2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

canım benimkilerde tek tek tattırdığımda midelerini bulandırmış yememişlerdi hepsini karıştırdım içine 1 tatlı kaşığı pirinç ,1 çay kaşığı zeytinyağ yada tereyağı koydum ondan sonra benim bıcırıklar yemeye başladılar bugün semizotunu koydum bakalım ne yapacaklar merakla bekliyorum zamanla alışıyolar ama benimkiler çok değişik şeyler istiyolar hergün aynı şeyi yemek istemiyolar bazen sebzeli çorba bazen farklı bir çorba yapıyorum ağız tatları değişiyor sonra tekrar sebze çorbası içine farklı bir şey koyup yediriyorum değişik olunca yiyolar anacım beğendiremiyosunda onu yemem bunu yemem yapıyolar bazende çıldırtıyolar benii.. ben sürekli götürmüyorum dr. valla ek gıdaya bile kendim geçtim sonuçta geçilecek ayı biliyorum neyle başlanacak ne yiyecekler nasıl olacak hepsini bildiğim için farklıda birşey söylemiyorlar zaten şimdiye kadarda bir problem yaşamadım çok şükür zaten bizim burası mahrumiyet bölgesi 1 özel hastanemiz var çocuk dr. 2 gün bekle sıra sana gelmez o derece
kalabalık ben oraya götürsem şimdi iyi olan bebeklerimde orda beklemekten ya birinden enfeksiyon kapacak ya beklemekten hasta olacak ne gereği var şehre gitsem 1 saatlik yol iki bebekle yanlız nasıl gidecegim hastalık gibi bir durumları olmadığı sürece götürmek istemiyorum, inş. bir problem yaşamam büyütene kadar, memleketime gittiğimde götürüyorum zaten oda yetiyor bana... benim oğlan baya mızmızlanıyor ateş falan yok şuan ama inş. olmazda diş ilacını alacagım bugün aklımda canım..benim yiğenim çıkarırken hem ateş hem ishal hem huysuz hepsini yaşamıştık onda inş. benimkilerde sorunsuz geçirir..
helal olsun sana yeniden bebek istiyosun ne güzel vallahi benim gözüm korktu Allahıma şükürler olsun iki tane yavrum yeter bana diyorum Allahım isteyen herkese nasip etsin onların her hali ömre bedel vallahi benimkilerde aynen seninkiler gibi inanki komediyiz evin içinde inanki Allahım bizlere bağışlasın yavrularımızı:nazar::nazar::nazar::nazar:

bende ilk 3,5 aylıkken başladım yoğurt ve püre ile.sonra ıhlamurlu bisküvi vermeye başladım.geçen ay bi doktor bulduk çok memnunum.ona sordum öylelikle neler vereceğimi nasıl yapacağımı söyledi.çok memnun kaldım.

burası da öyle mahrumiyet bölgesi gibi.hiçbirşey yok bulamazsın Türkiye den gelir.onun dışında bi alışveriş merkezi var oradan yapıyoruz alışverişleri.sağlık bile sorun burada.öğleden sonra bütün doktorlar özelde oluyor.gece hastalansan hastane de hemşire nerden bulayım doktor yok diyor.

bende çektiğim sıkıntılardan sonra aman aman bi daha mı asla diyordum.hakikaten de böyle diyenler doğuranlarmış :):) ileride Allah nasip ederse düşünüyorum.eşim daha çok istiyor. inşallah tabi arada kazara olmazsa.çocuklarla da iletişim çok iyi.özellikle kızıma ayrı bi düşkün :) kızımda öyle yaa.gün boyu benimle değilmiş gibi bir kahkaha bi çığlıklar babasına resmen aşık. :52: çok cadı hemen sevdiriyor kendini

rabbim eksikliklerini göstermesin inşallah.

bende ilk 3,5 aylıkken başladım yoğurt ve püre ile.sonra ıhlamurlu bisküvi vermeye başladım.geçen ay bi doktor bulduk çok memnunum.ona sordum öylelikle neler vereceğimi nasıl yapacağımı söyledi.çok memnun kaldım.

