2012 Kasim Bebekleriyle Yaptığımız Eğitici Aktiviteler

katreinur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
5.531
1.676
198
Arkadaslar artik bebeklerimiz büyüyor 2 yaşına adım adım yaklaşiyorlar. Bizlerde onlarin gelişim sureclerine destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızla beraber yaptığımız her türlü aktivite etkinlik oyun vs herseyi burada paylaşalım. Birbirimize fikir verelim.

katreynurum ellerine sağlık aynen katılıyorum ve bende paylaşımlarda bulunmaya çalışıcam ama sizden öğreniceğim çok şey var sabırsızlıkla bekliorum...:):)

Kızıma hazırladığım bir kac etkinligi paylaşayım.
bu renk kavrami icin. Kapakli bi kutunun uzerine a4 kagidi yapistirdim. Sonra 4 ana renkten yapistirip uzerine bicakla ince delikler açtım. Renk kartlarini yine bi karton kutudan dikdörtgenler kesip uzerine boyutuna uygun fon kartonu kesip koli bandiyla her yerini yapistirdim bu yontem sağlamlık açısından cok iyi oluyor kizlar tavsiye ederim kolay kolay yipranmiyor.

Bu puzzle da renk ve sekil kavrami icin. Yaparken iki katli karton kullandım. Bi katina kare ucgen ve daire cizip sekilleri bıçakla dikkatlice çıkardım. Diger kartona sekillerin altina gelecek sekilde sari mavi ve kirmizi fon kartonu yapistirdim. Uzerine sekilleri cikmis kartonu yapistirdim. Sekillere de yine alttaki renklere uygun fon kartonlarini yapistirip kulp yaptım. Puzzle miz hazır. Berra bunu cok kolay yaptı. Renkler de ayni olunca sanırım

Eslestirme kartlarimizin onceden yapilisini anlatmıştim kizlar onu da ekliyim burada bulunsun

Eklentiler

• 20140715_145516.webp
    74 KB · Görüntüleme: 235
Son düzenleme:
Ve bu da dun yaptigim patates adamimiz. Beni cok ugrastirdi. Fon kartonuna cizip pvc yle kaplayip arkasina mıknatıs yapistirdim. Ugrastim ama değdi sanırım berra sevdi gibi. Daha kolay bi yontemi renkli çıktı alip cizmekle vs ugrasmamak. Eger isterseniz cikti almaniz icin resimleri koyabilirim

Eklentiler

• 20140825_094422.webp
    75,4 KB · Görüntüleme: 223
  • 20140825_014617.webp
    280,5 KB · Görüntüleme: 230
Renk kavramı ıcın buda bızım yaptıgımız aktıvıte kutumuz Topık sahıbemızın sayesınde:) tesekkurler...
Kapagı acılan herhangı bı kutunun ustune renklı kagıtları yapıstırdım once sonra ustunu kalemle cızıp kestıgım yerlerı belırledım bıcakla dıkkatlıce kestım:))
Icıne attıgımız kagıtlarıda once bos zarfları dıkdortgen kestım onun ustunu renklı kagıtle kapladım kagıt yapıstırıcısıyla cok kolay yapıstı hemen:)) kısa surede yapılıyor deneyın

Eklentiler

• image.webp
    187,1 KB · Görüntüleme: 184
Cok guzel olmus:)
Bunu yapamam sanırım mıknatısı falan nerden bulucam hıc bılmıyorum

katreynrum süpersin cnm ellerine sağlık
berram çok şanslı
bu şansın kıymetini bilsin bence..
keşke yakın olsaydık cnm:
Bilmiyorum canim şanslı olmasi bunlarla alakali degil bence iyi bi annemiyim bilemiyorum. Ama yakin olsaydik nilime de yapardim. Patates adamlardan bi tanede arkadaşımin çocuğu icin hazırladım.
Bende karton aldım renkli şimdi bende deneyeceğim yapmayı bakalım becerebilecekmiyim
Eminim Becerirsin canim foto bekliyoruz ona göre:)

Kizlar bu ara berranin cok sevdigi bi oyunu paylasayim sizle. Yazi tahtasina ya da resim defterine duygulari anlatan yuzler ciziyorum. Berra da onları taklit ediyor. Mesela Üzgün yüz ciziyorum yüzünü Üzgün yapmaya çalışıyor. Gulen yüz çiziyorum gülüyor. Şaşkın yüz çiziyorum aaa diyo:) böyle günde kac kere ciziyoruz oynuyoruz bilmiyorum. Tavsiye ediyorum

Bu arada benicim mandallı olan etkinlik icin tahta mandal degil de ana renklerin olduğu plastik mandallarda alabilirsin canim fikir olur belki

Eki Görüntüle 1227170 Bende yaptım renkler için kutu elif çok sevdi şimdilik renkleri tutturamiuor ama teker teker atmayı çok sevdi uzun süre oynadı teşekkür ederiz Katreinur teyzesi
Harika olmuş canim bi de becerebilir miyim diyordun. Ben de uzerinde degisiklik yapip renkleri sizin yaptiginiz gibi yapistirayim bari cok guzel görünüyor böyle. Güle güle oynasin elifim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…