2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

ilk zamanlar düzene oturmaması normal.gazları olabilir.ilk doğduğunda kaç cc ile başladın ?kaç saate besliyorsun ?2 saate 30 cc ile başladıysan

44 günlük ise 45 yada 60 cc yapabilirsin.ben 2 saate 30cc ile başlamıştım sonra 90cc yapıp iki ye bölüyordum 45 cc - 45 cc veriyordum.doymadıklarını anladığımda 60 cc yaptım ikisine de 40 günlüklerdi.şimdi ise 2 aylıklar 90 cc üç saate veriyorum.tabi sütüm yetmediği için sürekli emziriyorum.ilk zamanlar önce emzirip üstüne mama ile tamamlıyordum doymadıklarını anladığımda ise önce mama aralarda ise emzirmeye başladım.onların doymadıklarını anlarsın o zaman zaten hiç sütün yetmicek mamanın cc si artıcak.bebekler en fazla dört saat aç kalabilirler.ben üç saate bir anda yükseltmedim örneğin önce iki saatle sonra iki buçuk 60 cc sonra ise 3 saat 90cc.birde prematürenin bebelac nanetal kullandık sonra bebelac bulamayınca aptamil kullandık.şimdi ise aptamil kullanıyorum oğlum güzel yiyor ama kızım beğenmedi sanırım kızım için bebelac1 kullanıcam.bebeklerin damak tadına

Teşekkürler cevabın için. 30cc ile başladım genellikle iki saatte bir emziriyordum mama hiç vermiyordum şimdi doymuyorlar emzirerek oğluma 60 cc yetmiyor kızım 45 cc falan yiyiyor.ama iki saat durmuyorlar en fazla 1 saat sonra emmek yada mama istiyorlar.bide meme araniyorlar verincede emzirirken ağlıyorlar süt geliyo emmek istemiyorlar nedeni ne olabilir?

Son düzenleme:
ben 20. hafta civarında hissetmeye başlamıştım tek bebekle aynı diye biliyorum. eğer ikinci bebeğinizse daha erken hissedilebiliyormuş.

öylemiiii:9::9::9::9:anladım sağol
bende diyodum 2 tane olunca şiddeti biraz fazlamı olur:9::9::9::9::9::9:benimde ilk bebeklerim allah kısmet ederse:16::16:

ya arkadaşlar bu mama konusunun miktarında bebeklerin kilolarına göre yazarsak daha iyi olacak çünkü bizim bebeklerimiz ikiz . prematüre doğanlar var zamanına yakın kilosu iyi doğanlar var o yüzden birbirimizi yanıltmayalım. benim bebeklerim 5200 gram ve mamayı 2.5-3 saate bir 105 cc veriyorum. yazan arkadaşlar da bebeklerin kilolarına göre yazarsa sevnirim. karşılaştırma fırsatı olur hiç olmazsa.

doğru söylüyosun.kızım 2370 oğlum 2650 doğdu.şimdi kızım 3800 oglum 4200 44 günlükler.oğlum 60cc kızım 45cc yiyor ama iki saati bulmadan yeniden emmek istiyorlar.internetten 2 saatten az emzirmenin gaz sorunlarına sebep olduğunu okudum.bazen bekleyemiyorum 2 saati.bide sizlerdede oluyomu mamadan sonra hazımsızlıkmı oluyo nedir baya bi ıkıldanıyorlar.aptamil 1 kullnıyorum bide conformil varmış sindirimi daha kolaymış kullnan varmı aranızda?

kızlar merak ettiğim birşey varrr ben hamile olduğumu 13 nisan öğrendim beta hcg 154 çıkmıştı 17 nisan salı tekrarladım 1406 çıktı beta hcg biraz fazla yükselmiş ikiz gebelik belirtisi olabilirmi sizlerin beta hcg değerleri nasıl artmıştı pzt dr kontrolüm var çok heyecanlıyım :)

kızlar merak ettiğim birşey varrr ben hamile olduğumu 13 nisan öğrendim beta hcg 154 çıkmıştı 17 nisan salı tekrarladım 1406 çıktı beta hcg biraz fazla yükselmiş ikiz gebelik belirtisi olabilirmi sizlerin beta hcg değerleri nasıl artmıştı pzt dr kontrolüm var çok heyecanlıyım :)

Canım beta hcg hergun ikiye katlanarak artar ilk öğrendiğinde adetinin kaçıncı günüydü ilk deger yüksek güzelde yükselmiş ama en kesin sonucu usg verir.

