2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

bende beş haftalık hamileyim iki kese göründü inş kalp atıslarınıda duyarım bundan önce bir düşüğüm var bu yüzden cok korkuyorum dua edin kızlar

slm bayanlar uzun zaman oldu bebek arbası aramakla meşguldum sonunda buldum inş pişman olmayız bebelerim çok şükür ii ne mama kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim şuan emdikleri için çok fazla mama vermedim ama yetmemeye başladı sanırım dr da günde 2 defa versen yeter dedi tavsiyelerinizi bekliyorum...

ben de babymaxin bu arabasını almayı düşünüyorum ama arabamız ın bagajı küçük olduğu için kafamda soru işaretleri var katlanınca çok yer kaplıyor...

ben de babymaxin bu arabasını almayı düşünüyorum ama arabamız ın bagajı küçük olduğu için kafamda soru işaretleri var katlanınca çok yer kaplıyor...

Merhaba; benim ikizim yok.Keşke olsa; bir kerede kurtulurdum.:)Ama çok yakın arkadaşımın ikizi olacak.Çok aradı bir araba aldı,kapatınca baya küçülüyor.Ben de beğendim.Bir bakayım hangisi?Size tavsiye edebilirim.

ikiz anneleri slm bende kısmetse 5.5 haftalık hamileyim ve ikiz olucak A llah izin verirse ama dün akşam kananmam başladı su gibiydi birden oldu anlayamadım çok şükür bebeklerimm ii ama lekelenmelerim azda olsa devam ediyor sizde butürşeyler yaşadınızmı

bu başlıkta bazı arkadaşlarımızın sebepsiz kanamaları oluyordu ama hamdolsun herkes hayırlısı ile bebeklerini kucağına aldı.inşallah sende bugünleri unutur bebişlerini kucağına alırsın.

QUOTE=avci82;24195850]

Çok teşekkür ederim inanılmaz güzel ve açıklayıcı bilgi vermissin çok faydalı olacak inşallah uygulamaya çalışacağım. Gündüz uyku düzenlerinide bir oturtabilsek mama duzenide oturur herhalde gecelerimiz çok düzenli ama gündüzü ayarlayamadik bir türlü hayırlısı bakalım.bebeklere yalnız mı bakıyorsunuz yardım eden varmı tek basıma kalicam yarından itibaren inşallah idare ederim

uykularının oturmaması da normal.ilk zamanlar beslenme ve uyku düzenlerinin oturmaması normal.zamanla oturucak senin kurduğun düzene göre.şimdilik annem var bir ay kalıp gidicek ama yetişemiyorum ki herşeye ev ,yemek , eş , bebekler derken bi bakıyorum gece bi bakıyorum gündüz :) annem gidince sanırım ev ve yemek ihmal olucak :):) hiç merak etme düzene oturunca allah ın izni ile herşeye yetişirsin yeter ki uykusuzluk olmasın :) bu arada bebişlerin mamadan önce altını alırsan daha iyi olur bebişler uyanır mama yer düzene de yavaş yavaş oturur.ben mama sonrası alıyodum ilk zamanlar bu seferde uyumuyolardı.şimdi tersini yapıyorum mışıl mışıl uyuyolar.doğrusu da mama öncesi.
annelerimizi düşün iki çocuk peşpeşe doğurup ikiz gibi büyütüyolarmış :):):)

offffff kızlar lütfen bizlerede dua edin sağlıklı alalım bizde kucaklarımızaaa:16::16::16::16::16::16:

öyle korkuyorum ki anlatamam :50::50::50:hala atlatamadım tedirginliğimi hep içimde erken doğum gibi kötü düşünceler var allah yardımcımız olsunnnn:16::16::16::16:

rahat olabilmem için bana her hangi bir tavsiyeniz varmı?

