2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

ben ankarada oturmuyorum ama ankaralıyım.sık sık oradayım.ben ilk tıp fakültesine götürdüm bebişleri.ben böyle kötü bir hastane görmedim gerçekten iğrenç yani.şimdi olsa hacettepeye götürürüm bir numara bence hacettepe.eğer özele götürme şansın varsa medicana da çok güzel ilgileniyor.

bu arada bebeklerin çok şeker berna boncuk boncuk gözleri var çok tatlılar maşallah.

Anneler merhaba, ikizlerinizi ne kadar emzirebildiniz, sütümüzün artması için takviye bişeyler aldınız mı acaba? Ben ilk oğluma ilk 8 ay sadece anne sutu vermiştim sonrasında da 2 yasina kadar emzirdim ama ikizlerde sütümün ne kadar cok olsada yetmeyeceğini biliyorum... Baslarda süt artana kadar mama takviyesi yaparım tabiki ama sonrasında sadece anne sütuyle ne kadar süre beslenilebiliyor kestiremiyorum...

melitta ben mercimek çorbasına 1 tane havuç ve patates, 1 bardak da mercimek koyuyorum. istersen sende öyle dene. benim kızım da anne diyor. bilinçli olarak değil tabii ki ama sık sık tekrar ettiğimizden olabilir

merhaba, hayırlı olsun ikizleriniz inşallah. ben hala emziriyorum kızlarımı. takviye olarak eczanede humana anne sütü artırıcı çay satılıyor, ama ben onu içince göğsümde katılma oluyor, süt birikmesi yapıyor ve sık sık emzirmek gerekiyor. şimdi hiç içmiyorum. bebeklerinin sarılık olmaması için doğdukları andan itibaren sütünü içir, yoksa sarılık başlıyor, anne sütü sarılığa karşı da koruyor. allah yardımcın olsun inşallah...

9-10 aydan önce mercimek corbası benim kızlarıma gaz yapmıştı.... birde tam yaz alarındayız bebeklerinize sebze corbaları yapsanız daha güzel olmazmı.. şimdi ceşit bol.. hem hazmı kolay hem ceşit ceşit vitamin.... mesela brokoli -taze fasülye - semiz otu ve diğer yeşillikler... hani 3 cocuk annesi tavsiyesi..... tabi en iyisini siz bilirsiniz

kayra merhaba nasılsın?ben seni hatırlıyorum takip ediyordum sizleri.haklısın gaz yaptıığnı bende duymuştum ama sebzelerle karıştırsak sorun olmaz belki .

bende doktorumuzun dediği şekilde yapıyorum.ilk patates pirinç havuç ile başladık .her hafta bir yeşillik ekledim.en son hafta kıyma eklenicek.

bende fayda etmedi humana çayı içmediğim yemediğim bişey kalmamıştı.en bol da su içiyordum ama dinlenemyince süt olmuyor tabi ki.

melitta ben mercimek çorbasına 1 tane havuç ve patates, 1 bardak da mercimek koyuyorum. istersen sende öyle dene. benim kızım da anne diyor. bilinçli olarak değil tabii ki ama sık sık tekrar ettiğimizden olabilir

evet haklısın bende hep yanağıma dokunudurup anne cici diyordum annem diye seviyorum.el teması ve iletişim çok önemli.bende o yüzden anne dediğini düşünüyorum.şimdi oğlum var gücüyle çığlıklar atıyor demin birbirine bakıp kahkahalar atıyorlardı :)

kızlar sizin bebişleriniz 2 çay bardağı ek gıdayı yiyebiliyorlar mı? benimkiler yemiyorlar o kadar, çok üzülüyorum. mamayı ve anne sütünü çok seviyorlar. bunları vermezsem belki çok yerler diyorum, açken yine yemiyorlar. ne yapmalıyım sizce?

sırt ağrınız oluyor mu arkadaşlar?ben sırt fıtıığ olduğumu düşünüyorum.sürekli eğilmekten.sırtımın kemiğinin arası acıyor ağrı yapıyor.

sizler de de oluyor mu ?

benimkiler yiyiorlar ama çorbayı yedirene kadr çok uğraşmıştım.ama sonunda yedirdim.2 çay bardağını geçiyordur verdiklerim çünkü kaşık maması , meyve püresi ,yoğurt ve çorba veriyorum.

bi öğün mamayı kesip aç karnına yedirdim.çok ama çok az tuz kattım çorbaya yediler ama üç gün uğraştım hep midelerini bulandırdılar.4.gündü sanırım tuz atınca yediler ama bende bittim.şimdi şükür yiiyorlar.

birde normal yememeleri çünkü yeni tat yeni yeni şeylere alışma durumu biraz zorlanmamız çok normal.çünkü onları da alıştırmak için uğraştırıyoruz.