Canım beta hcg hergun ikiye katlanarak artar ilk öğrendiğinde adetinin kaçıncı günüydü ilk deger yüksek güzelde yükselmiş ama en kesin sonucu usg verir.

10 nisanda adet olmam gerekiyodu 13 nisanda test yapdım 3 gün yani sonra 4 gün sonra tekrar yaptım baya yükseldi, ikiz olsun çok istiyorum inşallah öyledir ne dersin?

merhaba gzdgl, benim ilk testte 159 çıkmıştı, sonrasında 2 gün sora yaptırdım 664 çıktı, ama doktorum usg'de ikinci keseyi görene kadar ikiz bebekten bahsetmemişti. ikiz olduğunu görünce de çok şaşırdı:)))inşaallah dilediğin gibi olur.

merhaba gzdgl, benim ilk testte 159 çıkmıştı, sonrasında 2 gün sora yaptırdım 664 çıktı, ama doktorum usg'de ikinci keseyi görene kadar ikiz bebekten bahsetmemişti. ikiz olduğunu görünce de çok şaşırdı:)))inşaallah dilediğin gibi olur.

merabalar bende çok istiyorum ama şunu iyi anladımki böyle bir ihtimal var buda beni mutlu etti... ilk hamileliğim ve çok istiyorum ikiz olsun :))

ya arkadaşlar bu mama konusunun miktarında bebeklerin kilolarına göre yazarsak daha iyi olacak çünkü bizim bebeklerimiz ikiz . prematüre doğanlar var zamanına yakın kilosu iyi doğanlar var o yüzden birbirimizi yanıltmayalım. benim bebeklerim 5200 gram ve mamayı 2.5-3 saate bir 105 cc veriyorum. yazan arkadaşlar da bebeklerin kilolarına göre yazarsa sevnirim. karşılaştırma fırsatı olur hiç olmazsa.

merhaba nurtencb bir önceki sayfa da bebeklerin kg lerini yazmıştım sanırım görmedin.şu anda oğlum 5.100 kızım 4.870 yada 4.780 idi.3 saate 90cc ile besliyorum aralarda sürekli emziriyorum.doğduklarında ise oğlum 2.500 kızım 2230 kg doğdu.iki saate 30cc ile başladık yavaş yavaş doymadıkça arttırdım.bebeklerin midesi 2 saatte boşaldığı için ilk iki saate besleyin diyor hastde dr..bebeklerin isteğine bağlı.bunu prematüre olmayan bebeklere de iki saate besleyin diyorlar.prematüre ile bi alakası yok.kimi bebek doymaz 150 cc içer kimi bebekler 90 cc ile doyar tabi anne sütüne de bağlı.