korkuların normal bu başlığı baştan sona okusan çok normalmiş korkularım dersin :):) inşallah hayırlısı ile bebişlerini kucağına alırsın.çoğul gebeliklerde erken doğum normal .haftasında doğuran nadir arkadaşlar var.evlatlarını kucağına alacağın günü düşün çok rahatlatıyor.

slm bayanlar uzun zaman oldu bebek arbası aramakla meşguldum sonunda buldum inş pişman olmayız bebelerim çok şükür ii ne mama kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim şuan emdikleri için çok fazla mama vermedim ama yetmemeye başladı sanırım dr da günde 2 defa versen yeter dedi tavsiyelerinizi bekliyorum...

hathatcım merhabalar bizde bikaç gün önce babyhope nin kini sipariş ettik.inşallah memnun kalırız.aptamil kabız yapıyor(muş) dr ve ecz öyle dedi ki bizim bebiişlerde kabızlık yaptı malesef yine bebelac a geçtik tavsiye ederim bebelac ı.ama bebişlerin kabul eder mi bilemem.damak tadı meselesi.ben bebişlerin damak tadı olduğunu bizim bebişlerden öğrendim :):):):)

bende beş haftalık hamileyim iki kese göründü inş kalp atıslarınıda duyarım bundan önce bir düşüğüm var bu yüzden cok korkuyorum dua edin kızlar

inşallah hayırlısı ile bebişlerini kucağına alırsın.

Merhaba; benim ikizim yok.Keşke olsa; bir kerede kurtulurdum.:)Ama çok yakın arkadaşımın ikizi olacak.Çok aradı bir araba aldı,kapatınca baya küçülüyor.Ben de beğendim.Bir bakayım hangisi?Size tavsiye edebilirim.

merhaba zorlukları olsa da çok güzel rabbim herkese hayırlı ve sağlıklı evlat (lar ) nasip etsin inşallah.

saol canım çok yardımcı oldun. o markaya da bakmıştık ama bebeklerim küçük olduğu için tavsiye etmediler çünkü yatmıyormuş tam 4e katlandığını görmüştüm gerçekten az yerkaplar diğerine göre. ne yapacağım bilmiyorum ama bir an önce de almak ,istiyorum yaz geldiği için sürekli fiyatlar da artıyor...

slm kızlar acil yardım 6.5 haftalık hamileyim kesen büyük amniyo sıvında fazla dedi...kafam karıştı canım sıkıldı.15 gün sonraya randevu verdi..bu nedemek bilen var mı ikiz gebelik mi yoksa

merhaba arkadaşlar,

ankara'da yaşayan anne adaylarına bir sorum olacak. Hangi hastanede doğum yapmayı planlıyorsunuz? Zekai Tahir Burak hastanesi(veya Akay hast.) ve doktorları hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

şimdiden teşekkürler,

arkadaşlar moralim çok bozuk... düün çocuk kardiyoloğuna gittik. bi oğlumun kalp kapakçığında doğuştan darlık varmış. doktor aortta olması kötü dedi. 3 tane olması gereken kapakçık 2 taneymiş. şimdilik bir sorun yaratmaz ama darlık daha da artarsa anjioyla baloncukla açmaya çalışırız onunla da olmazsa ameliyat dedi tabi bunlar en kötü ihtimaller ded. ilk 6 ay en hızlı arttığı dönemmiş. 2.5 ay sonra tekrar gideceğiz. canım çok sıkkın. aranızda böyle birşey yaşayan ya da duyan bilen var mı?

merhaba arkadaşlar,

ankara'da yaşayan anne adaylarına bir sorum olacak. Hangi hastanede doğum yapmayı planlıyorsunuz? Zekai Tahir Burak hastanesi(veya Akay hast.) ve doktorları hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