Son düzenleme:

inşallah çabuk alışırlar.

benimde oluyor maalesef. özellikle omuzlarım çok ağrıyor.

omuzlarım belim zaten ağrıyor.çünkü boynumda fıtıklar var belimde de en son fıtık demişlerdi.kollarım ,ellerim ,parmaklarım, ayak ve bacaklarım kısaca her yerimi etkiliyor.buna rağmen hem eve , hem bebeklere yetişiyorum.şükür şimdilik muhtaç değilim kimseye ama beni mahvediyor bu ağrılar.dinlenince geçiyor tabi ki ama kafamı da kurcalıyor bu sırt ağrısı.

zaten doğumdan sonra stresten reflü oldum.türlü türlü hastalıklarım çıktı.

allah tan kucağa alışık değiller yoksa ben bitmiştim.

kızlar çalışan anne miydiniz yoksa ev hanımı mı? ben ücretsiz izne ayrıldım ama alışamadım evde durmaya. bebişlerle uğraşıyorum ama yine de evde çok canım sıkılıyor. çalışmaya çok alışmışım ben. çocuklar bir yaşına gelince çalışmaya başlayacağım nasipse ama elimde değil çok sıkılıyorum. sizinde öyle oluyor mu?

allah şifa versin canım inşallah. benimkiler de kucağa alışmadılar çok şükür.
inşallah yoksa bizden gidecek ben kahvaltı olacak mı menü de onu merak ediyorum. bi daha ki kontorlümüz önümüzdeki ay ama bu pazartesi aşımız olcak aile merkezinde.

aşıya gitmeden önce sağlık ocağından aramışlardı, ateş düşürücü şurup verin demişlerdi. senin de aklında bulunsun. onu vermemize rağmen kızlarımın hafif ateşi çıkmıştı. bu aşı 1 yaşına gelinceye kadarki son aşıymış :)

sağolasın canım iyiyim ... se nasılsın ben seni hatırlayamadım özür dilerim..... ben de sebze eklerdim ama yinede sabaha kadar uyuyamazlardı sancıdan... hatta 1 yaşını gecmilerdi yeşil mercimek vermiştim ... nasıl ağladılar sabah bir baktım bezlerinden yeşil mercimekler öylece cıkmış....

bu sefer ki aşı ne aşısıydı?.hiç bakmadım aşı kartına.teşekkür ederim gitmeden önce vereyim bende.

bende iyiyim şükür bebeklerle uğraşıyorum :)estağfirullah özür dilemene gerek yok.ben gebe iken sizleri takip ederdim.bende tereddütteydim aslında.bende gaz yaptığını duymuştum hiç vermedim.doktorum bişey demeden de farklı birşeyler vermek istemiyorum ama anne yüreği emeklemeden yürümelerini istiyorum sanırım herşeyi tatsınlar istiyorum :):) önümüzdeki ay menümüze ne eklenecek merak ediyorum.

kaç aylıkken kahvaltı vermiştin hatırlıyor musun ?

büyük kızımda doktor ne dediyse onu yaptım.. 4. ayda gectik ek gıdaya...işte yavaş yavaş meyve sular sebze çorbaları kahvaltı ... 6. aydan sonra tavuk etine geciş kıyma et.. vs vs....

ama malesef bunlarda sütüm cok azdı.. mama takviyeside olduğu icin.. mamalara pek güvenmedim.. katkı maddeleri nasıl hazrlandığı.. bana göre ek gıda mamadan masumdu.... birazda ikinci cocukta özgüven geliyor anneye.... vesselam benim kızlar 7-8 ayda makarnaya gecti..... ben cocuklarımda hic pütürlü boğazından gecmez mukayesesi yapmadım.. ne kadar irdelersem o kadar sıkıntı olurdu... hic corbalrımı rondo blendır vs yapmadım.. o nedenlede yutmayı cabuk kazandılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…