Teşekkürler cevabın için. 30cc ile başladım genellikle iki saatte bir emziriyordum mama hiç vermiyordum şimdi doymuyorlar emzirerek oğluma 60 cc yetmiyor kızım 45 cc falan yiyiyor.ama iki saat durmuyorlar en fazla 1 saat sonra emmek yada mama istiyorlar.bide meme araniyorlar verincede emzirirken ağlıyorlar süt geliyo emmek istemiyorlar nedeni ne olabilir?[/QUOTE .!.:
ccleri ve beslenme süreleri normal.sen anlarsın doymadıklarında.ağlamalarının nedeni gazları olduğundandır.benim kızımda öyle emiyor ağlıyor , ağlıyor emiyor.emdikçe gazı oluyor gazı oldukça emiyor.acısını öyle bastırmaya çalışıyor.şu ana kadar gözlemlediğim bebeklerin hepsi öyle.birde belirli saatlerde ağlıyorlar.geri kalan saatlerde de uyuyorlar yada bakınıyorlar.ama her bebek için geçerli değil.oğlum ise tam tersi mesela.kızların biraz daha hassas.
sen her istediklerinde meme ver.iki saate ise mama ver.ben öyle yaptım çünkü.zamanla sütünde yetmicek ccleri artıcak ama mama sürelerini yavaş yavaş uzat.örneğin üç saat 90. cc yap aralarda her istediklerinde emzir. ( not : mamadan bir saat sonra su ver bikaç damla yada istediği kadar.)

doğru söylüyosun.kızım 2370 oğlum 2650 doğdu.şimdi kızım 3800 oglum 4200 44 günlükler.oğlum 60cc kızım 45cc yiyor ama iki saati bulmadan yeniden emmek istiyorlar.internetten 2 saatten az emzirmenin gaz sorunlarına sebep olduğunu okudum.bazen bekleyemiyorum 2 saati.bide sizlerdede oluyomu mamadan sonra hazımsızlıkmı oluyo nedir baya bi ıkıldanıyorlar.aptamil 1 kullnıyorum bide conformil varmış sindirimi daha kolaymış kullnan varmı aranızda?

doğru iki saatten az süre de yeniden emzirmek gaz yapar ama bebekte aç bırakılmaz ki.kızım sürekli emmek istiyordu bir hafta oldu emzik verdim mesela kızım emziği aldı oğlum almadı emziği.eğer doyduklarını düşünüyor ve gazı olduklarını da biliyorsan emzik verebilirsin.sadece bir tavsiye de bulunucam sürekli verme bu seferde mamaya azaltıyorlar yada meme fazla almıyorlar.

mama zaten hazımsızlık yapar.birde aptamil bazı bebeklerde kabızlık yapıyor.malesef benim bebeklerde kabız oldular yine bebelac a geçeceğim.zaten kızımda tadını beğenmedi ama oğlum yedi.ilk bebelac kullandık değiştirince kabızlık yaptı galiba.doğduklarından beri aptamil kullansaydık belki olmazdı bilemiyorum.burada da yürüyüş mesafesinde değil ki heryer uzak.bebelac bulamayınca mecbur aptamil aldık :(
conformil hakkında bilgim yok cnm.

10 nisanda adet olmam gerekiyodu 13 nisanda test yapdım 3 gün yani sonra 4 gün sonra tekrar yaptım baya yükseldi, ikiz olsun çok istiyorum inşallah öyledir ne dersin?

merhabalar benim gebelik süresinde hep az yükseldi değerlerim.iki aylıkken de ikiz olduğunu öğrendim.değerler ikiye katladığında yada yükseldiğinde çoğul gebelik diyorlar ama bende öyle olmadı hatta başlığın ilk sayfalarında değerlerimi yazmıştım.iki günde bir yaptırıyordum.çok az yükseliyordu hatta dış gebelik kimyasal gebelik olabilir diyorlardı dr.lar taki kalp atışları duyulana kadar.
inşallah rabbim gönlüne göre versin.

merabalar bende çok istiyorum ama şunu iyi anladımki böyle bir ihtimal var buda beni mutlu etti... ilk hamileliğim ve çok istiyorum ikiz olsun :))

inşallah rabbim gönlüne göre versin.

ikiz anneleri slm bende kısmetse 5.5 haftalık hamileyim ve ikiz olucak A llah izin verirse ama dün akşam kananmam başladı su gibiydi birden oldu anlayamadım çok şükür bebeklerimm ii ama lekelenmelerim azda olsa devam ediyor sizde butürşeyler yaşadınızmı

İnsallah Allah gönlüne göre versin canım. Ama herseyden önce hakkında hayırlısını iste çok zor bişey çünkü:))

