2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

sende annesin bizden daha iyi biliyorsundur tabiki ama şunu söyleyim en büyük süt artırıcı uyku.ben test ettim yüzde yüz yani.ben uyuyabilseydim sanırım 6 ay hiç mama vermeden emzirebilirdim.gerçekten iyi sütüm geliyordu.süt bir azaldımmı tekrardan çoğalmıyor..sık sık sağmanında çok faydası oldu.ilk 15 gün her 3 saate bir sağdım gece saati kurup kalkıyordum bebeklerde küvezdeydi..inşallah bikaç saat uyuyabilirsin.birde incir hoşavı inanılmaz faydalı.bu konuda çok dertliyim kim bişey sorsa mutlaka cevap yazasım geliyor.

bak buna şiddetle katılıyorum......... biz vakitli doğduk küvez falan görmedik.. 1 hafta annem yanımdaydı ama sonrasında tek kaldım... inatla emzirmeye calıştım ki ilk cocuğuma hic mama vermedim...2 yaşına kadar emzirdim... e tabi ilk günlerde tam doymayan bebekler 1 saat bile uyumadan geri kalkıyordu.. yani gece boyu 10 dan fazla kalkıyordum... gündüz desen aynı.. yorgunlukla süt artmıyor azalıyordu.. neler denedim.. humana,malt iceceği, 2 ayda 12 kilo aldım ... ama nafile.. bu icecekler anlık artış sağlıyor icmeyince yine boş .. uyku yok düzenli yemek yok.. hic göğüslerim dolup sızlamadı ki.. ilkinde öylemiydi.. uyansında emzireyim diye bakardım.. ağrırdı ..taşardı camaşırım batardı... tek cocuk ne varki ... yan gel yat emzir... vesselam 5 ay zorla mamaya ek olarak emzirdim hani anne sütü azda olsa iyidir... hasta olmasınlar diye....

bizde önümüzdeki hafta çorbamıza kıyma eklicez.bende 3,5 aylıkken başladım.çorba da pirinç iyice ezilmiyor bu yüzden bebeklerim özellikle kızım ağzında oynatıyor yerken.bende açıkcası iyice ezilsin diye uğraşmıyorum.

bende herkese bol su içmelerini ve dinlenmelerini tavsiye ediyorum.çünkü ben ne yersem yiyim sütüm hep azdı çünkü dinlenemiyordum malesef.ben bebeklerime tek bakıyorum o yüzden tecrübe kazandığımı düşünüyorum.özgüvenim yerinde.herkes bana nasıl bakıyorsun iki çocuğa işin çok zor birde eve yetişiyorsun diyorlar.onlar bana hayret ederken bende onlara hayret ediyorum.hayatımdan çok memnunum.ve inşallah ileride bir daha annelik duygusunu tatmak istiyorum.

bizde şimdi 6,5 aylığız.

o dert bende de var :):) bütün bildiklerimi yazıp herkesi bilgilendirmek istiyorum.hiç kimseyi cvpsız bırakmak istemiyorum.çünkü bizde bir zamanlar gebeydik tecrübesizdik.sağ olsunlar bizlere de yardımcı olanlar oldu.şimdi ben bilgilerimi paylaşmak istiyorum :)

Aynen öle valla, ilk oğlumu yatırıyodum gece yanıma sabaha kadar hem uyu hem emzir, simdi öyle yapamayacağımı bildigim için paniğim biraz ya sutum yetmezse diye...uyku gibisi yok evet, her uykudan sonra bende tas gibi memelerle uyaniyodum:) ozaman ilkinde oldugu gibi bol incir (bende sütun kalitesini artırsın diye kilolarca kuru incir yemiştim, hatta oğlumun kakası bile incir kokuyodu), bol su, bol uyku ve bol emzirme.

Siz madem seviyosunuz cevaplamayı bende soru cok:) ikiz olunca sanki ilk kez anne oluyomusum gibi hissediyorum:) cok farkli bı heyecan, allahım saglikla kavuşmayı nasip etsin inşallah...

ikizlere tek bakmak zor ama öncesinde bir cocuk varsa bu zorluk 2 ye katlanıyor... eğer teksen işin cok zor.... nedenmi..önceden laftan anlayan cocuğun üstüne 2 tane birden kuma gelmesiyle huysuz bir cocuğa dönüyor... kıskanclık hat safhada oluyor... sen zaten yoğunsun onunla az ilgilenebiliyorsun hatta ilgilenemiyorsun o icine atıyor... neyse daha yazmayayım yaşayıp göreceksin... Allah kolaylık versin .... senin işin herkesten de zor

ben de çalışan anneyim 7 aydır çalışmıyorum ama okullar açılınca başlıcam çalışmaya benim kızlarla uğraşmaktan boş vaktim kalmadığı için sıkılmıyorum akşam olunca uyusalar da ben de yatsam diye bakıyorum 2 aydır k.v.deyiz 3-4 kişi olduğumuz halde böyle bakıcı tuttum bakalım inş. bakabilir çok kafama takılıyor bizimkilerin bakımları hiç kolay değil inş. her şey yolunda gider..