burası da öyle mahrumiyet bölgesi gibi.hiçbirşey yok bulamazsın Türkiye den gelir.onun dışında bi alışveriş merkezi var oradan yapıyoruz alışverişleri.sağlık bile sorun burada.öğleden sonra bütün doktorlar özelde oluyor.gece hastalansan hastane de hemşire nerden bulayım doktor yok diyor.

bende çektiğim sıkıntılardan sonra aman aman bi daha mı asla diyordum.hakikaten de böyle diyenler doğuranlarmış :):) ileride Allah nasip ederse düşünüyorum.eşim daha çok istiyor. inşallah tabi arada kazara olmazsa.çocuklarla da iletişim çok iyi.özellikle kızıma ayrı bi düşkün :) kızımda öyle yaa.gün boyu benimle değilmiş gibi bir kahkaha bi çığlıklar babasına resmen aşık. :52: çok cadı hemen sevdiriyor kendini

cnm bende 20 eylulde nasılse bebızlerımı kucagıma alacgım..ya ben cok korkuyorum hıc cocugum yokken bırden elımde ıkı cocuk olucak..
doyduklarını nasıl bılıcem..ne zaman neler yedırıcem verıcem hıc bırsey bılmıyorum kendımı ınanın cahıl gıbı hıssedıyorum..
sız nasıl basarabılıyorsunuz zamanlarını uyku duzenlerını sunu yedırelım sunu verelım dıye..

cnm bende 20 eylulde nasılse bebızlerımı kucagıma alacgım..ya ben cok korkuyorum hıc cocugum yokken bırden elımde ıkı cocuk olucak..
doyduklarını nasıl bılıcem..ne zaman neler yedırıcem verıcem hıc bırsey bılmıyorum kendımı ınanın cahıl gıbı hıssedıyorum..
sız nasıl basarabılıyorsunuz zamanlarını uyku duzenlerını sunu yedırelım sunu verelım dıye..

Allah şimdiden analı babalı büyütsün.korkman normal ama korkulacak birşey yok.anlıyorsun zaten doymadıklarını.bende çok korkuyordum nasıl bakıcam iki çocuğa diye ama o kadar kolay ki.bak şu anda uyuyor ikisi de.ben burada sizlerle sohbet ediyorum.uyandılarında da karınlarını doyurucam.

ilk doğduklarında saatli vericeksin 2 saate bir sonra yavaş yavaş artıcak.

Allah sabrını veriyor.sen gene soruların olursa sor biz cvplarız.

bende senin gibi 3,5 aylık falandı veriyodum yogur meyve püresi daha bir çok şey hiç esirgemedim valla alışsınlar işte :)) bizimde burda gidebilecegim bir dr. olsa giderdim ama yok ne yapayım kii elimizdekilerle yetinmeye çalışıyoruz işte...
inan bende 2 tane yeter diyorum 3.bebek korkutuyor beni hoş üçüncüyüde kimle yapacaksam :9::9::9::9: benimkide laf işte :))
canım Allah gönlünüze göre versin inş. bunlar büyüsün bakmışsın üçüncüye hamilesin neden olmasın değil mi?? eşinde bu kadar seviyor ve anlaşıyorken onlarla hayırlsı olsun...

Allah şimdiden analı babalı büyütsün.korkman normal ama korkulacak birşey yok.anlıyorsun zaten doymadıklarını.bende çok korkuyordum nasıl bakıcam iki çocuğa diye ama o kadar kolay ki.bak şu anda uyuyor ikisi de.ben burada sizlerle sohbet ediyorum.uyandılarında da karınlarını doyurucam.

ilk doğduklarında saatli vericeksin 2 saate bir sonra yavaş yavaş artıcak.

Allah sabrını veriyor.sen gene soruların olursa sor biz cvplarız.