şimdiden teşekkürler,

geçen bir arkadaşa da bilgi vermiştim ben yeni doğum yaptım canım zekai tahir burak hastanesinde 2 ayı geçti. çok memnun kaldım.acili hiç iyi değildi .ama ameliyat doktorları ve sonrası çok iyiydi.ameliyat sırasında doktorlar öyle rahatlatıyorki insanı.ben sanki böyle bulutlarda geziyor gibiydim. :1: ama mutlaka özel oda tut eğer orada doğum yaparsan.normal odaya refakatçı almıyorlar .eğer bebeklerin küveze girmeden yanına gelirse tek başına normal odada bakamassın hemde ameliyatlı olacaksın.
akay hastanesi hakkında bilgim yok . bebeklerinin küveze girme olasılığını da göz önünde bulundur iyi bir yoğun bakım ünitesi var. kadın doğum üzerine dünyada 2inciymiş bu hastane.

Son düzenleme:
geçen bir arkadaşa da bilgi vermiştim ben yeni doğum yaptım canım zekai tahir burak hastanesinde 2 ayı geçti. çok memnun kaldım.acili hiç iyi değildi .ama ameliyat doktorları ve sonrası çok iyiydi.ameliyat sırasında doktorlar öyle rahatlatıyorki insanı.ben sanki böyle bulutlarda geziyor gibiydim. :1: ama mutlaka özel oda tut eğer orada doğum yaparsan.normal odaya refakatçı almıyorlar .eğer bebeklerin küveze girmeden yanına gelirse tek başına normal odada bakamassın hemde ameliyatlı olacaksın.
akay hastanesi hakkında bilgim yok . bebeklerinin küveze girme olasılığını da göz önünde bulundur iyi bir yoğun bakım ünitesi var. kadın doğum üzerine dünyada 2inciymiş bu hastane.

verdiğin bilgi için çok teşekkürler zeynepppppp, bir özel hastanede takibe devam ediyorum, doktorumdan da çok memnunum ama o hastanede doğum yapmak istemediğimden ZTB ve Akay arasında kalmıştım. ZTB konusunda içimi rahatlattın. sağol:)))

arkadaşlar moralim çok bozuk... düün çocuk kardiyoloğuna gittik. bi oğlumun kalp kapakçığında doğuştan darlık varmış. doktor aortta olması kötü dedi. 3 tane olması gereken kapakçık 2 taneymiş. şimdilik bir sorun yaratmaz ama darlık daha da artarsa anjioyla baloncukla açmaya çalışırız onunla da olmazsa ameliyat dedi tabi bunlar en kötü ihtimaller ded. ilk 6 ay en hızlı arttığı dönemmiş. 2.5 ay sonra tekrar gideceğiz. canım çok sıkkın. aranızda böyle birşey yaşayan ya da duyan bilen var mı?

canım benim ya rabbim şifalar versin inşallah.rutin kontrol için mi gittiniz ? nerden esti kardiyoloğa gitmek ? ben hiç götürmedim.ikiz üçüz dördüz bebeklerden görülebiliyor üfürüm yada darlık vs..benimde içime kurt düştü şimdi. burada kalça çıkıklığına bile 6. ay da bakıyorlarmış bilmedikleri için.bende kardiyoloğa götürmeli miyim ?beni bilgilendirir misin ?

burada bazı arkadaşlarında bebişlerinde kalp ile ilgili sorunlar görülmüştü.

benim tanıdığım birkaç tanıdık ve akrabalarda da olmuştu ikiz ve üçüzlerinde darlık ,üfürüm ve deliklerin kapanmaması gibi.ama hepsi 6 ay yada en geç 1 yıl içinde düzeldi.

rabbim şifalar versin inşallah.

canım benim ya rabbim şifalar versin inşallah.rutin kontrol için mi gittiniz ? nerden esti kardiyoloğa gitmek ? ben hiç götürmedim.ikiz üçüz dördüz bebeklerden görülebiliyor üfürüm yada darlık vs..benimde içime kurt düştü şimdi. burada kalça çıkıklığına bile 6. ay da bakıyorlarmış bilmedikleri için.bende kardiyoloğa götürmeli miyim ?beni bilgilendirir misin ?

burada bazı arkadaşlarında bebişlerinde kalp ile ilgili sorunlar görülmüştü.

benim tanıdığım birkaç tanıdık ve akrabalarda da olmuştu ikiz ve üçüzlerinde darlık ,üfürüm ve deliklerin kapanmaması gibi.ama hepsi 6 ay yada en geç 1 yıl içinde düzeldi.

rabbim şifalar versin inşallah.