mrb ikiz anneleri bnde taze ikz annesi sayılırım 3 aylık erkek bebeklerim var ..bnm kafam çok karıişık bu zamana kadar gece gündüz annemle baktık ama artık tek bakma zamanım geldi sanırım ..annem gündüzleri 1- 2 saat durup gidecek ama ben çok korkuyorum bebeklerime nası bakıcam???? bnmkiler koklikli bebekler bi ağlamaya başladımmı susmuyorlar planlı olmaktan bahsetmişssinz ağlamalar bütün planları alt üst edebilir ikisi birden ağlayınca nasıl baş edicedm nolur banada yardım edin..tek başına ikiz ebebek bakmak çoook zorr

Allah yardımcın olsun canım...kolik 4. Ay gibi bitiyor cok nadir durumlarda daha uzun sürenlerde var tabi, inşallah sizinki de en kısa sürede gecer...

merhaba icee seni de hatırlıyorum :):) allah bağışlasın.

kafan karışmasın canım.birilerinin desteğiyle bakarsan asıl tek başına bakamazsın ve bu korku da geçmez.ne kadar huysuz olurlarsa olsunlar tek başına kolaylıkla bakılıyor inan bana.

bende de o korku vardı annem giderse ben nasıl tek bakacağım diyordum ama öyle olmadı.kendi düzenimi kurdum.şimdi ise birileri geldiğinde ya düzenimiz bozulursa diye korkuyorum.

düzen çok önemli sen kendi düzenini kurarsan bebeklerde o düzene alışırlar asıl yanında birileri olursa senin düzenin olmaz ve hep böyle devam eder.

benim bebeklerimde kolikliydi geceleri uyuyamazdık iki saat uykuyla iki ayımı geçirdiğimi bilirim.buralarda da yazdım.kızım göğsümden inmezdi o kolik acısıyla ben mahvolurdum ama sen zoru atlatmışsın.üç hafta içinde bebeklerinin hareketleri az çok başlayınca ve özellikle dönmeye başladıklarında gazlarını kendileri çıkartıcaklar ve senin gaz çıkarmana gerek kalmicak.

korkulacak birşey yok .

sen sor hayatım seve seve yardımcı oluruz :) iki tane birden gelince öyle oluyor.çünkü bi bebeği çabuk tanıyosun ama iki bebek olunca iki ayrı insan ,farklı istekler ,farklı huylar oluyor. amin inşallah :)

Çeken bilir tabi canım:) allah hepimize kolaylık versin inşallah...

slm kızlar. hepimize kolay hamilelik diliyorum.
bende ikiz annesiyim. iki gün önce öğrendim. hem heyecanlanıyorum hem korkuyorum. duygularım karıştı.
sizin yazdıklarınızı okuyayım dedim bulantıdan okuyamadım.

allah analı babalı büyütsün.tek daha kolay bakarsın.zeynepppp arkadaşımız yardımcı olucaktır ....

kızlar cok saolun çok teşekkür ederim..........

merhaba kızlar birkaç gündür yoktum yeni gelen arkdaşlar olmuş hoşgeldiniz Allahım hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin Rabbim bizlere bağışlasın onları..
Ankaraya gittik çok şükür oğlumun gözlerinde ve beyninde korkulacak birşey çıkmadı zamanla düzelecegini söyledi dr. 6 ay sonrada kontrole gidecegiz o kadar rahatladım ki anlatamam Allahım kimseye hastalık vermesin çok zor ....
eşime gelince çok değişmiş bana karşı değişimini çok önemsemiyorum ama bebeklere olan ilgisi alakası hoşuma gidiyor ona belli etmiyorum tabiiki birkaç gün daha kalıp gidecek bu süreçte bakalım neler nasıl değişecek verdiği sözleri tutacakmı uzun bir süre ayrı yaşayacagız bu süre zarfı ona neler katacak,yada benden neler götürecek bilemiyorum şimdilik, onun ve benim tek bildiğimiz şey bu son şansı oldugu bebekler için yanımda bulunacagı ilerki zamanlarda ufacık bir hatasında herşeyin bitecegi inş. doğru bir karar vermişimdir. inş. pişman olmam yeniden bebeklerimin mutluluğu için herşeye değer diye düşünüyorum hayırlısı olsun artık....

