canım daha önceden rendelediğim konserve domatesim vardı ama taze domatesten de aynı olur
rendelenmiş domates
2yk un
biraz tereyağı
1 bardak süt
rengi daha koyu olsun istiyorsan domates salçası
rendelediğin domatesleri tencereye alıp içine tereyağı ve tuzunu ilave edip kaynatıyorsun
ayrı bir kapta süt ve unu iyice çırpıyorsun (soğuk olacak)
kaynayan domatese çırptığın karışımı yavaş yavaş döküyorsun topaklanma olmaması için karıştırmayı bırakma (salça koyma işleminide burada yapıyorum ben) sonra un kokusu kalmaması için bol bol kaynatıyorsun en son istersen blendardan geçirebilirsin ben domates çekirdeklerinin ağzıma gelmesini sevdiğim için blendardan geçirmiyorum tercihe bağlı yani :) bu kadar kolay tatlım ve tadı harika oluyor bu arada baharat ilave edebilirsin isteğe bağlı ben serviste rende kaşar ve kekik ikram ediyorum
süt koyuyorum kremalı gibi oluyor seviyorum :) hemde faydalı
fıstığım ben de o tarifi okumuştum ama ben un kavurup üstüne ilave ettiğimde topaklanmaya engel olamıyorum birde ne kadar kavuracağımı kestiremiyorum benim yaptığım şekil o yüzden kolay geliyor bana :)
ben direk domatesi rendeliyorum içine biraz zeytinyağı tuz biraz salça koyuyorum1 kaşık kadar. yine 1 kaşık un koyup iyice çırpıyorum... sonra çok az süt ekliyorum 1 kahve fincanı kadar, domates rendesinin 2-2,5 katı kadarda suyu koyup karıştıra karıştıra kaynatıyorum en son blenderdan geçir bitti..
Bu akşam eşimin doğumgünü olduğundan büyük olasılıkla annesi gile giderizama dün akşamdan sonra ben hiç istemiyorum gitmeyi :95:
Bakalım acaba ne yemek yiycez akşama???
ben dün akşam şöyle yaptım ;
tencereye biraz tereyağı biraz zeytinyağı ile 1,5 ymk kaşıgı unu kavurdum
sonra az bi şey salça koydum
blendrdan geçirdigim 3 adet domatesimi tencereye koyup , pişmesini bekledim
tam o sırada aşkım geldi dedi ki, "çekirdekleri ağzımıza gelir aşkım tenceredeykende bi blendrdan geçirsen mi"
bende bi defa da tenceredeyken blendrdan geçirdim topak mopak bişicik kalmadı
suyunu ve tuzu koyup pişince altını kapatıp, kaşarla servis yaptım.
nasıl oldu derseniz ;
ne cok güzel ne cok kötü oldu, birer kase içtik
canım benim yaptıgımmm domates corbasına herkes begenirrr isterler hattaa
aşkım bir tenceree yer yani abartmıyorummm
owwwwwwww iddialısın yani bu konuda :79:
bi de seninkini deniyim o zamannnn:112:
APPLEPAY canımcımmm benim domates çorbam daha farklı
malzemeler
1 yk tereyağı
1 yk un
3-4 orta boy domates
1 bardak süt
1-1.5 bardak su
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı domates çorbasıveeee tabikii kaşar peynirii
Yapılışı
1 yk tereyağı tencerede orta ateşte eritilir ve 1 yk un ilave edlir. Biraz kavrulur kokuncaya kadar ve hemen 1 bardak süt ilave edilir sürekli karıştırılır. beşamel sos kıvamını alınca robottan geçirilmiş domateslerr ilave edilir kaynayana kadar karıstırılır ve tuz salça eklenir.
kaynadıktan sonra suyu ilave edilir ve ağzı kapatılır 10-15 dk pişirilir orta ateşte
piştikten sonra 5-6 dk mikserden geçirilir çorbamız hazırrrrkaselere koyduktan sonra kaşar peyniri konularak servis edilir :))
yalnız komik olan annemle ablam denediler hiç beceremediler yaaaell lezzetiyle mi alakalı ne
evet cnmm gercekten cok begenilirr zeytin yağı kesinlikle koyma tadını bozar
ev hanımı olmuşşta yemekler tarifleri verirmişşşşşşşşşşş
sen nrdeydin kuzum yaaaa
sabahtan başka pc deydim rapor yapıyordum, sonrada toplantıya girdim çok yoğundum yahu anca girebildim akşam olmuşşşşşşşş
siz napıyonuzzzzzzzz
moonsumunnn dayanamadım ben verdiğin tarifi yaptım cok güzel oldu :79:
resmini çektim hemen yemeden önce :107:
Eki Görüntüle 489922
nasıl görünüo ? :)
süpeeerrr olmuşş canımm aynıı bnimki gibi olmuşşşş afiyetlerr olsunnnn
kızlar bu akşam
yeşil mercimekli bulgur pilavı
taze fasulye
cacık
kavun
var sizce nasıl ????
Kızçeler size benim cok severek yapıp yedigim bi tarifi veriorumm ;
fırında soslu kanat ve patates
kanatları tütsüleyip yıkadıktan sonra
1-1,5 tatlı kaşıgı salça, zeytinyagı, bi diş sarımsak, kekik,pulbiber ve tuz ile sosu hazırlayıp,kanatları sosa buluyoruz.
hatta bu sosla beklerse daha güzel oluo ama ben bazen hemen işten gelir gelmez yapıorum.
patateslerimi ise sadece zeytinyağı ve pul biber sosa buluorum.
ikisini ayrı ayrı fırın poşetine koyup önceden ısıttıgım fırına veriorum
yaklaşık 1 saatte pişio ve nefis oluo.. bende eşimde cok sevioruz. hem cok pratik
gecen gün yaptıgımda foto cektim, kanatlar yanmış gibi duruo ama deil gayet nefis çıtır çıtırdı :)
Eki Görüntüle 490583
hadiiiiiiin sizde tarifler yazın, resimli olursa daha makbule gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?