MESELA canım merak ettıgım anne sutu verıyorsun cc ıle yanında mama ek takvıye eee bu dıger sebzelerı yada purelerı vs ne zmn baslıyorsunuz vermeye...bırde uyku saatlerını duzene sokabıldınız mı bır odada mı uyutmak ıyı yoksa ayrı odalarda mı bırbırlerını uyandırıyorlar mı

canım hiç korkma ilk başlarda insanın gözü korkuyor doğru ama inan yanlız başına daha rahat bakıyosun bebeklerine en azından düzenlerini oturtuyosun ne zman ne yaparlar ne yerler kendin ayarlıyosun Melittanın dediği gibi burdan yazarsın bizler yardımcı oluruz hepimiz senin geçtiğin yollardan geçtik merak etme Allahım sağlıklı sıhhatli yavrularına kavuşturmayı nasip etsin inş.

ınsallh bu formu bırakmazsınızda sıze kolayca ulasabılırım yoksa bırden ıkı cocuk nasıl bas edılır.tek cocuk olsa ver anne sutunu gıtsın sorun pek olmuyor.
valla sızın yardımınıza cok ıhtıyacım olucak ınanın.
sımdıden vermek ıstedıgınız puf noktalarınız varsa soylersenız sevınırm.

MESELA canım merak ettıgım anne sutu verıyorsun cc ıle yanında mama ek takvıye eee bu dıger sebzelerı yada purelerı vs ne zmn baslıyorsunuz vermeye...bırde uyku saatlerını duzene sokabıldınız mı bır odada mı uyutmak ıyı yoksa ayrı odalarda mı bırbırlerını uyandırıyorlar mı

ben anne sütünü verirken hiç cc falan ölçmedim zaten doyuyolar ilk etapta, doymadıkları zaman mama veriyosun onunda ilk başlama 90 cc başlıyosun zaten 6. aya kadar ek gıdaya geçemiyosun sürekli anne sütü yetmiyosa mama takviyesi yapıyosun canım, uyku saatlerini benimkiler halen kendi belirliyor gündüzleri için diyorum akşam ise 20,30 gibi uyumuş oluyorlar zaten ilk günler alıştıramıyosun ki zamanla alışıyolar benimkiler aynı odada yatıyolar bazen oğlum uyuyorken kızım uyanıksa onu başka odaya götürüyorum uyandırmasın diye ama ikiside uyuduklarında aynı odada yatırıyorum ikisinide sorun olmuyor çok fazla

bende senin gibi 3,5 aylık falandı veriyodum yogur meyve püresi daha bir çok şey hiç esirgemedim valla alışsınlar işte :)) bizimde burda gidebilecegim bir dr. olsa giderdim ama yok ne yapayım kii elimizdekilerle yetinmeye çalışıyoruz işte...
inan bende 2 tane yeter diyorum 3.bebek korkutuyor beni hoş üçüncüyüde kimle yapacaksam :9::9::9::9: benimkide laf işte :))
canım Allah gönlünüze göre versin inş. bunlar büyüsün bakmışsın üçüncüye hamilesin neden olmasın değil mi?? eşinde bu kadar seviyor ve anlaşıyorken onlarla hayırlsı olsun...

haklısın burada da bir saat uzaklıkta birde burada otobüs vs yok sadece taksi ar sürekli bulunmuyor ayda yılda bir görüyoruz birde çok pahalı.
uhde ben önce yumurtalara baktıracak gene çok mu yumurtluyorum o ay ?ona göre yoksa rabbim gene nasip ederse çoğul olur etmezse tek olur :) üç sene yada beş sene sonra düşünüyorum bebişler bi elden ayaktan çıksınlar inşallah.aslında aman diyodum da o kadar zorluktan sonra birde hatırlarsın gebelikte hep panik atak geçirmiştim gebeliğin ağırlığından dolayı sanırım.ama şimdi eşimin aklıma sokmasıyla ve yeniden bebek sever miyiz düşüncesi ile düşünmeye karar verdik. ama rabbim bilir yine de :)

hiç belli olmaz canım arkadaşım belki rabbim sana da yine anneliği nasip eder herşey yoluna girer.sen mutluluğu hak ediyorsun çünkü

ilk ay sütün belki yetebilir yetmezse bi bebeğine anne sütü bi bebeğine mama.iki saatsonra meme verdiğin bebeğine mama süt verdiğin bebeğine mama vericeksin.dönüşümlü olucak.ilk hastane de ya 30cc yada 40cc ile başlatırlar.bebeklerin yemelerine bağlı.

