• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....


  • Ankete Katılan
    370
selam canımcıklarım;
bugün aksilik oldu güldeniz hanıma gidemedim nefrolojiyede gidemedim.neyse idyetisten ve endokrololijye gittim ama .daha sıkı olmalıymış diyetim.zerre kadar şeker yok dedi.göçtüm resmen .endokroloji uzmanıda açlık insülini kullandım için ölçümleri beğendi ama toklukları beğenmedi birde üç kere günde tokluk insülüni ekledi .buyrun burdan yakın dedim yani.çok sıkıldım vve çok moralim bozuldu haftaya tekrar gidicem kontrole.ölçümlerimi kontrol edicek yine.moralim inanılmaz bozuk kızlar ya anlatamam yaaa....:(((((((((

birde bebişlere koyacağınız is,mleri paylaştığınız ayrı bir topic varmı.belki banada daha güzel fikirler çıkar.mevlüd şekeri gibi hazırlıklar yaptınız mı ben hiçbişi yapmadım çok moralim bozuk hiç bişi almıyorum içimden gelmiyor.
 
slm güzel annişlerr nasılsınız bakalım... bakıyorum da kocaman olmuşuz yaa ne kadar az kaldı minişlerimize kavuşmamıza...
 
Doğal doğumu kolaylaştıran teknikler



Normal doğum yapmayı istiyor ama korkuyorsanız alternatif doğal doğum teknikleriyle kendinizi ve vücudunuzu doğuma hazırlayabilir, doğumu acısız bir süreç olarak yaşayabilirsiniz. İşte, alternatif doğal doğum teknikleri...

dogum.jpg



Doğal doğumda tıbbi bir müdahale olmaksızın bedeninizi mümkün olan en rahat ve sakin bir şekilde doğuma bırakır, doğanın, bedeninizin ve hormonlarınızın “işin” geri kalan kısmını tamamlamasına izin verirsiniz.

Doğal bir doğum yapabilmek için alternatif yaklaşımlar annenin doğumunu gerçekleştirmek isteyebileceği farklı koşulları ve bunun için yapması gereken hazırlıkları tanımlar.

Bu alternatiflerin çoğu, evde doğal bir doğum yapmak isteyen annelere özel olarak geliştirilmiş olsa da, hastanede doğum yapma kararını veren annelerin de “doğal doğum”u yaşamalarına olanak sağlar.

İşte alternatif doğal doğum teknikleri:

Dik oturarak doğurmak veya çömelmek (Vertikal doğum)
Çömelme esnasında pelvis tam anlamıyla açılır, pelvik çap normalden daha geniş olur ve derinliği çömelme esnasında azalır. Doğumun ikinci evresi olan ıkınma evresi kısalır. Anne dik olduğundan yerçekiminden faydalanarak bebeğini aşağı hareket ettirir. Rahme ve büyük ana damarlara olan bası azaldığından rahme ve sonuçta bebeğe daha fazla oksijen gider. Vertikal doğum pozisyonlarında kasılmanın yoğunluğu yerçekimi nedeniyle artar; aynı zamanda sırta vuran ağrı azalır. Ancak modern toplumlarda bu tamamıyla unutulmuş oturma şekline
yeniden alışmak zaman alabilir. Bu nedenle çömelme egzersizleri yapmanızda fayda vardır.

Prenatal (doğum öncesi) yoga
Gebeliğiniz süresince yoga yapmanız sizi bu süreçte meydana gelebilen mide bulantısından, sırt ağrısından, ödemli eller ve bacaklardan, varis oluşumundan, uykusuzluktan ve baş ağrısından koruyabilir. Yoga duruşları ile pelvik taban bilincine varırsınız, zamanı geldiğinde doğum yolunu bilinçli olarak rahatlatıp açabilirsiniz. Pelvik taban kasları çalıştırılarak doğum sonrası oluşabilecek sarkmalar önlenebilir, akciğer kapasitesi nefes egzersizleriyle artırılır ve bebeğinize daha fazla oksijen gönderirsiniz.