QUOTE=avci82;24195850]

ccleri ve beslenme süreleri normal.sen anlarsın doymadıklarında.ağlamalarının nedeni gazları olduğundandır.benim kızımda öyle emiyor ağlıyor , ağlıyor emiyor.emdikçe gazı oluyor gazı oldukça emiyor.acısını öyle bastırmaya çalışıyor.şu ana kadar gözlemlediğim bebeklerin hepsi öyle.birde belirli saatlerde ağlıyorlar.geri kalan saatlerde de uyuyorlar yada bakınıyorlar.ama her bebek için geçerli değil.oğlum ise tam tersi mesela.kızların biraz daha hassas.
sen her istediklerinde meme ver.iki saate ise mama ver.ben öyle yaptım çünkü.zamanla sütünde yetmicek ccleri artıcak ama mama sürelerini yavaş yavaş uzat.örneğin üç saat 90. cc yap aralarda her istediklerinde emzir. ( not : mamadan bir saat sonra su ver bikaç damla yada istediği kadar.)

doğru iki saatten az süre de yeniden emzirmek gaz yapar ama bebekte aç bırakılmaz ki.kızım sürekli emmek istiyordu bir hafta oldu emzik verdim mesela kızım emziği aldı oğlum almadı emziği.eğer doyduklarını düşünüyor ve gazı olduklarını da biliyorsan emzik verebilirsin.sadece bir tavsiye de bulunucam sürekli verme bu seferde mamaya azaltıyorlar yada meme fazla almıyorlar.

mama zaten hazımsızlık yapar.birde aptamil bazı bebeklerde kabızlık yapıyor.malesef benim bebeklerde kabız oldular yine bebelac a geçeceğim.zaten kızımda tadını beğenmedi ama oğlum yedi.ilk bebelac kullandık değiştirince kabızlık yaptı galiba.doğduklarından beri aptamil kullansaydık belki olmazdı bilemiyorum.burada da yürüyüş mesafesinde değil ki heryer uzak.bebelac bulamayınca mecbur aptamil aldık :(
conformil hakkında bilgim yok

Çok teşekkür ederim inanılmaz güzel ve açıklayıcı bilgi vermissin çok faydalı olacak inşallah uygulamaya çalışacağım. Gündüz uyku düzenlerinide bir oturtabilsek mama duzenide oturur herhalde gecelerimiz çok düzenli ama gündüzü ayarlayamadik bir türlü hayırlısı bakalım.bebeklere yalnız mı bakıyorsunuz yardım eden varmı tek basıma kalicam yarından itibaren inşallah idare ederim

ya arkadaşlar bu mama konusunun miktarında bebeklerin kilolarına göre yazarsak daha iyi olacak çünkü bizim bebeklerimiz ikiz . prematüre doğanlar var zamanına yakın kilosu iyi doğanlar var o yüzden birbirimizi yanıltmayalım. benim bebeklerim 5200 gram ve mamayı 2.5-3 saate bir 105 cc veriyorum. yazan arkadaşlar da bebeklerin kilolarına göre yazarsa sevnirim. karşılaştırma fırsatı olur hiç olmazsa.[/QUOT

Merhabalar kızlar,bende 34 haftalık doğum yaptım. 10 nisanda doğdular. kiloları 2,240-2,239 küvezden çıkalı 6 gün oluyor ama hala hastanede gözlem altındayız. bizim bebekleri beslemek çok zor sürekli uyku halindeler sarılık olduk ama değerler düştü çok şükür. benimkiler 40cc yi zor bela yiyorlar bazende bitiremiyorlar doğal olarak kilo kaybımız oluyor. sütüm yetmiyor ama azda olsa veriyorum arkasından hemen hero baby mama takviyesi yapıyorum. işimiz çok zor. artık sütümü sağıp üstüne mama takviyesi yapıcaz. çünkü emdikleri ölçüyü bilmediğimiz için süt sağmak daha mantıklı. sevgiyle kalın çok öpüyorum.

