Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar bende ikiz annesiyim çocuklarım 3 aylık hem anne sütü hemde mama veriyorum.birkaç gündür sizi takip ediyorum.ben annemin yanındayım ama eylülden sonra tek bakacam.şimdi annemin yanında da tek bakıyorum ama anneme karıştırmıyorum hep ben yapıyorum.inşallah tek bakabilirım :) ayrıca ankarada yaşayan arkadaşlar var mı? Ben çocuk doktorunü değiştireceğim bana öneride bulunan olur mu?
yeşilboncuk34 te mercimek çorbası veriyordu bende vereyim olmazsa.
yok canım ya önceden ba ba ba ba de de de de diyordu şimdi resmen anne diyor bir hafta olucak.tabibilinçli olarak mı anne diyor onu bilemiyorum .onun dışında da konuşur gibi birşeyler diyor ama özellikle anne diyor.pazartesi aşımız var doktora diyeceğim ama çok ilginç bebeklerimin motor gelişimleri hep öndeydi.
kızım da emeklemeye çalışıyor ama tam emeklerken sürünüyor.biraz önce sandalyenin altından çıkardım :) herhalde 1 ay içinde emekler gibime geliyor .
bu arada niye buradan yazışıyoruz.msn ye gelsene buradan ağır oluyor yazışmalar....
Anneler merhaba, ikizlerinizi ne kadar emzirebildiniz, sütümüzün artması için takviye bişeyler aldınız mı acaba? Ben ilk oğluma ilk 8 ay sadece anne sutu vermiştim sonrasında da 2 yasina kadar emzirdim ama ikizlerde sütümün ne kadar cok olsada yetmeyeceğini biliyorum... Baslarda süt artana kadar mama takviyesi yaparım tabiki ama sonrasında sadece anne sütuyle ne kadar süre beslenilebiliyor kestiremiyorum...
9-10 aydan önce mercimek corbası benim kızlarıma gaz yapmıştı.... birde tam yaz alarındayız bebeklerinize sebze corbaları yapsanız daha güzel olmazmı.. şimdi ceşit bol.. hem hazmı kolay hem ceşit ceşit vitamin.... mesela brokoli -taze fasülye - semiz otu ve diğer yeşillikler... hani 3 cocuk annesi tavsiyesi..... tabi en iyisini siz bilirsiniz
merhaba, hayırlı olsun ikizleriniz inşallah. ben hala emziriyorum kızlarımı. takviye olarak eczanede humana anne sütü artırıcı çay satılıyor, ama ben onu içince göğsümde katılma oluyor, süt birikmesi yapıyor ve sık sık emzirmek gerekiyor. şimdi hiç içmiyorum. bebeklerinin sarılık olmaması için doğdukları andan itibaren sütünü içir, yoksa sarılık başlıyor, anne sütü sarılığa karşı da koruyor. allah yardımcın olsun inşallah...
melitta ben mercimek çorbasına 1 tane havuç ve patates, 1 bardak da mercimek koyuyorum. istersen sende öyle dene. benim kızım da anne diyor. bilinçli olarak değil tabii ki ama sık sık tekrar ettiğimizden olabilir![]()
sırt ağrınız oluyor mu arkadaşlar?ben sırt fıtıığ olduğumu düşünüyorum.sürekli eğilmekten.sırtımın kemiğinin arası acıyor ağrı yapıyor.
sizler de de oluyor mu ?
kızlar sizin bebişleriniz 2 çay bardağı ek gıdayı yiyebiliyorlar mı? benimkiler yemiyorlar o kadar, çok üzülüyorum. mamayı ve anne sütünü çok seviyorlar. bunları vermezsem belki çok yerler diyorum, açken yine yemiyorlar. ne yapmalıyım sizce?
benimkiler yiyiorlar ama çorbayı yedirene kadr çok uğraşmıştım.ama sonunda yedirdim.2 çay bardağını geçiyordur verdiklerim çünkü kaşık maması , meyve püresi ,yoğurt ve çorba veriyorum.
bi öğün mamayı kesip aç karnına yedirdim.çok ama çok az tuz kattım çorbaya yediler ama üç gün uğraştım hep midelerini bulandırdılar.4.gündü sanırım tuz atınca yediler ama bende bittim.şimdi şükür yiiyorlar.
birde normal yememeleri çünkü yeni tat yeni yeni şeylere alışma durumu biraz zorlanmamız çok normal.çünkü onları da alıştırmak için uğraştırıyoruz.
benimde oluyor maalesef. özellikle omuzlarım çok ağrıyor.
inşallah çabuk alışırlar.![]()
allah şifa versin canım inşallah. benimkiler de kucağa alışmadılar çok şükür.omuzlarım belim zaten ağrıyor.çünkü boynumda fıtıklar var belimde de en son fıtık demişlerdi.kollarım ,ellerim ,parmaklarım, ayak ve bacaklarım kısaca her yerimi etkiliyor.buna rağmen hem eve , hem bebeklere yetişiyorum.şükür şimdilik muhtaç değilim kimseye ama beni mahvediyor bu ağrılar.dinlenince geçiyor tabi ki ama kafamı da kurcalıyor bu sırt ağrısı.
zaten doğumdan sonra stresten reflü oldum.türlü türlü hastalıklarım çıktı.
allah tan kucağa alışık değiller yoksa ben bitmiştim.
inşallah yoksa bizden gidecekben kahvaltı olacak mı menü de onu merak ediyorum. bi daha ki kontorlümüz önümüzdeki ay ama bu pazartesi aşımız olcak aile merkezinde.
kayra merhaba nasılsın?ben seni hatırlıyorum takip ediyordum sizleri.haklısın gaz yaptıığnı bende duymuştum ama sebzelerle karıştırsak sorun olmaz belki .
bende doktorumuzun dediği şekilde yapıyorum.ilk patates pirinç havuç ile başladık .her hafta bir yeşillik ekledim.en son hafta kıyma eklenicek.
allah şifa versin canım inşallah. benimkiler de kucağa alışmadılar çok şükür.
aşıya gitmeden önce sağlık ocağından aramışlardı, ateş düşürücü şurup verin demişlerdi. senin de aklında bulunsun. onu vermemize rağmen kızlarımın hafif ateşi çıkmıştı. bu aşı 1 yaşına gelinceye kadarki son aşıymış :)
sağolasın canım iyiyim ... se nasılsın ben seni hatırlayamadım özür dilerim..... ben de sebze eklerdim ama yinede sabaha kadar uyuyamazlardı sancıdan... hatta 1 yaşını gecmilerdi yeşil mercimek vermiştim ... nasıl ağladılar sabah bir baktım bezlerinden yeşil mercimekler öylece cıkmış....
bu sefer ki aşı ne aşısıydı?.hiç bakmadım aşı kartına.teşekkür ederim gitmeden önce vereyim bende.
bende iyiyim şükür bebeklerle uğraşıyorum :)estağfirullah özür dilemene gerek yok.ben gebe iken sizleri takip ederdim.bende tereddütteydim aslında.bende gaz yaptığını duymuştum hiç vermedim.doktorum bişey demeden de farklı birşeyler vermek istemiyorum ama anne yüreği emeklemeden yürümelerini istiyorum sanırım herşeyi tatsınlar istiyorum :):) önümüzdeki ay menümüze ne eklenecek merak ediyorum.
kaç aylıkken kahvaltı vermiştin hatırlıyor musun ?