o maşallah diş çıkardı demek.bizimde dün kontrolümüz vardı dişleri çok kabarmış heran çıkarabilir dedi doktor.aslında erkek çocuğu daha yaramaz olur ama sende tam tersi olmuş.belki de diş çıkardığından huysuzdur..bayramdan sonra iki oğluşumu da sünnet ettirmeyi düşünüyorum.korkup vazgeçmessem eğer.şimdiden beni inanılmaz korku sardı.onların ağlamasına nasıl dayanıcam bilmiyorum.bizim doktor yumurta sarısı peynir verebilirsin dedi.bugün sabah kahvaltı gibi yaptık.beyaz peyniri baya sevdiler.muhallebi tarifine bakıcam canım mutlaka.bize doktor mamadan yapmana gerek yok dedi.günlük süt satılıyor markette onlardan mayala dedi.bende yaptım bugün onu da biraz yediler.
baya rahatsızlığın varmış canım Allah yardımcın olsun.bir hafta çektim bel ağrısını çok zordu gerçekten.seninki daha da zordur.
evet benim oğluşum pek sessiz hiç zoru yok yavrumun.bende bayramdan sonra sünnet ettiricem inşallah.ama çevremden kimileri erken yaptırmak iyi değil dedi.ama doktorumuz onay vermişti.tekrar araştırıp yaptıracağım inşallah.korkma canım 0-2 ve 5-7 yş arası yaptırılması uygun diyor uzmanlar.birde canları daha az yanıyormuş bebeklerin.
son üç yılda alıştım hastalıklara :) hepte stres zamanları hastalanıyorum hepte kalıcı oluyorlar

bi dönem fıtık ,panik atak şimdide reflü

doktorlarda stresli ve üzüntülü zamanlarda ani hareketten kaçının diyor ama nerdeeee.bi yerden çıkıyor işte.hamdolsun gene de her işe yetişebiliyorum.
avci82 bu yazdıkların bana hiç yabancı gelmiyor.kaynananı istemekte çok haklısın.benim kaynana da dört gözle bakamıyorum gel diye çağırmamı bekliyor ama daha çok bekler.yaptıklarından sonra haytta çağırmam.ama benim kaynanam çağırmasamda 15 günde bir bizde.farklı şehirlerde oturmamıza rağmen.şimdi bebekleri özlüyoruz diye durmadan geliyor çocukların düzenini tamamiyle bozup gidiyor.onlar gittikten sonra bebişler günlerce huyzuz oluyorlar.inadıma çocukları kucakta gezdiriyor kucağa alışsında tek başıma bakamayım diye.şeytana papucunu ters giydirir ben kaynanam.gördüğün gibi hepimizde bu sorun var avci82 benimkinide buraya yazsam roman olur sanırım.iftar zamanı geliyor çıkmam gerekiyor.sonra yine yazarım inşallah.
melittacım bende doğumdan sonra 40 gün kaynanamda kaldım kabus gibiydi neyse şimdilik çıkmam lazım sonra konuşuruz inşallah.oruç tutuyorum ezan okunmak üzere.
hatırlıyorum canım bende anlamıyorum ya kızları evlenince nasıl olacaklar bilmem.birde kızlarını ele karıştırsınlar o zaman belki anlarlar.kendileri gelin olmuş anlamamışlar.en güzeli mesafeli olmak.
birde baksın boşver birazda kaynana eziyet çeksin torunlarım torunlarım diyorsa madem.yaşananlar olmasaydı ben çok isterdim mesela gelsin birazda o baksın torunlarına madem torunları bu kadar kıymetli ama zannetmmem bütün kaynanaların hep lafta torun muhabbeti.sevmeye okey ama bakmaya gelince zorlarına gider.
hep çevrem derdi kayınvalide anne gibi olmaz.bende bizde öyle bişey yok derdim.içlerine gir anlarsın şimdi ne desek anlamzsın demişlerdi.haklı çıktılar.birde çok baskı yaptı arkadaşlarım " gitme bak pişman olursun.izmirde imkanlar daha çok , akrabaların orda.kaynana ile yüz göz olunmaz " diye söylerlerdi. bende hep sizin probleminiz varsa benim sorunum değil onlarında bu mutluluğu yaşamaya hakları var hatta ultrasonlara bile sokacam görsün " derdim.ilk soktum doktor kilolarını söyledi bebeklerin.çıkınca muayeneden bana dediği " sen bebekleri iyi besleyemedin " diyodum bende dedi.