Prenatal yogada da çömelmeye önem verilir, duruşlarda nefese dikkat edilerek doğuma hazırlık egzersizleri yapılır. Doğal nefesin farkına varılır, nefes yolları çalıştırılır (Pranayama). Öğrenilen nefes tekniği ile pelvik taban kasları kontrol edilir. Doğum sancısının etkisi artırılırken ağrısı hissedilmez ve derin nefes sayesinde vücut rahat ve gevşek kalır. Meditasyon yaparken bebeğinizle daha derin bir bağ kurar, meditasyon sırasında öğrenilen gevşeme tekniklerini doğum sırasında sancılar arasında rahatlamak ve dinlenmek için kullanırsınız.

Hypnobirthing
Hypnobirthing doğum sırasında kullanabileceğiniz bir kendi kendini telkin tekniğidir. Bu teknik size sertifikalı bir eğitmen tarafından öğretilir. Bu tekniğin amacı korku-gerginlik-ağrı sendromunu engellemek ya da oluşmuş olan sendromu hafifleterek ortadan kaldırmaktır.
Doğum nedeniyle duyulan kaygı korkuya neden olur. Korku sonucu fiziksel ve psikolojik olarak gerilirsiniz. Bu gerginlik doğum kanalınızı daraltır, doğum uzar ve ağrı oluşur. HypnoBirthing kursunda kendi kendinizi telkin teknikleri öğrenip doğum ile ilgili kaygı ve korkularınızdan kurtulursunuz.

Kendi kendine yapılan bu hipnoz tekniğinde anne adayı kendi bedenini kendisi gevşetip vücudun doğal ağrı kesicisi olan endorfinin salgılanması sağlar. Bu telkinler sırasında anne adayına doğum eşi olarak baba yardımcı olur, ona çeşitli masajlar uygular ve annenin konsantrasyonunu bozabilecek etkenleri engeller. Destekleyici bedensel egzersizlerle (çömelme, esneme vs.) pelvis açılır ve hareketliliği artırılır. Hypnobirthing ile gevşeyebilmeyi ve özel nefes teknikleri kullanımını öğrenen anne adayları doğum esnasında yorulmazlar ve bebeklerini sakin ve huzurlu bir biçimde doğurma imkanı bulurlar.

Suda doğum
Suda doğumda doğum beden ısısında olan suyla dolu bir küvetin içinde gerçekleşir. Suyun kaldırma gücü ve sıcaklığı doğumun rahat geçmesini sağlar. Bu uygulamada, rahim ağzı daha rahat açılır ve bebek anne karnındaki sıvının içinden bir başka sıvıya doğar. Göbek kordonu henüz kesilmediğinden bebeğiniz oksijensiz kalmaz. Suda doğum için gebelik sürecinizin sağlıklı geçmiş olması ve risksiz gebe sınıfında olmanız istenir.

Bradley metodu
Bradley metodu 1960’larda annelerin doğal doğum yapabilmeleri amacıyla geliştirilmiş bir tekniktir. Bu teknikte daha çok partneriniz doğum eşiniz veya doğum koçunuz olur ve doğum süresince çeşitli tekniklerle sizi rahatlatır. Baba, anne adayı ile nefes alıp verir ve doğum sürecinde annenin dikkatini dağıtabilecek her türlü faktörü ortadan kaldırmaya çalışır.

Alexander tekniği
Bu teknikte beden duruşunun ve hareketinin bedensel fonksiyonların üzerindeki etkisi önem kazanmıştır. Bedenin taşınma biçimine odaklanan bu teknikte ağrıya tepki verip onunla savaşmaktansa bedeni rahat ve gevşek bırakmayı öğrenip bu ağrıya kendinizi bırakmayı öğrenirsiniz.

