Ben bu akşam yine kayınvalideciğimdeyim
menümüz şöyle ;
mercimek çorbası (ben istedim)
taze fasulye
patates kızartması ve biftek (bunlar aşkımın isteği)
pilav
salata
fıstıklı burma kadayıf
meyve
burma kadayıfı cok severım bende ama cevızlısını
dolmalara bayıldım...çok seviyorum bende biber dolmasını..kırmızı biberlerde ayrı bir lezzetli oluyor çok güzel....
vanilyalı milk shake yaptım bugün
1 top vanilyalı dondurma
1 çay kaşığı vanilya
1 bardak süt(büyük bardak)
biraz da buz blenderda çırp ohh misss,bu sayede sütü rahat rahat içiyorum.
ama biraz şekersiz gibiydi bi tatlı kaşığı şeker atabilirsiniz..
daha önce de muzlu yapmıştım bol bol içelim kızlar..
süpersin bayılırım milk shake eeeeee
bu akşam ne yemek yapacağıma karar veremedim hiç yemek yapasım da yok oof oof neyse dün çok güzel bir domates çorbası yapmıştım en azından çorba derdim yok bulucaz bi yemek akşama kadar bakalım
Beysal, domates corbanın tarifini yazar mısın bana canım ?
canım daha önceden rendelediğim konserve domatesim vardı ama taze domatesten de aynı olur
rendelenmiş domates
2yk un
biraz tereyağı
1 bardak süt
rengi daha koyu olsun istiyorsan domates salçası
rendelediğin domatesleri tencereye alıp içine tereyağı ve tuzunu ilave edip kaynatıyorsun
ayrı bir kapta süt ve unu iyice çırpıyorsun (soğuk olacak)
kaynayan domatese çırptığın karışımı yavaş yavaş döküyorsun topaklanma olmaması için karıştırmayı bırakma (salça koyma işleminide burada yapıyorum ben) sonra un kokusu kalmaması için bol bol kaynatıyorsun en son istersen blendardan geçirebilirsin ben domates çekirdeklerinin ağzıma gelmesini sevdiğim için blendardan geçirmiyorum tercihe bağlı yani :) bu kadar kolay tatlım ve tadı harika oluyor bu arada baharat ilave edebilirsin isteğe bağlı ben serviste rende kaşar ve kekik ikram ediyorum
canım daha önceden rendelediğim konserve domatesim vardı ama taze domatesten de aynı olur
rendelenmiş domates
2yk un
biraz tereyağı
1 bardak süt
rengi daha koyu olsun istiyorsan domates salçası
rendelediğin domatesleri tencereye alıp içine tereyağı ve tuzunu ilave edip kaynatıyorsun
ayrı bir kapta süt ve unu iyice çırpıyorsun (soğuk olacak)
kaynayan domatese çırptığın karışımı yavaş yavaş döküyorsun topaklanma olmaması için karıştırmayı bırakma (salça koyma işleminide burada yapıyorum ben) sonra un kokusu kalmaması için bol bol kaynatıyorsun en son istersen blendardan geçirebilirsin ben domates çekirdeklerinin ağzıma gelmesini sevdiğim için blendardan geçirmiyorum tercihe bağlı yani :) bu kadar kolay tatlım ve tadı harika oluyor bu arada baharat ilave edebilirsin isteğe bağlı ben serviste rende kaşar ve kekik ikram ediyorum
kardesım dısarı ıftara gıtcek bızde kaynanatöre gıtcez taze fasulye pilav var
ayy aklıma geldi bi anım :)
yeni evlenmiştik, ben bigün domates çorbası yaptım, özene bezene.. bol domatesli, biberli... ama nasıl özendim, üzerine kaşar falan... oturduk yemeğe, baktım eşim sakin sakin içiyor çorbayı... ben de bi heyecan "nasıl olmuş muuu, beğendin mi "dedim... eşim bi iki düşündü, hiç yüzüme bakmadan "benim en sevmediğim çorba domates çorbası canım, keşke yapmasaydın" demez mi
akşama domates çorbası yapıcammm yanına ne yapsam 1 çeşit yemek yapıp ablamlara gidelim diyoruz maksat birlikte vakit geçirmek
süt koyuyorum kremalı gibi oluyor seviyorum :) hemde faydalısütte mi koyuyorsun ?
ben internetten bu tarifi aldım;
bir tencerede yağ ve unu kavur, salçayı koy, domatesleri koy, domatesler ölünce suyunu ilave et.
tuzunu koy ve kaynat.
senin tarifin farklıymış ? hangisini yapsam bilemedim şimdi :26:
Eki Görüntüle 489038
nefis görünüyorrrrrrr yapmalıyım ben bunu bu akşammmmmmm
hihihiEE olur öle acemilik günleri
nasıl yapıonuz tariflerini yazın kızçelerrr
beysaldan da aldım
ben ilk defa yapçamdaa:26:
dün sabah kahvaltım...
Eki Görüntüle 489587
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?