sonra yavaş yavaş cc leri artıcak şu şekilde anlarsın mesela iki saatte besledin 30 cc doymadılarsa eğer bi saat sonra gene ağlarlar sen 30 cc daha verirsin.onun bitirirlerse 60 cc verirsin.bitirmezlerde 45 er cc verirsin.
zaten fazla mamaverirsen yada emzirirsen fazlasını kusarlar o zaman da fazla geldiğini anlarsın.4 aylıkken başlayabilirsin.meyve püresi ve yoğurt ilehamdolsun soktuk yiyorlardı uyuyorlardı biraz oynuyorduk yoruluyorlardı gene uyuyorlardı.onu sen ayarlarsın işlerine göre.

aynı odada olsalarda olur daha kolay müdahale edersin.ayrı odalarda da olur.bizimkiler aynı odadalar biri ağlarken diğer uyanmıyor mesela.
birde sese alıştırmanda fayda var.

ınsallh bu formu bırakmazsınızda sıze kolayca ulasabılırım yoksa bırden ıkı cocuk nasıl bas edılır.tek cocuk olsa ver anne sutunu gıtsın sorun pek olmuyor.
valla sızın yardımınıza cok ıhtıyacım olucak ınanın.
sımdıden vermek ıstedıgınız puf noktalarınız varsa soylersenız sevınırm.

şimdiden verebileceğim en güzel püf noktası onları uyuttuğunda sende uyu.ilk aylar çok yorulacaksın birde ilk ay annen yanında olsun

haklısın burada da bir saat uzaklıkta birde burada otobüs vs yok sadece taksi ar sürekli bulunmuyor ayda yılda bir görüyoruz birde çok pahalı.
uhde ben önce yumurtalara baktıracak gene çok mu yumurtluyorum o ay ?ona göre yoksa rabbim gene nasip ederse çoğul olur etmezse tek olur :) üç sene yada beş sene sonra düşünüyorum bebişler bi elden ayaktan çıksınlar inşallah.aslında aman diyodum da o kadar zorluktan sonra birde hatırlarsın gebelikte hep panik atak geçirmiştim gebeliğin ağırlığından dolayı sanırım.ama şimdi eşimin aklıma sokmasıyla ve yeniden bebek sever miyiz düşüncesi ile düşünmeye karar verdik. ama rabbim bilir yine de :)

hiç belli olmaz canım arkadaşım belki rabbim sana da yine anneliği nasip eder herşey yoluna girer.sen mutluluğu hak ediyorsun çünkü

tşk.ederim canım benim artık tamam 2 tane yeter ilerde senin olur bizlerde burda olursak severiz hep birlikte bebeğini Allahım isteye herkese nasip etsin inş...

tşk.ederim canım benim artık tamam 2 tane yeter ilerde senin olur bizlerde burda olursak severiz hep birlikte bebeğini Allahım isteye herkese nasip etsin inş...

amin inşallah :nazar:

buradakilerin çoğunlukla ilk çocukları canım.doğduktan sonra bir şekilde her şeye alışıyosun.herşey rayına oturur takma kafana.eğer doymazlarsa zaten ağlarlar.eğer altı temiz gazı da yoksa karnı aç demektir.inşallah sütün yeter de mamaya gerek kalmaz.mağlesef bende ilk bir ay direndim mama vermemek için sonra yorgunluktan sütüm azalınca mamaya başladık.ilk günler kayınvalidenin yanında olmamın kötü sonuçları bunlar.sütüm çok çok iyi geliyordu.doğru dürürt hiç uyumayınca sütüm çok azaldı.annemi çok aradım.annem olsa kızım git biraz dinlen ben bakarım der kayınvalide olunca çok acımasız oluyorlar.fosur fosur sabaha kadar yatardı.gelip bir yardım etmezdi.bu yüzden kayınvalideden uzak durmak en iyisi.

