tavuğun en yiyemedğim yeri kanat ki hamilelikte tavuğun genel olarak yiyemyiroum çorbada belki haşlanmış olarak falan o da .çok nadir ama güzel gözüküyor
hayat bana güzel bamya kızrtması senınmıydı canım..
acil tarıfıın isityorum kurcaladım siteyi bulamadım..
bamyayı yağda kızarttım,tuzlayıp bahartladım...eeeeee napıcam şimdi?
yasemın mıydı adın canım?
yanlışlıkla senın yemegı hılale sormuşum özel mesajla?
kızlar mayalı böyle puf puf olacak kıymalı poğaça tarifi istiyorum yardım please
Kızçeler size benim cok severek yapıp yedigim bi tarifi veriorumm ;
fırında soslu kanat ve patates
kanatları tütsüleyip yıkadıktan sonra
1-1,5 tatlı kaşıgı salça, zeytinyagı, bi diş sarımsak, kekik,pulbiber ve tuz ile sosu hazırlayıp,kanatları sosa buluyoruz.
hatta bu sosla beklerse daha güzel oluo ama ben bazen hemen işten gelir gelmez yapıorum.
patateslerimi ise sadece zeytinyağı ve pul biber sosa buluorum.
ikisini ayrı ayrı fırın poşetine koyup önceden ısıttıgım fırına veriorum
yaklaşık 1 saatte pişio ve nefis oluo.. bende eşimde cok sevioruz. hem cok pratik
gecen gün yaptıgımda foto cektim, kanatlar yanmış gibi duruo ama deil gayet nefis çıtır çıtırdı :)
Eki Görüntüle 490583
hadiiiiiiin sizde tarifler yazın, resimli olursa daha makbule gecer
kızlar mayalı böyle puf puf olacak kıymalı poğaça tarifi istiyorum yardım please
getirecen bana ben hepsini yicem baamyaaaa canım istiyor bamyaaaaaaaa
bı bardak sıvıyag bı bardak ılık su tek kullanımlık mayabı tatlı kaşıgı şekerı karıştır cnm sonra tuz vbe alabıldıgınce un ekle 1 saat bekle sonra ıc malzenesıın kullanıp sekıl ver ısınmış fırnda pişir cnm afıyet olsun ustune ya yumurta ya yumurta ve yag karlşımı yada şeker yumurta karılşımı suebılırsın tatalım cıkıncada temız bı poşet sarıp örtu ört kı yumuşacık olsun
tarifini hatırlayan yok mu yahu bamya var ortada tarif yok kaldım öylece...
dometes soteliycektik bıde galiba........
aysunnnnnnnnn...nerdesın yemek canavarı sen hatırlarsın.........
Süpper görünüyor tatlımm tavuğun zaten bi kanat kısmını severim ben fırında ya da yağsız tavada pişireceksin mmmmm. Ama patatesi her şekilde yerimm hatta şu resimdeki sadece patatesi yiyeyim ben yeter bana
Keşke bilsem tatlım, ancak kaynanam yaparsa yiyebiliyoruz. Daha hiç mayalı bi hamur yapmadım, cesaret edemedimÇok beceriksizim anacım bennn
biz macır işi yapıyoz
bamyaları ayıklayıp yıkıyon sonra hafif kuruyunca az yağda kızartıyorsun tavayı sallıyorum ben çeviriyorum ama şakır şakır yağda değil, kızgın ateştede değil orta ateşte,
sonra üstüne birz tuz atıp bir tabağa alıyorum, üzerine domates rendesi ve sarımsak ile sos döküyorum çok hoşuma gidiyor
ama banyalarınız biraz iri bamya büyük bamya olması gerek daha leziz oluyorrr
hayat ın tariffi kuzucum buyur
geldim cnm evet yasemn :)
banyaları ayıklıyorsun yıkıyorsun yıkarken ben tuz limon atıyorum uzamasın diye, tavada kızartıyorum cnm evet ama knor atıyorum kızartırken çok tatlı oluyor, sonra üstüne sarımsaklı domates sosu yapıyorum :) 2 dk üstüne döktüğüm bamya ile pişiriyom afiyet olsun
canım tarifi bulmuşsun ama sana bir püf nokta söyleyeyim hamur dinlendikten ve kabardıktan sonra içine yarım bardak daha yağ dök ve tekrardan yoğur bu sayede tel tel kabarıyor ve bayatlaması gecikiyorbı bardak sıvıyag bı bardak ılık su tek kullanımlık mayabı tatlı kaşıgı şekerı karıştır cnm sonra tuz vbe alabıldıgınce un ekle 1 saat bekle sonra ıc malzenesıın kullanıp sekıl ver ısınmış fırnda pişir cnm afıyet olsun ustune ya yumurta ya yumurta ve yag karlşımı yada şeker yumurta karılşımı suebılırsın tatalım cıkıncada temız bı poşet sarıp örtu ört kı yumuşacık olsun
geldim cnm evet yasemn :)
banyaları ayıklıyorsun yıkıyorsun yıkarken ben tuz limon atıyorum uzamasın diye, tavada kızartıyorum cnm evet ama knor atıyorum kızartırken çok tatlı oluyor, sonra üstüne sarımsaklı domates sosu yapıyorum :) 2 dk üstüne döktüğüm bamya ile pişiriyom afiyet olsun
knor derken ? anlamadım:26:
,canım tarifi bulmuşsun ama sana bir püf nokta söyleyeyim hamur dinlendikten ve kabardıktan sonra içine yarım bardak daha yağ dök ve tekrardan yoğur bu sayede tel tel kabarıyor ve bayatlaması gecikiyor
bende bahçeden getirdiğim patlıcan ve kabakdan türlü yapmayı planlıyorum fırında yapasım var ama nasıl olur acaba:26:
tavuk knorr işte :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?