Sabah ben araştırayım bunu kafam Allak bullak oldu iç Anadolu sorusu cozmekten yarın netlik getiricem canım buna
okym şeker pancarı içanadoluda ilk sırada ya . . .
Valla beynim durdu bu saatten sonra islemiyorkaristi hepsi
gözünü sevdiğim memleketimin coğrafyası ayrı alengilli tarihi ayrı . . . vatandaşlıktan bahsetmeyeceğim bile . . .:26:
1 b 2 d kızlar . . .
kızlar ya inkılap tarihinde 1. dünya savaşı ve savaş süresince ve evvelinde o kadar çok millet farklı yerleri paylaşmışkı ve o kadar değişik amaçları var ki osmanlı toprakları üzerinde sonra bu devletlerle yapılan anlaşmalar türlü türlü . . . nasıl aklınızda kaldı tarihte bu kısım çok merak ediyorum kızlar ya . . .
cnm dinlendir kendini brz . . . hadi kitabını oku . . .
Çıkayimda azıcık kitap okuyup yatayım ben iyi geceler canım yarın görüşürüz
kızlar selam . . .
cnm öncelikle sorunun cevabı geciktiği için üzgünüm malum hoca soruyu yazılı olarak görmek isteyince 1 hafta sarktı . . . kusura bakma cnm ve her ne sorun olursa da sormaya gönüllüyüm unutma . . .
nemlilik ile ilgili sorundan başlayalım cnm hoca öncelikle kabaca bir tr haritası çizdi kuzey güney ve doğu batı dediği için her yönden değerlendirdik biz zaten bakı ve enlem üzerinde yoğunlaşmıştık o nedenle diğer şıklardan bahsetmeyeceğim . . .
bakı ve enlemde ikisi arasında bir karşılaştırma yaptık ve enlemin ŞIKLAR ARASINDA en az etkin olduğu sonucuna vardık .
nasıl ?
bakıyı açıklarsam asılnda yeterli olur galiba ; güneş ışığının daha dik geldiği yerlerde sıcaklık daha fazla olur cnm bunda hemfikiriz sanırım bu da güney yamaçlarda mevcut olan bir durum yani güney yamaçlar çok daha sıcak, , , kuzey soğuk olur. böylece güneye bakan yamaçlar yarı kurak kuzeye bakan yamaçlarda ise nemli bir iklim oluşur. yani bakı nemlilikte etkilidir. ama enlem daha afaki dedi hoca bakı enleme göre çok daha büyük faklılık yaratır nemlilik ve yağışta . . . enlemde ise enlem yağış için etkili bir zemin oluşturabilir belki ama şak özel konumdan kaynaklanan bir durum bölgenin etrafının dağlarla çevrili olması gibi yağışa ve nemliliğe engel teşkil eder . . .
gelelim hidroelektrik üretimi ve potansiyeli davasına . . .
cnm POTANSİYEL OLARAK DOĞU FAKAT ÜRETİM OLARAK GÜNEYDOĞU ANADOLU tespitimiz doğru . . . hoca dedi yani yayınlarla bence aklını karıştırma . . . POTANSİYEL DOĞUDA üretim güneydoğu anadoluda . . .
umarım yardımcı olabilmişimdir . . . çekinmeden tüm sorularını sorabilirsin cnm ...
okym şeker pancarı içanadoluda ilk sırada ya . . .
kızlar mat sorularnı bu şekilde buldum ben
Eki Görüntüle 430659
Eki Görüntüle 430660
Eki Görüntüle 430661
Eki Görüntüle 430662
Eki Görüntüle 430663
iyi geceler kızlar yarın görşürüz
Günaydın hanımlarşimdi hazırlanır pazara gidicem carsidada isim var 2saate gelirim ins. Geldigimdede çok isim var evde
günaydın kızlar
Hangi kitapları aldın canım 2 tane tarih alacaktin bende dün 100 türkce coZdum sonra iç Anadolu bölgesine çalışıp 200 soru coZdum bugün ne kadar çalışabileceğim bakalımgünayydınnnnnnn
okysçım ben dün senle konuştuktan sonra yalınız türkça çalışabildim
ama anlamaya başladım türkçeyi
özellikle anlatım bozukluklarını
bugun kitaplarım gelir benimde
Hangi kitapları aldın canım 2 tane tarih alacaktin bende dün 100 türkce coZdum sonra iç Anadolu bölgesine çalışıp 200 soru coZdum bugün bekar çalışabileceğim bakalım
Hangi kitapları aldın canım 2 tane tarih alacaktin bende dün 100 türkce coZdum sonra iç Anadolu bölgesine çalışıp 200 soru coZdum bugün ne kadar çalışabileceğim bakalımanlatim bozuklugunu bende tekrar calisicam çok feci yanlışlarım. Çıkıyor
bekarlık sultanlıkmiş okyanus
canım data a dan z ye tarih soru bankası
ve
pegem tarih soru bankası
şu soruyu anlamadım birtürlü meselaa
aağıdaki cümlelerin hangisinde *ne* sözcüğü farklı bir görevde kullanılmıtır
a. ona ,ne yaptınız da bu hale geldi
b.bu ne kıyafet böyle anlamadım
c.eğitim konusunda ne öneri getirdiniz
d.ne gün geleceklerine henüz söylemediler
e,ne iş yapıyorsun ,diye sordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?