ya arkadaşlar bu mama konusunun miktarında bebeklerin kilolarına göre yazarsak daha iyi olacak çünkü bizim bebeklerimiz ikiz . prematüre doğanlar var zamanına yakın kilosu iyi doğanlar var o yüzden birbirimizi yanıltmayalım. benim bebeklerim 5200 gram ve mamayı 2.5-3 saate bir 105 cc veriyorum. yazan arkadaşlar da bebeklerin kilolarına göre yazarsa sevnirim. karşılaştırma fırsatı olur hiç olmazsa.[/QUOT

Merhabalar kızlar,bende 34 haftalık doğum yaptım. 10 nisanda doğdular. kiloları 2,240-2,239 küvezden çıkalı 6 gün oluyor ama hala hastanede gözlem altındayız. bizim bebekleri beslemek çok zor sürekli uyku halindeler sarılık olduk ama değerler düştü çok şükür. benimkiler 40cc yi zor bela yiyorlar bazende bitiremiyorlar doğal olarak kilo kaybımız oluyor. sütüm yetmiyor ama azda olsa veriyorum arkasından hemen hero baby mama takviyesi yapıyorum. işimiz çok zor. artık sütümü sağıp üstüne mama takviyesi yapıcaz. çünkü emdikleri ölçüyü bilmediğimiz için süt sağmak daha mantıklı. sevgiyle kalın çok öpüyorum.

öncelikle bebeklerin hayırı olsun canım. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. 40 cc bana normal geldi. ben de ilk başlarda 30 cc zor yediriyordum hatta bırakıyorlardı. yaklaşık yarım saat ağızlarında kalıyordu biberon öyle yedirebiliyordum. uyandırıp mama veriyordum çünkü acıktıklarında ağlamıyorlardı. emzirebiliyorsan emzir bence çünkü emzirdikçe sütün artıyor. sağınca o kadar olmuyor benim baya azaldı sütüm ama yine de günde 2 şer 3 er kere emzirmeye çalışıyorum ama nerde yetecek arkasından hemen mama. bana da doktor sağıp ta ver ne kadar yediklerini anlamazsın diyordu ilk başta öyle yaptım. sonra bebekler kilo alamadılar doğru dürüst mamaya geçtik. çok şükür mama yaradı. şu anda iyi gelişiyorlar. acıktıklarında da ciyak ciyak bağırıyor keratalar. sarılık konusunda korkma bizim 2 ay sürdü sarılığımız ama değer çok yüksek değildi yavaş yavaş düştü. 3. ay kontrolümüzde ise hiç kalmamıştı. bebekleri yeme düzenleri oturmadan anneye alışmadan çıkarmıyorlar hastaneden bizim de öyle olmuştu. hatta biri çıkacak durumdayken ikisini birden çıkarmak için onu da çıkarmadılar iyi de oldu benim için sürekli emzirmeye gittim. 12. gün de çıktık hastaneden çok şükür. küvezden çıkmış bebeklerin çok şükür gerisi de olur kafana takma...

offffff kızlar lütfen bizlerede dua edin sağlıklı alalım bizde kucaklarımızaaa:16::16::16::16::16::16:

öyle korkuyorum ki anlatamam :50::50::50:hala atlatamadım tedirginliğimi hep içimde erken doğum gibi kötü düşünceler var allah yardımcımız olsunnnn:16::16::16::16:

rahat olabilmem için bana her hangi bir tavsiyeniz varmı?

slm bayanlar uzun zaman oldu bebek arbası aramakla meşguldum sonunda buldum inş pişman olmayız bebelerim çok şükür ii ne mama kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim şuan emdikleri için çok fazla mama vermedim ama yetmemeye başladı sanırım dr da günde 2 defa versen yeter dedi tavsiyelerinizi bekliyorum...

Eklentiler

• $8016_kucuk.webp
    $8016_kucuk.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 50
Back
X