bu arada arkadaşlar ben çok zorlanıyorum bu aralar.mümkün değil yanlarından ayrılmamı istemiyorlar.gündüzler yarımşar saat anca uyuyorlar.o arada da ben yatıyorum.ben uyuyana kadar tekrar uyanıyolar.çokda kucak istiyolar.valla bu aralar kafayı yemek üzereyim.çok çok yorgunum.sabah da 4ten sonra hiç uyumuyorlar.sonradan sonraya çok zorlanmaya başladım ne yapıcam bilmiyorum.inanılmaz yıprandım şu aralar.birde ramazan olduğu için sahura falan kalk uyku iyice bölünüyor.ben baygın gibi geziyorum.ama işte benim bebişler akşam 6 ,7 arası uyumaya başlıyorlar.11,30a kadar hiç uyanmıyorlar mamalarını yiyip 4e kadar geri uyuyorlar.11.30 a kadar bende yatıyorum mümkün değil uyuyamıyorum.yani anlıycağınız bebeklerle benim uyku düzenim hiç tutmuyor.bir şöyle 7ye kadar uyusalar keşke bende biraz uykumu alıcam ama.ramazanda günlük 2 saat uykuyla duruyorum bakalım.12 ile 2 arasında ne uyursam artık.biz sahuru yiyip yattıktan sonra onlar kalkıyor..milupanın kitabında okumuştum bebekleri 7.30 la 8.30 arasında uyutmak gerekiyormuş.bende bunu okuduğumdan beri 8.30u hiç geçmedim ama yaramazlar gündüz uyumadıkları için iyice saati aşşağı çektiler 6da uyumaya başladıkları oluyor.tabi iyice uykuyu alıyorlar sonrada sabah 4 te uyanıyorlar .uyutmamaya çalışsamda mümkün değil dayanamıyorlar bayılıp gidiyorlar akşam 6dan sonra.

yine bir şekilde bakabiliyorum bebişlere ama şu uykusuzluk olmasa keşke.

sizin bebişler ne alemde.gece uykuları nasıl

bu arada melitta çok cesaretlisin canım ikizler benim feleğimi şaşırttı.artık çocuk kelimesinin ç sini duymaya tahammülüm yok.eğer kazayla olmassa tabi.artık bişey olacak diye eşimle hiç yakınlaşmıyoruz bile.tek koruma değil iki farklı korunuyorum artık.işimi şansa bırakmamak için.

Son düzenleme:
Kızlar ben yine bişey sorucam bebe biskuvisine ne zaman başladınız hangi marka kullanıyorsunuz? Formül mamaylami yapıyorsunuz ıhlamurdan yapılanı da tarif edermisiniz kaç bisküvi ne kadar mama ile başladınız?
Ben suan
8:00/8:30 100-120cc mama
10:00 civarı meyve puresi(1 meyveyi ikisi ancak bitiriyor )+anne sütü(1saat uyku)
12:00/12:30 100-120cc mama
14:30/15:00 60-90cc mama veya anne sütü(süt durumuna gore)
16:00 yoğurt
17:30/18:00 anne sütü yada mama(1saat uyku)
19:00/19:30 100-120 cc mama
20:00 anne sütü (gece uykusu uyurken emerek uyuyolar)
23:30/24:00 100/120cc mama
04:00 anne sütü + 40-60cc mama

Sütüm azaldı baya tek memeden 40-50cc ancak geliyodur haliyle doymuyor kuzucuklar ama azda olsa vermeye devam edicem inşallah. Şimdi ben kahvaltıya başlayınca 8 de bisküvili mamadan vericem e çorbaya(sebze puresini) ne ara vercem mama ogunlerinin yerine ana öğün mü yapıcam valla stres yaptım resmen bu ek gidaya geçişi bide Eylül'de izine ayrilcaz kayınvalide kere annemlere gidicez bide kaynimin nisan durumu var Mersin'e gidilecek 15 gün bütün düzen alt üst olucak o zamana kadar alıştırmam lazım iyice. Off annelik cok guzel ama çok büyük sorumlulukmuş valla..