çocuk doktoru üfürüm var demişti o yüzden gittik.önce normal kardiyologa gittik. sonra doktor çocuk kardiyoloğuna gitmemizi önerdi. biz de başka bir şehirde varmış oraya götürdük. sonuç böyle. kalça çıkıklığı için ben birinci ayda götürmüştüm sorun çıkmadı. doktor üfürüm var dediyse götür bence. kıbrıstaydın herhalde. orada vardır herhalde çocuk kardiyoloğu. bana çocuk doktorum ( profesör ) özellikle normal kardiyolog için şöyle bi yorum yaptı ' herşeyden anlayan az anlar sen çocuk kardiyoloğuna götür ' normal kardiyolog da kalp kapakçığında darlık var demişti ama böyle bir açıklama yapmamıştı. sadece kontrol edilecek sürekli demişti...

çocuk doktoru üfürüm var demişti o yüzden gittik.önce normal kardiyologa gittik. sonra doktor çocuk kardiyoloğuna gitmemizi önerdi. biz de başka bir şehirde varmış oraya götürdük. sonuç böyle. kalça çıkıklığı için ben birinci ayda götürmüştüm sorun çıkmadı. doktor üfürüm var dediyse götür bence. kıbrıstaydın herhalde. orada vardır herhalde çocuk kardiyoloğu. bana çocuk doktorum ( profesör ) özellikle normal kardiyolog için şöyle bi yorum yaptı ' herşeyden anlayan az anlar sen çocuk kardiyoloğuna götür ' normal kardiyolog da kalp kapakçığında darlık var demişti ama böyle bir açıklama yapmamıştı. sadece kontrol edilecek sürekli demişti...

benim bebişlere öyle birşey denmedi ama ikiz sonuçta ve çoğul olan bebeklerde görülebiliyor.o yüzden içime kurt düştü.öyle birşey olsaydı derdi çocuk dr. değil mi ?biz sadece beslenme ve sarılık sorunu yaşamıştık.nasıl anlaşılıyor?eko vs mi çekiliyor yoksa kalp dinlenerek mi oluyor ?
evet sürekli takip ediliyor ama bir yıla kadar geçiyor diye biliyorum çünkü çevrem ve akrabalarda olmuştu ( bizim aile de ikiz çok üçüz de var )hatta buradaki birkaç arkadaşında olmuştu.sen yine de gönlünü ferah tut olur mu ?

kalça çıkıklığı için bu sefer ki kontrolümde göstertmeye çalışayım.burada da imkanlar kısıtlı ulaşım bile sorun :(

sağlık konusunda teşhisten değilde geç kalmaktan korkuyorum.çünkü bebişlerim bağırsak enfeksiyonu geçirip kanlı kaka yapmışlardı.üç gün hast.kalmıştık kanlı kaka yapana kadar anlamamıştık hasta oldularını çnkü oğlum kabız olmuştu kızım ise geceleri üç kere peşpeşe kaka yapardı.birde göbek fıtığı olmuşlardı sürekli ıkınmaktan ama oğlumun ceviz gibi büyüktü.şimdi hamdolsun geçiyor iyice küçüldü.

bir daha ki kontrolünüz ne zaman ?takiplerden haberdar et olur mu ?rabbim evlatlarımıza sağlık versin inşallah.

verdiğin bilgi için çok teşekkürler zeynepppppp, bir özel hastanede takibe devam ediyorum, doktorumdan da çok memnunum ama o hastanede doğum yapmak istemediğimden ZTB ve Akay arasında kalmıştım. ZTB konusunda içimi rahatlattın. sağol:)))

rica ederim inşallah sende memnun kalırsın iyi bir doğum geçirirsin.bende sadece doğum için bu hastaneye geldim yozgatta özel bir hastanede yaptırdım kontrolleri.sen şuan hangi hastaneye gidiyorsun.