eyvaaaah dedim içimden.
sonra herkes dönünce bana sordu arkadaşlar " noldu dediğimize geldin mi " diye." yok daha gelmedim daha torun bakacaklar , sevecekler "dedim.sen şimdi buradasın gezmeye gidip çocukları bıraksan çocukları başıma attı gitti der dedi.ama annene bıraktın alışverişe çıkıyorsun torunum diye bağrına basar senden daha iyi bakar dediler.
hep başkalarının haklı çıkmasından nefret ediyorum
Bide herseyi yapıp yine sütten çıkmış ak kaşık oluyorlar oğullarının gözünde halbuki esim kendi şahit oldu yaptıklarına ama gene de kadın saf ayağına yatıp çıkıyor isin icinden bide olaylari kendine çevirip anlatıyor beni kötülüyor kayınpederimi falan herkesi bana karsı etti ama kendi bilir Allah görüyor. Şimdi gelince bizimkilerinde düzeni bozulacak dediğin gibi kucaktan indirmez bide bizimki mama delisi cocuk ağladıkça aç bu mama verelim diyor bişey soyleyincede ben suçlu oluyorum bakalim yaa Allah büyük O"na sığınıyorum. Hiçbirimizi onlara muhtaç etmesin.
5. Ayda bende öğünleri belirliycem inşallah su ara sık sık mama istiyorlar sütüm azaldığı için emmiyorlarda gündüzleri.
Melitta cim 2 satte bir bazen 120cc bazen 60cc iciyorlar belli olmuyor.
Allah yardımcımız olsun sevgiler..
yapacak birşey yok canım .ben hayatım boyunca hiç bu kadar gerçekleri gördüğümü hatırlamıyorum.sen daha bişey görmemişsin.Allah tan aç bırakıyor çocukları dememiş.
benim eşim allaha şükür mükemmel bir insan.hakkını ödeyemem.eşimde bilmez açıkçası bu tür konuları.yansıtmam çünkü kendi görsün isterim ki sağolsunlar beni de haklı çıkarttılar hareketleriyle :) o da ailesi sonuçta.eş ile aile arasında kalmasını asla istemem.bana yakışmaz.ah bide kulağıma gelmeseydi bazı şeyler içim yanıyor resmen güvendiğim dağlara kar yağdı.kendi ailemden daha üstün tuttum o yüzden üzüntüm
merhaba kızlar
12 temmuzda 30+1 haftalık doğum yapmış bulunuyorum.kızlarım küvezde.çok şükür iyiler.toparlanmalarını bekliyoruz bakalım.
Açıkcası eve geldiklerinde bakabilecekmiyim kaygısı duyuyorum.umarım iyi bir anne olabilirim.
Rabbim hepimizin yavrusunu korusun, bizlere bağışlasın.amin
allah analı babalı büyütsün.çok normal kaygı duyman.yanında sevdiklerin olsun.aksi olursa hastaneden kaçmayı bile düşünebilirsin hatta benden anne olmaz düşüncesine bile kapılabilirsin.(bknz : ben ).her lohusa nın başına gelebiliyor.
ahh ahh şu doğumdan sonra bu eşlere neler oluyor bende hiç anlamadım herhalde sorumluluk ağır geliyor ve kaçmak istiyolar bunun içinde mutlaka bir bahaneleri oluyor bende eşimi evden kovmadan önce annem gelsin baksın diyodu asla kabul etmedim çünki logusalık döneminde oda az çektirmedi bana şimdi kocayıda kovdum ne anasını ne danasını istemiyorum dedim şimdi evimde iki bebeğimle yanlız hem çalışıyorum hemde onlara bakıyorum böyle daha çok mutluyum ben seni çok iyi anlıyorum hem bebeklerle ilgilen hem koca tafrasını çek birde o yetmezmiş gibi üçüncü şahısların lafları takma hiç birşeyi kafana yakında işede başlayacaksın inan o zaman daha çok rahatlayacaksın şimdi bebeklerin ve sen önemlisin sana birşey olursa Allah korusun o bebeklere kim bakacak öyle düşün sağlık herşeyden aha önce geliyor hele birde bebeğimiz varsa bizlerin sağlam olması gerekiyor canım. Allahım bizlere güç kuvvet versin bebeklerimize daha çok yetelim inş.