Lamaze tekniği
1951 yılında resmen Dr. Ferdinand Lamaze tarafından ortaya konulan bu teknik 1960’lardan beri oldukça popüler bir teknik olarak öğretilmiş, ancak daha güncel yaklaşımlar karşısında zamanla geriye düşmeye başlamıştır. Bu teknik ritmik nefes alıp vermeyi, konsantrasyon ve gevşeme tekniklerini, masaj ve hareket şekillerini içerir. Öğrendiğiniz nefes teknikleri doğum sancılarını daha rahat atlatmanıza ve bebeğinize daha fazla oksijen göndermenize yardımcı olur.

Doğum dansı
Popüler göbek dansına benzetilebilecek bu müzikli ritmik egzersizlerde, pelvik hareketler öne çıkar. Özellikle kalça kullanarak dans etmenin sonucunda anne, bedeniyle daha barışık ve daha rahat olur. Doğumun birinci evresi olan rahim ağzının açılması evresi daha hızlı ilerler.. Doğum dansı seminerlerinde oryantal göbek dansından, Afrika dansına, Latin danslarından Karayiplere özgü dans hareketlerine kadar birçok hareket öğrenirken, doğumunuzu kolaylaştırmanın, ağrı ile baş etmenin çeşitli teknikleri ile tanışırsınız.

Doğum koçluğu
Doula veya doğum koçu, doğum öncesinde, sırasında ve sonrasında anneye fiziksel, psikolojik, duygusal ve bilgi olarak destek sağlayan profesyonel anlamda eğitimli kişilere denir. Doğum koçu (doula) anne adayını doğuma duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak hazırlar, doğum sırasında bilgi ve güven vererek, çeşitli tekniklerle rahatlatarak, cesaret aşılayarak, doğumun anne adayı için doğal ve huzurlu geçmesini sağlar.

Doula sizinle nefes teknikleri uygulayarak açılma fazının daha hızlı ve daha az ağrılı geçmesine, bebeğe daha rahat ve fazla oksijen gitmesine yardımcı olur. Çeşitli masaj teknikleri ile bele veya kuyruk sokumuna vuran ağrıyı azaltır, bebeğinizi “aşağıya” doğru daha kolay yönlendirmenize yardım eder. Doğum koçluğunun anneye sadece duygusal anlamda destek olmakla kalmayıp, annenin daha sağlıklı bir doğum yapıp daha sağlıklı bir bebeğe sahip olmasına yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlandı.

Op. Dr. Dilek Cengiz



 
doğum dansı
Popüler göbek dansına benzetilebilecek bu müzikli ritmik egzersizlerde, pelvik hareketler öne çıkar. Özellikle kalça kullanarak dans etmenin sonucunda anne, bedeniyle daha barışık ve daha rahat olur. Doğumun birinci evresi olan rahim ağzının açılması evresi daha hızlı ilerler.. doğum dansı seminerlerinde oryantal göbek dansından, Afrika dansına, Latin danslarından Karayiplere özgü dans hareketlerine kadar birçok hareket öğrenirken, doğumunuzu kolaylaştırmanın, ağrı ile baş etmenin çeşitli teknikleri ile tanışırsınız.
bunu deneyeceğim ben :32::21:
 
tevekkeli değil eşim büşranın doğumundayken halay çekelim diye tutturmamış adamın bir bildiği varmış demek :9:
 
Günaydın annişler haftassonu bütüm var ders çalışmalıyım ama çalışasımda yok :)) dün tetanoz oldum bişey yoktu sabah bir baktım şişmiş ağrıyor,hemen geçse bari.Ya nts' ye ne zaman giriliyor kaçıncı hafta da alıyorlar ?
 
günaydın millet... sizde de oluyor mu bir yanınız zamanın geçmesini isterken diğer yanın geçmesin istiyor mu hiç ben öyleyim. sona yaklaşıyoruz ya da yeni bir başlangıca mı acaba?
 
selam cicişleeerrrr en miniğinizzz geldiiiii :32::32::32: nasılsınızzzzz:16::16::16:

özlediniz mi beniiii:27::52:

çok yorgunummm bugünn kocişleee ev baktık ama bulamadık bir ev bakıyorduk oda olmadı başka evler dee çokkkkk pahalı :30:

bulabilirsek kiralık da olsaa çıkıcazzz evimiz çok soğuk nasıl olucak bebişle bilmiyyorum işteee öylee canlarrrr :29:
canım benim ama sen bizi çok ihmal ediyorsun özlüyoruz biz siziiiiii rabbim hayırlısıyla evine kkavuşmayı nasip etsin

selam hatunlar ve fıstık bebişleriiii......

biliyorum çok ara verdim malesef ama inanın elimde olmayan sebebplerden ötürü :(

bu hafta da rapor aldım ve işe gitmiyorum :) haftaya da izne çıkıcam zaten :)

evde kardeşlerimden dolayı pc bi türlü bana kalmıyor, bu yüzden giremiyorum...
kendi evimde de eşim gelmeden bağlatamıyorum onun adına olduğundan... mazur görün beni.. çok özledim hepinizi yoksa...

inşallahh herkes iyidir... genel olarak iyisiniz, biliyorum, haberlerinizi kısmen alma imkanım var çok şükür :23::23::23::23::23::23:

ben iyiyim çok şükür... bugün bul. mak. takıldı... yarın ve hafta içi fırın, duşakabin ve perdeleri halledicem inşallah.... bi eksik eşim kaldı... az kaldı onun gelmesine de... :31:

applepay, delikızındırdırı, burcuxx, sahinus, beysal, sudem, moonsun, nilttt, lavinya, hayatbanagüzel, bulemsum.... ve diğerleriiii ... hepinizi çok seviyorummmmm...:16::16::16::16::16::16::16::16:
bizde seni çok seviyoruz kuzucum özledik ama kardeşlerine söle izin versinler sana arada olmuyor böleeee
iyi akşamlar şeker anneler çoğunluk çıkmış bizde bu hafta raporluyuz nasipse haftaya başlıycaz işe ara ara girmeye çalışıcam topikçimize yoksa özleriz biz buraları kızçemle :16::54: hadi herkes kendisine ve bebişine cici baksın Allah'a emanet olun :54:
evet topikin neden sessiz kaldığı belli herkes raporlu izinli ama olmazki biz oğluşumla özlüyoruz sizleriii

kızçelerim nasılsınız ben bugün enerjikim oğluşumun güzel tekmeleri ile uyandık babamız da bende gayet enerjik uyandık birde uzun süredir uyuyamadığım kadar uyumuşum güzel bir gün serin yağmur yağacak gibi bakalım gün sonuna kadar enerjik olabilecekmiyim
 
günaydın millet... sizde de oluyor mu bir yanınız zamanın geçmesini isterken diğer yanın geçmesin istiyor mu hiç ben öyleyim. sona yaklaşıyoruz ya da yeni bir başlangıca mı acaba?

al bendende o kadar canım bugünleri çok özleyecem biliyorum onu içimde hissetmek harika bir duygu ama onu görmek koklamak sevmekte istiyorum karmaşa içerisindeyim
 
günaydınn canlarım,

dün doktor amcamıza gittik...kızımı gördük:) 1966 gr olmuş benim minik kuzummm,haftasına göre çok iyi dedi doktorumuz..baş aşağı pozisyondaymış...ancak kalp atışında ritim bozuklugu var dedi...:(( allahım sen esirgee kuzularımızı...:26: gönderdiğin mucizelerimiz önce sana emanett yaaa rabbim...:26:
 
günaydınn canlarım,

dün doktor amcamıza gittik...kızımı gördük:) 1966 gr olmuş benim minik kuzummm,haftasına göre çok iyi dedi doktorumuz..baş aşağı pozisyondaymış...ancak kalp atışında ritim bozuklugu var dedi...:(( allahım sen esirgee kuzularımızı...:26: gönderdiğin mucizelerimiz önce sana emanett yaaa rabbim...:26:

neden olurmuş kuzucum o geçmiş olsun ayrıca maşallah kızçene tatlım tombik kızçe yanaklarını yerim ben onun :nazar:
 
neden olurmuş kuzucum o geçmiş olsun ayrıca maşallah kızçene tatlım tombik kızçe yanaklarını yerim ben onun :nazar:

bu haftalarda görülüp kendiliğinde düzeledebilirmiş:26: neden oldugunu söylemedi kuzumm yaa...takma kafaya geçici bişeydir dedi ama gelde anne olarak üzülmee:14:
kendi kendime kafamda kurmakda istemiyorum, internetten biraz baktım...çoğu geçicidir diyor...önce Allaha sonra doktorumuzaa güverniyorum beysalımm:26:

sağol teyzesi..tombik olacak sanırım benim kızımm:16::56:
 
bu haftalarda görülüp kendiliğinde düzeledebilirmiş:26: neden oldugunu söylemedi kuzumm yaa...takma kafaya geçici bişeydir dedi ama gelde anne olarak üzülmee:14:
kendi kendime kafamda kurmakda istemiyorum, internetten biraz baktım...çoğu geçicidir diyor...önce Allaha sonra doktorumuzaa güverniyorum beysalımm:26:

sağol teyzesi..tombik olacak sanırım benim kızımm:16::56:

canım benim rabbim sağlık sıhhat versin inşallah kavuşalım bebişlerimize
 
ne bu yaaa kimse birşeycik yazmamış ne oluyor ama biz üzülürüz ağlarız bakın neredesiniz yaaaaaaaaaaa:20::20::20::20::2:
 
slm kızlar nasılsınız bakim gecen sene kasım anaları 34 haftada baslayıp bir bir dogurmmaya baslamıştık bakalım burda kım ılk doguracak saglıkla gelsın kuzucuklarımız:16:
 
selam şekerle:16:r nasılsınız bakalım :32:gece uyuyamanlar varmı :27: ben uyuyamadım da geneee:27:
bugun ben yokum topiğin gezmecisi olaraktan:10: karsı komsumun damat bohcasını götüreceğiz kızlar:31:
karsı komsumda düğün telaşı var ya beni aldı bir telaş bende kızı üçleyeceğim düğün telaşının içinden nasıl çıkacağım acaba:30:
sizleri seviyorum canlarımmmmmmm:16:görüşürüzzzzz:5:
 
Günaydın güzel anneler :))

akşam hiç bir iş yapmadım :((( sinir oldum valla. eşim sağolsun yemek yapıyor, temizlik yapıyor ama bana bebekle ilgili hiçbir iş yaptırmıyor, neymiş ayaklarım şişermiş, ayaklarımın şişi artık inmiyor ki :(((((((( sürekli dinlenecekmişim. yaa ben daha cicileri yerleştiremedim. dün hastaydı işe gitmedi, akşam eve gidince sen dinlen ben yaparım dedim yok dedi, bekledim uyusun sonra kalkayım maalesef ben ondan önce uyumuşum :31:



canım benim ama sen bizi çok ihmal ediyorsun özlüyoruz biz siziiiiii rabbim hayırlısıyla evine kkavuşmayı nasip etsin


bizde seni çok seviyoruz kuzucum özledik ama kardeşlerine söle izin versinler sana arada olmuyor böleeee

evet topikin neden sessiz kaldığı belli herkes raporlu izinli ama olmazki biz oğluşumla özlüyoruz sizleriii

kızçelerim nasılsınız ben bugün enerjikim oğluşumun güzel tekmeleri ile uyandık babamız da bende gayet enerjik uyandık birde uzun süredir uyuyamadığım kadar uyumuşum güzel bir gün serin yağmur yağacak gibi bakalım gün sonuna kadar enerjik olabilecekmiyim


günaydın canım, maşallah size :) ağrıların azaldı mı nasılsın?