Son düzenleme:
buradakilerin çoğunlukla ilk çocukları canım.doğduktan sonra bir şekilde her şeye alışıyosun.herşey rayına oturur takma kafana.eğer doymazlarsa zaten ağlarlar.eğer altı temiz gazı da yoksa karnı aç demektir.inşallah sütün yeter de mamaya gerek kalmaz.mağlesef bende ilk bir ay direndim mama vermemek için sonra yorgunluktan sütüm azalınca mamaya başladık.ilk günler kayınvalidenin yanında olmamın kötü sonuçları bunlar.sütüm çok çok iyi geliyordu.doğru dürürt hiç uyumayınca sütüm çok azaldı.annemi çok aradım.annem olsa kızım git biraz dinlen ben bakarım der kayınvalide olunca çok acımasız oluyorlar.fosur fosur sabaha kadar yatardı.gelip bir yardım etmezdi.bu yüzden kayınvalideden uzak durmak en iyisi.

bu arada arkadaşlar ben çok zorlanıyorum bu aralar.mümkün değil yanlarından ayrılmamı istemiyorlar.gündüzler yarımşar saat anca uyuyorlar.o arada da ben yatıyorum.ben uyuyana kadar tekrar uyanıyolar.çokda kucak istiyolar.valla bu aralar kafayı yemek üzereyim.çok çok yorgunum.sabah da 4ten sonra hiç uyumuyorlar.sonradan sonraya çok zorlanmaya başladım ne yapıcam bilmiyorum.inanılmaz yıprandım şu aralar.birde ramazan olduğu için sahura falan kalk uyku iyice bölünüyor.ben baygın gibi geziyorum.ama işte benim bebişler akşam 6 ,7 arası uyumaya başlıyorlar.11,30a kadar hiç uyanmıyorlar mamalarını yiyip 4e kadar geri uyuyorlar.11.30 a kadar bende yatıyorum mümkün değil uyuyamıyorum.yani anlıycağınız bebeklerle benim uyku düzenim hiç tutmuyor.bir şöyle 7ye kadar uyusalar keşke bende biraz uykumu alıcam ama.ramazanda günlük 2 saat uykuyla duruyorum bakalım.12 ile 2 arasında ne uyursam artık.biz sahuru yiyip yattıktan sonra onlar kalkıyor..milupanın kitabında okumuştum bebekleri 7.30 la 8.30 arasında uyutmak gerekiyormuş.bende bunu okuduğumdan beri 8.30u hiç geçmedim ama yaramazlar gündüz uyumadıkları için iyice saati aşşağı çektiler 6da uyumaya başladıkları oluyor.tabi iyice uykuyu alıyorlar sonrada sabah 4 te uyanıyorlar .uyutmamaya çalışsamda mümkün değil dayanamıyorlar bayılıp gidiyorlar akşam 6dan sonra.

yine bir şekilde bakabiliyorum bebişlere ama şu uykusuzluk olmasa keşke.

