2012 kasım anneleri yemek menüleri

Enemmm Aysunumm hayırlı olsun topiğin birtanemm
İnşallah çok güzel paylaşımlarda bulunup birbirimizden çok şey öğrenicez yemek konusunda
Bu akşam için kocacığıma güzel güzel yemekler yapıp onu şımartmak istemiştim ama kayınvalidem davet etmiş onlara gidiyoruz.
Hatun kendi restoranlarında aşçı anacım çok da güzel yemek yapar nasıl geri çevirelim, ben de yorulmamış olcam bu akşamlık

Hilaalll tatlımmm pasta kurabiye tariflerini bekliyorummm

benim menümde mercimek çorbası güveçte tavuk kanat pilav semizotu salatası ve kavun tatlı olarakta incirli pasta ama sizin menüleri okudukça sanki ben oruç tuttum midem kazındı hepsini birleştirsek bi sofrada çeşit çeşit Allah ne güzel olurdu :)))

valla canım emin ol yakın bi yerde olsak koşardım gelirdim ağzım sulandı valla

hmmmm bayılırım :)))))
buyur gel tatlım akşam yemeğinekızımda bayılır bu menüye onun için yaptım hep 1 saatimi almıyor basit oluyor bu menü

ohh keyif süpre benim kayganada çağırmış biizde eşim gitmek istemedi gidermiyiz dedim burun kıvırdı demek ki benim yemeğimi daha çok seviyor

sahur menümü söyleyim kahvaltı ve yufkadan börek yapacağım eşim bayılır böreğe büşramda oruç tutacak zaten tok tutacak menüler bulmam lazım değil mi kızlarrr

ohh süper senin menünde harika canım evet tüm menüleri tek masada toplayalım

benim ilk ramazan menüm...

1.taze fasülyenın kurutulmuşunun yumurtalı kavurması(eşim sevmiyo sofraya koymuycam kendım öğlen yerim)
2.domates,kaşar ve yeşil biberin muhteşem buluşması sonucu oluşan milföy börek...
3. fırın poşetinde tavuk patates(ben yanlış mı yaptım soğan katmadım? baharat salça ve sarmısakla aroma verdim)
4.biber,domates ve patlıcan közlemesınden oluşan salatamsı bişey
ayran,kavun veeee şekerpare...

kızlarr hayırlı olsun yenı topıcımız en sevdıgım topıc turlerınden olmus:))

bızımkıler sebze yemegını yemıyolar ya sulu yemek yedıremıyorum yapıyorum kalıyo hep ya et yıcekler ya kahvaltılık ya kızartma tarzı susuz yemek yanı bende o yuzden her aksam ayrı ayrı menuler hazırlamıyorum ama bugun ılk gun oldugundan yaptım bısıler

tavuk gögsunu kendı suyuyla haslayıp kızarttım
ıspanak kavurdum ıkısını karıstırdım ıspanaklı tavuk oldu:))

domates corbası pılav

bıde halleylı pasta tarıfıne bakmıstım gecenlerde netten onu denıyım dedım olduysada oldu olmadıysa da oldu yedıler valla :))

2. gün iftar menüsü..

dünkü yemeklere ilaveten
-tarhana çorbası
-ali nazik

hayırlı olsun topiğimiz...bayılıyorum farklı tarifleri denemeye...banyo böreğini gerçekten tavsiye ederim süper oluyor..
biz bu akşam kaynanmlardayız..bakalım ne yemek var orda

selam cicişler kimsecikler yokkk nasılsınız qıııı

ben bu akşam kocişe fırında tavuk pirzola yapıcam + nohutlu tereyağlı pilav + kahvaltı

hamd olsun

o gün yaptıgım tavuk tuttu darısı bugünkünün başınaaa

ben bugun kendı yaptıgım hamurla patateslı börek yaptım
kocişe kek yaptırdım tabı malzemelerı ben koydm o çırptı ılk kez yapıyozda cok guzeldı:))

bıde yarının kuru fasulyesını bugunden pişiriyorum benden bukadr

Canim ben bugun bu tarifini yaptim super oldu oldukcada kolay cesitli yaptiginiz tarifleri bekliyorum :)

çarşamba şeker yüklemem var o yüzden 2 gün ne yediğime dikkat edeyim dedim...sahurda eşimle atıştırdıklarımı yazmıyorum...midem çok kazındı dayanamadım çünkü...bu sabahtan başlıyorum...

kahvaltımı yazıyorum...

2 haşlama yumurta
1 domates
1 salatalık
bolca su

biz de iki gün başbaşa iftar yapabildik.... ne yedik yazıyım hemen :)

birinci gün:

şehriyeli pilav

sebzeli kıyma sote

salata

vişne komposto

kazandibi :)

ikinci gün:

tavuk suyu çorbası

makarna

mantar sote

cacık

salata

komposto

fındıklı güllaç :)

sahur için de bi gün sigara böreği ve kahvaltılık yaptım... diğer gün de kek yaptım.. harika oldu... kuru meyveler almıştık, içine onlardan koydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…