Melitta canım aşıdan bahsetmişinizde ne aşısı bu bitti bizim aşılarımız 1 yaşına kadar yok zaten merak ettimmm..
okul çağlarını görebilecekmiyiz inş. o günleride burdan yazar gülerizzz ....

görünmeyince ankara gittiğin aklıma gelmişti.bebişinin bişeyi olmamasına çok sevindim canım.sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın.erken doğumla alakalı bir sorunmuydu.bizimde oğlumun birinde üfürüm var dedi bir doktor diğerleri yok dedi küvezdeyken.yinede ne olur ne olmaz eko falan çekindik üfürüm falan yokmuş çok şükür.gerçi üfürüm bebeklerde genelde oluıyormuş.dediğin gibi çok zor hastalık.çok üzülmüştüm o günlerde ne olduğunu da bilemeyince.hangi hastaneye gittin uhdecim ankarada.
hadi bakalım hakkında hayırlısı inşallah herşey gönlünce olur.şu zamana kadar seni pek mutlu edememiş ama bundan sonra onu telafi eder inşallah eşin.bebeklerin için bir kere daha denemeye değer gerçekten.

zannedersem melitta 6 aylık aşısından bahsediyor.belki daha olmamıştır.bizde daha bugün olucaz.öğleden sonra gidecez bakalım.inşallah ateşleri çıkmaz.

çok sağol canım yaa inan ister istemez tedirgin oluyor ondan başka birşey düşünemez hale geliyosun. hastaneye gitmedik canım özel muayehanesine gittik Prof.dr.Emin Cumhur ŞENER beye çok ilgilendi sağolsun bebeklerde göz dalında uzman bir dr.hangi hastanede görev yapıyor yada yapmıyomu bilmiyorum onu canım..
benim bebekler zamanında doğdular canım küveze falan girmediler onla alakalı değilmiş bebeklerde göz sinirleri 2 yaşına kadar ancak oluşuyomuş bizimki biraz yavaş ilerliyo ondan kaynaklı olabilir dedi zamanla geçecegini ilaca bile gerek görmediğini söyledi ki başka hastanede dr. cerrahi müdahele olur diyolardı çok şükür gerekli görmedi dr. çok şükür geçer dedi 6 ay sonra yenden kontrole gidecegiz bakalım inş. geçmiş olur o zamana kadar.ben 3 aylıkken farketmiştim ogünden bu yana bile gözle görülür düzelme vardı zaten inş. iyi olacak herşey...
bende duymuştum bebeklerde üfürüm oluyor diye ve yiğenimdede vardı eko falan çekildi 6 ay içerisinde kapanır demişelrdi doğrua o süreç içerisinde kapanmıştı yiğeniminki. çok şükrü sizdede çıkmamış birşey Allah esirgesin yavrularımızın hastalıktan kötülüklerden inan zormuş yahuu...
ben yaptırmıştım 6 aya girdiklerinde...canım gitmeden 1 saat evvel ateş düşürücü şurup içir gelincede 1 saat sonra içir Allahın izniyle ateşi falan olmuyor ben bütün aşılarımızda öyle yaptım çok şükür ateşimiz falan olmadı gayette rahat geçirdiler.
eşimle ilgilide artık ona bağlı herşey zaman içerisinde görecegiz nasıl olacak kısmet herşey...

Canım cok sevindim bebislerinde bisey çıkmamasına, benim oglum 4 aylikken böbreklerinden zorlu bı ameliyat geçirmişti o yüzden içindeki korkuyu telaşı cok iyi anlayabiliyorum, allahım kimseyi evladıyla sinamasin inşallah...hatta bende ozamanki korku baya yer etmiş ki sürekli farkında olmadan "sana bisey olmasın, sana gelen bana gelsin" diyomusum, gecen gün yine demisim, oğlumda gelip boynuma sarıldı "annem sanada bisey olmasın, babaanneme olsun, dedeme olsun" dedi:) inşallah sizde en kısa sürede atlatirsiniz...

Esinle ilgili olarak da Allah senin ve cocukların için en hayırlısını yazsın inşallah, olumlu gelişmeler olmasına cok sevindim:)

evet canım yaa oğluma birşey olunca çok çabuk tepki veriyorum telaşlanıyorum amin canım Allahım hiç birimizi evladımızla sınamasın çok zormuşş...çok çok geçmiş olsun oğluşuna inş.tamamen geçmiştir problemi canım..
eşimle ilgili ise bebeklerimin hatrına bir şans daha bunu nasıl değerlendirecek görecegim inş. herşey normale döner artık hakkımzıda hayırlısı ne ise o olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…