sizin bebişler ne alemde.gece uykuları nasıl

bu arada melitta çok cesaretlisin canım ikizler benim feleğimi şaşırttı.artık çocuk kelimesinin ç sini duymaya tahammülüm yok.eğer kazayla olmassa tabi.artık bişey olacak diye eşimle hiç yakınlaşmıyoruz bile.tek koruma değil iki farklı korunuyorum artık.işimi şansa bırakmamak için.
canım inan benim bebeklerde uyuma düzenini şaşırttılar oğlum özellikle gündüz uyuduğum yarım saat dolayısıyla akşamda erkenden yatmak istiyor her ne kadar uyutmak istemesemde durmuyor ki sanırım geçiş dönemi ondan kaynaklanıyor yoksa uyku düzenleri falan gayet güzeldi değişik birşeyde yapmadık ki ondan değişti diyecegim akşam erken yattığı içinde doğal olarak sabah 4:30 5:00 gibi kalkıyor kızımıda uyandırıyor güne başlıyoruz artık birde işe geliyorum ben uykusuz bir halde gerisini sen düşün bir hafta falan çekeriz bu geçiş dönemini muhtemelen inş. yeniden düzene girecektir ehh büyüdüklerini ispat etmeye çalışıyor haylazlarrr, oğlum gecede düzgün uyumuyor kii sürekli dönecegim diye uyanıyor bölük pörçük ne uyursam bende onla birlikte sabahı ediyoruz işte. inş. bu dönemlerde geçecek biraz daha sabır diyorum artık kendime düzelecekler demekten başka çare bulamıyorum artıkkk
Kızlar ben yine bişey sorucam bebe biskuvisine ne zaman başladınız hangi marka kullanıyorsunuz? Formül mamaylami yapıyorsunuz ıhlamurdan yapılanı da tarif edermisiniz kaç bisküvi ne kadar mama ile başladınız?
Ben suan
10:00 civarı meyve puresi(1 meyveyi ikisi ancak bitiriyor )+anne sütü(1saat uyku)

Sütüm azaldı baya tek memeden 40-50cc ancak geliyodur haliyle doymuyor kuzucuklar ama azda olsa vermeye devam edicem inşallah. Şimdi ben kahvaltıya başlayınca 8 de bisküvili mamadan vericem e çorbaya(sebze puresini) ne ara vercem mama ogunlerinin yerine ana öğün mü yapıcam valla stres yaptım resmen bu ek gidaya geçişi bide Eylül'de izine ayrilcaz kayınvalide kere annemlere gidicez bide kaynimin nisan durumu var Mersin'e gidilecek 15 gün bütün düzen alt üst olucak o zamana kadar alıştırmam lazım iyice. Off annelik cok guzel ama çok büyük sorumlulukmuş valla..

canım benim yaptığım sabah ilk kalktıklarında normal mamalarını veriyorum uyuyolar sonra uyandıklarında meyve püresi yada yogurt uyurlarsa kalkmalarını bekliyorum uyumuyolarsa 2 saat sonra çorba veriyorum yani 12:00 13:00 arası oluyor yatacaklarında benimkiler mama yemeden uyumazlar zaten her yatışlarında azda olsa mutlaka mamalarını içiyolar, uyandıklarında yogurt yada meyve püresi veriyorum sonra mama içiyolar en son 18:30 19:00 gibi muhallebi yapıyorum yada milupanın gece kaşık mamasını aldım ondan veriyorum saat 20:00 gibi falan uyumaya geçiyoruz dediğim gibi her yatacaklarında mutlaka mamalarını içiyolar benimkiler içmeden uyumuyolar az yada çok farketmiyor, gecede mamalarını içiyolar.
ben bisküviyi çok vermedim verdiğim zamanda ya mamalarıyla karıştırdım, ya yogurtla karıştırdım yada meyve sularıyla karıştırıp verdim afiyetle yediler, zaten ek gıdaya geçtiğinde ona göre düzen sağlıyosun ilk başlarda çok yemiyolarki sebze püresini benimkiler öyleydi canım..
ne zormuş vallahi bu annelik herşeylerine dikkat et sabır et vallahi nevrimiz dönüyor llah kolaylık versin hepimize inş.

Ben suan

12:00-12:30 arası sebze çorbası olcak.öğlen verilecek.öğün olarak verilecek.yedikleri kadar.
ben ıhlamurlu bisküvi veriyordum ama doktormuz onu kes kaşık maması ver dedi.o yüzden kaşık maması veriyorum.çokta seviyolardı ıhlamurlu bisküviyi.

