evet sinir oldumcanım şimdi çözüm yolu şu
(2a-3)! =(2a-3).(2a-4)! dir
denklemde yerine yazınca kaln şunlar olur (2a-3)<3
burdan 2a<6 olur ve a nın alabileceği tek rakam 2 dir çünkü faktöriyel içi - olamaz.
kilit nokta şu a nın kaç farklı doğal sayı değeri vardır?
bir değer aldığı için 0 farklı değer almış olur.eğer a 2 tane değer almış olsaydı 1 farklı değer almış olurdu
çok sinir bozucu dimi
türkçeden paragraf konusunu bitirdim.. çok yavaş ilerliyorum ben yaa.. çalışamıyorum düzgün..
ben daha sinir sorular bulurum size kızlar
bekliyoruz...^^
yahu bugün niye kimse yok burada???
not; soruyu bende çözemedim...yani cevabı buldum ama kaç farklı değerde gitti.
üç basamaklı abc doğal sayısı iki basamaklı ab sayısından 259 fazladır.a+b+c kaçtır?
daha önce sordum bunu galba ama ben hala çözemedim :44:
çözüm lütfen
şöyle ki;
abc-ab=259
(10ab+c)-(ab)=259
9ab+c=259 bu da demektir ki; 259 sayısını 9 a bölüyorsun, iki basamaklı ab sayısı çıkıyor. ve kalan da c oluyor. yani bildiğimiz bölme işlemi. ab=28 c=7 oluyor 2+8+7=17
^^
saol tatlım ya valla insanın gözü görmüyo bazen
canım inşallah iyi geçer sınavın yaevet haklısın hatta bazen sorulara bir iki gün sonra bakmak bu açıdan faydalı oluyor. öss de öyle yapardım ben. varsa yaz gene...ben buralardayım ingilizce çalışacağım ama yorgunum ^^ fringe diye bir dizi izliyorum yeni başladım. biraz kafamı boşaltayım dedim onu bitirince oturacağım pazar sınavım var. sonra haftaya artık tamamen kendimi kpss ye vereceğim.
kızlar önlisans kpss programımı bu yoksa lisansmı?ben önlisans mezunuyum yrn kitap alıcam bana önereceğiniz kitap varmı yediiklimi duymuştum ama :26:
canım inşallah iyi geçer sınavın ya
zaten daha var önümüzde çalışırsın
canım geneli lisans burda ama gk gy olduğu için bilgiler aynı.yediiklim öğretmenlik için çok iyi bi kaynak onun dışında ihtiyaç,güvender,yargı öneririm ben gayet güzel kaynaklar
teşekkür ederim cnm benide aranıza alırmısınız:26:bir arkadaşımda ihtiyaç yayınlarını önerdi yediiklimi bende çok duydum
hoşgeldin tatlım sende aramıza
konu çalışmasını biz bitiridk gibi.sninde bitidiğin konular oldukça söle ben ilk tabloya eklyim seni ordaki isimleri görünce daha çok azimlenirsin
ihtiyacın soru bankasından çalışıyorum şu an gayet iyi.konu anlatımı ben güvenderden ve yargının tek kitaplarından çalıltım canım
tamam canımçok teşekkür ederim bende yrn tam gaz dalıyorum kpss aleminebitirdiğim konuları söyleriminş. hepmiz yerleşiriz Allah yardımcımız olsun
inşallah canım
dikkat edersen önlisanslar daha başlamadı çlaışmaya 10 ay var sizin için onlardan öndesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?