günaydınn canlarım,

dün doktor amcamıza gittik...kızımı gördük:) 1966 gr olmuş benim minik kuzummm,haftasına göre çok iyi dedi doktorumuz..baş aşağı pozisyondaymış...ancak kalp atışında ritim bozuklugu var dedi...:(( allahım sen esirgee kuzularımızı...:26: gönderdiğin mucizelerimiz önce sana emanett yaaa rabbim...:26:


oyyy maşallah annesi, kızın ne güzel gelişmiş :nazar: doktor geçici demiş, inşallah tez zamanda geçer. aldın mı raporunu?


selam cicişleeerrrr en miniğinizzz geldiiiii :32::32::32: nasılsınızzzzz:16::16::16:

özlediniz mi beniiii:27::52:

çok yorgunummm bugünn kocişleee ev baktık ama bulamadık bir ev bakıyorduk oda olmadı başka evler dee çokkkkk pahalı :30:

bulabilirsek kiralık da olsaa çıkıcazzz evimiz çok soğuk nasıl olucak bebişle bilmiyyorum işteee öylee canlarrrr :29:

selam canım. inşallah gönlünüze göre ev bulursunuz. özlettin kendini arada uğra.


selam canımcıklarım;
bugün aksilik oldu güldeniz hanıma gidemedim nefrolojiyede gidemedim.neyse idyetisten ve endokrololijye gittim ama .daha sıkı olmalıymış diyetim.zerre kadar şeker yok dedi.göçtüm resmen .endokroloji uzmanıda açlık insülini kullandım için ölçümleri beğendi ama toklukları beğenmedi birde üç kere günde tokluk insülüni ekledi .buyrun burdan yakın dedim yani.çok sıkıldım vve çok moralim bozuldu haftaya tekrar gidicem kontrole.ölçümlerimi kontrol edicek yine.moralim inanılmaz bozuk kızlar ya anlatamam yaaa....:(((((((((

birde bebişlere koyacağınız is,mleri paylaştığınız ayrı bir topic varmı.belki banada daha güzel fikirler çıkar.mevlüd şekeri gibi hazırlıklar yaptınız mı ben hiçbişi yapmadım çok moralim bozuk hiç bişi almıyorum içimden gelmiyor.


canım geçmiş olsun. haklısın morali çok bozuluyor insanın. biz elimizden geleni yapacağız, sonra üzülmeyeceğiz canım. Allah sabrını veriyor, biraz geçsin kabullenirsin.


slm güzel annişlerr nasılsınız bakalım... bakıyorum da kocaman olmuşuz yaa ne kadar az kaldı minişlerimize kavuşmamıza...

nerdesin kız sen :)


tevekkeli değil eşim büşranın doğumundayken halay çekelim diye tutturmamış adamın bir bildiği varmış demek :9:


:))))))))


günaydın millet... sizde de oluyor mu bir yanınız zamanın geçmesini isterken diğer yanın geçmesin istiyor mu hiç ben öyleyim. sona yaklaşıyoruz ya da yeni bir başlangıca mı acaba?

günaydın canım. ben bu halimle çok memnunum ama doğmasını daha çok istiyorum. psikolojik olarak hazırım. eşim çok hevesli, o bu şekilde çok yakın olamıyor bebeğe, istiyorum oda sarılsın öpsün.


diğer hamişler günaydın.
 
ya kızlar beni bir ateş bastı ki sormayın. Hemşire eve yollayım dedi ben kabul etmedim sonra lazım olur diye.tarkanın şıkıdımını açtım arşibde oğlan karnımı şekilden şekile soktu. Gaz problemi yaşayan var mı aranızda durmadan gazım var benim. Bu arada beysalcım gecelik yola çıkmış çok şaşırdım vaktinden önce yolladılar walla vipdükkandan sonra nsl şaşırmayım:))
 
Back
X