bende ek gıdalara başladım sebze çorbası bile yapıp veriyorum çok seviyolar yaramazlarım, benim oğlum çok haylaz çok yaramaz seninki tam tersi olmuş canım...
bu kayınvalidelere ne yapmak lazım acaba neden bizlere bu kadar çektirirlerki anlamam madem çok seviyodunuz oğlunuzu neden evlendirdiniz canım yanınızda kalsalardıı Allahım bizlere sabır versin valla zor ...
hamdolsun benim eşim hiç değişmedi aksine sana ikinci kere aşık oldum diyor.belki anne olduğum için belki de baba olduğu için.bebeklerle iletişimi çok iyi.yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor bende ona kıyamıyorum işten gelip birde yükümü hafifletmeye çalışıyor.bende dinlenmesi için elimden geleni yapıyorum birde herkes çok taktir ediyor beni hem iki çocuk hem eve yetişmeye çalışıyor birde fıtığı var diye çünkü fıtığı olan birinin gerçekten bebeklere yetişmesi çok zor ağır tempo ve ağır kaldırmak yasak .birde şaşıyorum ya ben mi çok basit görüyorum işleri yoksa diyenler mi rahatına düşkünde bi çocuğa bakamıyorlar anlamadım gitti.sanki çocuk istemiyorlarmış gibi.anlamıyorum bu insanları ve artık anlamakta istemiyorum.
uhdecim helal olsun sana seni çok taktir ediyorum her zorluğa göğüs geriyorsun.kimse yapamaz bu kadar mücadele edemez.bende olsam yol verirdim.
ben bu sorunları yaşarken ailesini taşıyamayacağım için ayrılmayı dahi düşündüm ama eşimin ne suçu var dedim kendi kendime.o kadar psikolojim bozulmuştu.zaten tedavime başladım inşallah atlatacağım.hem doğum sonrası sendromu hemde bu stres benim sinir merkezimi çökertti.çok şey var ama yoruldum.
Allah analı babalı saglikla büyümeyi nasip etsin. Sezeryan ile olduysan ilk 15 gün eğilip dogrulamadigindan beşikten alıp koymaya altını değiştirmeye birine ihtiyacın olabilir sonrasında gitgide rahatlıyorsun.kendi annen mutlaka yanında olsun hem moral hem destek için . Ama benden tavsiye asla kayinvalidenle annen aynı anda uzun süre kalmasın yanında bana çok söylediler ben dinlemedim ve kaynanam saolsun hem annemin hen benim psikolojimizi bozdu kıskançlık yaptı resmen.
İyi anne olabilme endisesi bence tüm annelerde hayat boyu olan bişey sanırım bende hala yasıyorum şu ara acaba yanlız bakmakta iyi etmiyomuyum cocuklara yetmiyomuyum endişesi taşıyorum tek basına olunca her ağladıklarında aynı anda müdahale edemiyorsun bazen. Sen elinden geleni yap ama kendinide koru sen iyi olacaksın ki onlarda iyi olsun Allah yardımcın olsun sevgiler
avcı82 ye katılıyorum kesinlikle kayınvalide vs olmasın annen olsun (bknz : ben

) kıyaslamalarla seni çıldırtır,psikolojik baskı yapar ,sanki sen değil kendi doğurmuş gibi bazı hakları kendinde görür.yoksa psikolojin bozulur bir daha da toparlanamazsın.
ben mecburiyetten 3. günü kalkmak zorunda kaldım.bağırsaklarım dökülüyor gibiydi ama mecbur kalktım .yatarak emziremedim malesef karın acısıyla sırf kaynana diline düşmemek için kucağımda emzirdim bebekleri.öldüm öldüm dirildim.
annemi de oralara sürükledim binlerce kere pişmanım.birde annemden üstün tuttuğum için öleceğim üzüntümden.birgün kalp krizi geçirmekten korkuyorum.inanın en güzel günlerim mahvoldu zevkini çıkaramadım yavrularımın.
susmicam

eğer bir daha doğuracak olursam asla ve asla annemle olacağım tabi ilk heyecan gibi olmayacak ama tecrübe