2012 kasım anneleri yemek menüleri

dun mantı yapcaktım evdekılerı heveslendırdım sular kesıldı 5 gıbı taa 9da geldı mantı bugune kaldı bugun ılk kez kendı ellerımle mantı yapcam.

annemlerle felan yapıyoduk ama kendı basıma ılkkez:))

benim yiyebildiğim tek balık hamsi o da aynı etkiyi yapar dimi kızlar

en sevdiğimm :)

canım nasıl yoğurcan.. yorma kendini.

yayla çorbasıyla sulu köfte yaptım....afiyetle yedim az öncede...

betül gel yiyelim ...

olsun hayatım yaa balığın zararı olmaz ye yiyebildiğin kadar yarasın miniklerimize

benim yiyebildiğim tek balık hamsi o da aynı etkiyi yapar dimi kızlar

tabi ki canım hem de yüzey balığı zaten daha sağlıklıdır hamsi,bak eğer hamsi buğulama yapıyorsanız mutlaka pişmek üzere olduğu andaki suyunu iç limon sıkarak balık çorbası tadında ve acaip vitamin içeriyor süper oluyor tavsiyemdir

ohh çalışkan hatun afiyet olsun,bende yapmak istiyorum da üşeniyorum yaa

yayla çorbasıyla sulu köfte yaptım....afiyetle yedim az öncede...

betül gel yiyelim ...

afiyet olsun yarasın bebişineee

canım annemin (kayınvalidem) salı akşamı bize çektigi hamsi ziyafeti

kayınvalidem hamsiyi tam "oflu" usülü pişirir bizde afiyetle yiriz

kızçeler şimdi balık mevsimi açıldı bol bol yiyelim çok faydalı bende cok severimmmm :)

yemek fişi almayınca hergün ne yicem diye düşünüyorum yaa....

kaşarlı karadeniz pidesi söyliyim ben en iyisi :):):):)

ohhh sedef bu nee..... daha dün düşündüm ananeme söyliyim de hamsi yapsın bize diye...

bunu yazarken aradım annemi, ananeme gidiyomuş, akşam geliyim hamsi yiyelim dedim... gıcık annem "ıyyy kanlı kanlı, ne biçim hamilesin sen, balık ekmek ye" dedi... ama nasıl midesi bulandı :) temizlemeyi hiç sevmez de

yumurtalı köfte yapıcakmış akşam

yarın da hamsi yapıcaz ama babamın temizleyip pişirmesi şartıyla

çözümü var aşkom balıkçılar temizlio artık annişin temizlemesine gerek yok ki biz temizletip götürdük
"anne bize hamsi yap" dedik sonuc buydu
ayy senin anne de oflu o da cok güzel yaparrr mmmm
benim canım şimdi bi de karalahana mısır ekmegi istio yaa

evet temizliyolar da bugün taze balık alabileceğimiz bi yer de yok... yarın babamın işyerine yakın biyerde pazar kuruluyo ordan alır.. hem yumurtalı acılı köfte deyince onu da canım çekti, hatta balıktan daha ağır bastı :):):):):):):):)

sen tam laz kızı olmuşsun sedef :) mısır ekmeğinin de karalahananın da kokusu mahveder beni :S

yumurtalı köfte nasıl oluo ? bu benim bildigim urfalıların yaptıgı yumurtalı köfte mi ?
urfalı komşumuz nilüfer teyze cok yapardı cok yerdik offf offff :)
o da göktürk'e taşındı şimdi yine annemlerin apartmanında otursaydı yaptırırdım ona valla :)

ben cok sevdim ofluları:) yemeklerine de bayılıommm:) tam gönlüme göre verdi kurban oldugum rabbimmm

evet aynen o canım... babam urfalı ya benim :) gerçi bu saatten sonra anneminde urfalı olduğunu düşünüyorum babamdan daha çok seviyo acıyı yaa

ben çiğ köfte yiyemediğim için artık evde yumurtalı köfte yapılıyo :) ya da bi kısmı etli bi kısmı yumurtalı yapılıyo :):):)

Ohh afiyet olsun ama ben kilcigida cikmis olarak yerim boyle sevmem kim yapcak disardada balik ekmek kziartma ypiyolar burda o da agir oluyo hangi yagi kullaniklari bilinmediginde. Sonrasinda rahatsiz ediyo
Bugun bendeki yemekler
Tavuk sulu tarhana corba
Nohut yemegi
Pirinc pilavi

evet ondan sordum urfalıların yaptıgı mı die
senin anne de benim gibi ne kadar benimsemiş babanın memleketini ama oflulardan bi kaybımız olmuş

sen gel istanbula kayınvalidem seve seve yapar canım benimmm...

Bu akşam ki menü dedemden bana özel

canım dedem benim icin tazecik palamut balıgı almış balık ziyafeti varmış annemlerde :)

bütün aile birarada olmanın keyfiyle nefis bi menü ve muhteşem bi akşam beni bekliooo

bende de bugun tereyağlı makarna üstüne ketçap mayonez.....eşim istedi...

esraammm az yoğurdugum ıcın hamuru yorulmadım 6 beze cıktı ben tabı kesıp katlama ısınden sıkıldıgım ıcın 3 bezesını mantı yaptım tam 3 kısılık:))

3 bezesınıde kıymalı börek yaptım tavada yedıler doydularr

bugunse bıber dolması yayla corbası ve kakaolu kahvelı kek var menumde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…