unutmamışlar üstelik onlarda o kadar çok özlemişler ki kızım hele yüzünü okşuyor babasının gözlerini bir sn.ayırmıyor oğlum desen gidiyor yanına koluna dokunuyor benide al kucagına diye ikiside bende yatmıyolar babalarında yatmak istiyolar uyandıklarında göremedikleri zaman çılgına dönüyolar, gidince ne yapacagım bebeklerle bilmiyorum tamamen düzenleri değişti keşke gelmeseydin dedim alışmışlardı bebekler onun yokluğuna şimdi yeniden nasıl alışacaklar bilmiyorum çok zor durumum... halen evde bugün akşam Ankaraya gidiyoruz oğlumun tedavisi için onun için kaldı dönmedi bayramdan sonra...ailem bir şans daha ver diyor kendisi yalvarıyor, ağlıyor, sızlıyor ben nasıl güvenirim yeniden bebeklerin bu hallerini gördüm içim sızladı boşanmaya karar verdim şimdi kafam allak bullak kendim için boşanacagım ya bebekler ilerde bizim içinde bir şans verseydin derlermi?? sadece kendini düşünüp bencillik yaptın derlermi?? inan işin içinden çıkmış değilim çok yorgunum herşey üst üste geliyor Allahım bir çıkış yolu gösterecektir elbet banada..

Gunaydin sevgili ikiz anneleri , uzuun zamandır foruma yazamiyorum fırsat buldukca okuyorum paylaşımlarımızı . 7 aylık olucaz biz de haftaya , ek gıda savası veriyoruz biz de:)
Dubai'de yasıyorum.şimdi Türkiye'de tatildeyim.Ferro Sanol demir ilacını saglık bakanlığı toplatiyormus haberiniz olsun, saglıga zararlı bulunmuş, icinde paraben varmış.ben kestim vermiyorum, yakında kontrol var Dr a danışip, değiştireceğim.
Benim bebeklerime kan tahlili yapılmadı hiç.Demir depoları, kan sayımı vs.. Sizinkilere yapildimi hiç?
Eğer yapılıyorsa Türkiye'den gitmeden yaptırayım diyorum. Çünkü Dubaide aylık kontrol diye bisey yok. Bir rahatsızlık yoksa sigorta ödemiyor masrafları.
Burada telefondan giriyorum İnternet'e, eve dönünce bilgisayardan resim eklerim bende bebikleri.
Hepinize Allah kolaylık versin, özellikle tek basına bakanlar varmış . Allah sabır versin.bilmiyorum benimkiler mı huysuz ama bazen tek kalınca bas edemiyorum ikiside kuduruyolar:)
Sevgiler...

bizim dr. Ferrum vermişti demir ilacı onu kullanıyorum ben acaba onuda değiştirirlermi ki ??
dr. önümüzdeki ay kontrolde kan tahlili yapalım dedi bana onu bekliyorum bende yapılacak yani...
çok zor elbette yanlız başımıza bakmak ama mecbur olunca insan alışıyor bir şekilde Allahım hepimize yardım etsin inş..

BEN anne OLMADAN ÖNCE! ♥
anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim....Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...

Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim...

Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.ınanamazdım.... ıyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....

çok duygulandım güzel bir yazıı paylaşmak istedim sadece yazanın ellerine yüreğine sağlıkkkk.....

Sanmıyorum Ferrum dan bahsedilmiyor, Ferro Sanolun saglıga zararlı olduğunu aciklayip toplatiyorlarmis.saglık ocaklarında bedava dağıtılan bir damlaymis bu, inşallah bebeklerimiz zarar gormemistir:(

bu sabah kızımda anne dedi.sanki herşey çok hızlı gelişiyor.birazdan banyo yaptırıcam bebeklerimi.

kan ilacını bende duydum fakat bazı part no lu olanlar toplatıyorlar.yanlış hatırlamıyorsam 71 ,72,74,76 idi bunlardan biri yada bikaçı. hatta 2012 şubat anneleri başlığında da sohbeti olmuştu.bi arkadaş söylemişti.
benim 80 part no. ama bütün ferro sanol ilaçları toplatılıyorsa onu bilemem.sağlık bakanlığı sitesinden bakmak lazım.

uhde canım benim inşallah hakkında hayırlısı olur.insan kendi için affedemiyor hazmedemiyor yapılan haksızlıklara daha kaç kere olucak diye düşünmeden edemiyor ama evlatlar olunca iki arada bi derede kalıyor.

bence çocuklarında seni anlardı sen ne kadar babalarını iyi anlatırsan anlat.şimdi kafan karmakarışıktır inşallah hakkında hayırlısı olur.barışsan da barışmasan da senin için bu hayat.

ne güzel ya tüm aile toplanmışsınız.ilk gelenler oldu biz gittik.sonraki günde ben evde bebeklerle yalnızdım.eşim nöbetçiydi.gurbette olunca ailenin kıymeti daha iyi anlaşılıyor.

zeynepppp senin bebekler tek yumurta ikizi miydi ?

Back
X