canım çok geçmiş olsun umarım kötü bişeyler çıkmaz.sana küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum.bence farklı bir doktora daha göster.mesela bizim bebişlerin birinde üfürüm var dediler başka birsürü doktora gittik onlar yok dediler.bende anlamadım gitti bu işi.bu yüzden tek doktorla kalmamak lazım.eğer doktorun dediği doğruysa da üzme kendini şimdi herşeyin tedavisi kolay Allahın izniyle düzelir inşallah.bizimde eko çekilecek mayısta ne olur ne olmaz diye.ama muayenede üfürüm yok dediler sadece bir doktor var dedi bakalım ne çıkacak ekodan.

canım çok geçmiş olsun benim yiğenimde vardı üfürüm 6 ay olmadan geçti bebeklerin genelinde çıkıyormuş ama sonrasında geçiyor üzülme inş. senin bebişindede bir sorun kalmayacak Rabbim Acil şifalar versinn

rica ederim inşallah sende memnun kalırsın iyi bir doğum geçirirsin.bende sadece doğum için bu hastaneye geldim yozgatta özel bir hastanede yaptırdım kontrolleri.sen şuan hangi hastaneye gidiyorsun.

ben koru hastanesinde adnan bey ile devam ediyorum. aslında çok memnunum doktorumdan. çok tecrübeli ve sakin bir doktor. mümkün olsaydı doğumu onunla yapmayı isterdim. ama ZTB'de yapıcam hayırlısıyla.

Çok geçmiş olsun. Bencede bir başka doktora daha danış Üfürüm bir çok bebekde oluyor yeğenimdede vardı geçti demişlerdi Bir bebeğimde benimde üfürüm varmış Masum bir üfürüm olduğunu söyledi doktorum önemsenicek bişey değil dedi.Benimki kaerdiyoloğa yönlendirmedi ısrarla sormamıza rağmen ama..
benim merak ettiğim bişey var cevplarsanız sevinirim
ikiz bebeklerde kıpırtıları hissetme ne zaman başlıyor? tek bebekle aynımı?

Ben bebeklerimin ilk hareketlerini çok geç hissettim :1: Forumları okuduğum zaman 16. haftada duyanları özellikle tedirginliğim çok artmıştı bunun için doktora bile gittim:) 20. haftada falan hissettim o da çok zayıf. Sonra geceleri çok hareket ediyorlardı benimkiler sağdan soldan gündüz ise tık yok. Halada aynılar gece yatmak bilmiyorlar :1: çok hareketliler.

Son düzenleme:
Kızlar selam inş. hepiniz iyisinizdir 3 aylık kontrolümüzü olduk bizde doktor çok iyi buldu kilolarını 1 kilo almışlar yine .. Maşallah İkiside 5 kilo olmuş Bu arada bebek arabası konuşulmuş. Ben çok fazla araştırma yapamadım ama yan yana olanlardan almaya kararlıydım Maclaren Twin Techno aldık sürümü kolay gibi geldi, Tam yatış ayarı var açıkcası en cok beni bu özellik çekti. Bakalım zamanla görücez ...:)

arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama bizim sorunumuz delik değil. keşke sadece o olsa. kalp kapakçığında darlık. doğuştan 3 tane olması gereken kapakçık 2 tane. inşallah büyük sorunlar çıkarmaz. dediğiniz gibi başka doktora da çıkarmayı düşünüyorum açıkçası. önce bi araştırma yapmam lazım doktor konusunda. ablamın akrabası var ankarada kalp damar cerrahı profesör ona soracaklar durumu olmazsa oraya da götürebiliriz bakalım dua edin bizim için....

Son düzenleme:
Back
X