19:00-19:30 kaşık maması ver.normal mamayı kes bence.milupa (şekerli),serelac (nestle) (az şekerli),bebelac (bilmiyorum) holle (şekersiz)vs ürünleri var.

tarifi çok basit ıhlamuru kaynat bi su bardağı yada bi cezve kadar içine 5-8-10 hafif katı -sulu olacak şekilde yapıcaksın.çok katı olmicak.önce kaşık ucuyla az az tattır .tadına alışsın sonra yarım kaşık sonra kaşık kaşık verebilirsin.hani damak tatları gelissin diye.bazen midelerini bulandırttırıyorlar nefes alırken ciğerlerine kaçacak diye tırsıyorum :52:

Son düzenleme:
hamdolsun benim bebekler kucağa alışmadılar yerde de yuvarlanıyorlar.çok nadir kendim uyutuyorum.genelde kendileri uyuyorlar.eğer kendileri çok yorulmayıp uyuyamıyorlarsa destek istiyorlar sanırım.gözlemledim çünkü.artık yoruldum yaaa salla salla ayaklarım , ellerim mahvoldu.bazen pış pış yapıyorum popolarına uyuyorlar.

uykusuzluk dert zaten.uzun ve derin bir uykuya hasret kaldım.ayrıca onlar uyanında mecbur ya Allah diyorum yataktan kalkıyorum gün başlıyor malsef.ben ilaç kullandığım için oruç tutamıyorum ama şu durumda tutmuş olsaydım.doğumdan sonraki ilk iki ayıma dönerdim herhalde azap dolu günlerdi.:52:

bebekelr uyuduklarında ev işi yemek işlerini yapıyorum.tam dinlenip uyuyayım diyorum.uyanıyorlar bu sefer gene karınlarını doyur.agu bugu yap ilgilen.bi dahaki uyumalarına kadar.bu sefer biri uyuyor bi ayık kalıyo.hadi dinleneyim diyorum yüzüstü dönüyoır geri dönemeyince başlıyor " ııııııı ııııııııııı "demeye.hadi geri çevir.sonra tekrar başa dönüyoruz.böyle böyle sonra bel boyun sırt diye birşey kalmıyor.omurga çöküyor :(

haklısın bi şekilde bakılıyor ama vücut çöküyor .1 saatlik dinlenme bile yetiyor ama o fırsatı bulmak zor.şu anda çocuklar uyuyrken çamaşır attım makinaya ,mutfağı topladım.makinaya dizdim bulaşıkları.vakit bulunca oturdum pc başına makina durana kadar vakit geçirmek için.

aynen karga kakasını yemeden kalkıyoruz.onlar dinlenince iş güç görüyoruz.tam dinlenelim derken uyanıyolar.

bizim bebişler gece 23-00-00:00 o cıvarlarda uyuyorlar ama baba düşkünü oldukları için ikisi de babaları ne zaman ortalıktan yok olursa yada ayağında sallarlarsa o zaman uyuyorlar.özellikle kız.

aynen bizde çift yöntemle dikkat ediyoruz ama ne kadar edersem de muhakkak junıorlar "ce eeee "yapıyorlar.açıkcası kızlar bu ay ı bekliyorum.şu anda istemiyorum sezeryan dan dolayı iyileşmedi ama bedenimde bazı değişiklikler var.yıllar önce sezeryan doğum yapan bi kadın bebeği doğduktan sonra iki üç ay sonra gebe kalmıştı doğumuna da az kalmıştı.iç dikişlerim çok acıyor diyordu.
o yüzden şu anda bende korkuyorum fakat rabbim yine layık gördüyse anneliği napalım üçüz gibi büyütürüm.isyan etmem çünkü anne olamayanlar var.o yüzden 3 yada 5 yıl sonra istiyorum yine.

Back
X